2 IN 1

salam suma..........

ko suma sihat tak..... aku kurang sihat sikit... otak biul mereng pening2 sikit.... maklum lah tido tak cukup makan minum tak teratur mandi pun macam kobau jer weh... dok kalut ngan ketas keje aku sampai kan tuan body and body2 nih sekali tak ingat dunia dok asik ngadap lappy jer 24 jam... tido pun sambil2 patuk meja weh.... hari nih aku berasa lega kerana aku dah siap anto suma nyer pas nih tunggu keputusan lak ler... harap2 memuas kan and menyejuk kan hati weh... minta simpang malaikat 44 result nya mengecewakan....

aku balik semalam nek bus sampai rumah lepas magrib...penat giler dalam perut bas aku tido jer memanjang... tak amek pusing dah orang kiri kanan yang mata aku tau jus nak pejam and yang body aku lak nak rehat alnding baik punya kt seat yang kaki lak lenguh ya amat2 tak tau nak posing camna (kaki aku panjang weh tak mcm kaki ppuan)...sebelum sampai rumah ingat nak buang sawang2 kat blog nih yg dah bapa lama di penuhi lelabah tapi syang nya tak dapat.... aku nak hupdate blog semalam tapi hujan lak....huhuhuhu... so aku amek keputusan utk tido jer lah.......

aku ada criter utk ko suma... hurm agak menakut kan lah jugak..... nasib baik umo aku panjang lagi (tak ckp amal lagi kalo pergi huhuhu)...... moh aku criter kat ko suma k

.........................................


kete & moto

before aku gi luar daerah seminggu aku da pos n3 nih DARI AKU........ rasa macam buat wasiat lak tuk ko suma time tuh weh.... aku gi ngan member kamcheng and sorg gi kawan... kitaorg nek tren jer save budget and time heheheh...... dalam tren tuh biasa leh bila jumpa jer mesti nak gebang jer...macam2 criter yang kuar kalo buat buku aku rasa dekat 20 topic nih weh...heheheh..


then dekat 4jam perjalanan kitaorg pun sampai lah kat stesen ketapi arau... cari teksi yang sudi nak anto kitaorg ke tempat yg nak di tuju.... dapat lah sorang pokcik nik dah tua sgt aku tgk mcm dah uzur tapi masih ada riang (kudrat) nak bergerak gi.... dia bawa kitaorg gi tempat yg dia park teksi dia... dah sampai situ kawan aku minta ida buka bonet kete dekat 5x kawan aku pgil baru dia denga... then dia buka bonet kitaorg masuk kan lah beg2 dalam bonet tuh... time tuh aku dah rasa something yg tak sedap dalam hati nih... tapi buat tak tau jer lah... tak baik bersangka buruk kan kan kan....

kitaorg masuk dalam teksi setelah masing2 berebut2 tanak dok depan dengan pokcik tuh.. aku mengalah sambil amek tempat sebelah pokcik tuh... aku nih peka dengan keadaan sekeliling and mata aku nih suka melilau and aku juga adalah seorang penganalisis and penganalisa (tak ker sama dua2 nih) terbaik gitu....hahaah..... aku ternampak lah tongkat kat tepi seat yang punggung aku akan menapak tuh... aku diam jer sambil betul kan seat tuh yg kedepan sangat rasa kurang selesa di situ bcoz kang pokcik tuh pandang kiri nak tengok kete tapi lain lak yang dia nampak...

then kitaorg pun gerak lah sampai hujung simpang nak kona kiri tapi pokcik tuh dok line kona kanan.... depan tuh ada kete cina mana ntah.... aku memerhati dengan penuh kusyuk.... pokcik tuh toleh kanan jer then ada satu gi teksi datang dr arah belakang nak masuk kiri then tetibe pokcik nih pusing streng nak gi kiri lak.... arhh sudah nasib baik gi tak belanggar.... then kete depn dah blah kitaorg lak lah di depan.... seberang jalan sana ada kete saga nak buat u turn.... pokcik tuh nampak kete tuh aku rasa then dia asik dok pandang kanan jer dari tadi... aku memerhati dengan penuh kusyuk tak nak teralit sedikit pun.... then tetiba pokcik tuh kona kanan and kete saga tuh buat u turn.... ko dapat bayang kan tak camna keadaan masa tuh hampir2 aku accident weh... time tuh aku menjerit ALLAH HUAKHBAR kawan kamcheng and kawan kat belakang terjerit gak LAILAHAILALLAH.... terkejut giler weh dada nih kencang jer berdengup...... nasib baik tak jadi apa2 SYUKUR ALHAMDULILLAH.....

kitaorg sampai dengan selamat nyer ke tempat yg nak di tuju tuh... aku janji ngan kawan sorang gi nak gi rumah maktam amek moto suami dia nak pinjam jap senang aku nak rayau2 ahahahha.... aku gi lah ngan kawan aku nek moto time tuh dah dekat kul 615ptg cam 2 arhh..... sampai rumah maktam dekat2 kul 7gak arrr.... tunggu laki dia balik lu nak amek kunci pedal tuh lama gak rrr....dekat magrib baru kitaorng gerak konvoi 2biji moto.... jalan tuh memang gelap area guar nangka ngan lampi jalan pun takder harap kan lampu kenderaan masing2 jer weh.... lori tanah lori simen kuar masuk tak yah criter arrr macam nak luruh jantung aku nih.....

tengak dok bawak moto tuh tetibe kawan aku potong aku dia tak tau jalan dah tuh gi dok depan lak..... hurm time tuh aku dah rasa tak sedap ati nih tapi buat2 biasa gi.... then tengah aku sedap2 dok press minyak kawan aku tetibe jer break mengejut weh... ko bayang kan aku time tuh klamkabut giler2 dengan sekuat hati nya kakitangan menekan break dan akal berfungsi dengan mengarah kan aku ke kiri tapi kawan aku lak gi kiri gak then belaga lah kami dua di situ... time tuh memang waktu magrib betul2 weh hurm betul kata mummy magrib2 jgn kuar rumah setan byk.... nasib lah sikit jer kami belaga waktu tuh... moto jer rosak aku nag kawan aku ok tak luka mana2 pun...kecut perut trus..

ada orang dtg tlg baiki moto dia sikit bcoz rantai sangkut bila jalan dekat 2jam terkandas kat situ... lepas tuh gerak dengan kelajuan 20km jer weh....macam tokwan nek moto jer... tapi demi keselamatan bcoz aku tak pernah bawa moto malam2 and aku pun bukan cekap sangat bawa moto nih tengah dok memahir kan diri nih weh.....

yang pasti nya kami selamat moto kemek tak per hahahaah...dah lah pinjam moto orng bg rosak lak.... mummy marah aku huhuhuhu and aku cal maktam cakap moto laki dia belaga sambil aku nangis2 huhuhuhu maktam gelak aku nangis.... aduh hilang sudah kemachowan aku time tuh bcoz ketakutan kecuakan yg terlebid dos nih...... apa2 pun aku bersyukur kerana aku selamat......


p/s: kalo aku pergi hari tuh mesti aku rindu kalian.... Allah nak aku berbanyak kan amal ibadat aku dat y aku masih di beri nyawa lagi.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

13 Response to "2 IN 1"

  1. al-lavendari says:
    11/2/09, 10:37 AM

    "dah sampai situ kawan aku minta ida buka bonet kete dekat 5x kawan aku pgil baru dia denga... then dia buka bonet kitaorg masuk kan lah beg2 dalam bonet tuh..."


    ni pakcik nak tanya sikit ni. bonet tu bukan ke tempat enjin ?

    apa-apa pun syukur awak selamat. itu yang penting. moto rosak, boleh perbaik.

  2. caluk@cencaluk says:
    11/2/09, 10:39 AM

    ade hikmah sabalik semua tu, yg penting kau selamat.

  3. beautiful_rose says:
    11/2/09, 10:39 AM

    utamakn keselamatan,ingatlah org2 tersayang......... =p pesanan dari iklah .

  4. oranglidi says:
    11/2/09, 11:59 AM

    yehaa!

    berhati2 ketika melintaS!

  5. anaklaut says:
    11/2/09, 2:32 PM

    salam..singgah


    wah....sibuk betul la ni..:)))
    tq singgah anaklaut

  6. sayu=pilu says:
    11/2/09, 2:35 PM

    al-lavendari: ye ker..hahahah...ntah kat sini yg blakang kete tmpat isi brg2 tuk memang panggil bonet...

    yup syukur selamat...tapi 2x tuh sipi2 sgt gi dah nak gi


    caluk: yup hikmah nya suh aku byk2 beramal sebelum mata nih tutup buat selamanya


    beautiful_rose: yup ni satu pengajaran and peringatan


    oranglidi: ye...betul2

  7. sayu=pilu says:
    11/2/09, 2:35 PM

    al: yup...sibuk sangat.. lepas nih dah tak bz dah... insya Allah

  8. joegrimjow says:
    11/2/09, 3:25 PM

    xpernah eti nak naik moto

  9. imHepPie says:
    11/2/09, 3:32 PM

    alhamdulillah selamat dri smua..xpe aku da tulun bersihkan beloig yg bersawang nih msa k o xde..upah ada x haha

  10. sayu=pilu says:
    11/2/09, 4:20 PM

    jeogrimjow: ye ker...hahahha gelak kan diri sendiri..aku pun tengah blajar memahirkan diri...

    imheppie: yup syukur.... thanzzz tapi upah takdak la weh...hahaha aku pun tengah pokai nih...

  11. Fatt Chin Choy says:
    11/3/09, 12:02 AM

    syukur ko selamat
    dua entri aku sebut nama ko wei
    haha

  12. Aku Beskot™ says:
    11/3/09, 12:22 AM

    seb baek ko slamat n xde pape..
    kalo x,ak da menduda da.
    hehe..
    lihat kiri lihat kanan lihat kiri..
    lintaslah dgn slamat!!hoho..

  13. sayu=pilu says:
    11/3/09, 8:43 AM

    ah fatt: aku pun syukur gak... thanzz weh aku dah baca terharu sangat2

    beskot: thanzzz..ala kalo ko menduda pun tak per ko cari la galang ganti weh..hukhukhuk sambil kesat air mata nak kasi suami kat orang lain..hehehe