adeh asal malang nyer nasib

salam suma.....


hurm tak tau cmna nak cakap... balik2 aku hangin hangin hangin jer ngan tenet kat rumah aku nih... tiap2 kali nak stat n3 mesti ada cite hangin aku ngan tenet... ko suma kena lah baca ayat yg sama jer tiap2 kali n3 kan... aku hangin ngan tenet.. mayb kadang2 buat ko suma bosan kan...huhuhu .. sory arh aku tak tau nak cakap apa kalo ko busan.. nak cakap jangan datang sini gi kang n3 aku tak der saper nak baca and komen lak..huhuhu.. nak merayu suh ko setia ngan aku pun rasa cam ntah paper jer... so camna nak buat ehh... hurmmm aku rasa ko suma stay jer lah yer ngan aku..heheheh... apa aku tulis ko layanzz kan je yer....

...

tapi kan yg menjadi kemushkilan bagi aku ler asal kalo aku bukan jer simex betuka jadi otomen sedang kan adik aku buka tiap2 kali dia balik sure tenet tuh ok jer kuat gagah perkasa takder raksasa yg datang mengganggu pun... adeh adakah adik aku telah mengguna2 kan tenet nih supaya memboikot aku..... memang siot tol... time aku buka jer sure jadi macam babeng jer jahanam ko simex.... aku sekekh ko jugak karang... las aku kena update blog kat opis.... dah la nex wek aku tak yah datang opis dah buat selama2 nya... gi cari opis lain lak.... keje welfare yang aku buat nih akan tamat tempoh...hahahah hureyyyyyyyyyyyyy bes nyer...... nak criter lain sebenar nya tapi tercrite lain lak....ekekekekeke.... ok aku nak stat criter nih...huhu....

..................................

dolu2 masa diploma aku study kat Jengka... tiap2 kali cuti jer pakat2 lah berebut beli tiket nak balik utara.... macam cilaka jer bas dah arh satu jer dari bandar jengka tuh nak gi utara.... yang nak nek bas tuh ramai berdoyon2 mana ngan dak2 u gi makcik2 pakcik2 kat area situ gi...memang bengang arh time cuti nak lik tiket takder..... dah arh nak lik susah memang tension arh.... dr Jengka nak lik Utara dekat 8 9jam dudk dlm bas macam nak kematu bontot bila turun bas... adeh.... masa pat 1 aku balik time cuti jer rasa nya 4 kali jer kot balik... lepas pada tuh 5 6 kali gak arh balik 1 sem...jauh weh nak lik kerap2 fulus macam air terjun jer kuar... jd terpaksa juga lah aku tahan diri aku nih walau pun rindu kat mummy kat rumah membuak2 bagai....
...
then lepas tuh time nak balik cari tiket suma dah soldout... adeh tension weh... aku nih dah terlompat2 nak balik bila dpt cuti tup2 tiket soldout lak....adeh sakit jiwa tul.... then kawan aku bleh drive so satu hari kita orang pakat2 arh planning soksek soksek soksek.... dapat arh kata putus.. kami suma majority ppuan orang utara so pakat2 arh anta wakil g ngan kwn aku nih nak cari tiket... aku pun ikut lah dorang gi time tuh kami be5... gi temerloh cri tiket then dah sampai setle suma then nak balik kete buat hal... pintu tak leh buka.. bila nak buka pintu jer dia bunyi ngioooongggg ngiooongggg terjerit termelalak2... suma dah cuak bising giler suma orang pandang dah arh kete sewa jer.... malu giler kitaorg reramai nih orng pakat2 dok tgk... then sorang pakcik nih datang nagn dak2 bengkel depan tuh (tersengih2 mcm kambing gurun jer)... nak tolong... ko nak tau apasal keta tuh terjerit2 mcm kena tabuh.... kawan aku kunci guna remote bila nak buka guna kunci... mau tak jerit2 jer keta tuh dah ko buat cara songsang....
...
then satu hari kawan aku yg sama jugak ajak gi TC.. saper yg tak tau TC tuh sian nyer kat ko...erkekekeke teluk cempedak weh dulu aku pun tak tau gak amenda TC tuh MC aku tau arh...hehehe... kami pegi ber4 jer ritu... saja nak jenjalan... drive bes2 gi sana makan angin lah kata kan... round2 area kuantan (sesat weh cari jalan tak jumpa ahahaaha.. lama giler).... dah jumpa jalan suma... then tetibe jer poooommmmmm.... suma cuak bunyi apa kah itu... stop kete kat tepi then tgk2 taya dah pancit.....

so kwan aku decide nak gi cari bengkel mana yg buka nak baiki.... then ronda2 lah kitaorg cari bengkel.... huhu.... penat giler yg dapat... bengkel haram tak jumpa weh apa jadah nyer bengkel buka hari ahad and time tuh kong c fa coi beb.... mana ada bengkel yang buka ahad orang melayu nak cuti jer.... huhu.... suma dah giveup masing2 cakap kita patah balik jengka jer arh... deba marah siot dia cakap tak kan arh sewa keta dtg sini nak round2 then balik.... tak per katanya jum kita try cri gi.... kitaorg b3 folo jer ckp dia... dia kan deba dibangkang karang duk lah aku tepi jalan..... cari2 punya cari las2 jumpa arh bengkel toke nih... pomen2 suma kena baya dekat 150 gak arh... adeh pakat2 lah kuar duit baya sama2 dah sama2 nek.... then sampai gak arh kat TC tuh... 1st and las aku gi (sekali jer seumo hidup)

sekali gi aku di ajak gak folo dorang nih gi kuantan mall apatah kenama nyer... then tetibe kawan aku yg sorg gi buka tingkap then dah nak sampai dah cari parking baik nyer tup2 cermin tingkap tak leh kasi naik lak.... suma dah cuak adeh cam na nak tinggal kete kalo tingkap tak leh tutup kang kena curi dah satu hal lak.... kete nih pun kete sewa jer mau nya kena ganti kang saper nak kuar duit.... then kami sama2 bekerja keras kasi naik itu cermin and akhirnya berjaya gak.. gi arh kami round2 kat mall tuh..then tibe arh time nak balik tapi malang nya enjin stuck plak... adeh pening2.... kawan aku cakap kena tolak kete... so kami pun b3 nih tolak arh kete tuh tapi tak jalan gak.... beli air panas kat kedai mamak depan tuh pun tanak jalan gak stat asik mati2 jer... las pakcik mana ntah dtg tolong tolak kete tuh and akhirnya jalan gak tapi tak leh berhenti kata pakcik tuh... kena cari bengkel lak... siap2 suma dekat 1oo kena...hurmmm

last year kuar ngan kawan aku nak gi tgk wayang taya pancit... cal lah bf dia dtg tlg tuka taya.... ahaahah memang naya betul ark panas2 terik camnih kete rosak.......

=============

aku terasa mcm malang jer bila kawan2 aku cakap teruk ark hang nih... bawa hang ja kete rosak...huhuhu sedih nyer.... tapi memang betul pun... sebab dulu2 aku jarang kuar jenjalan asik terperap kat bilik jer.... rasa2 nye bila aku kuar keadaan sekeliling jadi terkezut gamak nyer... nak taufan agak teruk sgt kesan nya... so jadi lah camnih..... tu lah asal ko ajak aku kan aku dah cakap tanak tapi ko degil gak... suma boikot aku... dulu kete sekarang tenet siamang nih lak.. adeh......

ingat lah malang tidak berbau

so kamo lah yg harus menghidu nya...

ngek

ngok

**malang tak berbau

**nasib sekarang tak jadi dah kalu tak duk rumah jer arh aku nih

**ok n3 dah kembali keasal n3 dah panjang...ngek tol ler

**aku nak pos n3 nih arh tgh2 sedap taip ada keje lak so stop then pos n3 len akakak t putih dah terbaca opening nyer....kihkih

p/s: aku dah siap buat rangka mask aku....heheeh... jus nak tepek aksesori kasi nampak cantik jer...heheh tungguuuuuuuuuuuu pangko i am kaming..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

12 Response to "adeh asal malang nyer nasib"

  1. mier@merr says:
    11/10/09, 2:55 PM

    ko mane leh taip pendek2...msti nak terpanjang...


    aku sllu wat gune2 kt streamyx aku..
    adeq sllu bsg.. time dia nk gune jek msti tenet bengong..
    sbb aku tarik kabel streamyx kt tepon..haha..
    xsedar diri dia tu nak spm..cbuk nak men tenet..
    hehe...aku cabut r... kakak yg bgus kn aku...hik2

  2. green says:
    11/10/09, 4:44 PM

    mesti dorg fobia nak ajak ko..
    hehe

  3. Koyuki says:
    11/10/09, 8:30 PM

    adoi

    tak bleh blah yg pinti kete bunyik ngioooooooooonggg tuh

    sabar2

  4. al says:
    11/10/09, 10:53 PM

    salam....sayu,


    nasib baik rosak cermin kete je,pas ni masa nak sewa kete pastikan dulu kete tu ok.

    apa pun..best eantri ni..:))

  5. Fatt Chin Choy says:
    11/11/09, 2:47 AM

    ko pakai tenet slow
    bawak keta rosak...

    ada malang di situ...

  6. sayu=pilu says:
    11/11/09, 9:02 AM

    mier@merr: ahahah itu lah aku weh...hehehe

    siot mesti adik aku pun buat kat aku camtuh gak....

    tapi apa ko bt tuh betul weh.. aku sokong...

  7. sayu=pilu says:
    11/11/09, 9:03 AM

    green: tau tak per...hehehe tak arh lepas tuh dorang selalu ajak gak tp aku yg takmo dah gi..kang macam2 lak yg jadi..hehehe

  8. sayu=pilu says:
    11/11/09, 9:04 AM

    koyuki: waakakakaakak tak reti nk buat sound efect hahaha

    sabo lah nih

  9. sayu=pilu says:
    11/11/09, 9:05 AM

    al: wsalam thanz dtg sini...
    huhu tuh la pasal nyer... tak amek tau hal2 kete nih... suma kwn yg urus kan besa arh gul hehehe

  10. sayu=pilu says:
    11/11/09, 9:06 AM

    ah fatt: huhuhu ade penawar tak apek...hihi

  11. ::[si putihpurple]:: says:
    11/11/09, 4:01 PM

    gagagaga;D
    pkir 2 3x aku nk bce ke x entry ni..pnjg btol..nseb baek best..hehe;)

    tergelak2 aku bce ni haa..ish ko ni..ntah pape je kn..haha;D

    tp aku ade gk pngalaman sal kete ni..
    konon pkai auto kn..da siap matikn enjin tu nk p jln2 la kn..last2 xleh tarek kunci tu..cess btol..aku da cuak da..da mcm2 care aku buat..still xleh tarek..pastu aku mkn hangin dlm kete tu je la..then bila da lme tu bru aku prasan yg aku letak gear tu kt D..xtukar pon..haha;D trase sgt bengom..tp sbb da lmbt sgt prasan aku pon blah je..xde mood la nk jln2..kekekekeke~

    eh da mcm wt enrti plak kt cni..hahaha;D

  12. sayu=pilu says:
    11/11/09, 4:43 PM

    si putihpurple: panjang erk tp ko baca gak kan... tuh yg buat aku cayang kat ko...kehkehkeh

    ko gelak erk time tuh cuak weh... siot jer kete tuh sama tuan nyer...

    a'ah mcm karang n3 lak ko nih... tapi tak per aku suka...heheheh