hubungan itu indah

salam suma......


adeh ler terasa diri nih macam mengong jer weh.... aku on lappy on suiz tenet.... cal mis mozilla then mis mozilla cakap serve down.... asal lak nih... ish kaco betul arh nak beblog pun susah... tadi petang memang hujan lebat + guruh + kilat... malam dah ok ujun renyai2 jer tapi apasal tenet serve down lak nih....... 1 1/2jam aku on lappy sama itu tenet... then aku tutup bila mis mozilla asik cakap menda yg sama jer.... nek meluat telinga aku denga.... then kul 1130 aku on suma2 sama gak... dekat 1/2 jam godek2 sana sini then baru aku perasaan wayar kuning aku tak cucuk kat lappy pun... adeh ler apasal aku mcm bongok sangat nih.... adeh ler berjanggut tunggu then dah terlepas waktu aku nih.... geram tol ler weh.... rasa cam nak hantuk2 jer pala kat dinding.... siamang tul ler...
............................................
di saat aku menaip n3 nih aku terasa amat sedih sekali......huhuhu...sedih yg teramat2 sangat sampai kan aku tak mampu nak berkata2 lagi.... cuma jiwa hati perasan minda yg memain kan peranan..... aku terlepas nak masuk contes lumut... adeh sakit jiwa betul arh di atas kebangangan diri sendiri...asal la bahlol sangat erk....huhuhu
....
hati merintih pilu
jiwa tersentuh sayu
minda terasa sebu
perasaan lemah kaku
diri ku terus membeku
......


tatkala diri mengetahui aku di dua kan lantas air mata yang berguguran membasahi pipi... tak pernah ku sangka perkenalan yang lama terbina akhir nya runtuh menyembah bumi.... diri yang dulu nya terawang2 di angkasa kini dah tak mampu lagi melompat tinggi.... terasa begitu kerdil nya diri ini tatkala musibah datang melanda diri.....sedih nya saat menanggung ujian Mu seorang diri wahai Ilahi.....


lalu aku di perkenal kan oleh makucu aku dengan blog......dia cakap bes buat blog nih.... macam2 bleh dapat..... kawan ada crite ada and mcm2 lah ada...mula2 aku tak berminat sangat...aku denga jer apa yang makucu aku dok kata and tunjuk mana2 yang patut....then dia suh aku create satu akaun so aku pun buat arh seperti apa yang di suruh dek makucu aku tuh....



then aku pun dah ada blog aku sendiri..... -kemarin-hari ini-esok- yang di terajui oleh sayu=pilu itu aku...... setelah kewujudan aku dlm blog nih..... aku memula tulis n3 tajuk kelahiran then ada seorang bloger ppuan yg pertama sekali bg komen " Rita said... Cute pic and a well philosophical story. I am glade to read it."......tapi sayang blog nya private so aku tak dapat nak jalin kan hubungan dengan dia (aku bukan bengkang bengkok ok aku masih gi straight..jgn ada salah faham)....hubungan persahabatan tak terjalin antara kami... tapi aku rasa bes sangat sebab aku di tegur oleh seorang bloger yang aku rasa dah lama berblog nih...


then lepas tuh aku mula pos n2 yang macam2 ragam crite lawak jenaka sedih and suma2 yang aku rasa nak di luah kan di sini....... then satu hari aku godek2 tenet macam2 n3 aku jumpa..... suma nya jujur dari hati.... dari situ aku rasa di sini lah tempat yang sesuai utk aku luahkan segala isi hati berkongsi dengan orang yg tak kenal kita adalah lebih baik coz dia tak tau aku and aku pun tak tau dia....



memula aku godek tenet aku jumpa anaklaut blog..... membaca bait2 puisi yang di karang buat aku tersenyum terpaku terkedu terkelu tergaman.... sungguh menakjub kan sungguh syahdu nya apa yang di sampai kan menusuk ke dalam hati sanubari aku sendiri.... membaca n3 tentang kehilangan yang pernah di alami oleh anaklaut... seorang ibu yang amat di sayangi and seorang tunang yg amat di cintai buat aku sedari sesuatu..... then aku jadi folower


then selepas itu aku jumpa pokcik mamai punya blog.... di situ aku jumpa kisah cinta sang raja cinta.... sungguh mengasik kan kisah sang raja cinta buat aku tersenyum tersentuh and terbayang kan keadaan dimana sang raja cinta sedang bermadu kasih... namun apa kan daya panas yg di sangka sampai ke petang rupanya hujan di tgh hari.......... kasih yang berputih antara sang raja cinta dan N terputus di pertengahan jalan... kuat sungguh and betapa mulia nya hati sang raja cinta sanggup akur dengan permintaan itu.... sungguh menyentuh perasaan and naluri ku... sungguh mengagum kan kekuatan yang ada pada pokcik mamai..... 1st komen dr pokcik mamai dlm n3 hatiku 1 "mamai said...relakan ia berlalu hati kaukan rasa tenang.... then i jadi folower


then lepas tuh aku jumpa pokcik beruwang yang kecundang cinta nya di tolak kerana dia hanya lah pekerja kilang.... sungguh sedih membaca kisah cinta nya buat mata aku bertasik.... tapi aku kagum dengan diri nya yang masih lagi setia menanti sang kekasih hati..... then i jadi folower


then lepas tuh aku jumpa caluk rizputra7 beskot ah fatt jalak si putihpurple jeogrimjow mier@merr oranglidi kakjingga miss siv imheppie si tedi nabil fizri arque acap and ramai gi arh.... otak giler2 memang kebooommm lah.... then yg mana aku trasa nak folo alu folo ikhlas dari hati nih..... yg aku tak pernah folo tuh besabo lah yer perlahan2 aku akan folo ko.... ada gak yang aku jarang komen2 tuh sory kadang2 aku baca n3 ko tapi aku kelu lidah nak berkata makanya jemari2 aku beku.....


and yg buat kan aku makin nak bersahabat berkawan berteman di alam maya nih ngan ko suma2 nyer lah bloger seanterio kerana di sini kita bleh bercerita berjenaka bergurau and segala macam gi arh....(sory kalo ada nama yang tak di sebut)


nie lah antara teman2 yg folo aku.....




............................

then lepas tuh aku jumpa blog esoksemalam di terajui oleh si lumut.... memula aku denga nama dia lumut... erm mcm pelik jer then aku terpk tentang sanchai=rumput (meteor garden)...hhurmm mungkin lumut pun mcm sanchai gak kot.... denga nama mcm lembik lemah tapi sebalik nya orang tak tau apa yg terselindung tersirat.... then aku memula nak kenal si lumut nih aku baca semua n3 dia dari 1st sampai la sekarang nih...suma n3 dia mesti aku jengah kengkadang aku bg komen kengkadang aku jus jd silent reader jer.... coz tak sempat..... memula aku tego dia buat dono jer..... memang sakit hati gak arh.... yer lah aku pun baru gi kat sini.... dia dah kira otai lah kan berbanding ngan aku event dlm realiti aku veteran sikit dari dia.....hehehhehe.... tapi itu no hal aku masih gi tego dia... coz aku tertarik ngan penulisan nya yang bersahaja ada sedih duka lara ada gembira tak terkata ada pedih didada ada nasihat ada yang lucah melucah tapi masih boleh di terima akal ada segala2 nya lah..... punya lah lama aku tunggu komen dari dia then dalam n3 aku KAU UNTUN KU sempena aku join contes yg di buat oleh ZELO (tu pun aku dapat tau dari blog lumut gak)...... then baru aku dapat 1st komen nya yang seperti di bawah nih


{lumut} said...

hahahaa..
amik ko zelo..hebat btol penanngan zelo neh..
apehal lak name beskot masuk neh.
xpuas hati..haha

punya la lama aku tunggu dia datang kat blog aku... mungkin selama nih dia jadi silent reader jer kot kata hati aku.... then lelama dia makin datang kat blog aku and bg komen......mcm2 arh komen dia.... kami dah bleh melawak bergurau senda mengata mengutuk mengeji tapi tuh semua gurauwan semata2....... then perhubungan itu mula terjalin sedikit demi sedikit tapi dia masih lum jadi folower aku jus jadi pembaca and pengomen jer.... tapi aku tak kisah itu suma aku hanya mencari sahabat teman and kawan... aku selesa begitu coz bagi aku no trademark "i folo u then u folo me" even aku memang dah folo dia dari awal2 gi tu pun folower yang ke bapa ratus aku pun tak pasti lak... ramai yang ingin bersahabat dengan lumut kerana suma selesa and senang dengan cara and gaya nya yg bersahaja cuma terkadang penuh beremo sikit akibat kekurangan aimo jer tang mata tuh....hehehehhee..... minggu lepas kot baru lumut jadi folower aku bekurun aku tunggu bloger otai mcm lumut nih folo aku...hihihihi...



aku cari teman sana sini
yg sanggup dengar isi hati ku ini
bagi nasihat serta dorongan pada diri
yg dah kehilangan semangat akibat luka dihati

aku cari teman sana sini
lalu aku temui kau salah seorang nya
yang banyak memberi kekuatan
dari hasil nukilan taipan kau
aku merasai yg kita pernah alami benda yg sama wlau tak serupa
dari situ aku bangun semula
bak kata kak jingga bukan kita jea yg terseksa di uji dengan pelbagai cara
[nie dedikasi aku buat lumut tatkala dia dalam kesedihan dulu]
[sory yer mut aku copy paste balik apa yg aku bagi ko dulu.....bukan ciplak la kan sebab aku yg buat sendiri..hehe]

"blog esok semalam bes kerana apa yang di karang di anyam di sulam di patri di kait oleh si lumut nih dengan penuh perasaan and kengkadang aku terasa seperti aku berada di situ menyaksi kan apa yang terjadi pada si lumut"


'blog esoksemalam tak bes sebab aku selalu tersenyum baca n3 si lumut and aku juga cemburu dengan bakat seni yang lumut ada dalam mengarang secara bersahaja and folower nya yg hampir 3oo+++ dah melepi aku ya..ng hanya ada 1/10 jer folower dr dia and aku sebenar nya tak der rasa apa2 yang tak bes pun tentang esoksemalam kerana suma nya bes2 belaka..jujur dari hati aku'
...
hubungan itu indah
{menyesal aku dulu tak minat it2 nih..kalo tak dah lama aku leh kenal ko suma}

ok lah nak cakap banyak and bercerita panjang gi pun dah tak leh.... aku awal2 gi dah terminate dah weh...lambat sangat anto padan muka sendiri sapa suh galak and gatai bebeno nak jadi las sekali yg anto... memang betul2 aku las ler sampai terminate trus....huawaaaaaaaaaaaaaaaaa tapi tak kisah pun sebab aku nak join contes nih suka2 jer tak kisah pun tak dapat hadiah coz beskot dah cakap kalu dia menang hadiah share ngan aku...... oranglidi pun dah cakap jangan risau bila menang 5% tuk aku.... pokcik beruwang pun dah bagitau utk aku 1/3 dari hadiah yang dia menang dia menang kasi aku..... jalak pun dah cakap gak nak bagi aku sikit tanda persahabatan.... mier@merr pun nak gak kasi aku sikit hadiah yang dia menang nanti.... razman cakap nak kasi suma hadiah kat aku kalo aku dapat kasi sorang pasangan tuk dia...heheheh.... takder arh aku guro2 jer k.... suma yang berlaku kat dlm perenggan nih gurauwan semata2 jer takde kena mengena ngan sesaper pun........
..
-lumut apa yang aku cakap dari hati and ko jangan lak nak touching lebih2 lak ok.... aku tak suka gak i folo u and u folo me back.... and kau pun pernah cakap kau jarang folo orang melain kan orang nak ko folo orang tuh.... aku takde terkecik or terbesar hati ngan suma2 nih.... aku berblog tuk meluah kan segala isi hati and mencari teman sahabat kawan and apa yang di sampai kan adalah ikhlas dari hati-
..
-aku gak berharap hubungan yang terjalin antara suma bloger2 nih akan kekal sampai bila2 lah.... aku nak bloging samapi dah ada laki dah ada anak dah ada cucu cicit mayb Insya Allah-
..
indah ya perhubungan yang terjalin
tak pernah ku sangka dan ku jangka
membalut luka yang terpahat di dalam diri
sungguh aku terasa keindahan nya itu
di harap kekal sampai bila2
hubungan itu indah di pandangan mata
..
[tak masuk langsg pichg nih adeh.... aku kena duk dlm bas baru mencurah2 idea dtg tuk berjiwang nih....hehehhe]
*padan muka aku ghairah sangat nak jadi 1st haa amek ko terminate terus...kahkahakahakahakahakah
*aku pun melepas lak nak masuk contes lumut.....adehhhhhhhhhhhhh minyak yuyi 1

p/s: lumut sory sangat2 aku terlewat anto penyertaan....huhuhu aku ingat hari nih jumaat tapi aku nak gak anto kat ko weh.....hehehehhe tak der nak apa2 pun jus nak join jer..... hehehhehe....
p/s: huhuhuhu putih asal ko tak ingat kan aku pasal contes lumut....erkkkk huhuhuhu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

31 Response to "hubungan itu indah"

  1. sayu=pilu says:
    11/15/09, 9:59 AM

    jangan ada sesaper gelak kan aku lak ok...

    erkkk aku 1st yeyeyeyeyey
    {org tgh sasau akibat otak nyer mereng-aku ler tuh-}

    huhuhu

  2. blueCITY says:
    11/15/09, 11:39 AM

    salam..

    huuuuuuuuuuu

    ooooooooo gitu ya citer kenapa anda berbelog?
    wahhhhhhhhhhh.. at least kita masih dan boleh berkwan2 kan.
    begitu juga aku dulu, berblog hanya kerana dia, merah. tapi itu dulu. kini aku happy punya kamu. kawan2 bloggers semua.
    membantu aku berfikir secara sedar diri, secara realiti bahawa aku kamu tidak sekufu?
    muahahhahah

    layanz

  3. imHepPie says:
    11/15/09, 11:46 AM

    aku pon berblog sbb putus chenta..haha gila btol

    ehh aku ko lum knal kan huu

  4. Razman says:
    11/15/09, 12:24 PM

    aku berblog sebab man u kalah lwn barca dlu.. 2-0 lak tu..pnye kcewa smpai wat blog.. eh, boleh anta lg kan? harini la last kan?

  5. oranglidi says:
    11/15/09, 1:00 PM

    " oranglidi pun dah cakap jangan risau bila menang 5% tuk aku."
    -wa tengah pikir secara mendalam.. bila pulak wa cakap macam ni ye? ciisss!! ahhahaahhaahha...

    lu dengar sini. sriusly wa suke datang blog ni. macam tenang je kepala kalu baca entri2 lu. walaupn entri sedih kadang2.

    bahasa lu senang nak paham. x macam wa. bahasa mcm celakak. hehe.

  6. oranglidi says:
    11/15/09, 1:01 PM

    wa berblog sebab nak berkongsi resepi. sekian.

  7. oranglidi says:
    11/15/09, 1:07 PM

    wa baru perasan, kenapa banyak benor ayat 'then lepas tu' ???
    hehe.

  8. nuRuLain_zAiNi says:
    11/15/09, 2:45 PM

    aku berblog..sbb..bukan putus cinta cz blom bercinta..tp ondaway..haha..aku berblog sbb aku suka menulis..nge~~ menaip..

  9. {lumut} says:
    11/15/09, 2:48 PM

    salam sayu...=)
    thanx krn menyertai..penyertaan anda diterima la cik adik manis..
    mlm ni tepat kul 12 baru penyertaan ditutp...=)

    sayu..
    thanx kern sudi singgah baca tulisan aku.aku tulis bkn utk sesape.aku tulis utk pujuk dri aku je..tp kalau kamu nak bace.silakan..hehe

    nice entry..jujur.tp da lari konsep sikit sbb bukan cerita rekaan.hehe...

    tp xpe.lumut sng dgn luahan ni.rase dihargai sahabat...semua stori akan di mark pleh juri luar..sbb tkot nnt org kate saye bias dan x adil.hehe..

    take care.jgn sdih..
    ku sdg busy kemas barang nak balik n pindah umah.aiseh.

    lupe lagi,lumut bkn xnak igtkan..tp lumut fikir kamu busy..huhu...sori ye..=(

  10. mier@merr says:
    11/15/09, 3:12 PM

    uhuhu...

    persahabatan kt cni kdg2 lebey ikhlas... :)

  11. ::[si putihpurple]:: says:
    11/15/09, 3:16 PM

    haha..apesal aku lak sayu..
    abes ko asek ckp tggu2 je..entry tuk kontest mut dlm proses..
    aku mlas ler nk tny byk2 kali..
    kang jd mcm baby yg mtk neneng xdpt je kang..hahaha;D

    weh mut ckp bleh lg tu..mlm ni bru tamat..pe r ko ni..glabah btol..huhu~

    xyah sedih2 weh..idop mau terus..kite hidop bkn sbb org..tp sbb dri sndri..klau dri sndri da xmau idop..sila switch off sgala suis yg ade d badan anda..hee..

    ntah ape aku merepek..ok sekian..hee..

  12. told la hejauw says:
    11/15/09, 4:05 PM

    mak aih...pnjg..sok ak smbong hahha

  13. seroja jingga says:
    11/15/09, 6:15 PM

    setuju sangat
    tak bagus amal kan
    i folo u
    u folo i
    pas tu nak glamer
    jadi silent reader pon ok..
    asalkan persahabtan tu terjalin

  14. sayu=pilu says:
    11/15/09, 6:36 PM

    bluecity: wsalam.... heheh layanzzz


    imheppie: erkk...sehati terluka kita nih hehehe..
    nanti lelama kenal lah kita berdua wokkeh...


    razman: heheheh ngek ko nih...


    oranglidi:. eh ko lupa erk ada ritu ko cakap kat aku weh... tuan penasihat 5%....muahahahah wakakaka

    thanz weh datang jgn tak dtg...dia datang dengan lenggang lenggok nyer2x...

    heheheh resepi apa tuh weh puding laici ker...

    hahahaha aku suka mcm tuh weh...ada kisah then and lepas tuh..


    nurulain_zaini; hehe...thanz ke sini

  15. sayu=pilu says:
    11/15/09, 6:43 PM

    lumut:
    wsalam... ye ker weh...ahahahah lari concep erk..takperlah nih aku buat yang real bukan rekaan heheheh....

    ko jgn touchg lak apa yg aku cakap kat ko weh... suma tuh iklas and aku benar2 ikhlas tak nak balasan pun...k hehehehe sayang ko weh....

    erk ko dah berkemas2 erk... cepat balik malaysia... nanti contact aku k... sayang ko weh...heheheeh kang ada yang cakap aku ngan ko lesb lak


    mier@merr: ye aku setuju


    si putihpurple: yer putih... aku nih pelupa kengkadang uban dah penuh pala dah nie hukhukhuk

    arh tu la tapi dah ak sempat nak karang yg lain gi nih.... tak per aku nak join guna n3 nih jer even aku lari concep heeheeheh


    told la hejauw: arh ko nih... hehehe

    kakjingga: sokong akak... this is true friendship....

  16. rizputra7 says:
    11/15/09, 7:47 PM

    beb..panjang bebenor ler n3 kamu nie...hehehe...aku dari tadi baca tak abis2 hehehehe...lepas 2 tiba2 aku lupa apa yg kamu tulis...esok aku baca lagi.....

  17. oranglidi says:
    11/15/09, 7:49 PM

    HAHA. ye2..

  18. caluk@cencaluk says:
    11/15/09, 7:55 PM

    sorrylah sayu,lama aku x jengah blog kau nie, sibuk skit kebelakangan nie, blog merapu aku pun lama x update hu hu. kau sihat ke ?

  19. bias® says:
    11/15/09, 8:14 PM

    buleh buat lirik lagu nieh!

  20. arque says:
    11/15/09, 8:19 PM

    aku berbelog sebab membe paksa.hari2 masuk bilik suruh aku buat belog.
    boleh naik gila.lalu aku berbelog.huhu.

    moga moga kau menang sayu. ;P

  21. sI tEDI says:
    11/15/09, 8:34 PM

    dari berblog kita banyakkenal ragam dan hidup orang!!

    sayu=pilu...

    kesedihan dan kegembiraan dua perkataan yang tak dapat di pisahkan dari kita hidup..

    jangan sedih sangat okey..
    :)

    kawan2 kat sini ada..

    TQ sebab sudi kenal aku.. :)

  22. jalak lenteng says:
    11/15/09, 9:03 PM

    damn...tewas jugak karya aku..jujur benar cerita nih..mut..mane aci..ini kisah benar..bukan rekaan semata-mata..arghhh..!! ahahaha


    memang tesentuh plak aku baca ni...

    aku ingat aku dah follow blog cik sayu..tapi tak sangka belom..atau cik sayu delete..:(

    Jalak follow dah..

  23. Fatt Chin Choy says:
    11/15/09, 9:22 PM

    aku berblog sebab ramai awek comel
    haha

    bagus ler story ko ni... menusuk kalbu

  24. sayu=pilu says:
    11/15/09, 10:21 PM

    rizputra7: arh sengal ler ko nih weh....


    oranglidi: asal ko gelak weh...


    caluk: tak per weh aku ok jer sihat sikit cuma srabut gak arh pk party aku nih.... jgn trasa hati lak..


    bias: ahahaha gelak aku weh


    arque: ahahah suma punya sebab tertubuh nya blog....hehehhe ark aku join jer menang kalah blakang kira support lumut nih...


    si tedi: ok thanz tedi...hehehhe


    jalak: arhhaaha aku tak tau lak kena rekaan aku men karang jer weh... hehehhe terlari concept weh... jalak jgn kerana n3 nih ko folo aku weh


    ah fatt: ko memang ah fatt...dasar ngek tol la alasan tuh... ye ker weh..ahahhaa itu jujur weh

  25. ber_uwang says:
    11/15/09, 10:42 PM

    tisu tisu mana tisu nak lap..air.
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .liur sebab ketawa kuat sangat..

    mesti menang ni ..lumut dah touching tu

  26. Aku Beskot™ says:
    11/16/09, 2:35 AM

    nape bulu ak meremang ble bc entri ni eh??
    bc entri antu ko,x lak meremang..
    konfius ak..
    haha..

  27. sayu=pilu says:
    11/16/09, 10:08 AM

    beruwang: nah tisu... hehhehehe apa yg klako nyer pokcik weh.... blushing2 nih....
    menang apa lari concep da


    beskot: ko memang bak kata jalak ko len dr lain di alam maya wakakkaa....

  28. rama2hatiku says:
    11/16/09, 8:54 PM

    persahabatan itu indah.. =)

  29. GhOsToNe says:
    11/17/09, 12:57 PM

    uhuks!!!

  30. abe long says:
    11/17/09, 2:23 PM

    erm...entri yg wat aku tekedu la jugak selepas enti yg pasal bertih jagung tu..
    nice....
    bak kate sape tu...
    i pollow u...
    hehehehe
    n gud luck..bg cadangan kat lumut moga boleh undi 2..1 tuk laki n 1 tuk pompuan...

  31. ** SiZuKa ChAn ** says:
    11/18/09, 8:15 AM

    suke2..len dr yg len ...
    sizuka cuke...
    cuke2.
    mau undi anda juge..
    ^_^