bila rindu datang

bila rindu datang bertamu
ruangan minda terasa kelabu
bila rindu datang menggamit
ruangan hati terasa sempit
bila rindu datang berbisik
ruangan mata terasa bertasik
bila rindu datang berlagu
ruangan lidah terasa kelu
bila rindu datang mengganggu
ruangan kosong ada di situ
bila rindu datang bertandang
ruangan jiwa terasa nak meradang
.................................................
p/s: ada lagi aku nak sambung tapi hujan lak so sampai sini jer n3 nih...pendek jer kan hehehehehe...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

35 Response to "bila rindu datang"

  1. ::[si putihpurple]:: says:
    11/8/09, 7:10 PM

    klau rindu xdtg2 weh cmne?? kikiki~

  2. ::[si putihpurple]:: says:
    11/8/09, 7:10 PM

    alamak!!

    WOW!!

    aku 1st plak..

    segan r cmni..haha;D

    ngek plak aihh..ok2..stop2!!

  3. acap says:
    11/8/09, 7:21 PM

    ni antara entri ko yg tpendek eh?
    hahaha

  4. al says:
    11/8/09, 7:45 PM

    salam..


    wah...best entri tu...
    terlalu merindui ni..:))

    p/s: rindu sape?

  5. mamai says:
    11/8/09, 7:50 PM

    bila rindu datang aku di belenggu
    bila rindu datang ingin tatap wajah mu
    bila rindu datang tidak diundang

  6. ber_uwang says:
    11/8/09, 8:01 PM

    rindu kat pak cik ke sayu

  7. {lumut} says:
    11/8/09, 8:13 PM

    boleh tak nak benci rindu??

    hmmm...

  8. dude says:
    11/8/09, 8:15 PM

    hmmmm nak buat macam mana kan....*sigh

  9. caluk@cencaluk says:
    11/8/09, 8:42 PM

    benci tapi rindu ke he he

  10. jalak lenteng says:
    11/8/09, 8:50 PM

    memang rindu merindu btol ka sayu nih..


    rindu-rindu aduh sayang merindu..
    jauh-jauh orang sudah menjauh..
    kasih-kasih aduh syg berkasih..
    bukan-bukan hamba orang terpilih..
    kiri duri kanan pun berduri
    arah mana ke mana hendak hamba melangkah.
    nasib diri.. begini nasib diri
    rela hamba terima walaupun jiwa
    parah..~

    haha..ni lirik lagu untuk ko..sape nyanyi ntah aku tak ingt..

  11. oranglidi says:
    11/8/09, 9:19 PM

    hujan2 ni, dengar lagu sudirman la. hehe. sambil makan kuih muih. woooo..

  12. sayu=pilu says:
    11/8/09, 9:31 PM

    si putihpurple: kalo tak dtg tuh aku rasa bek ko gi cek dokto pakar weh..agagagaga

  13. sayu=pilu says:
    11/8/09, 9:32 PM

    si putihpurple: ngek ko balik weh...wah2wah2 siok ko jd 1st erk...

  14. sayu=pilu says:
    11/8/09, 9:32 PM

    acap: heheh yer kot..hahah ko rasa panjang gak eh...nti aku try pendek kn gi k

  15. sayu=pilu says:
    11/8/09, 9:34 PM

    al: wasalam...rindu al kot..hehehe.tq singgah lama al tak dtg sini

  16. sayu=pilu says:
    11/8/09, 9:35 PM

    mamai: yer pokcik rindu nih dtg tak di undang..huhuhu

  17. sayu=pilu says:
    11/8/09, 9:36 PM

    beruwang: a'ah pandai pok cik teka....hehehhe

  18. sayu=pilu says:
    11/8/09, 9:36 PM

    lumut: aku dah try weh tp tak leh..huhuhu

  19. sayu=pilu says:
    11/8/09, 9:37 PM

    dude: tak buat apa2 pun...ngehhh

  20. sayu=pilu says:
    11/8/09, 9:38 PM

    caluk: hurmmm rasa2 ko weh.. :((

  21. sayu=pilu says:
    11/8/09, 9:38 PM

    caluk: hurmmm rasa2 ko weh.. :((

  22. sayu=pilu says:
    11/8/09, 9:41 PM

    jalak: rindu weh..rindu sangat2 kat lumut..heheheh

    ko siap berdendang kat aku ehh...tocetoce...
    tuh lagu ramlah ram kot weh...

  23. sayu=pilu says:
    11/8/09, 9:42 PM

    oranglidi: aku tak suka kuih raya weh...ko makan arh nak lagi kat rumah aku ada stok weh

  24. sayu=pilu says:
    11/8/09, 9:45 PM

    sengal tak weh aku reply komen mcm nih...hahahah sajer nak kasi nampak mcm byk pengomen bukan peromen kkk..heheheh..hahahah...kahkahkah..kihkihkih

    giler aku nih

  25. told la hejauw says:
    11/8/09, 9:51 PM

    erk napew sume pakat bermadah bagai neh...
    hahhaa

    ak pon nk...
    jap nk trjun laut cri idea hahaha

    p/s: bila rndu...ak teros tdo..hahah

  26. sayu=pilu says:
    11/8/09, 9:56 PM

    told la hejauw: erk ikut musim kot kan ker tengah musim tengku7nih..ahaha

    to terjun laut bukan dpt idea tuh cri nahas beb...musim tengku7 nih..

    telan ubat batuk sekali gi berkesan..hehhe

  27. beskot Says:
    11/8/09, 11:29 PM

    wow!!ni entri plng pendek nih..
    aha..

    pabila diri merindu..
    sang hati pasti sayu..
    pabila diri berduka..
    sang hati pasti kecewa..

    cukop la tu..
    kang org ckp ak jiwang lak..

  28. arque says:
    11/9/09, 12:14 AM

    haha.at last.ade jugak entry pendek dari kau.selalu cakap nak buat pendek tapi tulis berjela.hehe. ;P

    kau rindu sape ni?beskot?haha.

  29. Fatt Chin Choy says:
    11/9/09, 2:17 AM

    rindu jejaka mana tu?
    keke

  30. sayu=pilu says:
    11/9/09, 8:17 AM

    beskot: heheh aku ketis ko plak kang beskot...ahaha pendek kan..

    wah berjiwa kat sini lak erk..bagus2 aku suka sebb ada nma aku sayu..hehhe

  31. sayu=pilu says:
    11/9/09, 8:19 AM

    arque: nk pendek gi nanti aku buat...k..
    aku rindu kat kola..hahah

  32. sayu=pilu says:
    11/9/09, 8:19 AM

    ah fatt: rindu jejaka sabah..ekekeke

  33. caluk@cencaluk says:
    11/9/09, 9:23 AM

    sayu, kalau kau lawan perasaan tu lagi dia dtg kacau kih3

  34. sayu=pilu says:
    11/9/09, 10:33 AM

    caluk: hurm memang betul kata ko weh.. dtg tanpa di undang...huawaaaa tulun aku weh

  35. fndrocka says:
    11/12/09, 1:48 AM

    bila rindu datang
    cinta adalah dalang
    bila rindu pergi
    cinta tiada galang