beskal oh beskal aku rindu ko

salam suma....


aku nak pos n3 baru gi... kang balik rumah takut tak leh pos n3... maklum aje bila hujan tenet pun jadi bangang and ngokngek jer weh.... gi pun aku memang tengah bengang gak nih ngan staff2 kat sini aka mokcik2 yg eksen jer cakap nyer lagak nyer weh.... len kali aku criter perihal kebengangang ini dengan ko suma...... weh korang pandai naik beskal tak??? petang2 suka round2 taman ngan beskal tak??? aku nak citer pasal beskal bukan pasal beskot ok.. walau pon 4word di depan ada persamaan..heheheh jgn mara yer beskot..... suka bebeno aku ngusik ko weh... ahahahaha


aku sek menengah gi nek beskal jer weh... itu lah pengangkutan sehari harian aku... aku tak suka nek bas coz nanti kena diri (berdiri sebb suma nak nek bas yg sebijik tuh jer sedangkan penumpang separuh sek) and kaki ko mesti kena cengkam lantai bas kuat2 utk elak kan ko tersungkur bila dreba giler membrek tanpa memikir kan kudrat penumpang2 nyer...
.............................
ok tiap2 hari aku gi sek nek beskal jer.... kuar rumah kul 715a.m kadang2 720a.m and sampai sek pukul 730a.m.... sek aku dari rumah ada ler kot lebih kurang ????? aku tak tau nak agak arh nak kata dekat tak jugak nak kata jauh sangat pun tak gak... tapi yg pasti nyer bila aku sampai jer kat sek sure loceng dah berbunyi and aku tengah tuntun beskal aku tuh weh.... pengawas pun tak leh nak tahan aku coz aku dah masuk kawasan sek baru loceng bunyi so dia takder alasan nak denda aku hahahahhaha padan muka ko pengawas weh....
;;
kawan2 aku dari sek rendah yg 1st aku kenal pun nek beskal mcm aku gak tapi dorang selalu kuar awal gi sek aku jer yg lambat... bcoz aku tak suka gi sek awal2 pacak kat tepi koridor kelas bajet ko cun melecun arhhh nak kasi budak2 laki siul2 kat ko kenyit2 mata kat ko tengok2 ko pandang2 ko then ada surat kat bawah meja ko time ko nak seluk kuar buku teksss terjatuh lah surat cintan ko yg wangi harum semerbak di taruk bedak zaman tok kaduk weh...ahaaaaa... aku bukan macam tuh... aku gi kelas lewat jejak kaki loceng dah bunyi balik awal 5minit nak bunyik loceng aku dah kemas2 buku kringgggg jer aku angkat bontot galas beg turun tangga tarik beskal kayuh balik rumah...... pepagi kayuh beskal mcm ribut jap jerk aku sampai sek time tuh wa cakap lu memang wa kurus keding weh ari2 kayuh beskal... kat sek tak makan minum air masak yg mummy taruk dalam botol jerk.....
;;
balik sek aku selalu balik sesame ngan kawan2 aku kitaorg konvoi 4 5 6 org kengkadang aku sorg2 jer coz dorang nek busssss..... even hujan pun aku nek beskal weh lencun wa cakap sama lu.... dah arhh baju putih tudung putih terus jadi transperen... ko suma jgn nk berangan membayang kan body aku ehhh kang ada yg kene pelempang and pelangkong.... apa2 pun aku pakai baju berlapis2 takder chan ko nak skodeng aku..... besa lah anak2 kecik wajib di pakai then aku pakai singlet and suar fit kat dalam then baru pakai baru kurung sama itu kain sek berserta tudung putih labuh sikit yg menutup breast okkk....
;;
pepagi gi sek takder apa yg nak di cover2 kan dan perjalan ko mudah and cepat... tapi time ko balik perjalanan ko rumit serumit nya kerana kudrat yg ada perlu di gunakan utk banyak perkara.... ehh jap2 asal aku guna ko sepatut nyer aku guna aku lahhh ahahahah.... apa2 jer weh.... petang2 angin kuat wa cakap sam lu and dak2 laki suka jer bertenggek tepi2 jalan bukan berdir tapi menyangkung... ko nak tau sebab apa.... sebab nyer bila aku kayuh beskal then angin kuat datang melanda maka terselak lah kain kami2 yg gadis ayu mengayuh beskal... so akan ternampak lah betis2 gebu munggil ala2 pokok pinang nih.... so sweet lah gitu menjadi ratapan ratahan biji mata dak2 laki... tapi aku dah sedia kan payung b4 hujan makanya tak dapat lah skodeng betis aku...hahahah padan muka ko aku dah leh baca otak2 ko yg nakal penuh bersetan nih di sebab kan pengalaman aku...
...........................................
masih gi kisah beskal..... ko dapat bayang kan tak di waktu petang bila ko nek beskal dan ko memakai tudung sekolah.... tetiba tengah2 ko sedap kayuh beskal lelaju then lalu lah lori besar yang laju membawa angin agak2 kencang dari belakang ko and maka tertiup lah tudung sek ko yg licin and ringan tuh makanya terangkat lah tudung tuh kedepan lalu menutup muka ko yg tengah sedap kayuh beskal lelaju macam tengah berlumba2 dalam sukan olimpik.... dan di tepi ko ada parit beso yg sedang tersenyum ternganga seluas alam menunggu mangsa nya terjatuh ke dalam mulut nya..... uwaaaahahahahahha nasib bek aku tak pernah jatuh gi weh dlm parit beso tuh... kawan2 aku ada yg hampir nak masuk dlm parit tuh di sebab kan tudung menutup muka.... hahahaahah.... tapi yg lagi bes nyer bila mana ada kawan aku yang tudung terus tertanggal dari kepala bila angin kuat menolak dari belakang....kahakahaakahakah kelam kabut kejar tudung yg terbang tuh..... cuba ko bayang kan sambil ko tahan perut ko jangan gelak ok.....
......................................
masih gi berkisar tentang beskal weh..... aku pernah gi sek nek beskal then balik sek tuntun beskal.... balik rumah ngamok2 kat mummy letih siot ko tuntun beskal dr sek sampai rumah.... pg abang wak gi kedai baik kan tayar yg pancit tuh.... then esok gi sek nek beskal balik tuntun beskal..... ngamok kat mummy gi.... esok nya yg sama gak berlaku.... ko suma bayang kan lah 1wek aku mcm tuh memang macam siot and sengal weh letih wa cakap lu sungguh weh penat sampai rumah ko dah tak ingat nak makan ko jus ingat nak tido rehat kan badan ko... aku rasa lah kan ada yg sabotaj aku cuma nyer aku tak tau saper jer... kalo aku tau mampos arh ko aku ganyang cukup2 weh....... tapi aku memang dah biasa susah mcm tuh dah lumrah bagi aku.... nak rengek minta beskal baru kat mummy pun mummy tak kan layanzzzz yg aku akan dapat adalah potpet2 dari mummy yg bleh buat tahi telinga leleh jer...huhuhu aku faham itu lalu aku tak kisah tuntun beskal hari2 (konon2 ler kan pada hal nak jer suh mummy beli kete tuk ak drive gi sek...brangan jerk...)
----------------
sayang nya beskal buruk yg di warisi dari makusu aku telah pun di curik 2tahun lepas oleh mangkuk badigolsood mana entah..... huhu sayang giler ngan beskal tuh memori byk bersama nyer tapi sayang dah di curik orang..... lahabau itu orang....
;;
***asal aku galak bebeno menghupdate blog
***asal aku galak bebeno bercerita kisah lama
***asal jari aku tak letih2 menaip
***asal lah ngan ko nih sayu...hehehehe
;;
p/s: aku teringat kisah2 sek..... saper nak buat reunion back to school sila lah ajak aku ehhh...heheheheeheheh aku nak join gak rindu arhh time2 sek

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

17 Response to "beskal oh beskal aku rindu ko"

  1. oranglidi says:
    11/5/09, 5:43 PM

    hehe.. wa dulu nek basikal jugak. sampai eksiden.

  2. oranglidi says:
    11/5/09, 5:43 PM

    FIRST??!!!!

  3. Mamai says:
    11/5/09, 5:48 PM

    wah rindunya kat basikal terkenang nostalgia lalu

  4. ber_uwang says:
    11/5/09, 5:50 PM

    bila nak naik basikal lagi? nak tengok betis cik sayu.... he he he

  5. sayu=pilu says:
    11/5/09, 6:43 PM

    oranglidi: uish..ko tragis nih weh...tahniah2 ko 1st

    mamai: yer pokcik bes nek beskal nih kan

    beruwang: pokcik tlg ler belikan satu beskal...yg lama dah kena curikkk... nanti leh kita bonceng membonceng...ekekekeek

  6. miSs siv says:
    11/5/09, 7:08 PM

    tuntun tu ape weh?

  7. puteh ;) Says:
    11/5/09, 7:12 PM

    hye cik sayu..hihi;)

    weh kesah tdung terbang tu klakar kot..pnh trjadi kt kawan aku dlu..tie skola rndah la..aku xsengaja gelakkn dye..ye laa..klakar kot tgk2 kpala da berbugil..kih3~ gelak sakan aku time tu..hmpir kene lesing ngn kwn tu sbb gelakkn dye..haha;D
    aku rindu mau naek beskal..best whooaa..
    jom wt reunion sayu..erk~aku skola ngn ko ke? haha;D

  8. sayu=pilu says:
    11/5/09, 7:12 PM

    tuntun tuh ko pimpin beskal lah weh..ahahaah sory aku guna kan bahasa kampung aku...ahahahha

  9. sayu=pilu says:
    11/5/09, 7:19 PM

    yup weh siyes tudung terbang memang klaka... lagi la kalo yg di belakang tuh yg tudung tutp muka mau di langgo kwan yg didepan...

    aku sambil2 kayuh tuh pun leh gelak2 kat kawan aku pada hal aku pun pernah gak mcm tuh...kitaorg bergilir weh tudung tercabut kepala bogel and tutp muka...ahahahha klako

    ehhh ko suka ehh gelak kat kawan ko tuh..sian dier saper yg pernah kena jer tau mcm ner rasanya keadaan cemas tuh weh...hahahhaha
    sambg gelak gi

    cis panjang giler aku balas komen nih hahahahhahaah

  10. sayu=pilu says:
    11/5/09, 7:20 PM

    weh lupa aku nak hai ko puteh...

    mak aku kater jgn sombg2 biler org tego..hehehehhe

  11. sayu=pilu says:
    11/5/09, 7:20 PM

    weh lupa aku nak hai ko puteh...

    mak aku kater jgn sombg2 biler org tego..hehehehhe

  12. abe long says:
    11/5/09, 9:00 PM

    tuntun? owang kedah ka ni?
    aku dl2 p skolah jln kaki ja..nk wat camna owang misekin..tepaksa la bejalan..kang kalo nek beskal or bas, owang ckp gilerrrrr lak..dah skol tepi umah aku..loceng bunyi br kuar p kelas ikut blakang..

  13. sayu=pilu says:
    11/5/09, 9:15 PM

    cait...cis... memang arh rumah tepi sek jalan kaki jer kalo nek beskal or bas sure org ckp giler

    dah aih cheq org utra dekat2 tuh gak la

  14. mier@merr says:
    11/5/09, 10:08 PM

    beskal da x wujud kt uma aku....

    aku pon p skola nek beskal gk...
    jalan kaki pon buleh..dekat je pn..tp pemaleh...nk nek beskal gk...hehe..

  15. Aku Beskot™ says:
    11/6/09, 1:46 AM

    ak p skola jln kaki je..
    nk naek beskal mak ak x bg.
    dia ckp bahye..
    da la skola 20km jaouhnye..
    haha..kompem la tpu kn.
    hehe..


    *name ak kerap naek kt blog ni.
    femes gak eh.agagaga..

  16. arque says:
    11/6/09, 4:17 AM

    aku pun dulu naik basikal.tapi disebabkan jauh sgt rumah dgn sekolah aku lepastu naik moto.lega. ;P

  17. sayu=pilu says:
    11/6/09, 8:56 AM

    mier@merr: adeh ko nih..kalo aku rela aku nek kaki jer weh....kekekeekke

    beskot: ko memang kaki cong beskot weh...ahahaha..saje nak promot ko sebab jalak n mon terlalu bimbanh keangauan ko hahahahah

    arque: ceh ko berlagak erk... guro jerk.... beruntung ko wehhhhh