bila ko dah tua nanti

salam suma....

hari nih aku plan nak buat mask utk party mask yg akan aku join nex 2 wek tapi aku ada hal lak so planng tuh cansel arh.... nak gi party ala2 zoro la konon nyer nak buat suspen untung2 leh dapat bf cepat tak pun calon bakal suami pun o right gak weh kan kan kan.... ok aku rasa malam nih nak buat n3 yg simple2 jer bcoz aku rasa sian kat mata ko suma baca n3 aku yg sure panjang bejela2 selama nih kan... sian mata ko kalo lah dia leh cakap ada kaki tangan mau nyer aku di kejar... ahaha lariiiiiii lah aku lintang pukang bagai tak cukup tanah kerana ada alien yg mengejar aku....hehhehe..... aku nak crite ringkas yg seringkas2 nyer yer... ko suma layanzzzzzz kan jer erkkk.......
...............
situasi time nek bas
"rm2.20"
'nipis jer pun tak kan 2.20'
"a'ah 2.20 la"
'cebek muka'
'kuang ajr tol cakap biar sopan bebudi bahasa orang melayu ada adap sopan nya'
(sayang nyer cakap dlm hati lepas baya tambang)
=aku muka sikit punya baik cun ayu manis nih ko nak cakap aku tipu ngoko lak erk..ker ko yg tipu aku dulu ingat aku tak tau ker tambg 2.20 ko cakap 2.70.... abeh tuh dah 2.20 jer bukan nya 2000++ memang arh nipis melayang pakcik bahalul weh....sakit oo hati nasib bek 2 3org jer dlm bas kalo tak buat malu comny aku jer=
(kwn aku penah ckp anggap jer lah dorang nih org tua2 dorang tak gi sek tinggi2 dorang tak masuk u..so tak yah marah2 dorang... dorang tak tau suma tuh... bila aku pk betul gak kata kwn aku tuh...emmm)
----------------------
aku nak share ngan korang lagu2 rakyat nih and menggeli kan hati gak arh... dulu amkucu aku penah buka topik nih... ko layanzz jer ok....
''
versi dolo2
ndoi ndoi papan
serindik daun buluh
cucu tok hasan
cicit tok jusoh
''
versi loni
ndoi ndoi papan
serindik daun buluh
cucu tok muhammad syazni aizat
cicit tok kasim
@
cucu nek nur syafikah adila
cicit nek zaitun
=ko ganti nama2 kat situ sure ko kan tergelak weh di sebabkan kelucuan nya... nama dak2 lani kan panjang2 sedap jer denga=
''
kalo lani ko tanya atuk ko
tok2 tok nama apa
atok ko jawab tok nama saad mahmud ali abu bakar bla bla bla jer
''
tapi nanti cucu ko tanya ko
atok2 atok nama apa
ko kan jawab nama atok danish farish haikal muhammad kahirul nizam adzam ahmad mohzan
@
nek nama siti nur syamimi hazliani nur elly nazira alia roshadah anis rashidah
=adeh panjang bebeno kan weh dah tuh glamo lak nama atok sama nenek zaman akan datang kan kan kan..heheheh=
''
(nama sepupu sepapat aku memang panjang2 gile babeng weh... dah ah panjang2 pelik2 plak tuh di gabung kan.... kadang2 sampai toknek aku sendiri tak ingat mana satu nama cucu dia... susah nak ingat satu panjang dah satu adeh sian weh)
nie jer nak share ngan ko suma....kalo tak lawan and menggeli kan hati sory tapi bg aku lawak siot time aku buat ngan makucu aku...terbahak kitaorg gelak sampai wan hambat suh gelak kat ban tengah2 bendang tuh weh...hahahhaha
...................................
nih apa aku dapat lepas pd aku tingat dia kemarin
r- rasa
i- itu
n- nampak
d- dah
u- usang
----
d- dia
u- ujian
k- kepada
a- aku
----
h- hidup
a- aku
t- terlalu
i- indah
----
j- jika
i- itu
w-
a-
(aku jem kat w... ada sapa2 leh tolong...)
----
**aku rasa n3 nih pun panjg gak kan
**heheh sory arh yer mata2 ko suma
**aku memang dah cakap susah arh nak buat n3 pendek2 nih
**sabo jer lah erk...hehehe
**k la nak stop lu sian ko suma...
''
p/s: aku tgh mencari idea tuk join contes lumut nih... adeh kekeringan idea lak...huawaaaahahah nasib closing lambat gi..ada masa tuk berfikir...otak sila jgn tepu ok..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

22 Response to "bila ko dah tua nanti"

  1. green says:
    11/7/09, 10:17 PM

    sbr je laa ok..
    dugan nek bus..

    w : world
    a: aku

    heheh

  2. sayu=pilu says:
    11/7/09, 10:20 PM

    aah betul gak kata kamo green heheh asal tak tepk dek minda aku

  3. Cik Cookie says:
    11/7/09, 10:52 PM

    hahahaha...nasib nm Cik Cookie pendek.
    Kalau x mau tergeliat lidah anak cucu nak nyebut...
    apapun blog kita header hampir sama.
    slam singgah laa wei..

  4. mamai says:
    11/7/09, 10:56 PM

    pakcik pun tak ada idea nak buat entry lumut tu pasal pakcik tak pernah joint contest-contest nie

  5. sayu=pilu says:
    11/7/09, 10:57 PM

    heheh tau tak pa..nama ku panjg hukhuk da nsib badan
    yup cik cookie..huhu sama tapi tak serupa...

  6. sayu=pilu says:
    11/7/09, 10:58 PM

    tuh arh pokcik..tp try ah buat sang raja cinta kan berjiwa sasterawan ekekekeek

  7. oranglidi says:
    11/7/09, 11:36 PM

    h-hidup
    a-akan
    t-teramat
    i-indah

    j-jikalau
    i-itu
    w-wira
    a-aku

  8. sayu=pilu says:
    11/7/09, 11:41 PM

    a'ah pandai ko weh..

    hurm ko leh tlg cari wira aku tak..tak pun ko jer lah jd wira aku nak..ngeheheheheh

  9. oranglidi says:
    11/8/09, 12:30 AM

    hehe. cis.

    kang marah pulak matair lu

  10. told la hejauw says:
    11/8/09, 12:47 AM

    j- jika

    i- itu

    w- wak

    a- ali

    wakakaka...

  11. arque says:
    11/8/09, 3:41 AM

    tiap kali entri kate nak buat pendek.panjang jugak.tapi takpe aku layan.hehe. ;P

    hahaha.name sekarang moden2.jadi nenek besok tak tahu aaa macam mane.last2 name glamour2 panggil tok peah je.haha. ;P

  12. imHepPie says:
    11/8/09, 3:43 AM

    aku suka coz ada nama aku menyelit gak syamimi wahaha

  13. mier@merr says:
    11/8/09, 4:25 AM

    same la.. aku pon nga berpikir2 nak wat entri lumut cmne... da la xpandai nak megarang pepanjang cam korg...


    ~ko ms nk komen nk 1st.. suh wat contest da mule semput idea...haha

  14. ::[si putihpurple]:: says:
    11/8/09, 6:48 AM

    gagaga;D

    pedih dan perit aku bce komen kt atas ni haa..meh ak quote ye.

    "~ko ms nk komen nk 1st.. suh wat contest da mule semput idea...haha"

    gagagga;D

    weh xjadi la ko wat mask otomen ni??adehh..bru nk tgk kesenian ko...kekke~

    weh aku pnh trlkir gak sal nme atok2 sama nenek2 akn dtg tu..apo la nme pnjg sgt..tp nme aku pon pnjg..cume xcun je..haha;D

  15. sayu=pilu says:
    11/8/09, 8:29 AM

    oranglid: matair aku dah cair weh..tuh nak cari lain...hehhe


    told la hejauw:

    j- jika
    i- itu
    w- wak
    a- ali

    akan aku taruk kat tepi...huhuhu


    arque: sory arh arque..aku memang tak reti buat n3 pendek2 nih..rs mcm ada jer yg kurang sempurna tak lengkap..ahaha layanzz

    betul tuh nama panjg skt nye sedap las2 3 4 abjad jer guna...


    imheppie: oo ko syammimi erk..hehehe


    mier@merr: blasah jer weh.. adeh ko kasi aku sebijik lekat betul2 tengah dahi weh..kekeke besa lah aku


    putih: cisciscis ko putih bukan men gi eh..suka arh tuh...susah gak nk buat n3 tuk contes lumut

    nanti dah siap aku tepek tgk ler kesian tgan yg cam kayu nih

    hehehe betul tuh weh nama ko pun panjang gak erk...haha same2 weh

  16. seroja jingga says:
    11/8/09, 12:14 PM

    dik!
    p baca kat ber_uwang nyer entry
    dia masuk contest lumut
    yang panting name beskot and nama kamu pon ade..cam gossip kan

  17. blueCITY says:
    11/8/09, 1:21 PM

    hakhakahk..

    nama dak2 zaman la ni mmg panjang dan susah2 nak ingat.

    w= waktu
    a= alpa

    ekekekk

  18. jalak lenteng says:
    11/8/09, 3:38 PM

    panjang betol nama tuh aih..kang nak panggil nye satu jugak..kan2..

    name aku pun sedap gak..hahahaha..

    standard arr orang tua2..bergurau agak nye..kate ko cun melecun..oang tua pun kalu nampak mesti nak main2 nyer..agagaga

  19. beskot Says:
    11/8/09, 4:03 PM

    j-angan
    i-ngat
    w-a
    a-ntu..

    hoho..

  20. sayu=pilu says:
    11/8/09, 5:54 PM

    kakjingga: dah baca akak..hurm saje pokcik beruwang kalah melodi tuh kak..hehe

    bluecity: heheh..etul tuh
    w= waktu
    a= alpa
    ok gak haha

    jalak...arh nma pnjg pgl nya pendek jer..
    haha tak arh cun sgt weh..kuang2

    beskoy: haha sengal arh ko nih..hehehe..ok gak tuh
    j-angan
    i-ngat
    w-a
    a-ntu..

  21. oranglidi says:
    11/8/09, 9:23 PM

    xyah cari2. kawen trus.

  22. sayu=pilu says:
    11/8/09, 9:43 PM

    oranglidi: ko ingat senag ke weh bukan mcm beli ikan kat paso beb...