'aku' pun nak bergamba gak

salam....


hari nih aku dok rumah sengsorang jer mummy sama toknek kuar gi makan kenduri kat parit.... aku malas nak ikut soo duk ler sengsorang kat rumah nih.... bes gak duk sengsorang takder saper nak bebel kat aku.... ahahahaha..... tapi anak2 maklang aku datang teman.... siap bawa juta ria gi ajak aku men ngan dorang... adeh ler aku tak larat sebena nya tapi sian lak bebudak nih bersemangat ajak aku.... then aku pun men lah jutaria ngan dorang.... bes men ngan budak2 nih coz aku sure leh menang dengan strategy yg begitu hebat.... ahhahahaahaah... maka nya jutawan tuh dah semesti nya utk aku....heheheehehe.... tapi aku nih tak arh kejam sangat aku suh dorang ikut cara aku tanak masing2 nak kumpul duit lu beli tapak tanak buat rumah or hotel.... hahahaha aku amek peluang nih buat hotel byk2 then dorang akan baya aku beribu2 hehehehe... ok lah panjang lak crite jutaria nih.... meh nak crite story mory yg len lak.....

...............................




(aku tak letak gambo antoo yg betul2 takut aku sendiri yang terkejut ahahahha)
aku nak bercerita tentang kisah antoooooooooo heheheheehheheehhhhhhhhhhhhhhhhhhehehehehehehehheheheehhehehehhe

kalo ko denga bunyi mengilai macam nih

meremang tak bulu bulu segala bulu kat badan ko....

hehehehehehehehehehhhhhhhhhhheeeeeeeeehehehehhehehehhee


(saper yg takut and lemah lemah lemah semangat jgn baca ok)

(apa2 yg terjadi ku tak bertanggungjawab)
....

aku nak cite tapi aku pun takut gak weh... seram memang arh seram.... huhu... jgn ada yg fobia lak yer... nih kisah benar yang aku dapat tau pun dah 3 4 hari lepas kejadian... time tuh study kat Jengka.... tahun 2005 dah otai sikit arh kan... yg kena nih pun kawan 1batch ngan aku gak... aku ingat gi tarikh tuh coz aku baru beli hset sabun setelah hset 33sekupang aku buat hal... sayang giler duit abis demi hset..huhuhu... memula dpt hset camera nih jd jakun jap arh.. hari2 snap pic jer tp dlm bilik arh posing manja2 bukan lucah2 ok.... malam2 nak tido hset memang duk sebelah arh sbagai penggera aku utk gi kelas sok pagi... huhuhu... sebelum tido tgk hset bangun tido tgk hset... begitu lah hari2 aku berlalu bersama hset sabun yang baru berharga 900+++ huhuhu guna PTPTpu aku yg di simpan tiap2 sem...

then satu hari kawan aku buka criter tentang kejadian nih... kawan aku cakap mangsa tuh kawan aku gak mcm aku mention kat atas td dia pun satu batch gak... kawan2 gitu jer tak rapat mana pun.... nih dah time study wek dah so masing2 sibuk ler study sampai lewat2 pagi... time tuh ler masyuk jer dlm otak nih....

kawan aku: weh ang tgk tak muka ela (bukan nama sebenar)....
aku: dah bapa hari aku tak nmpk dia pun... napa weh...
kawan aku: hang tak tau crite ke weh
aku: tau apa...crite apa lak weh.. hang mcm tak kenai aku... aku bukan nya amek tau kalo dah orang tak crite kat aku...
kawan aku: hang tau tak muka dia pucat lesi dah bapa hari dah... mcm orng demam jer weh..
aku: tak pun terserempak pun tak.... teruk ka sakit dia...
kawan aku: teruk arh gak...
aku: dah gi MEDEC lum
kawan aku: nih penyakit tak yah gi MEDEC... betul ka hang tak tau
aku: asal lak tak yah gi MEDEC... betul la aku kan tak amek pot hal2 orang nih...
(suma memang dah maklum ngan aku yg penakot nih)



kawan aku (roomate ela) pun criter lah dengan panjang lebar nya bahawa satu malam tuh tengah2 kusyuk study then tetiba kawan aku nih ngantuk dah... dia cakap nak tido jam time tuh kul 1pagi kot.... yg si ela nih cakap dia tak ngantuk gi dia nak study gi... so kawan aku nih pesan lah kat si ela nih kang kul 230 pg kejut dia.... then time tuh memang ramai gi yang tak tido masing2 sibuk study lah kata kan... kebetulan bilik dorang nih depan toilet so denga lah sapa yg kuar masuk toilet tuh... so kawan aku nih [un tido lah... si ela pun study lah sengsorang kat atas katil sambil2 tuh msg ngan bf dia....

tengah2 dok msg2 sambil study tuh tetiba sesuatu telah berlaku.... hset dia jenis canggih yang kamera bagai suma lah kan.... then tetibe tgh2 msg ngan bf dia tuh sesuatu telah mengganggu konsentrasi si ela nih... kebetulan kat dinding bilik dorang ada lah surah yassin yg dilekat kan.... then dia nampak satu makluk duk kat bawah kertas yassin yg di lekat kan kat dinding.... seram sejuk dia sengsorang.... makluk tuh pun dok men2 ngan si ela nih.... jap dia mencangkuk then nek kan sikit kepala dia hampir2 nak kena surah yassin kat dinding tuh then dia turun smula... kira nya mcm men nek turun nek turun lah... si ela nih dah takut dah coz dia nampak makluk tuh sebiji2 real2 punya beb.... mcm tuh lah si ela tuh alami malam tuh then dia pun panggil lah kawan aku nih... tapi kawan aku diam tak bergerak2 pun... punya lah kuat nya si ela nih panggil tp kawan aku sedap2 gi tido.... si ela nih dah berkumat kamit mulut baca mcm2 lah ayat yg dia ingat tp syg makluk tuh tak hirau tak heran pun....

then dia tringat yg kat tangan dia da hset so dia amek keputusan nak anto msg jer kat kawan aku tuh... so dia pun taip lah msg nak kejut kawan aku tuh sambil tuh mata dia masih jeling2 tgk makluk tuh ada kat situ gi ke tak... makluk tuh pandang dia sambil tersengih... si ela nih pun makin laju ler taip msg yg lebih kurang mcm nih "wei bangun teman aku sat" tapi blum sempat nak anto tetibe telah berlaku sesuatu yg tak di jangka.....

makhluk tuh masuk dalam hset si ela nih jadi background... si ela nih dah pucat lesi dah nih bila ternampak makhluk tuh dalam hset dia.... menggelabah gak arh si ela tuh.... and dia pun teragak2 gak nak anto msg tuh dlm kepala dok pk smpai ker anto nanti ish.... then dia kuat kan semangat gak bertawakal jer lah masa tuh then dia anto msg tuh kat kawan aku nih... then msg tuh sampai kat kawan aku yg sorang gi... alhamdulillah kawan aku bangun tido dia baca msg tuh then dia kuar g toilet basuh muka then masuk bilik teman si ela nih... si ela nih dah pucat lesu dah muka.... kawan aku tau dah mesti ada sesuatu yg tak kena tp dia tak tanya si ela nih... dia suh si ela tuh tido.. tp si ela tuh tak leh nak tido sian dia... kawan aku nih berani dia tak takut ngan makhluk tuh.....

hurm anto zaman sekarang nih dah advance ko ingat ko jer nak bergamba ker dia pun nak gak bergamba mcm kita nih.... then lepas jer tau hal tuh aku tak pernah gi tgk hset time nak tido... kul 1150mlm jer aku dah set jam and letak hset bawah bantal and tak kan tengok dah even msg msuk or cal sekali pun memang aku tak kan jawab gi dah....hahahahha memang aku takut giler weh..... masa tuh memang banyak gak arh citer nih bleh kata tiap2 musim study wek jer mesti mcm crite yg tersebar..

sampai kan aku sendiri pun penah gak arh kena ehh hampir2 kena... lari lintang pukang time tuh.... roomate aku mulut cabul ko tau tak dia gi tegur bau apa nih wngi nyer.... cis ko nih dila aku dah tercium awal2 gi bau tuh aku diam jer buat tak tau ko nih mulut gatal apasal gi tego... lepas jer dila tego aku blah lari masuk bilik tinggal dia sorg2 kat luar tuh....padan muka ko weh....
..............................
memang aku penakut giler babeng arh..... wa cakap lu nak gi berak pun wa ajak orang teman kan... dulu2 gi arh jamban kat luar rumah adeh memang meroyan ler kalo sakit perut malam2 pagi2 buta nak kena ajak orang teman kan.... adeh suma orang mesti tak nak teman aku bcoz aku memang kalo dah masuk jamban tuh memang lama kengkadang dekat 1/2 jam gak ler kat jamban tuh.... ajhahahha saper yg sanggup tunggu kat luar tuh lelama weh....
makucu aku memang sengal ko tau satu hari aku tengah melabur sikit punya baik nya then dia ngan adik2 aku buat rancangan mengong tol ler... dorang amek ubi kentang potong then balik kat jamban tuh... ko bayang kan aku time tuh mcm ner tersentot weh wa cakap lu... masuk balik dlm usus tuh dah arh jamban zink bila balik kentang berdesing berdengung giler bunyi... aku berlari kuar dari jamban dorang b3 nih pakat2 gelak kat aku... adeh memang hangin tul tapi kan mummy pun bersekongkol sekali........adeh aku tak leh nak marah byk2 aku majuk gak arh 2 3 hari...... dorang suma suka usik2 aku... huhuhuhu
p/s: aku memang penakut arh... ntah ler mcm na nak buat... tapi kengkadang aku jadi berani lak...
p/s: adeh n3 contes lumut aku tersalah concep lak....wkakaakkaakaka... sory eh lumut... ko jgn trasa hati lak k.... aku crite dr hati aku... walau pun ko tak folo aku, aku tetap tak kisah pun.... aku suka baca n3 ko tuh....
p/s: sesaper yg baca n3 hubungan itu indah jgn lak trasa hati dengan segala pengucapan aku k... tak niat apa2 pun...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

11 Response to "'aku' pun nak bergamba gak"

  1. ber_uwang says:
    11/15/09, 10:59 PM

    mana gambo nya

  2. ber_uwang says:
    11/15/09, 10:59 PM

    eh no 1 ,,,la la la

  3. Razman says:
    11/15/09, 11:05 PM
    This comment has been removed by the author.
  4. Razman says:
    11/15/09, 11:06 PM

    siot..td aku igt aku 1st..abes bce dh ada org..ko la ni wat pnjg sgt.. wtu aku kecik2 duk umah kat felda sg koyan, byk gak la kne kaco antu..tp bapak aku jnis tak takot..so aku terpengaruh gak la..smpai skrg aku pcye cte2 cmni sbb pnah kena kcik2 dlu..tp mcm xde perasaan sbb aku taw benda tu xkan watpe..

  5. Fatt Chin Choy says:
    11/15/09, 11:12 PM

    seram citer member ko.... meremang aku baca

    malam ni tido bukak lampu ler

    kakakaka...

    tipu je

  6. mier@merr says:
    11/15/09, 11:13 PM

    erk..seram2...
    blk aku dulu depan blk air gak..
    tiap kali de org lalu..
    aku yg cuak..
    takot bkn org.hehe

  7. dude says:
    11/15/09, 11:36 PM

    macam mana ela sekarang agaknye ye.

  8. mamai says:
    11/16/09, 9:40 AM

    pakcik dah kena reject hahahaha buat last minit

  9. sayu=pilu says:
    11/16/09, 10:19 AM

    beruwang: gambo 'aku' tuh ker...takut arh nak letak sini kang jd blog berantoo lak..hehhehe

    tahniah 1st hihi


    razman: ahahah nanti aku buat n3 pendek sikit k...hehhehe.. hebat arh ko leh pk camtuh weh...

    memang wujud pun menda nih kan...


    ah fatt: ahaha ko seram erk..heheheh memang tkt pun citer kwn aku kena tuh...
    buka lampu asal ko tak buka pintu jer hahahhaha



    mier@merr: ahaha betul tuh weh... org kata depan bilik air gi dahsyat


    dude: ntah ler memula kena dia demam 1wek muka pusat giler2 macm sakit kronik woooo
    ok dah kot


    mamai: ala sian nyer takpo leh len kali cuba lagi... tunggu sayu buat contes lak k

  10. caluk@cencaluk says:
    11/16/09, 11:16 AM

    aku mampu guna public phone aje he he

  11. sayu=pilu says:
    11/16/09, 12:00 PM

    caluk: heheheheh...yoyo o jer ko nih weh