ohh ibu...

salam suma....


apa khabar... sihat tak suma hari nih.... kalo tak sihat gi lah cari ubat yer... banyak2 kan berehat makan makanan yang menyihat kan badan.... sekarang nih dah datang musim tengku7.... sian kan orang2 yang di landa banjir... tiap2 tahun mcm nih... hurm sampai bila agak nya akan ada solution.... saliran parit dah di besar kan malang nya menjadi tempat pembuangan sampah sarap lak.... ntah ler tak tau gak nak cakap apa.. syukur alhamdulillah mujur lah area rumah aku ok tak banjir walaupun hujan asik turun tiap2 hari... nanti cuma bendang jer arh yang akan di tenggelami ayaq bah...... adeh sayang nya tanaman padi penduduk kampung musnah..... ok lah tinggal kan dengan masalah nih... aku nak crite perihal lain sebenar nya...
____
hurm aku ada nak crite sesuatu nih... abah kasi nama kat aku sedap2 cantik2 tapi kawan2 aku suma takmo panggil nama yg sedap yg canti yg ayu tuh.... dorang panggil aku dengan nama lain lak...huhuhu..... ko suma pun mesti ada gak kan nama gelaran yg kawan2 ko panggil time study dulu... huhuhu... sure arh suma ada tambah2 laki gi la nama pelik2 geli2 and tak senonoh pun ada gak kan.... hehehe tapi bila di ingat kan kembali sekarang nih buat aku tersenyum and kadang2 aku rindu dengan panggilan tuh...
[__]
meh nak crite.... dulu time diploma duk bilik 4orang suma orang pearl island.... suma bek2 hati and ngam lah gak sikit2 cuma yang 2orang nih tak leh berdekat sure gaduh nyer.... aku lak yg terpaksa tenang kan cool kan keadaan...
..
kwn 1: tak bes arh panggil nama...
kwn 234: dah tuh nak panggil apa kalo panggil nma tak bes...
kwn 1: kita panggil gelaran jer arh yg mesra2 sikit...
kwn 234: mesra camna lak... gelaran apa yg mesra???
kwn 1: kita panggil along angah alang acik lah
kwn 234: herm ok gak....
..
maka terjadi lah perhubungan yg mcm adik beradik nih.... kwn 1 jadi acik kwn 2 jd alang kwn 3 jd angah and aku jd along.... bes gak cm tuh and kebetulan aku anak sulung... bes hubungan kami memang mcm adik badik... kat luar pintu bilik kena letak gamba and nama panggilan... so kami letak macam tuh arh... nmpk real mcm adik badik weh.....suma orang puji sebab dorang tak lak terpk nak idea camtuh... gi mana2 pun sure kitaorg bersama2 makan minum mandi (shower + jamban asing2= ada faham) suma lah bersama2...sampai kan ada yg jeles tgk keadaan kami mcm tuh....
..
then lepas tuh ada plak denga soksek soksek ckp kata dak2 bilik ujung pun buat camtuh gak... tapi dorang gi banyak arh gabung 2 3 bilik... aku tak bapa ingat sgt nama2 suma adik badik dorang tuh..seingat2 lah along acik alang adik angah kot tapi rasa cm ada gi aku tak ingat arh... kitaorang 4bradik nih ilek jer cool tak marah2 pun.. gasak arh korang nak tiru ker hapa ker..... yg pasti kitaorang tak ciplak idea lu tapi lu yg ciplak idea kitaorang dah tuh dok buat gempak... aku tak marah pun ok.... saja nak bercerita....ecehhh....
..
maka nya dengan itu terjadi lah kekonfiusan ketika berbual atau terbual..... aku dah terbiasa dengan pglan along nih dah memang suma orang pgl cmtuh stat2 declare rkn bilik.... kadang2 dengar orang pggil along... aku sahut sdar2 ALONG sorang gi... hurm aku pun diam jer arh... dah lama2 aku pun dah terbiasa and buat dek jer sampai kalo ada orang pgl nama aku pun aku buat derk jer... hehee.. rindu arh dorang time dip dulu...
..
[____]
Oh! Ibu
Kau disiram bayu pagi
Kehilangan terasa kini
Dan kesepian
Dan aku
Bagai purnama gerhana
Di ibarat lautan kering
Tiada tempat ku layarkan
Hasratku ini
Masih belum sempat
Kubuktikannya kepadamu
Ibu tersayang
Kucurahkan rasa hati
Ku tatapi potret mu berulang kali
Kurenungkan kalimah yang diberi
Tuhan Yang Esa
Ampuni dosa ibu
Tempatkan mereka
Di antara kekasih kekasihMu
Oh! Ibu
Kau kasih sejati
Kutaburkan doa
Untukmu ibu
Ampunilah dosaku
Sejak ku dilahirkan
Hingga akhir hayatmu
Saat ini
Kuteruskan hidup
Tanpa bersamamu ibu
'''
time further study aku sewa luar so tak der arh orang nak ciplak panggilan yg sungguh syahdu and sejuk hati nih.. suma ppuan suka dengan panggilan nih... and suma laki suka dengan orang yg di panggil nih.. heheheeh.... kitaorg duk 4org 1 rumah... then lepas tuh sorang kuar tgal arh 3 orng... yg sorang tuh dipanggil mama sorg gi panggl nek and aku pgil nama jer.... so dorang b2 nih tak puas hati... then cari punya cari dorang dapat satu nama tuk kasi kat aku... dorang kata sesuai dgn diri aku yg caring prihatin amek berat and beleter... then di panggil lah aku dengan nama IBU....OH IBU..... hurm nak tak nak terpaksa jer arh time tuh... jus kami b3 jer tau...
..
dlm kelas diam2 sudah aku cakap pgl nama mcm biasa mali kang orang denga... heheheh.. then lepas tuh kitaorg pindah rumah... tambah lagi 2 orang... so dorang2 nih pun pgil gak arh aku IBU.... aku dah sound awl2 pgil kat rumah jer... kat kelas and luar2 pgl nma... suma angguk setuju.... then satu hari kawan2 aku nih terlepas cakap dlm kelas pgil aku IBU....kebetulan ada yg denga and tak semena2 terpaksa arh gak di jelas kan kedudukan sebena... maka nya dengan itu suma panggil aku IBU stat dengan dak ppuan sampai lah ke dak laki... sikit2 IBU...IBU...IBU.. malu siak dari jauh dah terjerit2 mcm tuh... suma mata memandang.... terpaksa lak control macho + ayu... heheheh... pernah gak kadang2 aku buat derk jer bila panggil aku IBU kat public..... malas layan dah sound awal2 pun tak faham2 gi... tapi sekarang dah terbiasa dah so malu2 tuh dah hilang....
..
pernah satu hari aku ngan nek gi pasar malam... nak beli makanan lah kan tak kan nak beli kete lak..... so tengah2 dok bertanya menu2 utk di makan tetibe nek terkuat sora panggil aku IBU... makcik gerai tuh pandang jer... tercengang2 dia tgk kami time tuh.. nek dah gelak2 aku tahan malu... lepas beli trus blah... dah sampai rumah nek cakap sure makcik tuh pening ANAK ngan IBU sebaya....hahahhaahha... ketawa tersengih2 ler aku time tuh....
..
sungguh aku rindu gelaran tuh sekarang nih... buat aku tenang damai and serasi.... bila lah agak nya aku dpt jdi IBU kepada anak2 aku and suami ku..... cis dah stat berangan lak aku nih..... hehehhe....
SWEET kan panggil IBU
..
*sory n3 yg panjg gi..hehehe
*apa gelaran ko yg kawan2 kasi
*aku terhidu bau perfume yg wangi itu dr En. Manager unit sebelah... wangi siot.. menusuk kalbu aku nih... bes nyer hidu hari2
...
p/s: lumut asal ko private blog ko weh... aku nak msk contes ko nih.... huhu.... rindu nyer kat tututut

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

12 Response to "ohh ibu..."

  1. mamai says:
    11/12/09, 12:27 PM

    panggil umie la best

  2. sI tEDI says:
    11/12/09, 1:20 PM

    ibu??

    he he he he

  3. ::[si putihpurple]:: says:
    11/12/09, 1:28 PM

    weh IBU!!!
    ko da siap ke wt kontest mut tu??
    cpt2 ler pblish..huhu~
    weh IBU!! gagagaggaa~
    mask ko mane??
    cengkih ko da tmpal blom??

    kekekke~

    babai IBU!!! (Selembut belaian ibu..)

  4. sayu=pilu says:
    11/12/09, 2:07 PM

    mamai: ye ker erm... anak2 pokcik pgil unty umie erk... bes gak kan


    si tedi: yer tedi... ada apa?? hihihih


    si putihpurple: a'ah..ada apa sayang ku si putihpurple...
    dah siap dah nak kasi touchup skit2 gi jer..

    mask in progres gi..lum tampal weh kena 2gu jumaat mlm baru line clear weh

    ambaoi2 ko si putihpurple bukan men gi erkkk... terjerit2 panggil aku IBU IBU IBU...


    tuk suma aku masih single ok... hehehe... kasi tau arh nama gelaran korang weh...

  5. ::[si putihpurple]:: says:
    11/12/09, 3:59 PM

    IBU!!!
    pnggil aku HOT MAMA lah...
    kekekeke~

  6. sayu=pilu says:
    11/12/09, 4:05 PM

    ko nih putih...sebijik mcm kawan aku weh...


    IBU IBU IBU IBU IBU IBU IBU IBU IBU

    adeh la kalo aku dpt anak mcm korang bebuih mulut weh sahut panggilan ko tuh...adeh

    yer sayang nak IBU cubit pipi ker...


    wah2 ko nak HOT MAMA erk asal tka mint HOT CHICK..wakakakka amek ko weh..hehehe guro jerk

  7. ::[si putihpurple]:: says:
    11/12/09, 4:37 PM

    gagagagaga~
    ok la ko same kn aku ngn kwn ko..
    xmcm jalak..samekn aku ngn mak dye plak..sbb same2 pnakut..hahaha;D
    ye lah..dye pegi citer hntu kt aku tgh2 mlm..saje je kn..ces btol..haha;D

    wah ko!!bkn maen ye..title tu ko pas kt org laen laa..i xlayak u..kekekeke~

    **eh knape kite mcm chating plak kt cni??kakaka ;D

  8. sayu=pilu says:
    11/12/09, 4:57 PM

    agagagag (balas balik)

    yer ker.. dah tau abang jalak memang cmtuh..wakakak.. nasib aku tak ckp kt die aku pun takut gak sebena nyer...waaaaa

    saper kata ko tak latakk..ekekeekke

    ***chating...heheheh sbox aku tak leh guna tunggu mlm kang arh tuh pun kalo simex ngong nih tak buat hal...

  9. oranglidi says:
    11/12/09, 8:12 PM

    teringat plak kt umi.

  10. sayu=pilu says:
    11/12/09, 8:27 PM

    oranglidi: calling2 la weh..hehehe...umie ker umi?? erkk konfius..hihi

  11. Fatt Chin Choy says:
    11/13/09, 3:41 AM

    oh ibuuuuuuuuuuu
    kau di siram bayu pagi

    aku nak nyanyi ler untuk ko... lagu apa tu

  12. sayu=pilu says:
    11/13/09, 8:40 AM

    ah fatt: lagu exist yg di nyanyi kan oleh mamat.... not ezat...

    bes dulu2 aku berkara ok lagu tuh arh...