xtvty percutian jumaat yang pack giler

salam suma

hari jumaat yg pack ngan xtvty hanya Tuhan jer tau perasan tika itu...ecehwahhhhhh... memang penat giler ngan xtvty yg sgt2 berat yg tak pernah aku buat mcm hari tuh... kiranya nya hari bertuah aku ler jumaat tuh.. walo penat nak mampus tapi aku rasa bebaloibaloi enjoy habis ngan xtvty nih... tak rugi aku join and memang dah lama aku ngidam nak buat xtvty mcm nih coz zaman aku sek2 dulu2 aku tak pernah join xtvty mcm nih...kengkadang malu nak crite kat orang pengalaman sek yg tak gempaq sgt pun.... aku tak pernah join outdor xtvty pun time sek... bila msuk u jer baru aku dpt folo join xtvty mcm nih.... ok berbalik pada crite hari jumaat aku k.....layanzzzzzzzzz

emo dr group aku yg mewakili setiapahli (aku yg grape tuh)
..........................................
7.00pg
kumpul kat lobi hotel.... xcersiz 1/2jam.... then bekfast (kena tunggu makanan dah arh lapo giler...service slow giler babeng-mee grg).... berkumpul kat lobi hotel... bebaris ikut group (5group) bejalan kaki kekai bukit apa ntah... yg aku tau dia tulis jambatan gantung heheeheh bukit apa tak tau lak.... lepas makan mee grg  buat jungle tracking memang cantik arh suma yg dlm perut tuh dah nak tekuar.... baru suku jalan dah semput... dah arh tanah licin dengan daun2 lembap memang bleh buat kitaorg jatuh kebawah arh dengan nak pegang pokok pun kecik2 mcm tak kukuh jer nak berpaut....las2 tangan2 dak laki gak arh yg jadi mangsa penyelamat... kerana keterpaksaan tapi dak laki pun faham tanpa rela kami terpaksa....huhuhu dekat kul 10 lebih kami suma kuar dr hutan tuh... 2org anggota bomba ikut sama dlm xtvty jungle tracking tuh... aku hampir2 nak jatuh dr tempat tinggi tuh memang cuak giler arh terpaksa pegang tangan salah sorg pengiring memang tak rela tapi terpaksa kalo tak aku dah jatuh kebawah.... huhuhuhuhu bila dah kuar dr hytan tuh rasa lega and paling takut sekali kena lintas jambatan gantung cuak giler tingat dak sek yg jatuh dr jambtan gantung tuh... cepat2 aku atur langkah kaki....lega bila slamat sampai ke kaki bukit....

pakai nih as trademark group aku (pantai haluluya)


kul 11pg(tak ingat waktu sebena)

giler posing+gile bgamba kawan2 aku suma
kami trus gi laut... kat sana dah siap trainer tunggu tuk ajar kami cara2 nak apung kan diri dlm air persiapan tuk snokeling... memula di ajar pakai life jaket lu..aku nih memang tak pernah guna menda alah nih tak reti nak buat pakai kan langsung kat badan aku nih.... memang 10sen gak arh asik kena kaco orang len minta tlg ajar kan.... las2 aku dah tau so pakai ler menda tuh kat badan memang bes arh time rendam badan dlm air tuh... dah lama giler tak mandi laut masin nih dulu time kecik slalu gi abah mesti bawa tiap2 minggu sampai las sekali mummy cakap kita buat rumah kat laut nih jelah...muahahhahahaa..... ada gak yang takut nagn air laut nih 2 3 org nangis2 tanak rendam and apung kan badan dorang penah lemas dulu and yg lagi2 tuh rasa takut nagn air...heheheheeh nak gelak pun ada time tuh tapi aku bertahan hati kawan2 kena jaga beb...hehehheheh... lepas suma dah teror giler kita orang stop gi makan lu isi perut nih kenyang2 karang nak rendam air laut gi...berlaku lah peristiwa yg agak tragis di sini.. salah sorg kwan aku kena duri landak laut habis tapk kaki dia melembung and ada bintik2 hitam.... nasib bek aku tak kena sama...hehehhehehhehe


suma pakat2 blaja ful atensen
then kita orang di suruh berkayak sampai ketengah2 lautan meluas tuh... memula cuak gak tengah laut tuh beb dengan berteman kan life jaket jer.... tapi apa2 pun memang bes arh pengalaman nih.... aku pun 1st time bekayak sonok tak terhingga..... dayung punya dayung nek lenguh bahu2 aku nih adeh ler... apa2 pun kerjasa sama itu penting....hehehhehhe... memula bodoh sikit tak reti nak undur kayak tuh lelama dah ok dah teror gak hehehheehhe.... kat sini pun ada peristiwa yg berlaku gak....


ingat nak buat bulatan tp tak leh lak
kawan aku berkayak sampai tersesat...heheheehhe dia gi ke tempat lain then sampai sana dah tak reti nak pusing balik.... nangis2 jer sampai jadi bahan ketawa kitaorg suma..hahahhahha sian gak kat dia tapi tuh lah hehehhhehhe....

tgh bg suppot pd kawan aku yg sesat tuh


kul 2.30ptg
kumpul kat lobi dengan pakai yang basah tadi....sejuk giler menggigil2 aku ala2 penguin gitu bai.... adeh ler baju bawa sikit jer nih la akibat nyer...huhuhu dah himpun suma gi pantai smula pakai life jaket tunggu trip amek gi snokeling kat pulau apa ntah.... time nek bot tuh MASYA ALLAH tak dapat aku nak gambar kan perasaan tika tuh... kami 6ppuan and  5laki and deba bot 2org.... memula aku ok gi arh nek bot tuh dah lama2 kit aku dah stat takut deba bot tuh senget2 kan bot hampir nak terbalik terjerit2 aku time tuh...lahabau tul lor... stat tuh aku dah pejam mata tak buka mata dah..... kawan yg depan aku tuh dah siap jerit2 bagai cakap pun macam org pelupa... takut nya pasal mcm2 hemburan yg kuar dr mulut... sampai tempet tuh kami pun di terang kan cara2 nak guna google and cara2 nak renang dalam air... aku masuk air jap jer coz tak pandai guna goole 1hal then asik tetelan air masin yg dah dicemari ngan air kencing jer...huhuhu las2 aku gi dok kat tebing batu bersantai kat situ sambil cuci mata tgk jejaka2..hihihi..cantik ikan2 ada 1 tuh mcm pelangi jer aku tgk...memang bes arh 1st time dpt tgk... gi pun dah lama tingin snokeling nih...alhamdulillah dah termakbul impain aku yg satu nih....

lepas tuh gi mandi manda kat pantai batu putih lak... cantik pulau tuh air jernih jer memang bes arh.... dah penat air pun pasang... ada kawan aku dekat 5orang di hanyut kan air ke tengah2 laut... kena plak minta bot yg bawa pengiring kitaorg gi amek kat tgh2 laut tuh... nasib bek aku tak ikut dorang kalo tak mau nyer nangis aku kat tgh2 laut tuh....hehhehheehe



kul 6ptg
betolak balik ke pantai semula... dengan harapan dapat guna laluan lain..huhuhu takut giler nek bot tuh..dah arh deba dia asik dok senget2 kan jer bot tuh hampir cecah air..lagi sekali aku terpaksa menjerit2 dlm bot tuh...huhuhu memalukan diri tol ler... tapi apa leh buat tindakan luar kawal..backup penting tuh..ngehehehhehheh.....berehat jap sambil2 tuh lakukan persipan utk dinner lak



kul 830 mlm
suma berhimpun dlm hall tuk majlis dinner lak.... tema nya mascurate party....hehhehehe mcm2 fesyen arh wa cakap lu beb...... bes memang bes....hehehhehe




nih la kawan2 aku

nie aku tgh pakai mask (pinjam weh)

p/s: pic2 nanti aku pos g k..tgh tunggu ihsan kawan2...hehhehehe...sory yer n3 nih terlalulalu lah panjang sgt....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

4 Response to "xtvty percutian jumaat yang pack giler"

  1. GhOsToNe says:
    11/27/09, 10:50 AM

    alamak....

    besh2!!!

    nak itot!!!

  2. Sharinginfoz says:
    11/27/09, 11:09 AM

    singgah, bosan2 datang le sini

  3. mier@merr says:
    11/28/09, 12:03 AM

    waaa.....best...da lama x wat sume tu!!!!

    besh..besh...

  4. sayu=pilu says:
    11/28/09, 7:03 AM

    ghostone:
    hahahah dah balik dah pun..

    sharinginfoz:
    dtg ler slalu....

    mier@merr:
    jum weh kita gi..bes2 giler2 beb