percutian aku ke pangko 3hari 2malam

salam suma

hari nih baru aku berpeluang menghupdate n3 percutian aku ke pangko setelah aku berehat hampir 2 hari dengan sepenuh2 nya... aku tido awal giler bangun awal giler gak then tgh ri buta karang aku tido lagi seround...hahahahhahha and huhuhuhuh.... mummy asik leter je kat aku sakit tlinga denga... ayat nya mcm nih ler lebih kurang... 'hang takdak gheja len dah ka asik dok tidoq tidoq tidoq... siang hang tidoq malam hang tidoq lagi awal... nih yg aku tak suka bg hampa pi mana2 balik mai dok buat letih tak larat mcm ngan hapa gi' (padan muka aku saper suh rengek minta di urut kan dah kena berdas2) and ada plak yg tolong tokot tambah bagai mencucuk selumbar di kaki... adeh ler menahan jer arh tlinga nih denga.... hampir2 hilang tahap kesabaran tp di gagahi jua bertahan....hehehhee.... padan muka ko setan ko tak berjaya hasut aku cetus kan kemarahan (dlm hati dah siap nak jerit tp ku tahan jua)....



cmera hp jer

gerak dr arau dlm kul 830pg khamis seramai 40org + 2org pengiring + 4org pemandu bas.... sampai kat pantai remis amek kwn aku then sampai kat jety lumut dlm kul 150ptg kwn aku sorg gi dah tunggu situ... so kami je42org + pengiring 4org lagi 2 dah tunggu kat jety pangko... nek bot kuning kul 230ptg ... takut pun ada dlm hati nih nampak air laut tuh bergelora semacam jer nasib bek aku tak mabuk laut ritu... then on d way tuh hujan turun adeh cuak gak arh... dlm hati mcm2 aku pk cepat2 minta doa slamat p slamat smpai... air laut tuh bergelora semcm jer nek takut pun ada muka nih tak yah ckp arh dah berkerut2 dah... trasa bot tuh gerak mcm siput babi jer weh... dlm kul 330 lbh kurang kitaorg sampai jety pangko nek van gi dok hotel faez....

dlm kul 430 mcm tuh kitaorg makan tgh ri perut memang lapo giler arh.. lepas tuh dah stat xtvty indor jer... fuh lega arh dpt ilek2 and res2 jap sambil2 buat xtvty tuh.... then malam pun ada gak xtvty kena buat bendera lah buat memek muka ko ala2 icon smiley yg cute2 tuh as mewakili ko ler... aku nih dah arh fail bab2 seni... muka aku dah mkn rebina punya maskot dah...nasib takda tangkai jer...hehehhe

time balik nek bot putih tuh aku dok bahagian atas memang tak nampak air langsung...time tuh pun hujan gak... aku dah stat rasa pening2 mual2 sebab bot goyang buat aku terhoyong hayang... gelora ombak hebat betuh ptg tuh memang aku takut yg teramat2 sgt doh... cuak nya dlm hati. tangan aku asik pegang kusi depan tuh tak lepas2 las2 dlm keletihan aku tetido dlm bot tuh so aku tak jd mual2 muntah kat situ... suma org tido letih giler kena belasah...

akhirnya alhamdulillah aku slamat pegi dan slamat pulang... lega arh dlm hati bila dpt jejak kaki kat jety lumut tuh....

**aku selalu nek feri dr seberang nak gi pulau kdg2 rasa mual gak gelora air laut nih punya pasal so penyelamat aku adlah gula2 hack tp ritu stok aku habis...huhuhuhu
**esok aku sambung gi ngan xtvty outdor lak k
**bes arh jum kita gi sana sesama weh...
**bebaloi2 aku rasa nasib ler aku tak tarik diri ritu



p/s: pokcik mamai gi arh sana bes sgt tak rugi kalo gi... duk ler hotel yang siap ada maid bagai coz dlm 400jer kot 1hari heheheehehhe...pulau tuh gi cantik memang tak rugi arh.. aku duk hotel murah jer bajet tak cukup...sponser larik...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

p/s: lumut slamat pulang ke tanah air mu tumpah nya darah ko weh malaysia tercinta + n9..hehehhe
p/s: putih slamat pulang ke tanah air tumpah nya darah ko weh malaysia tercinta + ganu mung..hehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

13 Response to "percutian aku ke pangko 3hari 2malam"

  1. ::[si putihpurple]:: says:
    11/25/09, 9:39 AM

    1st!!

    lalalala~

  2. ::[si putihpurple]:: says:
    11/25/09, 9:40 AM

    weh bestnyer ko jln2..

    aku pon mau ke pulau jgk ni..tp mak ak msti xkasi klau tgk cuaca skrg ni..nnt ler kot..

  3. caluk@cencaluk says:
    11/25/09, 9:56 AM

    musim hujan laut ok ke

  4. GhOsToNe says:
    11/25/09, 1:02 PM

    besh2!!!!

    laen kali nk g memane ajak tow!!

    hahaha!!!

  5. sayu=pilu says:
    11/25/09, 3:56 PM

    putih:
    tahniah ko 1st hehehhe
    gi arh weh bes tak rugi


    caluk:
    ok gak even gelora nya buat aku cuak gak arh skit

    ghostone:
    wokkeh aku ajk tp ko sponser aku ler doh...hehehe

  6. bias® says:
    11/25/09, 6:31 PM

    pangkor tuuu...

  7. seroja jingga says:
    11/25/09, 6:52 PM

    sakan nampak!

  8. jalak lenteng says:
    11/25/09, 8:27 PM

    jikalau daku ada masa lapang..akan ku isikan aktiviti seperti ini..aiseh man..boss dah panggil..

    sabau!sabau! bos..aku datang..

  9. sayu=pilu says:
    11/25/09, 9:56 PM

    bias:
    ye pangko..lalala

    kakjingga:
    ilek2 kak jgn jeles...hihihi

    jalak:
    hahahaha ko jd pak turut erk...hahhaha sabo jalak sabo..
    weh mana beskot lama dia hilang diri...

  10. Fatt Chin Choy says:
    11/25/09, 10:49 PM

    musim hujan memang ler laut bergelora
    tp kami org yg biasa kat laut ni x rasa apa ahhh

    hehe

    berlagak kan aku

  11. sayu=pilu says:
    11/26/09, 7:03 AM

    ah fatt:
    cait..ko statement tak leh blah.....riak sungguh...heheheheh

    aku tak biasa sgt ngan laut weh...tuh 1st time nek bot

  12. mamai says:
    11/26/09, 8:47 AM

    pakcik memang dah teruja nak pie sana nie...pakcik nak bawa khemah ajer hahahaha

  13. sayu=pilu says:
    11/26/09, 8:54 AM

    mamai:
    go pokcik go...heheheh lgi sav coz kalo guna khemah...tapi ikat kat tiang yer takut nanti bekhemah tgh laut lak..ahakzzzzz