cinta sejati sampai kemati

salam suma....

hurm hari nih rasa busan sangat2... semalam ingat nak pos n3 tapi hujan maka nya tenet simex rumah aku pun betuka menjadi otomen lemah lepas hampir di kalah kan raksasa.... bikin hati wa panas saja beb... lagi2 hangin ngan tenet nih... memang siot tol line slalu jem tapi bil tak pernah lak jem tersalah anto ke alamat lain ker posmen tak jumpa rumah ker (aku yg jem kan da gi ada lah lambat bayo carried forword).... wa pun layanz ler mystarz LG... hurm lagi2 nak lahir kan penyanyi sebagai generasi... tapi yg dah melambak dok ada nih pun tak terlaris jualan album nya... lagu2 zaman sekarang tak de ummphh dah macam dulu2... nie pendapat aku lah....
..................................
aku nak criter tentang cinta.... sory lah kalo ada yang rasa boring ngan n3 aku nih... tapi setiap orang setiap manusia memang perlu kan cinta.... and naluri manusia itu juga sering mendabakan kasih sayang ingin kan kehangatan cinta dalam diri... itu lah manusia ingin kan cinta.... tak kira lah ko bengkang bengkok samada gay ker bisex ker pengkid ker lesb ker.... tak kira lah ko straight ko normal ko suka jantina yang berlawanan atau apa jer.. tapi yang pasti suma nak kan kasih sayang nak kan belaian ni kan pula cinta...... saper yang tak nak cinta tuh... ehh ada gak ker orang yang tak nak cinta... cuba gtau aku jap....
....
satahu aku ramai yang nanti kan kemunculan cinta... cuba tengok beruwang yang tak pernah2 jemu tunggu cinta ayang nya muncul..... mamai yang dah pun temui cinta nya yang kini dah lama jadi suri hati nya.... jalak dengan cinta gadis pantai timur yang kini di landa musibah tengku7..... cuma yang masih lagi menanti akan kemunculan cinta hati adalah si beskot si lumut si ah fatt kak jingga anaklaut yang masih setia menanti kehadiran cinta and tak terkecuali aku sendiri sayu=pilu......... hurm masih ramai gi aku rasa yang ternanti2 bertemu nya cinta sejati.....
...
benar kah orang2 kata cinta sejati sampai ke mati...
benar kah orang kata cinta sejati sampai ke syurga...
benar kah cinta sejati datang nya dari 2 hati....
...
hurm suma nih akan terjawab bila aku dah ketemu cinta sejati aku.... bagi yang dah temui cinta sejati mereka tentu tau and pasti jawapan nya kan... aku nak crite tentang cinta sejati kerana aku lihat dari mata aku sendiri.... meh aku cerita kan pada ko suma tapi b4 tuh aku gtau siap2 ehhh n3 nih memang panjang bcoz aku taip ikut hati jiwa rasa and penglihatan aku.... kisah nih related gak ngan aku.... ko layanzzz jer yer.... sabo itu separuh dari iman so baca lah n3 nih sampai habis....hehheheheh
.................................
mereka di jodoh kan atas persetujuan keluarga masing2.... si gadis anak yg taat sentiasa patuh pada ayah tak membantah apa yg di kata itu yg di taati.... sang jejaka pula lebih kurang sama ngan si gadis sentiasa taat dengan k2 ibubapa tak membantah ikut cakap.... mungkin itu lah jodoh mereka lelaki yang baik untuk wanita yang baik.... maka di satu kan lah mereka dengan ikatan pernikahan setelah lafaz and akad termaktub.... 14 JULAI 1984 itu lah tarikh keramat... si gadis cantik putih mulus penuh keayuan sang jejaka pula manis tegap and gagah.... menuju lah mereka ke alam rumahtangga tanpa pernah wujud perasaan kasih sayang cinta selama ini yang akan di pupuk perlahan2 bersama2 demi sebuah kehidupan yang bermakna and bererti buat mereka berdua serta keluarga tercinta.....
...
setelah 1tahun melayari bahtera mereka di kurnia kan puteri sulung yang sangat di sayangi... dengan kehadiran sang puteri permata hati kehidupan mereka lebih bahagia.... selang 2tahun di kurnia kan seorang putera pengubat luka peneman sang jejak... lepas 2tahun mereka di kurnia kan seorang gi sang puteri sebagai penyeri kehidupan.... melimpah ruah rezeki kurniaan Ilahi lalu timbul lah cemburu di hati manusia sekeliling... maka mereka di uji dengan pelbagai ujian.... akhir nya pulang lah sang jejaka ke rahmatullah walau pun pemergian nya sering di tangisi....
...
maka bermula lah kehidupan si gadis bersama 2puteri and putera yang di sayangi tanda kasih sayang cinta yang telah bersatu.... begitu cekal si gadis menjadi ibu tunggal di usia yang masih muda di awal 27tahun.... begitu cekal mengharungi hidup begitu tabah menghadapi dugaan begitu kuat demi membesar kan anak2...... tanpa suami di sisi begitu cekal mengharungi hidup sampai sekarang hidup nya demi anak2..... tanpa memikir kan tentang kehidupan nya... tiada teman disisi... sungguh setia nya si gadis mempertahan kan cinta nya terhadap sang jejaka yang bergelar suami walau pun dah pulang kepangkuan Ilahi
...
crite di atas aku lalui sendiri... berlaku di depan mata aku sendiri... aku sering tertanya2 begitu suci nya cinta mu terhadap sang jejaka wahai si gadis.... tak pernah sekali diri mu bersuara ingin mencari pengganti tak pernah sekali tergambar diri mu ingin di sayangi sekali lagi... sungguh mulia hati mu si gadis setia menanti cinta sang jejaka mu yang telah pergi walau pun sang jejaka tak kan pernah kembali lagi
.......................
pasti nya bahagia roh sang jejaka bersemadi di alam sana kerana cinta sejati si gadis masih menanti moga2 ketemu jua mereka di alam sana nanti
....
begitu lah si gadis mempertahan kan cinta sejati cinta suci nya yang di pupuk bersama sang jejaka bernama suami tanpa pernah mengeluh menyesali akan penentuan takdir Ilahi buat diri nya..... sungguh aku begitu kagum dengan mu.... aku tak kan bisa sekuat mu.......
........
cinta sejati sampai kemati
ini kah yg di nama kan cinta suci dari dua hati
saling sayang menyayangi sampai kemati
setia menanti tiada bertepi
cinta sejati sampai ke syurga nan abadi
............
si gadis itu adalah mummy ku
sang jejaka itu arwah abah ku
sang puteri itu aku n adk
sang putera itu abg
.......
**sory n3 nih memang terlalu panjang.... aku tak reti nk shotcut
**bukan nak tagih simpati cuma nak berkongsi "sharing is caring" kan
**agak2 ada tak lelaki yg macam nih akan setia menanti cinta suci nya yang dah pergi..aku rasa mesti ada kan
**aku tak mampu bcoz aku rasa aku tak sekuat begini
**aku taip lama sebab nak cala2 bagai pelangi yg indah..heheheh
*asal ko private blog ko..jgn salah kan aku coz tak letak link blog ko k...
...
p/s: adu dah karang n3 tuk contes lumut tapi aku tak pos gi coz rasa cm nak kena oter gi...hehehehe tunggguuuuuuuuuuuuuuuu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

28 Response to "cinta sejati sampai kemati"

  1. ::[si putihpurple]:: says:
    11/9/09, 11:41 AM

    hehehehehehehehe;))
    yg part jalak tu mcm nk tergelak ckit..hihi~

    whoooaaa...
    citer kt bwh tu sgguh sayu dan pilu ye..terkedu aku bce..tabah woo mummy ko..nice..jage mummy leklok naa ^__^

  2. {lumut} says:
    11/9/09, 11:42 AM

    uuhhh~~~~
    setia nye..bagus..
    tp cinta bukan boleh dipksa sayu..
    hati dan perasaan ni susah..
    mungkin arwah abah kamu lah yg melekat dihati..dtg sermai mane pon..
    xkan boleh membuka hati ibu kamu..

    ohh name aku ade??
    cinta?
    ape tuh?
    best x?

  3. sayu=pilu says:
    11/9/09, 12:27 PM

    si putihpurple: heheh aku blasah jer pat jalak tuh..sape suh dia gatai private kan blog die..hahahah

    hurm Insya Allah akan ku jaga mummy ku itu...dia mak dia abah...2 in 1

    p/s: aku tak tau ko dah berpunya lum kalo tak aku nak gak letak nama ko di situ....

  4. sayu=pilu says:
    11/9/09, 12:31 PM

    lumut: betul tuh weh...
    cinta dtg dari hati..takleh paksa2 dia jadi ngan sendiri nya...
    mungkin itu lah cinta sejati sampai kemati...


    sure ada kan ko ngah tunggu cinta gak...hehe
    cinta?
    aku pun tak tau..kihkihkih

    ape tuh?
    kuih agak nya yg pasti bukan durex for safety..ahahah

    best x?
    itu ko kena jawab sendir coz bg aku now tak bes nex time mayb bes..wakakak

  5. caluk@cencaluk says:
    11/9/09, 12:46 PM

    cinta yg kekal, cinta pada 'Pencipta" kita, cinta pada manusia hhmm kdg2 boleh berubah he he

  6. ::[si putihpurple]:: says:
    11/9/09, 12:50 PM

    hoho sayu..xpe2..ai xkesah pon xde name ai..hihi~

  7. Fatt Chin Choy says:
    11/9/09, 1:05 PM

    kesetiaan itu bakal diwarisi tu... keke

  8. mier@merr says:
    11/9/09, 2:43 PM

    huhu... citer ko sllu terkesan kt hati dan mata aku.. hehe...

    mummy ko x cari cinta lain mgkin
    sbb cinta da dicurahkn untuk putera n puteri....

    kebahagiaan mummy dgn tgk ank2 mmbesar... dan berjaya..dan bahagia...dan... haha...brpa byk dan da....

  9. miSs siv says:
    11/9/09, 3:16 PM

    kite pon tgh tggu cinta gak nih.
    hahaha

    same la..
    mak n abah pon hepi jek..
    =)

  10. beskot Says:
    11/9/09, 3:31 PM

    ak ade jmpe org yg x memerlukn cinta..
    ini kesah benar dan sila lah percaya!!
    org² kt bendang tu x memerlukn cinta..
    agagaga..


    sape si beskot tu??
    sejak 2 3 4 5 menjak ni..
    acap kali name beliau disebut² di seantero blog..
    rs cm nk lesing je idong beliau!!
    kekekeh..

  11. sayu=pilu says:
    11/9/09, 4:03 PM

    caluk: yup cinta pd Pencipta kekal abadi tp cinta pd manusia ada yg kekal sampai kemati...kdg2 ada gak yg berubah... terpulang lah masing2 pada diri masing2

  12. sayu=pilu says:
    11/9/09, 4:04 PM

    si putihpurple: u tak kisah tapi i kisah sikit...hehehehe..nanti ada nama ko tungguuuuuuuuuuu

  13. sayu=pilu says:
    11/9/09, 4:04 PM

    ah fatt: hehehe mayb no komen

  14. sayu=pilu says:
    11/9/09, 4:06 PM

    mier@merr: terkesan erk..hehehe... ya betul tuh kami kan permata cinta suci...

  15. sayu=pilu says:
    11/9/09, 4:07 PM

    miss siv: sama2 lah kita tunggu weh... hope dorang hepy sampai bila2

  16. sayu=pilu says:
    11/9/09, 4:12 PM

    beskot: cis ko cait ko..aku ketis tulang ko biar jadi bersepai weh.. orang2 kat bendang tuh kawan baik ko eh..

    yer arh aku pun tertanya2 gak siapakah gerangan si beskot tyh.. nyibuk jer dia dlm suma n3 nak ada nama dia...wkakakak aku lesing ko gak kang beskot weh.... jaalak and putih jom kita belasah si beskot nih weh....hahaahah

    amek ko aku komen pun dah panjang belebar2 nih...kahakahakaha

  17. ber_uwang says:
    11/9/09, 4:23 PM

    kalau bergitu dengan cakap mummy tau

    mummy dah ada calon untuk sayu...


    jeng jeng bole makan nasik minyak...

  18. sayu=pilu says:
    11/9/09, 4:26 PM

    beruwang: huhuhu erm ntah ler pokcik... kalo mummy dah suka ikut jer restu orang tua penting...waaaaaaaaaaa

    huhuuhuh sedih arhhh tak dapat jd bini muda pokcik..wakakaakak

  19. caluk@cencaluk says:
    11/9/09, 5:51 PM

    cinta, cemburu, bahagia,sedih tu semua perasaan, kalau boleh kawal perasaan tu insyaallah akan kekal

  20. told la hejauw says:
    11/9/09, 7:26 PM

    wooo...
    tekesan d ati

    syahdu seyh...

    p/s: sape la jejaka beruah yg akn berhuni d ati ak smpi akhir hayat???
    cewahhhhhhhhhhhh...

  21. Koyuki says:
    11/9/09, 8:48 PM

    **salam kenal sayu pilu**

    Bonda kamu cekal n kental

    sama mcm bonda kite~


    no hard feelings k..
    yg kat blog lumut tadi petang
    kite nak peace saja
    kite link sayu
    orait
    senyum senyum

    >>___<<

  22. Edi Anje says:
    11/9/09, 9:31 PM

    terima kasih cinta...

  23. Daun Bidara says:
    11/9/09, 11:02 PM

    bab cinta ni tak reti nak komen sayu.. kasi peluang orang memuda la

  24. sayu=pilu says:
    11/10/09, 8:38 AM

    caluk: betul aku sokong ko beb.. tapi kalo aku jer setia dia curang tuh bukan nama nya cinta sejati...huhu

  25. sayu=pilu says:
    11/10/09, 8:40 AM

    told la hejauw: syahdu erk..hehehe
    tunggu lah kehadiran nya..pastikan datang jua...ecehhhhhhhhhhhhh

  26. sayu=pilu says:
    11/10/09, 8:41 AM

    koyuki: salam kenal...
    kecekalan itu kekuatan diri mereka...

    >no hard feeling<
    peace =p

  27. sayu=pilu says:
    11/10/09, 8:42 AM

    edi anje: sama sama kasih

  28. sayu=pilu says:
    11/10/09, 8:42 AM

    daun bidara: cinta dulu2 bes cinta sekarang tak bes...huhuhu