news..........

salam suma

mula kan hidup baru
sempena dengan kja baru
terasa mcm nak create blog baru
aku dah kembali single seperti dulu
 --------------------

hurm keja baru banyak juga pressure nya

===> greeting people
====> how to deal with customer
====> relationship with colleague
====> dealing with numbers and money
====> how to control myself

biasalah baru 1week only hopefully
later on get changes and no more complained
hurmmm
==================
rindu waktu dulu
bermadah
berpuitis
bergurindam
bergurau senda
bersama rakan2 maya
yang hubungannya sungguh akrab
tapi malangnya
sekarang terasa seperti jauh beribu batu
sedangkan dulu terasa seperti bersentuh bahu
==================
p/s: wa terasa sedih sebak semacam aja...huhuuhhuhhuh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

banyak kisah dlm 1 hari...mana mau cari..hihihi

salam suma.....

jumaat adalah hari yang ditunggu2 oleh suma yang bekerja sebagai kuli kang... hari terakhir bekerja bg yg bekerja 5days 1week la kan and yg bekerja shift mcm aku nih.... hari jumaat lah hri yang ditunggu2 coz bleh tido berulang kali nya di pagi sabtu....heheehehe weeeeeeeeeeeeee....... tapi pg sabtu tuh dpt 1 cal yang memberitahu bahawasanya my tok sedara aka abang ipar maktok aku.... so mummy ajak la aku g merempit dgn 2 moto... aku tolak... ko nak mampos kang kena cekup dgn jpj tak keharubiru nya nanti... dah la L aku dah mati...huhhuuhu blum berkesempatan nak merenew smula hikhikhik..... aku pun bertanya kan to my cousin coz dia xpert drive keta so minta tulun sama dia lor... bertolak lah kmi ke destinasi yg ditujui seramai 5org... mayat akn disimpan kul 10 so sempat lah kuar umah kul 830...perjalanan about 1hr ja...

so sesampai nya dah tgk org penuh umah dah kat.... mayat pun baru siap dimandikan dan berpakaian putih... 1st time aku tgk cara2 mengkapankan mayat secara life mcm tuh dulu time abah aku kurang ingatan kit.... so lepas ja selesai suma.... aku pun bertolak singgah umah maktok jap dah lama gak la tak jenguk maktok....huhuu... tok lang nih baik orang nya dia ada kedai kain ela...so tiap2 tahun dia mesti sedekah kan kain ela tuh aku mummy and adik aku.... tak pernah miss tp kalu miss pun thun depan dpt berganda..... sekarang dia dah pergi.... moga roh nya di cucuri rahmat...amin....

===============================
singgah rumah maktok, paklang dah siap g kedai beli mee kuah sama mee goreng piche... sedap wooo pasti terangkat....hehehhe so melepas lah plan nak makan nasi ayam and bihun sup nazir kat sunshine.....huuhuhu...selesai ja jamu perut.... sembang2 jap sama maktok pokpekpokpek pahtu berangkat balik... dlm keta masing2 dok jeling menjeling nak pekena nazir ka nak balik trus.... las2 suma nak jugak pekana nazir sebarang mangkuk dua....hehehhe... so destina ke nazir lah pulak dgn perut yang fully utilize kami suma p pekena jugak la bihun sup.... sedap nya usah di kata...masing2 dah jln menunduk tak leh menegak lagi...... so perjalanan pulang mata semakin kuyu apabila perut semakin sempit.... ahakkk....sampai la dirumah...... aku dah letih tak mampu berbuat apa2 lagi hanya bantal yg di cari.....
==================
lepas jer telelap sejam dua.... aku jengah ke dapur... mummy mau kuar p pasar malam....huhuhu perut dah penuh nih mana g mau di isi makanan ini.....huhuhuhuhu........ tgk atas dapur byk nya makanan mummy masak mee goreng bihun goreng..... ayak mana mau isi nih.... sapa nak mkn ada org nak dtg ker.... kot rombongan nak pinang bunga mawar di taman larangan...kihkihkih....... aku pun mandi manda dgn anak makusu kasi dia mkan nasi kenyang.... terbaring depan tb tgk cte lawak.......tgh magrib mummy balik...... aku tanya mummy napa msk byk2 nih sapa yg nak makan...kenyang yg tadi pun blum habis gi...... mummy ckp maklang suh masak nak buat beday my cousin si acik.... ok fine....
======================
lepas isya suma berangkat berlarak lah dgn segala hidangan ditangan makan kat rumah mak lang kat porch keta.... sejuk mkn malam2 bes ramai2 riuh rendah....hehehhehe....so angkat punya angkat barang nih sambil angkat sambil tangan menyuap ke mulut...eheeheh dlm kekenyangan pun makan lagi..dasar perut tong and hantu makan pantang tengok mesti nak makan...hehehehehe..... so beday gul pun menanti lah kek.... aku menjaga mkn kat luar  nih then tetiba rasa nak g jengah ke dapur maklang.....

unfortunately.... aku ternampak 2biji kek... tak menimbul kan syakwasangka lgi...then tetiba mata tertancap pd tulisan putih .... aik.... nama mcm kenal tapi aku nih rabun2 jauh skit spek mlas pkai so nampak xnmpak jer la...... hehhhee rupa2 nya my cousin beday and me di celebrate pd hari yg sama mlm yg sama beza 1 2 hri jer dr tarikh sebenar..... heheheheh... mkusu cakap napa datang sini ishhhh ahah bawa la kek tuh sendiri g panggik mekcik sekali....huhuuu las2 mummy and maklang yg bawa kek sambil nyanyi lagu beday.....ahakzzzz.....

 2 biji kek kena makan adeh sedap yok.... tapi tak terlarat nak habis kan manyak gilos


 budak berdua nih yang galak sakan nak memotong kek ngalah kna beday gul...huhuhuhu

makan....terliur tak weh

 nih lah kek tuk aku....
(blueberry sedap i like it)
hepy beday to me
(da bertambah tua setahun)
moga hidup sihat and d berkati selalu
di murahkan rezeki
(harap termakbul cepat)
cepat dapat keja yg tetap
(pinjaman menggunung tunggu masa ja)
moga cepat bertemu jodoh
(agak2 kena buat iklan tak kat pjbat buruh kot..hihihi)
amin

p/s: umo dah bertambah tapi perngai mcm budak2 adeh la... tak pernah amek serius tak pernah amek pot......


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

i lebiew.....sama lu...asal blushing nih....

salam suma...........sihat kah anda2 suma
wa harap korang2 suma sihat2 lah sejahtera di sana di sini di sinun yer.........
1st wa nak mnta maap lor bebanyak2 yer sebab wa dah memang kurang nk jd bloggerholic mcm dulu2 disebabkan masa yang sering mencumbui gua....erk mencemburui gua.....masa yang terhad wa rasa kena ++++ 24 jam lagi baru masa cukup kot...ker wa sendiri yang tak dapat nak agih2 kan masa wa dgn teratur sehingga menjadi kucar kacir sebegini rupa......adoyai....penat tuh.....
wa mula merindui zaman2 wa buat keja welfare dulu2... 1 hari 2 3 entri wa hupdate blog setiap hari gak lah.... tapi skang nih 1mgu nak hupdate blog pun jenuh wa dok bercintan bercintun dulu.... coz why??? idea nih melambak2 dlm otak tapi jap gi bila tengah mengarang tetiba jer blackout woit....mcm tretttt jer.... cis cake tol la...tapi apa hal pun wa nak share satu citer sama lu orang..........
==============================================
wa sebenar nya dah nak tukar professor...erk profession lor.... wa dah tamau pegang tittle ticer cikgu or laoshi or what eva..... wa dah tamau gi kalo tittle yang wa pegang tuh bukan wa dapat dr pihak yang berwajib... nanti wa citer apa sebab wa tamau pegang tittle nih lagi nex month wokkeh.... wa berbalik pada citer yang wa nak share ngan lu orang suma.....hehhhehhe

pada tarikh 21-7-2010 jam 1030pg bersamaan hari rabu last week wa dapat satu cal yang bgtau wa ada intebiew kul 3ptg... wa bila denga intebiew nih memang dah lemah lutut beb wa ckp sama lu...jantung nih rasa mcm berdegup di luar bukan lagi di tempat asal beb.... wa time tuh dah la dlm kelas nak ngajar kanak2riangria nih.... wa memang dah tak leh fokus dah stat telinga wa dpt tanggap jer perkataan intebiew nih.... wa pun tak leh nak ngaja jd wa kasi budak2 buat exercise jer lah sambil wa guided dorang tuh sebanyak 5orang......

then wa pun minta lah balik awal kul 1230tgh hri coz nak prepare lah apa2 yang patut pasal company tuh and pasal responsibility gua bagai segala maknenek lah kan nanti org tuh nak tanya gua... sebab gua dah pernah g intebiew dekat 5 6 kali gak la so wa tau gak la apa yg nak ditanya... tapi biasa la ko bila ko dah nervous ko planning bagai nak rak akan terus jd berselerak.....huhuuhu.... aku nih hafal ingat suma siap2 sampai kan lunch pun tak makan nih sebab kecut perut....

siap2 bagai nak rak kul 230 kuar lah nak g intebiew dgn segala info dlm kepala... sampai jer kat opis tuh dlm kul 250 punctual beb...dorg minta aku tunggu jap kat tmpat menunggu...ok fine.... then tetiba akak tuh ckp bos tak blik opis gi dorang gi meetg kat island...minta gua dudk situ dulu dlm kul 430 bos balik...oo aisyemen wa ckp nanti wa dtg lain la lama tuh nak tunggu.... fine dlm kul 430 wa dtg len ngan makusu wa plak... wa ketaq nih beb nak kena intebiew.... wa masuk dgn sopan lagi ayu.... dudk tmpa tdi gak...then bos pgil naik opis....wa jln penuh keayuan.... 3jejaka aka bapak2 orang laki2 org yang akan mengintebiew gua.... gelabah nak mampus asal ramai sgt nak intebiew gua nih....

sampai kat atas wa buka kasut masuk dlm opis sekali wa mcm nak pengsan bai.... nih mcm tongkakng pecah opis ka stor...hehehhe......rupa2 nya intebiew nih tak formal beb ala kadar jer...mcm sembang kedai kopi jer bos ckp 5minit jer dia ada msa nak intebiew gua....hehehehe...why coz sekrang dah nak hbs opis hour la beb...kehkehkeh....
tapi yang tak bes nya wa sanggup belapo sepanjang hari tak mkn nasi beb krna nak kena intebiu nih.....huhuuuuhu balik ja umah wa blasah nasi mcm 1bln tak makan.....hehehhehehe
memang gempaq habis wa ckp lu kalo suma intebiew mcm tuh kan senang tak la wa nih diserang demam kura tiba2.....
mcm stu msa dulu gus g intebiew sampai tadak sora nak ckp pun susah sampai pengintebiew ckp wa nih kena mdi bunga kot......kihkihkih

gua saja buat title gempaq...hehehhehehhe

p/s: gua tak sempat nak balas komen2 yg lepas harap maaf yer......huhuhuhuhuu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

makan lagi..... kali ni stimboat plak

salam suma rasa nya dah lama aku hilang dr dunia maya nih......huuu.......sangat bz sangat pening sangat2 lah byk prob nya dgn tenet nih tak leh nak laju lembab mcm tortoise aja.....huhuu.... lepas nih mungkin akan trus berblogging sampai kehabisan tenaga plak...hehehhehe
=====================================
time nih kul 1030 malam baru nak stimboat hehehehhe
layan lah pic kat bawah erk.....




 masa makan pun dah habis
kul 3pgi huhuhuhuhuhu........
-----------------------------------------------------
ada spa2 yg terliur tak tgk makanan kat atas tuh....... hehehheeheh
aku makan satu mangkuk dah full
kendian aku rasa ngantuk giler cos jumaat keje 1 hr plak tuh byk keje sgta letih siot
aku tido jap dlm stgah jam pastu bangun sambung isi perut sambil sembang kihkihkih buruk perangai....ahahahha

p/s: lepas nih nak jalan kan rutin mcm biasa membelog kan diri hehehehehhe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

mana ibu mana ibu

salam suma
rasa nya dah lama giler tak hupdate blog nih
sibuk memanjang plus ngan masa yg mcm terhad
tak sempat lah aku nak mengarang
suma nya tergendala dgn mcm2 menda lah....
minta maap lah pada suma2 yer
lambat or cepat tuh jer yang mampu aku cakap kan
suma dah ada cuma memikir kan cara nya bagai mana.....
maaf sekali lagi
======================

malam sabtu 15-5-2010 1 acara telah berlangsung di rumah toknek aku MAJLIS SAMBUTAN HARI IBU
rancangan telah di utara kan oleh tok dalang yang juga merupa kan seorang ibu kepada dua anak yang juga anak bongsu toknek... perancangan telah di atur dr minggu lepas seminggu yg lalu namun tidak dpt di laksanakan pd waktu nya coz makusu aku kena balik rumah mentua nya so rancangan tertunda.... sementara ketiadaan tok dalang anak2 lalang aja lah kena plan list barang2 kena kumpul duit dr anak2 yang nak meraikan ibu masing2 kena survey bhn2 nak guna pk itu ini dan sbgnya.....

akhir nya suma berjalan dengan lancar even ada juga lah yang hampir2 membocor kan rahsia tapi sempat di cover2 line oleh tok dalang sendiri.... adeh lah... mcm perkara yg berlaku utk menjaya kan rancangan nih nak mensuspended kan ibu2 nih....hehhehehehe
 ..............................................................
sebelum nak mencapai kejayaan mcm2 yang terjadi kalu di ingat kan kembali huhu nak tergelak pun ada.... meh aku crita serba ringkas aja tentang rancangan nih.....

* hari khamis g keja lambat skit g beli ayam..
* jumaat aku bermalam di rumah makusu alasan nya pakusu takda konon2 nak teman lah ta[i sebalik nya ada udang heheheeh,,, mlm tuh dah stat masak yg penting2 dulu mcm kuah spagety, coleslow, perap chicken, buat mashed potato..... kul 3 pg baru tido
* pagi sabtu g keja kul 745.... penat usah dikata kepala berdenyut2 pening tak cukup tido.... balik keja kul 12 lebih.... tukar baju tolong makusu siap kan yg berbaki.... hias kek, rasa sup, tolong tes kuah spagety and kuah ayam berlada....heheeheh wallaweh

time nih lah berlaku adegan bohong membohong kelentong melentong.... mummy cal aku ckp balik lambat la mcm2 xcuse yg aku kasi... mummy cal makusu ckp aku nih dok kat rumah dia ker.... makusu pun kelentong tingtong juga lah bg alasan aku tak larat nak balik sakit pala la nak tido dulu lah mcm2.....heheheheh..... aksi seludup periuk nak guna tuk isi makanan aksi nak cari helah duit hilang mcm2 lah aku cakap kat mummy.... ish sampai kan malam tuh tgh grg fries  tisu mummy habis g minta umah maklang alih2 maklang tak kasi selagi tak kasi tau makanan utk apa tuh....hhehheeh sorg spupu aku siap kena tarik rambut ngan mak dia coz tak kasi tau semua nih... kitaorg siap pasang khemah tuh yg buat semua orang terkejut...

dan aku yg paling jahat cakap sama mummy orang nak bawa mai kawan orang jumpa ngan mummy bleh tak????
bila mak usu datang ja sku pura2 lah gi kat keta konon2 nak jemput kawan aku ank kenal kan... dgn selamba aku g kt mummy aku cakap erm dah kawn plak dia dtg bwa ank bini dia...ahahhaa tup2 pakusu aku pun kuar dr keta makteh aku beria2 lah jenguk...kihkihkih jahat siot cita kat makusu siap gelak ngekek lagi tuh...wakkakaak
dan malam nya suma nya berakhir dengan kepuasan even ada la slack skit

nih la ibu2 yang di raikan pada malam itu.....
suma nya tersenyum gembira ada yg terharu menitiskan air mata

nih la menu special malam tuh makusu yg jadi ketua chef aku nih asst jer hehehhhhe
nih la preparation sebelum nak jadi seperti di atas tuh  memang happening habis arh

nih arh yg buat perut aku kenyang smpai pagi.... byk tul aku makan tgai periuk aja hehehheeh.......
tuh pun ada hati g nak makan sampai pg setengah makanan dah masuk pun dah stat mengah...hehhehehh


p/s: hope nanti akan ada lagi majlis mcm nih bes sgt2 kumpul ramai2 makan sambil gelak2 sembang2 even slalu jumpa pun tak pa...heheheheh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

bertelanjang di tengah keramaian

malam sabtu yang lalu aku ada gi jenjalan kat sini ada buat karnival rakyat amenda ntah..... my cousin ajak gi jenjalan sambil tuh pickup adik aku kat bustop...... time gi tuh aku bawa lah kdt untuk buy jajan karang sambil2 pusing2 mana tau perut berkeroncong minta di isi.....

then pusing2 dalam kedai2 around the corner then my cousin buy a few keronsang 1 rm 1 so dia pun beli la.... aku mula2 jual mahal then tetiba tetarik plak tapi tak jadi gak beli tgk memang cantik tapi pk nanti2 lah bleh beli lagi coz karnival nih tutp 2 may sempat g tunggu gaji....hehehhehehe

sampai satu kedai nih aku tak sure nak cakap kedai apa yang pasti bg aku kedai serbaneka coz jual kasut jual baju jual beg jual t-shirt segala menda lah kan.... my cousin nak beli kasut trend skarang cap croc tuh mcm getah... aah mcm kasut bot p toreh getah...hehehehh

tgh my cousin gelebek kasut aku terjumpa sesuatu yang menggeletek hati....
wat a pleasant suprise


meh aku copy balik apa yang di tulis kat t-shirt tuh

okay, we took off our clothes
i got on top of you...
how long till it starts feeling good?

i don't know
but I've got
a headache already!

------
aku tertanya2 ada ka orang nak beli this shirt???
tak malu ka nak pakai???

aku rasa kalo yang pakai shirt nih lebih kurang tgh bertelanjang!!! opppssss sory ....

tapi stil konpius napa ada orang cetak menda sebegini
adakah galak utk gejala sex@seks????/
mmm konpius konpius

p/s: dah lama aku tak hupdate bzy skit ngan kanak2riang ria dorang nak xzam sibuk create soklan tuk revision huhuhuhu.... mcm aku plak nak hadapi final xzam mcm time dulu2

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

nie yang bakal aku terbit kan dlm blog nih

adaptasi pertama

KASIH SEORANG LELAKI

=...=...=....=..=...=...=..=

ANIQAH INSYIRAH

cantik lemah gemalai, kegembiraan/kelegaan hati

IDLAN AYSAR
keadilan yang mudah

*****************
saat pertama kali bersua wajah itu tak pernah terpadam dari memori ingatan nya....

wajah itu sering di rindui biar ke mana pun dia pergi....

sejauh mana kau melangkah pergi tak kan pernah menjadi halangan buat diri ku menjejaki diri mu wahai sayang.....

seribu jejak mu pasti akan ku turuti
sayang

****************************
harap terhibur nanti
+++++++++++++++
nanti korang kasi lah aku maklum balas nya erk...hehehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

menu diet ker menu boyot

salam
balik keja tadi trasa lapar plak perut nih
buka peti sejuk beku ternampak plak koktel and daging burger
amek sesikit yg boleh then trus basuh
angkat kuali kecil letak atas dapur
lepas kan menda2 diet tadi
then jadi las sebegini selepas 20minit cenggitu
 lazat dan menyelerakan kan sedap beb
 wa caka lu... hehehehe
siap guna pisau siang sayur siang ikan siang ayam siang daging tuh beb.....
hheheheehhe
 5-6 minit jer makan dah mcm nih heehhehehhehe
memang menyelerakan lor

p/s: jap lagi nak gi merambu jap jenjalan malam2 hehehehe cari embun nak berembun

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

pandangan yang menggairahkan

aku tgh geram macam haram jer nih
bila kita buat baik org amek kesempatan atas kita
bila kita jadi selfish susah plak bila duduk dgn org

kok iya pun dia tuh bos owner that bisness
so dia fikir dia bagus erk dok goyang kaki
order jer orang buat apa menda pun
memang buat aku bengang arh
dia ingat dia ada duit so apa pun tak payah buat ehh

tunjuk lah contoh yang terbaik skit buat pekerja2
baru lah pekerja2 nak salute

berat sama di pikul ringan sama di jinjing
bukan nya ringan ko jinjing sorg2 berat ko lepas kan kat orang
memang mcm siot skit arh
aku tringin nak tgk dia mcm nih ada ker orang nak buatpasangan hidup
satu apa pun tatau harap muka ja lawa kacak otak letak kat lutut

pinggan makan nasi di buat nya pinggan letak bihun sup????
akai letak mana????

hmmm
aku pun malas gak buat keja tapi takda lah bengap bagai cenggini
dunia donia

p/s: memang tgh bengang nih.... makusu jgn dok gelak... tau lah dok skodeng blog nih.... diam2 sudah jgn declare siapa daku okeh....syhhhhhhhhhhhhhhhhh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

ku lihat langit luas terdampar
di dada nya di penuhi kepulan awan
tinggi nya mampu di gapai sang helang
kadang kala menjadi naungan kapal terbang
hebat nya alam ciptaan Tuhan

ku lihat bumi luas nya seisi alam
di hiasi kepelbagaian
kehidupan yang sungguh luar biasa
kadang kala bisa menjadi pencetus minda
sungguh hebat nya kurniaan Tuhan

ku punya perasaan yang satu
andai ku bisa menggapai nya
pasti ku tersenyum kembali
seperti waktu dulu

p/s: apa lah yg aku ngarut kan kat sini huh -_-

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

missing not singing

uhukuhuk
napa buka page nya hanya kuar

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

madu 2

salam suma...
jemput lah kes ini

pieces of broken heart
madu kemarin hari ini esok

ntah lah mampu ker tak aku nak menguruskan madu2 nih
apa2 pun aku nak try dulu
hehehheehhe

jemput lah dtg memeriah kan lagi yer

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

bleh ker > 1....sedangkan 1 pun tak terjaga terkejar2

gua ingat nak buat satu blog lagi
agak2 korang
mampu kah nak handle 2 sekali sedangkan yg satu pun tercungap2

1 more nak tnya mcm na nak manage 2blog guna 1 link aja
huhuhuhu
terlupa lah dulu2 ada try tapi tak ingat plak mcm na
heheheh

sapa leh tulun gua nih

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

antu nari2

video
nih lah yg kanak2riangria belajar....
suma suka video nih
hantu nari2 katanya...
ahahhahaha
bes gak buat mcm nih kanak2 cepat ingat

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

p - l - s - s - r


penat
letih
sibuk
sakit
r-nd-
ummmmmmmmmmm
tak baik mengeluh
tapi itu jer yg mampu aku buat tika nih
ntah lah rasa sikit pasti tak nak lagi rasa buat kali kedua

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

hilang sudah kunci itu


 

tiap hari hujan kat sini
lebat nya bukan main lagi
dah lama tak hujan
asik panas aja membahang
sekarang hujan dah turun
tanah yg kehausan pun terasa berlopak

aku suka waktu hujan
dapat lihat tika titis2 hujan mencecah tanah
terpercik kena debu2 tanah tu
rasa mcm satu kesenian tiada tolok bandingan

aku suka waktu hujan
mesti aku dongak langit
lihat titis2 hujan yg bakal rebah ke bumi
titis2 tu nampak cantik dan unik

aku suka waktu hujan
dapat hidu bau jalan tar yg sedang membahang
tiba2 di limpahi air hujan yg sejuk
terlihat kepulan2 asap dari atas tar kepermukaan udara

aku suka waktu hujan
pernah aku kempunan main hujan
1 hari hujan turun aku main hujan
tiba2 1 jerkahan hinggap di cuping telinga
trus terpotong stim nak bermandi kan hujan
tapi aku tak suka main lopak air yg dipenuhi hujan
takut kaki berkudis dan aku rasa sgt kotor sama itu air...

p/s: tringat waktu merempit ngan nek gi klas dalam hujan...basuh lenjun nek aku yg di belakang nih lah yg menolong mengcover kan segala aset2 nya tuh...
--------------------------------------

tapi aku benci kalo hujan turun di dasar hati.... dalam hati ada swimming pool doh...siamang tol lor

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

ma....maaa

salam suma....
selamat pagi...
wan ann...
gud morning...
rini kita malas nak citer panjang leba
nak bebel byk2 pun kita malas gak
kita just nak kasi awak2 suma tengok video nih
layanzzzzzzzzz

video

lepas jer kita tgk video nih kita rasa....
ntah lah awak2 suma kita tak tau lah mcm na nak cakap kan
speechles lah plak
apa2 pun kita trasa mcm nak jadi seorang mama jer
mesti comel kan bila anak kita panggil kita
ma.....maaaaaaaaaaaa
auwwwwwhhh tergedik lah pulak kita nih rini
alah bukan selalu pun baru rini jer kan...
kan awak kan....ahahahahahahhaa

ok lah awak2 suma kita rasa nyampah lak bercakap mcm nih terasa nak muntah pun ada jugak
uwekkkkkkkkkkkkkkkk sila muntak di bahagian komen okkes....

p/s: perlu kah aku mengiklan kan diri aku dalam dunia cyber nih...wakakakka

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

zaman dah berubah dunia dah maju teknologi dah canggih anak2 dah bijak pandai semua nya dah advance

zaman dah berubah dunia dah maju teknologi dah canggih anak2 dah bijak pandai semua nya dah advance


begitu lah tajuk pidato saya pada masa ini,

saya memilih tajuk pidato kali ini berdasar kan pemerhatian saya terhadap keadaan sekeliling yang memberi pelbagai tanda tanya pada saya... (ra kesekemaan loh pulak menggunakan bhs baku nih)

k lah malas dah nak main2 nih straight to the point jer arh.... budak2 zaman sekarang lum habis sek dah dpt handset canggih manggis... aku dulu guna nokia 3310 jer weh tuh pun time dip sem 2 baru dpt fon.... lates pun masa sem 5 baru dpt beli hset canggih skit ada mms kamera bagai....

tapi budak2 sekarang sek rendah dah dpt hset dah pandai segala menda teknologi uih ict tenet menet nih suma teror beb.... kalah aku kadang2 malu gak weh... betul lah dunia dah maju dah canggih

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

kambing dah slamat tumbang


 run run run
looking for the shadow
run run run
i couldn't catch it
how it come to me
i will never forget it
but now
it will go away
how can i let it go
i could never remove it
cos it stay inside
very very and very deep
deeper in my heart
hmmmmmmm

p/s: tahuk tadak kena mengena ngan n3 pun wakkakakkaakak.....ahakzzzzzzzzzzzzzz

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

hari bengang sedunia

sapa yg sanggup menjadi pembaca aku ketika amarah tima kasih
shisini 
----------------------------
apa ke hal nya
hari2 ko nak gebang
hari2 ko nak citer pasal laki ko
sampai kan tak kena tempat and waktu nya

orang lain pun ada bf (pernah) tapi tak pula nak citer sepanjang masa setiap hari
asik2 abang aku (bf) mcm nih mcm tuh itu ini
sampai naik menyampah
sampai aku buat muka pun tak kan lah tak perasaan langsung
kepekaan ko dah hilang eh bila ko asik bercakap soal laki ko or mana2 lelaki eh????

mushkil betul lor aku rasa......
sampai kan aku buat2 ngantuk baring kepala atas lantai atas meja atas kusi pun ko masih tak sedar lagi and yang paling ketara aku siap pejam mata and cakap aku ngantuk and nak tido pun ko masih tak faham lagi ker
mulut ko stil lagi bercakap sampai aku rasa nak sumbat jer gulungan tisu dlm mulut ko tuh...adoiiii yaiiiiii

-----------------------------
kita memang rapat senda gurau usah di kata
gelak juga terbahak2 terguling2 siap bertepuk bertampo
tapi ada masa kita serius ada masa nya kita bergurau senda
bukan semua menda adalah seronok
ada faham???????????

time aku dok ngaja budak2 kat dlm satu bilik tuh bleh plak pengasuh2 dtg berlari2 dgn anak2 principal kat bilik tuh menggangu betul consentration kanak2 yg tgh sedang dok blaja nih..... adeh aku memang hangin lor.... siap dok gelak ketawa terjerit2 dlm bilik tuh... budak2 yg sedang blaja nih pun apa lgi asik dok melihat aksi yg pelbagai tuh lor... memang hangin aku nih.... sakit betul terasa dalam hati aku nih.... huhuuhuhu

yang paling aku hangin sekali ialah bila aku tegur syhhhhhhhhhhhhhh diam jgn bising budak2 nih nak study... yg sorang tuh siap cakap okkeh diam2 principal dah marah dah... pastuh gelak2 plak memang buat terasa nak kasi sesuatu aja lah.... tapi sabo aja lah marah nih asukan setan nir rajim.......

ada masa nya kita bleh bergembira
ada masa nya kita kena serius
ada masa nya temperature naik
ada masa nya cooler pad

nih aku dah ngarut dah nih.....
========
p/s: okeh lah hangin nih perlu di redha kan nasib baik aku ada blog... bleh curah kat sini kalo tak mampus aku roboh rumah lah jwb nya...waakakkakkaka jap g nak mandi remdam lama2 dlm air okeh jugak....waaaaaaaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

dengar dari mana or dengar macam mana


benar kah bisikan di hati kita dapat di dengari 
oleh orang yang kita ingati?

semalam aku teringat seseorg then tetiba aja cal masuk and dat person is *__*

ari tuh berhari2 gak lah tercari2 seorang blogger nih coz aku dah tak dpt msk link beliau and tanpa ku sangka akhirnya aku dpt jejaki beliau

and the lastly is aku tgh berchat ngan seseorg then nama orng yg hati ku tgh berbisik telah pun di taip oleh orang itu -','-
(ko tau sapa ko kan....wakakkakkakka)
jgn risau aku tak pecah rahsia....heheehe


p/s:kdg2 aku denga juga org sebelah aku berbisik memang kuat giler mcm na aku nak buat2 tak denga..... bodoh betul manusia itu sedang kan nyumpat aku cilaka

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

rungkaian

petanda apakah yang membuat kan diri ku dalam kebingungan

?

persoalan apakah yang harus aku jawab

perlu kah kita menikut kata hati?
adakah kata hati itu adalah satu keputusan yang betul?

apa kah pandangan korang suma

kata hati adalah betul
or
kata hati buat diri ku mati

pepatah ada mengatakan
ikut hati mati
ikut rasa binasa

hmmmmm
mencari pada NYA
segala yang terpendam untuk di zahirkan

p/s: kadang kala titisan airmata dapat menyuci kan mata kita yang di hinggapi habuk or sebagainya

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

sakit lagi.... kali ini cecairan pula

salam suma....
slamat malam...
itu bukan ucapan utk msuk tido okeh.....

lenguh segala urat sendi di lutut di pahala di pinggul
paling tak leh blah adalah lubang jubur aku yg dah mcm gunung beraoi mengalir kan lava nya setelah pemanasan yang sangat ketara di bawah kawah nya itu

kalo korang tak faham apa yg aku cuba sampai kan kat atas tuh
meh sini aku cakap terus terang aja....
aku keciritan stat dr sabtu kul 1230 tgh hari

keciritan ini membuat kan lubang bontot aku kepedihan and keperitan beb
terasa mcm terseksa sangat2 beb
sampai kan aku rasa nak tido terus dlm jamban
tanak kuar2 lagi
and nak penggap jer bontot nih dlm mangkuk cakung tuh
lenguh beb kaki ko dok menahan
dah arh bau usah di cakap
cecairan tuh meloya kan

kurang kan makan aku terasa tekak meloya nak muntah tapi tak da isi dlm perut apa yg patut aku muntah kan usus besar sama usus kecil ker....
bila makan aku akan kerap merembes kan cairan huhhuuhu

p/s: tiap bulan aku mesti period tuh usah di kata lah kan... tapi sakit yg ini pun mcm dah jadi kelaziman aja.....setiap bulan sakit kalo tak demam cirit kalo tak cirit demam kalo tak demam and cirit mesti injured yg lain plak

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

pic kabur sekabur hati ku ini

bila lappy aku masuk virus senang aja aku anta workshop 
kasi repair balik suma yang dah di jangkiti
kasi okeh balik suma system
kasi tambah balik software baru
kasi buang habis software yang aku dah tak nak
cuma tinggal kan yang mana aku nak aja


 ---------
tapi bila otak aku masuk neutron2 suma macam dah nak berkarat
napa aku tak jumpa workshop yang sesuai?
napa aku susah bebenor nak format semula?
napa aku tak jumpa sebarang solution pun?
uwaaaaaaaaaaaaaaaaa
mmmmmmmmmmmmmmm

 
p/s: cumel tak kanak2riangria kat atas tuh..... ahahahaha rindu lah nak kembali ke alam kanak2... apa pun ko tak yah pk.... mana nak cari duit beli itu ini baya itu ini..... segala hal dah ada orang pk kan tuk ko... tapi sekarang bila dewasa suma ko kena pk sendiri....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

seram bagai...meremang segala bulu di tengkuk ku ini....

salam suma....
selamat malam...
aku baru lepas mandi nih....(bukan nak cite lucah aku  mandi berkembang or berterajang okeh)
masuk keja kul 8pg sampai rumah kul 9mlm (13jam keja)
nampak macam pekerja berdedikasi tak weh
sampai mummy cakap kat aku hang bawak je lah bantai tilam kain slimut gi tido kat tadika tuh...
aku senyum meleret2 aja lah....
hehehhehe
aku balik lambat coz menyinggah rumah makucu aku tadi amek popcorn yg dia masak sendiri....
lalallaallalala

aku ada satu story mory yg nak di khabarkan pada korang suma nih....
terasa seram pun ada gak nih udah lah mummy gi rumah mak lang kat sebelah nak buka kedai kopi bergebang sakan sampai lewat mlm kang baru sampai rumah nak tido ngantuk kata nya esok nak bangun awal pagi....huuuuuhu

tapi tak ngapa aku terus kan juga citer nih buat tatapan korang suma... sapa yg takut tuh tak yah lah baca yer kang lemah semangat lemah jantung aku dapat surat saman.....uwaaaaaaaaaaaaa
------------------------------
genre: seram (tahap nak terjojol biji mata ko)
venue: tadika aka rumah angkat aku
watak yang terlibat: cikgi hani, cikgi awa and cikgu sayu=pilu (cikgi lain tgh membuta tuli)
mangsa: najwa-5tahun (awek adli-6tahun)

citer nya sebegini.... tiap2 hari ada sesi ngaji iqrak (salah ejaan tolng betul kan wa tak pandai arh nak translate) bagi kanak2 yg Islam.... so hari nih lepas mandi around 1230 pm kanak2 nh turun lunch then bersiap sedia menunggu ustaz dtg ajar ngaji tapi malang nya ustaz mc plak katanya bini nya tak kasi datang (ayat salah sorg cikgi yg pasti bukan aku ckp)........ so around 130 pm budak2 nih di kurung dlm satu bilik untuk di kasi tido kan mrk ini.....

babak pertama pun bermula.....
do doi di dodoi dodoi di dodoi aku dodoi lagu kasih
bagai nak rak budak2 nih nak di dodoi suh tido..... dekat 15minit baru lah terpejam mata suma nya..... tapi tiba2 yg sorang tuh nangis tanak tido..... puas di pujuk di rayu supaya tido tidak jugak bleh tido...las skali aku suh  si budak najwa ni ikut aku turun bawah masuk bilik sejuk....

babak kedua.....
kami bertiga (cikgi hani, cikgi awa and cikgu sayu=pilu) tengah buat keja.... si najwa nih aku suh gi amek penyepit utk sepit rambut nya yg krinting ala2 maggi  nih.... so nampak lah kekemasan nya ayu cantik segak bagai nak rak... si najwa nih pun kuar gi dekat hall main ngan 2org kanak2 lain.....



babak ketiga.......
tiba2 si najwa nih masuk bilik sejuk dudk blah kiri aku..... sambil tengok aku buat keja dia pun bersuara memecah kesunyian.....

si najwa: ticer!!! kat kaki nih rasa mcm ada budak kecik???

aku: toink!!! apa yg si najwa nih mepek nih.... aku salah denga kot.... aku pandang hani and awa...reaksi mike sama mcm aku terkezut beb....

najwa: kat kaki nih rasa ada budak kecik.... kat kaki yg blah tangan makan nasi nih (kaki kanak maksud nya)...  tapi dia tak tengok kaki dia pun masa dia cite kat kami be3....di ulang nya skali lagi sebab aku tak bertanya apa2 kat dia....tak memberi reaksi or respon....

aku: bila???

najwa: tiada jawapan

aku: budak kecik tuh ada rambut tak???

najwa: ada... panjang rambut dia macam jia....

awa: cantik tak budak tuh??

najwa: canti ticer...

aku: budak kecik tuh buat apa???

najwa: dia main tisu ticer.....


kami suma saling berpandangan sambil tersengih..... kuar lah perkataan takut di bibir masing2..... patut lah si najwa nih tak nak tido asik nangis aja.... ru[a2 nya dia takut coz dia nampak budak kecik tadi.....

huhuuhu seram nya bulu tengkok aku nih....uwaaaaaaaaaaaaa

p/s: semalam pun wa tak dpt tido lelap...mcm di ganggu aja tido ku... kejap2 rasa terkejut tersentapzzzzzz...... huuhuuuhu jgn lah ganggu aku..... kurus semangat tau kurus badan tak per gak.... wakakaakakkka

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

tanda tanya masa depan

pernah ko rasa tak tiba2 ko punya dalam hati bagai nak bertasik tanpa ko tau apa kah sebab musabab nya?

pernah ko bayang kan tak ko akan jadi macam sekarang nih?

ko tau tak bila ko akan rasa hepy?
bila ko akan rasa sedih?
bila ko akan rasa muram?
bila ko rasa nak marah?
yg nih aku dapat jawab coz aku akan rasa nak marah bila time bendera jepun... itu memang aku dapat jangka kan..okkeh.......

pernah ko bayang kan nanti siapa akan ko jumpa bila ko keluar mana2?

pernah kau rasa kan tak bila kau akan d timpa musibah?

hurm pernah kah ko tau sapa bakal tulang rusuk ko and sapa kah rusuk ko tuh?

pernah tak ko rasa masa depan? dapat tak ko bayang kan masa depan ko?
===============================
aku betul2 nak tau semua tuh.... ntah lah tiba2 hati rasa sayu semacam nak kata hiba tak jugak nak kata sedih tak juga nak kata mcm na aku pun tak tau kena tunggu hati aku bersuara lah beb.......



p/s: sapa kat sini nujum pak belalang sila lah kasi tau apakah gerangan sakit hamba ini yer.............

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

derma darah

cite nih macam dah basi tapi aku tetap nak story kat korang gak....hehehehhe...... baru2 nih aku nak gi derma dara....erk silap lak nak gi derma darah beb..... punya lah awal giler nak story kat korang aku bangun pepagi nih....mandi siap bagai wangi2 nih kunun2 nak pikat doktot yg muda2 hencem2 bagai lah korang yer.... aku gi berempat 3orang spupu and aku... tapi yg nak menderma nya org aja...coz lagi dua tak cukup kilo sama ketinggian...wakakaakaa

sampai jer situ berkobar2 nih nak menderma....isi borang nih isi borang tuh......then last skali gi lah cek darah sama ada lepas ker tak.... memula cusin aku cek dulu and result nya amat2 lah mengecewa kan..... then aku pun terus arh berkecamuk dlm diri agak2 aku pun mcm tak lepas aja.... cek lah punya cek..... memang tak lepas mengecewa kan sungguh result itu buat aku rasa nak baling aja penimbang jisim darah tuh....huhuhuuuh balik lah aku dalam kekiciwaan beb.....sedih bagai...
------------------------------------------
untuk makluman semua aku dah menderma sebanyak 5 kali....... wa hebat kan aku nih...kihkihkih angkat montot sendiri masuk mangkuk jamban...wakakakkaka..... bes arh derma darah nih.... aku stat buat time dip dulu coz beria2 nak tau jenis darah aku...las2 jadi habit lak mesti nak derma darah bila berpeluang.... bila aku tak dapat derma darah aku rasa down sangat2 kiciwa usah di cakap beb... kadang2 rasa nak terajang aja member aku yg dpt derma darah tuh..... wakakkaka hebat tak aku begitu xcited kan....weeeeeeeeee

apa2 pun dah 3kali aku nak derma tapi tak dapat....huhuhuuhuu kiciwa kiciwa kiciwa sangat2..........

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

hurm dah lama tak buat n3 madah pujangga bagai menghiris hati nih....huhuhuhuhuhu.... takda idea lor dah lama tak naik bas melihat kehijauan pemandangan yg cantik damai memberi ketenangan jiwa...ahahhhahahhaaaa

p/s: rindu sangat ngan -__-


kucing wa dulu2 si miow miow
:-)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

jem 1 wek


salam
slamat pagi
gud morning
zhao an
tamil tatau
hari nih bru dapat on9
lebih kurang 1 wek tenet bermasalah
akibat dr kerosakan apa ntah
baru jer jap tadi orang telekom datang kasi ubat sama itu tenet
rupa nya wayar telefon perlu di tukar
dan di tambah plak dengan program yg dah di set kan itu telah terganggu dengan secara sengaja atau pun tidak sengaja
itu lah punca nya bak kata orang itu lain kali hati2 jangan sampai terganggu setup yg dah di set kan itu
---------------------------------
pic party kanak2riangria tak dapat transfer ke lappy
huuhu sayang nya banyak gak pic tuh...
huhhuu nampak gaya nya lepas nih suma pic dlm fon tak leh transfer ke lappy melain kan aku kena beli memory kad baru or tuka on plak coz fon t uh dah penuh virus

 p/s: wa ra serba salah janji wa tak dapat di tunai kan lagi nih.... nanti mesti ramai yg tak percaya gua plak...huuu masalah yg tak dapat gua elak kan...maaf semua yer

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

kiciwa

huuhuuhuhuu
sob sob sob
pic beday party kanak2riangria tak dapat transfer ke lappy
huuhuuhu
kiciwa sungguh daku utk menyimpan di dalam lappy kesayangan
terpaksa lah pic2 tuh suma berada dlm memory kad fon yg penuh ngan ternakan virus sialan tuh geram tol lor

jahanam pic2 aku amek tuh
hhuhuhuu
kiciwa
kiciwa
kiciwa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

tentang tarikh minggu ini

salam suma...........
sabtu, 20/2/2010
laptop masuk bengkel itu ari.............
huhuhuhuhu
kena serang virus
huhuuhuhhuh
sakit betul hati ini
geram dalam hati usah dikata........
asik kuar security alert anti malware sila beli apa jadah nya nama menda alah tuh..


ahad, 21/2/2010
dalam kerisauan akan lappy yg di masuki virus jadah setan tuh
aku gi jugak majlis persandingan abg spupu aku ba own yg dah pun selamat menjadi suami isteri yg sah tunggu khabar berita bakal menjadi ibu ayah lah pulak......


isnin, 22/2/2010
aku gi tadika mcm biasa sambil dalam hati rasa mcm nak terajang itu org yg mencreate virus jadah setan yg menyusah kan orang(aku).... dengan bawa lappy bersama kunun2 nya nak hantar workshop kasi repair tp tak jadi plak..... so wak lik rumah semula..... dan hari yg sama dapat tau hari rabu 24/2 akan ada penyelaras subjek datang nak tgk cara aku ngajao budak2 nih........wuuuuuuuu wa rasa mcm nak gugup jantung nih..... siyes bai wa cakap lu memang tak senang duduk bila khabar berita nih hinggap di cuping telinga wa....

balik rumah tido mcm biasa..... kul 1030 kot aku tido... then kul 245 pg buta2 matahari tak nampak coz bulan masih nak bercengkerama aku dah terjegil biji mata nih... terkebil2 kelip pok kelip pok...


selasa, 23/2/2010
gi taska macam biasa bawa lappy and sambil tuh rasa takut tuh ada coz besok lah hari nya mana aku mau lari mcm tak cukup tanah aja.... aku dah try praktis apa yg nak aja esok..okeh mcm senang ja mayb tadak masalah kot(mesti ada tuh tanda no confiden)..petang aku gi anta lappy masuk workshop....pokpek pokpek ngan owner workshop nih ok setle masalah aku...senang hati... balik rumah tido tetap tak lena juga...

apa jadah kul 4pagi mata dah terkebil2 ngadap zink....geram giler aku time tuh ngan 2biji mata nih.... nih mesti rasa takut tuh melanda diri wa yg menunggu masa sahaja lagi nih......


rabu, 24/2/2010
gi taska mcm biasa.... dalam keketaran yg teramat sgt nih aku rasa nak luruh jantung masuk ........ sampai lah turn aku nak di analisa...huuhh suma nya hancus dek kegugupan aku terketar2 aku rasa kemarin punya lagi ok time rehersal tuh....huhuhuhu....then amek lappy...hoye2

bali rumah kul 830 malam dah terbongkanh atas tilam kul 1030 terjaga then terlelap semula....... kul 1230 terjaga smula trus layan you think you can dance omputih punya dgn mummy yg tak tido2 lagi and dah sbtai dgn diri tiap2 malam jadi kelawar yg adik beradik burung hantu....wakakkaka

wa tak tido sampai lah pukul bapa terlelap sendiri then dalam kul 5 pagi wa terjaga lagi sekali.......apa masalah wa kurang pasti.....


khamis, 25/2/2010
hari nih gi taska dgn suka hati krn klas tadak coz today is party time nak celebrate beday kanak2riangria nih,,,,,,,,bes siot wa cakap lu dgn gelagat dak2 nih buat aku sama terasa nak main nanti wa upload pic beday party wokkeh


26/2/2010-28/2/2010
cuti hoyehoye......... sambil meloncat gaya kanak2riangria sila bayang kan ahakzzzzzzz


sekian tamat lah schedule minggu ini.......

psssttttt(pinjam jap yer oranglidi): wa tertanya2 pagi buta nih kul bapa plak wa akan terjaga erh...apa ini adalah salah satu sindron penyakit??
sapa2 nak tolong jawap sila lah berbuat demikian di bahagian komen okkeh.......sekian............


p/s: wa rindu giler nak blogging.....siyes cakap hidup mcm tadak makna bila tak godek blog......

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

sakit itu penghilang dosa kecik...betul ker...

salam smua....

hurm dah banyak hari aku tak memblogkan diri ini...
cuti 1wek pun mcm tak cuti aja.....
sempat lah gak aku berkelana 1 2 hari...
sampai lah satu hari tgh sonok2 berkelana tuh aku termerana....

baru nak baik demam ada plak perkara lain yg datang melanda.... batuk2 sampai terkencing huh memang tension betul la.... dah batuk nih aku telan ubat batuk dekat 5botol aku rasa tapi stil tak mujarab jugak weh.... sebab nya aku bedal ias bergelen2....huuhu jumpa dokto kena lah dekat 5o tu pun tak jadi apa agak2 nya dah kebal sangat kot sampai tak lut lak....

dah satu tak lega lagi datang plak satu lagi penyakit yg aku dapat... layan lah pic nih


ibu jari aku tersepit pintu pagar rumah makucu aku....uwaaaaaaaa time tuh rasa mcm nak tercabut urat perut aku nih...sakit bai hanya Tuhan saja yg tahu.... jari kebas seperti  hilang 1jari.... lepas kena tuh terasa berpinar2 rasa meloya mcm nak pitam cepat2 aku masuk bilik tido trus nak elak kan dari terasa perit dek kesakitan yg amat sgt nih....

makan nasi takda nikmat langsung guna sudu garpu... ikan goreng nak cicah sambal belacan pun tak bleh.... makan ala kadar saja minta mummy suap kan bleh plak di perkotak katik kan oleh toknek aku...huhhuhhuhu akhirnya makan nasi kuah banjir aja.....

then datang plak penyakit satu lagi.... sakit pinggang blah kiri yg teramat2 sgt jalan pun dah terbongkok2 aja mcm nenek tua.... bila batuk aja habis suma urat tuh jadi tegang buat diri rasa mcm nak putus nyawa sedetik memang memerit kan ja diri ini.... inih akibat dari aku jatuh bilik air pada sabtu lalu.... nih makan painkiller aja utk tahan sakit...ubat hampir habis jadi esok lusa kena gi tambah lagi dos nya....

agak2 apa yer perasaan org yg asik kena bergantung harap dgn memakan ubat sahaja...wa yg baru 2 3 hari bergantung pada ubat nih pun dah terasa buhsan sgt2....

p/s: bulan depan ada sesuatu yg perlu wa buat kerana bulan februari buat wa terlupa.... siyes wa macam hilang sepruh akal nih... ingatan mcm dah tak kuat sgt dek kerana invitation kawen member2 gua yg melambak2 nih buat diri wa rasa jeles....huh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

tajuk tatau

hurm...
aku cuti 4hari...wowwwww bes nyer tapi cuti pun mcm tak cuti gak asik dok memikir perihal kanak2riangria aja.... mana ngan buku keje yg banyak nya yg perlu dihabiskan ikut planning yg dah di beri kan.....

tapi bila di pk2 semula nukan nya senang coz ramai yg masih belum tau menulis ini kan pula buku tulis yg banyak nay..... memang mencabar kewibawaan aku..... mula lah sora nak tinggi jeritan kasi kuat skit muka kasi bengis sikit... uhhuhhuhuhu tapi itu pun kanak2 nih tak takut masih datang dekat peluk2 aku...ahahhaha kadang2 mau gelak jugak ngan kanak2 nih.....

mula lah ingatan tentang sekolah melanda diri ini.... terasa mcm nak putar semula waktu undur kebelakang.... bes nya time sek dulu...

bangun pagi
gosok gigi
terus mandi
pakai baju
srapan pagi
hulur tangan
minta duit poket
kayuh beskal ke skolah

itu rutin harian yg tak yah di pikir lagi tapi sekarang mcm2 belanjawan nak kena pk..... 1day dpt gaji wah bes nya duit byk dlm tangan.... tiba2 huluran bil tenet 2bulan tertunggak di hulur di telapak tangan.... bil telepon 1bulan bulan terngiang2 di telinga bil air terasa menyimbah2 dr atas kepala... dan bil letrik terasa bersinar2 cahaya nya di kelopak mata..... ermmm akaun barang2 dapur mummy setel kan kerana aku dah tak mampu lagi..... bajet utk mummy nasib bek lepas tuh pun mujur gaji tempat lama kasi aku punya gaji....

bajet utk shoping terpaksa di tangguh kan dulu kena setel kan yg tertunggak nih..... gaji bulan depan confirm bil terdahulu telah mendahului lagi menanti giliran nya..... ptptn pun masih tertunggak nih.....aduh mcm na nak gi melancong ke korea nih nak mandi manda air sejuk.... nampak gaya nya kena berendam dlm kolah mandi kat rumah aja la.....huuhuhuu

baru aku tau begitu susah nya mencari sesen weh...kalo dulu sua ja tangan kat mummy sambil mummy potpet2...sekarang nih amek ko sayu baru tau perit nya mencari sesuap nasi utk hidup....

p/s: esok nak gi melawat maktok aku...pagi tadi ngah cal cakap maktok tak sihat sakit demam kot pening2 muntah2...sian plak aku pun dah lama tak balik sana jenguk...mesti rindu cucu nya....hehehheheh...itu jer nak bercerita

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

sepi hidup tanpa blog

hurm dah lama dah aku tak memblog kan diri ini....
terasa kesepian itu sering melanda.....
idea pun dah kontang.....
hubungan persahabatan yg dulu terjalin pun dah suram kusam aja....

mungkin aku sendiri yg bermasalah.....
tak pandai bahagi masa aku yg ada nih......
aku pun tak tau tak pasti.....
ini kah lum rah alam....

hurmmm
---------------------------
aku rasa kosong
aku rasa sepi
bila masa nya akandatang
bila masa nya akan terisi

p/s: wa demam lagi skali huhuhuhuhu memang betul2 mencabar arh duk bersama kanak2riangria nih... antibodi wa cukup lemah..... jangkitan virus tidak berkurangan.... uwaaaaaaaaaaaaaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

kosong aja takyah baca pun tak ngapa

wan an
slamat malam
gud nite
....................................
sebelum tido
jgn lupa gosok gigi basuh kaki nanti ada plak yang kaco time tido
satu lagi
jgn lupa baca doa tidur yer mudah2an tiada gangguan dari syaiton nirajim
itu jer nak cakap
esok mungkin akan ada hupdate terbaru kisah perkongsian makanan bersama_______________

p/s: dah byk n3 wa tak balas komen suma maap yer

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

bertuka menjadi seperti ibu singa yang lebih garang sampai kan 4 5orang kanak2riang yang dah mengalirkan airmata dengan jerkahan aku nih

salam suma
anda sihat kah semua nya

p/s: panjang giler tajuk n3 aku nih hahahhahaa
(org p/s las skali aku p/s opening skali kali ini kuang2)


hurm aku masih seperti minggu lepas aku kebizian minggu nih perkara yang sama juga berlaku seperti berlarutan...... dengan batuk nya yang tak henti2 dengan kanak2riang nya yg masih nakal seperti bulan lepas tiada sedikit pun yang berubah cuma aku jer yang makin berubah dari berlembut bersayang bermanja bergosok berhemah dgn kanak2 ini telah bertuka menjadi seperti ibu singa yang lebih garang sampai kan 4 5orang kanak2riang yang dah mengalirkan airmata dengan jerkahan aku nih....... wa perlu kan lebih kesabaran Ya Allah bantu lah hamba mu ini..... permudah kan lah segala urusan.......

ajar matematik dan sains memang begitu mencabar aku rasa.... sains agak kurang sedikit kerana masing2 hanya perlu mensuai padan kan dot ini dgn don itu pasangan yg betul serta berkenaan...... tak susah senang sangat.... manakala matematik lah yang begitu mencabar diri aku sesangat2 nya aku rasa kerana masih ramai yang belum kenal angka 1-10 apatah lagi 1-30...... math memerlu kan penulisan nombor dan penulisan angka..... so bila kanak2riang masih belum kenal angka2 ini bagai mana mau menulis.... kanak2riang cuma menghafal nombor sahaja tidak mengenali dan tidak mampu menulis huruf lagi.... harap maklong.... aku terpaksa memikir kan cara bagai mana utk mengatasi masalah ini kerana aku rasa sangat 10c kerana tanggungjawab yang di galas mcm masih belum menampak kan hasil nya lagi.... kadang2 perasaan serba salah sering melanda diri ini.... sangat2 rasa begitu hampa kerana aku tak mampu handle kanak2riang yg hanya 21orang ini....

justeru itu aku berharap sangat2 yg aku mampu membantu kanak2riang ini meningkat kan prestasi mereka yang terkini kepada yg lebih baik lagi.... ini betul2 buat aku rasa sangat perlu untuk berkorban mencari masa yg sesuai masa yang ada utk membantu mereka ini.......

 ==========================

 
nih lah yg aku bawa alik minggu lepas dgn minggu nih..... 
sebeban weh angkut sana angkut sini

 
nih silibus yg aku kena folo.... 
memang wa respek weh apa yg budak2 nih blaja mengagum kan beb

 
subjek math
nih wa buat nak kasi dorang faham tapi wa rasa tak kan faham gak....
somcm na nak buat itu yg di pinta silibus

 
subjek sains
mmang hebat weh lebih dari nih dorang blaja dunia semakin maju

  nih lah setiap kali balik rumah mesti berlonggok atas lantai....
nak kena siap keja lu nak kena prepare apa nak aja esok
dekat nak tido baru lah kemas
 
nih lesson plan yg aku kena buat in progress
pening gak nak buat lesson plan nih...
pusing kepala cheq
=========
pic las nih memang mengagum kan lah juga
 tgk lah apa yg kanak2 nih blaja....
memang sorg2 xcited giler beb bila nak kena buat fingerprints nih....
time aku pegang jari tekan kan stamp pad tuh masing2 tersengih aja....

kdg2 menarik aja kanak2 nih bukan stakat dorang ja xcited aku pun xcited juga
makom lah dulu gi taska taski umo 6tahun ja....
nih dok tunggu 3 4 5 6 thun skali suma nya bes arh hehehehheehe


p/s: sory aku ingat aku dah pos n3 nih rupa nya menjadi draf cibet betul bai... nyampah mak nak oit.....huhuhuuhhuhuan
p/s: sory aku dah makin jarang memblogkan diri kerana kebzan and kepenat sedikit weh....... huhuhuhuuhu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS