COPY + PASTE = DECLARATION OF WORK

salam suma......


aku dah pos n3 baru pagi tadi tapi petang nih aku nak pos n3 gi.... dah 1wek aku biar blog bersawang.... sungguh aku 10sen giler mana ngan nak siap kan kertas keje... mana nak terkejar2 buat 10journal mana nak print gi mana nak cari bahan2 gi.... memang sakit otak bila perlu siap kan kertas keje nih.... aduh demi mendapat kan 'mu segulung sayang' berbagai2 dugaan terpaksa aku tempuhi....
***
las wek kitaorg ramai2 berkumpul siap kan ketas keje yang due date nya 30hb..... memang suma pakat sibuk kalut giler terasa macam kena stat buat dari 0 ke 100 balik... mana tak nya bila ko gi tunjuk ketas keje yg ko buat then advisor ko cakap ok u continue jer buat... nex wek datang tunjuk len... then benda yang sama gak ko dapat bleh la tuh proceed jer trus.... ko pun bila dah denga camtuh terasa lak ko buat nih suma nyer betul ada lah salah sini situ sikit jer tak banyak pun.... but then las2 time ko tengah present ketas keje tuh.... macam soklan terpa ko itu tak kena ini tak kena... rupa nya banyak menda yang salah and perlu di betul kan semula.... ok aku tima suma nyer yer lah advisor bukan nya tengok2 kan aku jer padahal ramai gi dia perlu tengok and dia pun ada tugas2 yang lain gak....
.......................................................
pen memandu
ok... berbalik pada sesi utk menyiap kan ketas keje nih.... apa korang akan buat bila korang dah terdesak sangat utk siap kan ketas keje korang yang perlu di siap kan dari 0 ke 100 balik..... adakah korang akan give up??? adakah korang akan quick??? adakah korang akan buat setakat yg termampu jer??? atau 'korang akan buat muka tak malu gi bilik kawan2 ko dengan selamba nyer ko cakap ko nak tengok hasil kerja kawan ko sambil muka ko dialas dengan bedak banyak2 ko sua pen memandu ko cakap nak copy kawan ko punya nak tengok2".....
***
aku buat keje penat2 sampai tak cukup tido mata bengkak2 sembab giler macam antu nih weh....tido pun patuk2 meja tersengguk2 atas meja.... makan minum tak terjaga kadang2 sampai tak makan... mandi pun tak basah macam kambing takut air jer weh..... aku bertungkus lumus nak siap ketas keje aku nih sampai kan dunia luar memang aku dah tak ingat walau pun hati meronta2 utk berblog.... tapi aku letak kan suma tuh jauh2 lu demi 'mu segulung sayang'....
pepagi bangun awal b4 subuh sambung buat keje taip2 taip2 taip2 sampai nek lenguh jari sampai kan si lappy nih buat hal terpadam sendiri dia pun letih membantu aku siap kan keje aku nih... suma nya demi mu segulung sayang......
***
then tetiba leh plak sorang makhluk nih datang bilik aku sua pen memandu nak copy then paste oter sikit2 buang itu ini tambah touchup mana2 kasi nampak cantik then ko buat statement declaration of work...... sapa tak hangin weh ko dah penat2 lelah2 ada plak mangkuk setingkat yang dtg nak
copy+paste=declaration of work
**
dah lah datang dengan muka tak basuh air liur basi kat tepi mulut ko tuh dah kering... macam serabai jer aku tengok buat sakit mata dah lah ko sakit kan hati aku dengan pen memandu yang ko sua pada aku... aku lak dengan bodoh nyer amek pen memandu tuh kasi 1 copy kat dia... dok malam dia datang bilik minta copy yg kawan aku lak.... kata nya aku buat tak lengkap... then aku cek2 smula hahahaha aku tersalah bagi yg lum siap... hahahahaah.... ambek ko suka sangat copy paste gasak lah time tuh aku diam jer wat tak tau... kawan aku dengan bengang nyer cakap ko tgk lah yg aku dah print tuh jap gi kasi balik dalam kul 330 aku nk gi jumpa advsor aku lak..... hahahah amek ko sapa nak tolong ko... gi lah cari boyfrend ko yg ko cakap nak tolong ko buat kan semalam... beria2 cakap besar konon nah.... boyfrend ko nak tolong buat tuk ko ker dia nak tolong buat tuk diri dia lu...wakakakak ahahaahahha baru ko tau weh.... copy + paste =hampeh wehhhh hahahha
p/s: aku suka tolong orang... aku tak kisah time xzam orang tiru jawapan aku... aku jarang meniru even aku tak leh jawap langsung tapi bila aku perlu jawapan dari ko.. ko tanak tolong takper2... ada ubi ada batas ada hari aku balas...heheheh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

10 Response to "COPY + PASTE = DECLARATION OF WORK"

  1. caluk@cencaluk says:
    11/2/09, 5:52 PM

    kau paste skali virus dlm pen drive tu he he

  2. sayu=pilu says:
    11/2/09, 6:04 PM

    hahah

    bagus idea ko tuh caluk..aku rasa pen memandu dia dah penuh dengan virus coz lappy aku nih memang tengah menternak virus.... bapok banyak nak mampus...huhuh

  3. jalak lenteng says:
    11/2/09, 6:43 PM

    balas sayu jangan tak balas..bijak jugak ko bagi keje yang tak siap kat budak tuh..


    punye aku pk ape pen pemandu tuh..mmg aku lambat grab arr..agaga

    benda copy+pasta tu lumrah .. kang tak bagi kate kedekut, die tarik muke 1 sem..kan kan?

  4. imHepPie says:
    11/2/09, 7:36 PM

    huhu lumrah la idop tyme blajo mmg jumpa manusia gini..aku dlm exam ska gak meniru n memberi tiru..giv n take haha

  5. sayu=pilu says:
    11/2/09, 7:51 PM

    jalak: hahaha aku tak lah jahat sangat tapi bila aku buat memang tak der belas kasihan woi...hhehe

    heheh betul tuh weh tak bagi masam jer muka..dah bagi lupa kita lak cait tol ler itu orang...


    imheppie: hehehe adat resam tuh.. give and take lebih baik weh

  6. Aku Beskot™ says:
    11/3/09, 12:29 AM

    kalo ak,jgn harap ak nk bg!!
    tp ak tgk gak..
    kalo yg ok ngan ak,bley konsider lg..
    kalo yg slame ni x nmpk batang idong tetb dtg bertandang..
    jgn harap la kn.hehe..

  7. Fatt Chin Choy says:
    11/3/09, 1:05 AM

    jangan amalkan tiru dan bg meniru ni

  8. sayu=pilu says:
    11/3/09, 8:41 AM

    beskot: tak bagi mengata blakang weh..macam siot jer muka gram giler

    ah fatt: tak bagi sian lak weh muka sposen jer aku tgk

  9. miSs siv says:
    11/3/09, 12:44 PM

    betul ke kamu tersalah kasi?
    hehehe

    org selalu je buat camtu.
    akan save due file.
    yg tak complete n yg complete.
    hihih
    senang!

  10. sayu=pilu says:
    11/3/09, 1:23 PM

    miss siv: yup tersalah bagi huawa hahaahah

    bagus arh kamo... hak cipta terpelihara

    give and take tanak jus nak take take take jer byk cekadak nyer