JAUHI AKU

***********
bila amarah menguasai diri
jgn di simbah lagi
lebih baik ko jauh kan diri
kerna aku khuatir tercetus nya ledak kan ini
berhamburan ke muka mu tanpa di jangkai
aku memang sedikit mengjengkel kan
********
asal aku asik nak marah2 jer weh.... memang aku sekarang tengah dapat cuti 1wek... tapi kebiasaan nya aku jarang nak marah2 orang sekeliling aku.... ak cool jer secool mrCooL (beskot) aku macho semacho luMut aku sengal sesengal jalak aku angau seangau pokcik beruwang tapi aku tak lah khayal sekhayal ah fatt.... hehehehe aku memang tak mampu nak tahan amarah diri nih dah... kang kat opis nih jugak meledak amarah aku... tapi orang2 kat opis nih gak yang buat aku marah sampai macam nih.... memang aku 10sen bengang 360 darjah celcius... rejam dalam sungai 2 hari 2 malam pun baru reda sikit2...... hurmmmmmm keluhan demi keluhan yg mampu aku zahir kan kerana yang batin biar lah aku pendam meredap dalam hati ku sorang jer....


dah arrhh malas nak layan amarah nih kerana syaiton suka bila amarah menguasai dir maka nya aku bersahabat dengan mereka makhluk yg di laknat oleh Allah s.w.t.... justeru itu iman lebih baik lah rasa nya kamo mengambil alih amarah dalam diri aku supaya jiwa ku rohani ku batin ku hati ku perasaan ku menjadi sejuk tenang setenang nya air di kali........

............................................
AH FATT
aku nak ucap kan ribuan terima kasih pada si ah fatt kerana menyebut nama aku dalam n3 nya yg memang nya berkaitan dengan aku JODOH PILIHAN KELUARGA & I'M NOT SO SWEET LAH trimas2 bebanyak2 hari nih aku berkesempatan membaca nya dengan fokus tanpa gangguan bcoz kat rumah mummy sibuk jer nak skodeng apa yang aku godek2 dengan tenet nih..... suma nyer mummy nak tau lani b4 nih tak pernah pun amek peduli kul 3 4 pagi aku lum tido pun takder nya mummy datang bangun buat spotchek.... huhuhu fredom aku dah ilang weh sejak2 di kenen2 nih... buka tenet jer mesti mummy tanya hang dok buat per tuh??? kalo aku ketawa kahkahkah mesti kena sergah tengok apa tu??? huhuhu fredom i need u.......

nih ucapan trimas pada En. Ah Fatt yang buat n3 terselit kisah aku.... tapi aku terasa begitu menggelikan part AHMAD DHANI kasi tumfuk2 taik unta kat ngko weh.... cait kasi sunat sekali lagi itu orang nikmat yang sebenar nya tak dihargai yang halal di biar kan yang haram di kejar nya.... nauzubillah moga2 kita di lindungi.....

.........................................................................................
LUMUT
nih aku nak buat n3 utuk si lumut lak bcoz dia dah bangun semula berlari dengan megah nya sambil di support oleh rakan2 teman2 kawan2 sahabat2... sungguh aku kagum nagn ko lumut.... bangun lah mengorak langkah usah di pedulikan apa yang orang kata kerana kita adalah kita diri kita kepunyaan Yang Maha Esa...... n3 nih pendek jer sory eh mut aku baca kisah ahmad dhani kat blog ah fatt habis suma input aku dah jadi output terlebih awal...agagagagag
yang pasti aku rasa sungguh gembira tak terkata kerna ko and esoksemalam masih lagi mekar di ruangan blog..... peluk ko sekuat hati aku weh... caya lah mut..... sayang ko sangat2 bertahan k..... ALL THE BES FINAL KO BUAT ELOK2 K
****
p/s: pandang lah kedepan mengorak langkah jangan lah pandang belakang bila menorak langkah takut ko tersadung batu bata kat depak lak...heheheheh chilllll peace.... aku tengah senyum sengeh sampai gusi demi meanghalau amarah aku..... chill lah

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

13 Response to "JAUHI AKU"

  1. mamai says:
    11/3/09, 1:59 PM

    aku jalan ke depan tapi dengan berundur

  2. Che La says:
    11/3/09, 2:43 PM

    sabar bebanyak........

  3. acap says:
    11/3/09, 2:54 PM

    awal bulan.
    biasa lah.
    emosi bergelodak.

  4. sayu=pilu says:
    11/3/09, 3:09 PM

    mamai: adeh poning... cam ner tuh pokcik.... jalan ketam tau arh hehehe

    che la: yea sabar itu separuh dari iman

    acap: yea
    awl bulan emosi bergelodak
    tengah bulan emosi macam serdak
    hujung bulan emosi pun tadak

  5. ber_uwang says:
    11/3/09, 3:19 PM

    so kalu marah pergi pelok mR beskot sebab dia cool... ahaks .. selamat p......n baru...la la la ( cabut selipar dan lari sebelum cik sayu mengamuk)

  6. sayu=pilu says:
    11/3/09, 3:25 PM

    woooo walau pon beskot cool tapi bahaya peluk beskot....hahahahahah pokcik nak lari mana akan ku kejar diri mu....

    jgn lariiiiiiiiiiiiiiiiiiii pokcik beruwang oitttttttttt

  7. mier@merr says:
    11/3/09, 5:46 PM

    haha... gelak lagi ble tingat entri afatt... sungguh tidak menahan...

    slmt p......n baru gak..ihi..
    g kejar pokcik beruwang sbb dia yg ajar aku ckp cmnih..aku sapot jek.... ehe

  8. sayu=pilu says:
    11/3/09, 6:52 PM

    ko pon nak kena kejar ngan aku mierr....

  9. oranglidi says:
    11/3/09, 10:41 PM

    heheehee.. rilek2

  10. acap says:
    11/3/09, 10:52 PM

    hahha.
    terus jadi mentadak

  11. jalak lenteng says:
    11/3/09, 11:34 PM

    mane-mane rakan mesti akan kasi semangat punye..kecuali geng2 aku..ko pun jenis cam tu kan..ok per..

  12. {lumut} says:
    11/3/09, 11:40 PM

    sayu..
    aku bengang neh..
    apesla aku x leh add ko kat blog list..
    then susah nak tgk ko update.isk!!!!!!!

    sayu,
    bila kau sedih dan sakit..
    kau cubalah sorokkan selagi kau mampu.bertahan semahunya.
    tapi jika tidak mampu..
    gerakkan hati pada Dia..
    minta lah...
    nangislah selagi airmata itu sudi menemani..
    hdup terlalu pendek untuk disedihkan.jage diri beb.

  13. sayu=pilu says:
    11/4/09, 8:26 AM

    oranglidi: adusss penat weh kejar mengejar...

    acap: mentadak??? tuk tenun weh..hehhe

    jalak: yer aku kasi semangat kat orang kerana itu jer mampu aku kasi..huhuhu

    lumut: yerrrr... aku sedih sedih sedih and sedih lagiiiiii hukhukhuk
    sapa sudi bagi aku pinjam bahu hukhukhuk sobsobsob