sian ko weh kawan

salam suma....

hari nih aku gi opis lambat sikit di sebab kan hujan and tunggu deba aku.... so sampai kat bus stand (kata2 toknek) bas aku da terlepas.... huhuhu aku kena and terpaksa nek bas lain.... macam hampeh jer.... dah naik baya tambang then tetibe aku nak amek seat aku lah... usha punya usha aku jumpa arhh seat yg kosong ceh dgn control ayu nyer aku pun gi lah bajet nak letak bontot nih tetibe plepukkkkk.... adeh apa malang sgt kepala aku terhantuk dekat palang bas tuh... adeh sakit weh rasa mcm pusing2 gak arh... mcm nak kena antuk gi sebelah kepala gi jer....huhuhu...malu nyer mata pandang lantai nak tau napa bcoz aku melatah oooopooocooottttttttt mak hang!!!!! hehehe aku memang kaki latah + kaki ratah lauk weh... dulu dah stop dah penyakit nih then time further study aku dok kawan ngan budak melatah so penyakit tuh kembalik semula weh.... adeh mulut nih sama hati mesti bersatu time terkejut... apa yg ada dlm hati suma akan terkeluar di bibir munggil nih...ahkkzzzzz.......
::>
ok berbalik kepada keadaan dalam perut bas..... aku dok sengsorang jer sebelah tepi seat dlm aku biar kosong malas nak bagi org dok sebelah coz nanti aku nak turun payah.... then punya lah kyusuk duk dalam bas menikmati keindahan pagi yg permai indah nyer.... kali nih mata aku di paksa agar jgn tido bg mengelak kan kejadian dulu berulang kembali...... then sampai kat 1 stesen nih.... ada nyonya naik so aku gesak ler dlm cian dia tapi dia tanak duk sebelah aku... then samapi 1 stesen g achi naik dia dok sebelah aku... hurmmm aku memang pantang achi2 nih (sory erh achi2 yg terbaca n3 nih)... achi yg sebelah aku nih tak berbau apa2 pun... so aku ok and gumbira dia dok sebelah aku..... dia pun nampak mcm keje pejabat jer kan... sampai 1 stesen gi 2 achi agak2 cumel ngan skirt paras lutut bunga2 rambut bersanggul 1 di hias bunga gak... elok jer dorang lalu sebelah adehhhh harum nyer berbau macam bunga sundal malam.... bau nyer menerjah hidung ya amat2 sgt... aku dah tak tertahan2 gi rasa loya2 mula lah datang menyerbu anak tekak... aku tahan and paksa tekak aku jgn ko buat hal dlm tengah2 org penuh dlm perut bas nih.... adeh memang tak tertahan mcm nak bangun jer gi kat achi2 nih tanya pakai perfume apa wangi bangat menusuk kehidung aku.... wa cakap lu wa memang tak tahan bau achi2 minachi2 tenggachi2 macha2 and yg sekaum dgn nya (sory bkn nak demand ker hapa k).... adeh kasi pening wa punya kepala... even perfume pun ada yg aku tak tahan bau nyer... aku cuma leh tahan ngan butterfly avon (saper2 nak kasi hadiah kat aku bg jer perfume nih murah jerk) and apatah yg pakcik aku suka pakai mahal nak mampus... aku penah suh dia beli kat aku perfume tuh lalu dimarahi nya aku sambil berkata awat hang nih gila sgt dok tak duduk nak pakai yg org laki punya.... weh wangi siot aku memang tak leh duk diam kalu terhidu bau tuh....
....................................
ok masih gi berkisah dengan bus.... dulu time sek men pernah gak arh gi sek nek bas... kawan2 aku ler ajak aku gi nek bas nak sgt2 nek bus sampai ada yg sanggup memujuk rayu aku bagai.... demi kawan2 yg aku sayangi nih aku rela kan lah diri ku berkorban demi kalian.... aku tak suka nek bus sek penuh sesak.... time balik gi arh berpeluh2 ketiak harum sundal malam pun mula lah memain kan peranan... menci mhetul marrrhhhh.....
::>
nak di jadi kan satu cerita hari yg aku gi sek nek bas time hujan... so ramai lah yg akan menunggu bas di stesen kawasan sek tuh... kami amek bus lewat so lepak2 dlm kelas lu sebab sek aku suma pagi petang takder saper nak blaja bg peluang pada makhluk lain lak nak blaja dorang pun nak pandai gak..... so dalam kul 3 kitaorg turun dr blok kuar pagar sek tunggu bus kat stesen... then bus pun datang arhh time tuh tak ramai orang sgt.... kami b5 so suma dpat tempat duduk... aku dudk ngan member baik aku arhhh yg 1couple gi duk sebelah and sorg gi kawan aku duk seat tuk sorg nyer memang 1 seat tuh jer seat tuk sorg... petang2 mana ada oarng nak kuar gi pekan gi pun orang kg mana lah nak kuar gi bandar sgt barang2 dapur pun beli kedai2 runcit tepi2 kg jer....
::>
maka nya dengan alasan itu deba bas yg memang tak berhati perut memikir kan akan perut and diri nya sahaja memandu dengan laju nya di kawasan kg.... kita orang suma dudk seat yg depan kitaorg ada galang.... yg kawan aku duk seat sorg2 tadak galang... tak semena2 ada orang tahan bas maka dengan secara kurang ajar nya maka deba yg memandu ingat tuh jalan mak bapak dia membrek kan bas secara mengejut.....eeeeeeeeeeeeeeeeeeeehhhiiiittttttttttttttttt
::>
pleeepukkkkkkkk..... kahkahakahakahakahakaahakaha ahahahahahahahahahahahhaha kawan aku yg duk seat sorg2 tuh jatuh sambil simpuh katak kat lantai bus.... botol air bergolek2 gi kat depan deba tuh weh..... hahah berdekah2 aku and d geng gelak kan dia... sian dia dah duduk pun leh jatuh gi.... ko tgk ler bahaya ker tidak deba2 bas nih bawa bas... tak pk kan keselamatan org lain langsung.... kawan aku blushing2 panggung pala pusing blakang tengok kitaorg yg tgh gelak2 kan dia tak henti2 gi.... lalu dengan perlahan2 dia bangun gi depan amek botol air dia semula..... hahahhahahahaah sian ko weh fizah....hehehhehe
::>
suma orang ada kisah lucu masing2 lalu bila di ingat kan di kenang kan kembali mesti membawa senyuman tawa sendirian yg kadang2 boleh membuat kan orang lain tersalah tafsir terhadap diri kita... mereng ehh gadis nih senyum sorg2 gelak sorg2... sayang nyer gadis cantik ayu tapi otak nyer mereng... weh aku marah org cakap camnih kat aku tapi kankankan aku pernah gelak terrrkuat dekat publich bcoz teringat perkara yg sgt lucu...ahahahah sah aku biul time tuh org2 pk...
::>
***dia dah kawin awal tahun ritu and dah ngandung pun due nya tahun depan bln 2... aku jer yg masih solo young single and available heheheh YSA (group nih wujud time aku diploma)..... time dia kawin aku sempat gi.... hurmmm
***perhatian yer bas nih adalah bas cityliner
***lama giler aku taip n3 nih berselang seli dgn keje opis..heheheh sambil selam minum air
**ko perasan tak dah lama aku tak berjiwang2 nih...suma nih di sebab kan lumut beskot beruwang yg dah menciplak idea2 aku...ahahahah
****aku takleh nak selang bila buat perenggan baru... aku kena letak menda alah nih ::> baru akan ada ruang...adeh lah....
::>
p/s: dah lama n3 aku tak bergamba nih... malas arh nk letak gamba coz nak cari gamba dengan pokcik google lak... koang bayang2 kan sendiri arh yer...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

11 Response to "sian ko weh kawan"

  1. abe long says:
    11/6/09, 2:16 PM

    aku mmg seorang pgguna bas yg setia..
    dr dl smp skang..yg bawak bas laju cam kapal terbang pon ade..byg kn..20++KM in 10 minutes.tuh dok men benti2..bile skali brek, sape yg bediri tu..jgn lupe pegang kuat2 ..kalo x, bak kate sayu puli..tejelepukla kt lantai bas.. n penah tejadi pon depan mate aku..
    fuh......

  2. sayu=pilu says:
    11/6/09, 2:29 PM

    hahaha chayok abe long... ko nih penyokong kempen yg di jalan kan oleh kera jaan...

    tuh arr sian mokcik2 pokcik2 yg diri dah arh dorang kudrat pun tak semenggah mana....

  3. mamai says:
    11/6/09, 2:57 PM

    tapi pakcik kalau naik bas memang berhemah pakcik sanggup berdiri bagi orang yang tua-tua dan perempuan duduk kecuali kalau ada adik manis solo

  4. Aku Beskot™ says:
    11/6/09, 3:47 PM

    maafkn kami penunggu gua (2x)..
    agagaga..

  5. sayu=pilu says:
    11/6/09, 4:06 PM

    mamai: yer pokcik kan sang raja cinta ahak....

    beskot: ko nih asal lak beskot weh...penunggu tua tak maaf kan ko....

  6. told la hejauw says:
    11/6/09, 5:09 PM

    paling ak sakit ati aritu mase ak nek LRT...

    da la sesak cm air tin...
    bau ketiak org lagi..
    ader mnusia x berati perot p lepas kentot...

    bau cm bangkai..
    hampeh toi..

  7. acap says:
    11/6/09, 7:22 PM

    arini aku cuti.
    besnya tidoo..
    ujan2..
    baru bgn nih.
    jap g tido lagi.
    muahahaha.

  8. mier@merr says:
    11/6/09, 8:18 PM

    aku pon gne butterfly dlu... :)

  9. imHepPie says:
    11/6/09, 9:27 PM

    parfum celebre avon pon besh gak..

    aku kalo wt jahat letak beg je seat sebelah tu then buat2 tdo muahaha gila jahat tol..

    aku nk join group ysa bley

  10. oranglidi says:
    11/7/09, 12:13 AM

    panjang gak cite ni. tapi layan je. hehe.

  11. sayu=pilu says:
    11/7/09, 7:39 AM

    told la hejauw: tuh manusia tak de adab...kuang di ajo... sian ko weh

    acap: cinabeng lu acap...buat taik mat jer jeles aku weh

    mier@merr: same2 la kta weh

    imheppie: ko jangan tak baik gtu weh

    oranglidi: hahahahaah laynzzzzzzzzzzz