indah nya bait2 itu

salam suma........
hurm dlm n3 nih aku tanak bebel panjang leba...
jus nak share puisi yg di buat oleh 2 bloger otai
memang aku tersentuh saat baca puisi nih
ok layanzzzzzzzzzzzz
..............

dan rindu bertandang lagi

cintaku telah kau bawa pergi
bersama janji yang kau khianati
yang tinggal hanya sebuah hati
bersama sayu yang menemani
bersendu pilu ku meratapi
namun tidak ingin ku membenci
jauh sekali ku mendendami
kerna ku tahu cinta mu bukan sejati




ku pasrah itu ketentuan ilahi
dan bila rindu itu bertandang lagi
izinkan aku menanggis sepuas hati
di situ ku temui kekuatan diri
pada kasih yang ku relakan pergi
tak akan aku bermimpi
tidak ku pinta sayang mu kembali



dan bila rindu bentandang lagi
biar sayu dan pilu hati ini
tidak rela aku sendiri
di daerah sunyi beteman sepi
oh tuhan kau kuatkan hati ini
untuk aku terus mencintai
agar aku menggecapi nikmat rindu ini.....


p/s: aku dah janji dengan sayu=pilu untuk buat satu enrty tentang dia...tapi aku tak ada idea cuma puisi ajer yang ada, okaykan sayu=pilu.......dan roda itu pasti akan berpusing pada satu hari nanti cuma kau harus sabar menanti..

hurm tersentuh jiwa hati perasaan aku tatkala baca puisi pokcik mamai nih....terharu tergembira tersedih ter2 lak suma nya..... dlm sedih aku gembira... aku trasa puas baca puisi nih... trimas byk2 yer pokcik nanti kan ku kasi sekor ikan bilis tanda  penghargaan...heheheh gurau yer pokcik.... terharu sgt2 thanz byk pokcik
yg nih aku dah tepek kat sidebar aku.... baca arh yer


.......................

nie lak komen dari lumut si bloger otai yg macho
{tadak tajuk}

ku baca mamai's puisi,

ku baca senyap dalam hati,
namun ku gertak hati jangan mendalami itu puisi,
agar airmata itu tidak tertumpah lagi.




ku baca mamai's puisi,
oh sangat indah sekali,
namun ku warning sang hati berkali-kali,
usah mendalami sepenuhnya takut kau sakit kembali.




ku baca mamai'a puisi,
seperti aku pernah mengalami,
namun aku ajak sang hati,
hey hati,
mari lari dari puisi sebegini,
kerana ia nya indah tapi memakan diri.


nice puisi pakcik...thanx.=)


tersentuh gak sekali lagi... bes mut apa yg ko buat nih..... aku suka time aku baca puisi pokcik mamai aku terkelu tak terkata weh.... ko jgn nangis k aku pun ternangis gak memula baca...hihihi
''''''''''
big clap for both of them
aku dah minta izin kedua2 nya utk amek puisi nih publis kat sini..... bes kan weh... aku bg 5star weh buat kedua2 nya... ko lak nak kasi bapa bintang weh..

p/s: aku kena hargai diri aku demi bahagia yg mendatang... tak kan ku pernah berpaling pada mu lagi saat kau datang kembali2 bila2 yg kau suka.... damn it bullet tol le tibe2 tingat plak...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

13 Response to "indah nya bait2 itu"

  1. anaklaut says:
    11/17/09, 3:33 PM

    salam..


    "ku pasrah itu ketentuan ilahi
    dan bila rindu itu bertandang lagi
    izinkan aku menanggis sepuas hati
    di situ ku temui kekuatan diri
    pada kasih yang ku relakan pergi
    tak akan aku bermimpi
    tidak ku pinta sayang mu kembali.."


    bestnya ayat ini.....sayu

  2. caluk@cencaluk says:
    11/17/09, 4:05 PM
    This comment has been removed by the author.
  3. ::[si putihpurple]:: says:
    11/17/09, 4:58 PM

    aku pon mau kasi bintang..
    aku kasi 5 stgh..hehe..

    tp aku tau..aku bace mcm org laen bace..
    tp aku jgk tau..ape yg aku rase xsama mcm org laen rase..
    bila org yg punya pngalaman sbgitu pasti lebih uummphh rasenyer..
    hehehe~

    adat bercinta..
    sume lagu cinta ibarat dituju khas tuk kita..sume sperti ade kaitan ngn kita..ohh~ indahnye cinta..peritnyer cinta..

    tp even sume org tau cinta tu perit...
    mereka ttp mau dicintai dan mnyintai..
    ohh~ itu la ajaib dan magiknyer cinta..

    huhu~ aku meroyan ni weh..kakaka~

  4. GhOsToNe says:
    11/17/09, 6:26 PM

    alamak...
    sedey kowt!
    dah lalagu sedey nasir whab plak kdengaran!
    uhuks!!!

  5. imHepPie says:
    11/17/09, 6:40 PM

    xpandai nk ber madah tpi suka ayat2 puisi nih

  6. sayu=pilu says:
    11/17/09, 7:09 PM

    al:
    memang bes pun...tersangat2 bes kan.. pokcik mamai yg buat kan nih

    putih:
    weh ko nih up lak yer..hehehe memang layak pun kan
    betul2 weh aku sokong ko..tu ler pengalaman...huhuhu it hurt

    ghostone:
    yerker nak tisu..hikhikhik

    imheppie:
    bes kan syahdu mendayu2

  7. jalak lenteng says:
    11/17/09, 7:51 PM

    best arr puisi dioang nih..aku belum capai tahap nih..takpe..aku pegi beguru dulu..hehehe

  8. oranglidi says:
    11/17/09, 8:32 PM

    hahahaa.. rilek2.. wa ade je.

  9. sayu=pilu says:
    11/17/09, 8:36 PM

    jalak:
    yeker weh...hahahah sabo2 weh nanti dtg arh tu


    oranglidi:
    yeker..aiseh men..hehehehe

  10. told la hejauw says:
    11/17/09, 9:48 PM

    adeh...ak pon nk bermadah gak..tp ap kn daya..dlu ak xamek sastera... haha..

    p/S: ak g godek kt pakcik gugel..t ak paste kt cni..ok x? haha

  11. sayu=pilu says:
    11/17/09, 10:01 PM

    told la hejauw:
    ahahaha try arh weh.. mana tau ko gi gempaq... ko cri pakcik gugel forsure len yg dia kasi kang..hehehhe

  12. {lumut} says:
    11/17/09, 11:44 PM

    segan nye aku!!!

    tahniah pakcik mamai...
    menusuk.

  13. sayu=pilu says:
    11/18/09, 12:41 AM

    lumut:

    apa lu nak segan nyer weh..aku suka dat y aku nak save dlm n3 aku..hihihi