opocot anak aku ker tu

salam suma......
****
n3 yg memang panjang giler kalo tanak baca takper aku tak kisah hehehhehe tapi kalo ko baca tak rugi coz nanti ko leh senam mulut kihkihkih

(sedap nyer tgk dorang mkn durian)


musim durian dah kembali ker weh... aku lalu lalang kat tepi jalan melambak yg jual buah nih... sedap nyer dah arh febret aku nih... hari tuh kuar lunch ada ler nak pgl abg dah kawen nak pgl pokcik muda gi aku rasa... dtg lunch ngan bini dia then dia bawa durian makan kat depan aku... fuhhh meleleh air liur aku tgk... sedap mak ai tak terkata wangi nya harum semerbak... dah arh buah durian nih febret aku weh... tak menahan aku tengok dia makan selamber bewak jer... adeh la... febret aku tuh aku leh makan 3 biji ok bukan 3ulas sekali ngadap jer (isi kecik2 beso2 aku tak lalu)... huhuhuhu... aku nak makan durian... sapa leh tolong beli kan tuh aku... sob sob sob kempunan woi...
bila tengok buah durian buat aku tingat kenangan lama... heheheheeh... lawak nak mampus aku rasa... ko suma nak tau tak?? nak denga tak aku bercrite??? apa tak nak... ok tak per ahh kalo tak nak... aku tak jadi criter arh... k la aku tak criter kat ko suma biar lah jadi rahsia aku sorang2 jer... hurmmm aku nak criter gak tak leh jadi dah cakap kan mana leh cakap sekerat2 jer... tapi ko suma jgn gelak kat aku k... dulu time abah ada gi aku menetap kat pulau dok rumah maktok... kira nya aku membesar kat sana lah ngan famly aku... masa aku umo 6tahun aku gi tadika nek keta... biasa arh aku kan cucu kesayangan maktok jadi nya gi sek pun maktok ngan tokwan yang anto pagi2... time tuh aku nih dak yg lembab sikit... slow motion jer apa orang kata itu yang aku buat... so nak di jadi kan criter satu hari tuh aku tak datang sek aku pun tak ingat sebab apa aku tak gi sek...



then lepas aku buat cuti sendiri tuh esok nya aku pun gi arh sek tadika tuh maktok ngan tokwan yang anto aku gi sana... memang dorang bedua jer arh yg rajin anto aku coz mummy jaga adik2 and abah tak sihat... so dorang ler yg amek alih tugas anto menganto nih... then aku pun gi arh sek hari tuh seperti biasa... selalu nya dorang anto aku dorang tunggu sampai aku masuk kelas then baru dorang balik... tapi hari tuh lepas jer maktok and tokwan anto aku pagi tuh dorang terus jer balik... tak semapt aku masuk dalam pagar sek gi... lepas jer lambai2 tangan ngan dorang aku pun berjalan nak masuk kelas... then aku prasan napa tak nampak orang pun kat sek... aku gi depan kelas tgk2 pintu suma kunci... then aku pun kuar arh tercongok kat depan pagar sek tuh..... sebelah tuh ada kedai runcit then ada lah gak orang tgk2 kan aku nih so tak der arh saper2 yang nak culik aku nih... then tetibe pakcik kedai tuh tego aku...


'buat apa kat sini...'
"erm nak gi sek tapi pintu kunci orang takder pun....."
'hari nih cuti kan..kemarin tak mai sek ka??'
"a'ah...cuti ka"
' tadi mai ngan sapa'
"tokwan anto nek kete"
'no tepon rumah tau tak'
"geleng pala"(nak balik sendiri jauh tuh nak jalan kaki... cuak dah muka dah nak nangis dah nih...)

'meh dok sini sat gi ada plak orang culik hang'

"ak pun gi arh duk dekat kedai pokcik tu"

then ada sorang pokcik nih datang nek moto nak beli barang arh... pokcik tuh tanya ler pakcik kedai tu ada apa hal... then pokcik kedai pun gtau ler alkisah nyer aku nih dtg sek pd hari cuti..huhuhu sian aku weh tercongok ler kat situ denga dorang dok bebel.... pokcik kedai cakap dia nak anto aku pun tak leh kedai takde orang nak jga... then pokcik yg nak beli barang tuh pun tawar kan lah diri dia nak anto aku balik... dorang tanya aku tau tak jalan nak lik rumah... aku angguk2 jer pala nih sora memang dah tak leh kuar nak nangis dah ni... memula takut gak nak ikut orang yg tak kenal nih tapi tak kan aku nak tercongok kat kedai tuh sampai kul 12tgh ri mati kering kat situ weh...

then aku amek keputusan memberani kan diri ikut gak arh pokcik tuh... dia dah arh datang nek moto jer... aku bukan lah nak belagak ker hapa kan aku tak kisah pun kalo nek moto even beskal pon aku tak kisah cuma jalan kaki jer arh kisah tak larat jauh tuh.... aku dok pk byk kali gak arh nak ikut dia ker tak nih... ko nak tau tak napa aku was2... herm ko jgn gelak kan aku k...hahahhahaahaa tapi aku memang nak gelak dulu b4 ko suma gelak... kahkahkahkah selalu aku gelak orang kali nih orang gelak aku lak.... moto pokcik tuh kat tempat pembonceng ada menda alah nih

(bakul rotan nih ler lebih kurang arh)

ko bayang kan lah aku tika itu... cuba bayang kan k... kat mana aku nak duk tak kan depan pokcik tuh tobat arh taknak kan kang jd lain lak.... las2 dorang b2 dapat solution masuk kan aku dalam bakul tuh memandang kan badan aku kecik and kurus keding jer... itu lah solution terbaik pd masa tu... dgn rela nya aku biar dorang angkat aku masuk dlm bakul tuh weh... malu2 aku time tuh blushg2 usah di kata la kan memang tak tertanggung nya muka menahan nih...dorang b2 dah gelak2 aku diam jer.... aku duk dalam tuh elok2 ker... fuh nasib bek orang luar tak nmpak aku coz raga tuh tinggi cover lah pala aku nih.... maka nya bertolak lah kami ke destinasi yg di tuju...

sampai jer kat rumah maktok... pokcik tuh bg salam... kebetulan suma dok kat luar rumah lepak2 abah ada mummy ada adik2 aku ada (dorang kecik gi dorang tak tau pa2 pun) mak2 sedara aku ada and bes skali jiran2 tetangga pun ada weh.... suma jawab salam... then bermula lah soal sesi jawab....

'ada apa mai sini... nak cari sapa???'

"saya nak cari enR"

'ada apa tuh nak cari saya?'

suma orang dah suspens aku dok diam dlm raga tuh tak gerak2 pun dr memula sampai... malu nak kuar bapak ramai sgt dok melepak kat situ.... then pokcik tuh cakap arh saya mai nih nak antaq anak encik... ???@@&^%#^ suma pening... then dengan terpaksa rela nya aku pun berdiri lah dalam raga tuh.... muka masa tuh tak tau letak bedak sama tanak liat byk mana tebal giler weh..... suma tergamam terkezut tercengang terpinga2 saling pandang memandang...... abah angkat aku turun dari raga tuh.... then terburai arh ketawa

kahakahakahkahkahkahkahkahkhakhahakahkaha

hahhaahahahhahaahha

buat muka bodoh kelat jer

oooopooocoootttttttt anak aku ker nih

(mummy terkejut sampai cm nih la kot agak2 nyer time tuh tgk anak nya yg cumel nih kuar dr raga durian)

uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa napa gelak kat orang tak suka tau huhuhuh

**setelah tuh baru suma tau kisah sebenar napa aku duk dlm raga tuh...huhuhu gelak ketawa masih bersisa + senyum sumbing

p/s: aku ingat kisah nih sampai bebila weh bila tiba musim durian jer.... nasib bek tak der saper2 ngungkit citer nih and mujur arh time tuh adik2 aku kecik gi so dorang pun tak bapa nak ingat bek sangat... selamat aku.... hehhehehe

p/s: gelak sakan nampka nyer.... dah2 ler tuh weh... malu nya blushing eden weh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

18 Response to "opocot anak aku ker tu"

  1. Aku Beskot™ says:
    11/16/09, 12:39 PM

    ak trus p komen..
    1st!!

  2. imHepPie says:
    11/16/09, 12:57 PM

    haha beskot laju tol...

    eh mesti kecik2 dlu ko kecik gila kan smpai leh muat bakul tuh..

    rugi aku xde kt tmpat kjadian nkalo x ley gelk guling2 haha

  3. sayu=pilu says:
    11/16/09, 2:05 PM

    ko beskot: ewah2 ko suka lak dpt 1 yerk... sengal ko tak baca dulu ker weh...


    imheppie: aku kurus keding jer mcm papan tp tinggi weh...

    siot arh ko nak gelak bukan nak simpati ngan aku..hahahaha

  4. ber_uwang says:
    11/16/09, 2:24 PM

    lame tak makan dian

  5. sayu=pilu says:
    11/16/09, 2:35 PM

    beruwang: jum arh kita gi dusun buah dian... sure bes fresh2 tuh...


    saper yg ada dusun sila ajak aku sama pokcik dian

  6. arque says:
    11/16/09, 3:03 PM

    wah! i have no idea!

    saya baca..!! saya baca..!! >>.<<

  7. caluk@cencaluk says:
    11/16/09, 3:46 PM

    sib dia x jual kau ha ha

  8. joegrimjow says:
    11/16/09, 3:53 PM

    haha
    agak panjang ok!
    tp ley la buat pgi lebey bermakna

  9. sayu=pilu says:
    11/16/09, 3:54 PM

    arque: ko takdak idea apa weh...thanz sebab sanggup baca weh


    caluk: tuh ler... kalo ntah kat mana ler aku sekarang nih weh

  10. sayu=pilu says:
    11/16/09, 3:55 PM

    jeogrimjow: ahahah aku tak reti buat n3 pendek2...hukhuk...

  11. mamai says:
    11/16/09, 4:25 PM

    pakcik dah tunaikan janji utuk sayu=pilu.....

  12. sayu=pilu says:
    11/16/09, 4:46 PM

    mamai: janji apa tuh pokcik...

  13. mier@merr says:
    11/16/09, 4:59 PM

    muahahaha........ klaka la ko weh,,!!

    aku mintak maaf..perasaan simpati tu ada...

    tp.....


    aku nak gelak gak..


    kahkahkahkahkahkahkah................

  14. sayu=pilu says:
    11/16/09, 5:15 PM

    mier@merr: cis ko memang arh weh suka gelak...hahahah takper aku sendiri pun gelak weh sampai bila2 pun aku tetap gelak bila tringat... memang tak menahan kan...kihkihkih

    sambung gelak gi weh

  15. hans says:
    11/16/09, 5:37 PM

    hahahahahhaha
    tahan plak duduk dalam raga dgn bau durian tu

  16. {lumut} says:
    11/16/09, 6:04 PM

    hahahaha...
    sengal mung.
    eh musim durian ke??
    adeehh...
    tempoyak sedap bakal menggemokkan aku la neh..aiyak..

  17. sayu=pilu says:
    11/16/09, 8:24 PM

    hans: hahaha terpaksa tahan gah arh tapi tadak hal aku tak alargic ngan durian.. tuh febret tuh wei... durian takder aku rasa time tuh...heheheeh kalo ada mana aku mau duduk weh.. ko giler bontot aku mahal doh....hehehhe


    lumut: hehhe
    ntah ler ras nya kot sebab kat tepi2 jln belonggok weh... aku mkn dian jer tempoyak or lain2 mkn d buat dr durian aku tk mkn..hehehe

  18. dude says:
    11/17/09, 11:44 PM

    baru je makan durian ni...