ini kisah aku 1

salam....

hurmmm sambungan perihal aku semalam hendak di sambung atau tidak erhhh.... tapi aku rasa macam nak bercerita di saat ini.... mungkin lebih baik aku simpan jer suma tuh untuk diri aku sendiri sahaja.... tapiiii aku nak jugak berkongsi dengan ko suma.... tersangat2 ingin berkongsi.... kerana aku rasa sharing is caring right!!!
.......................

ok lepas jer aku mummy abang and adik berpindah ke kampung mummy.... kami stil gi berhubung ngan maktok... tak pernah aku lupa pada maktok even dah jauh sikit walau masih senegeri...... aku pun perlu tukar sek*** abang and adik kecik gi so dorang tak yah susah2 pk pasal sek and kawan2 yg bakal ko jumpa.... hurmmm itu suma len kali aku criter gi...... then aku di besar kan di kampung sungguh aku rasa begitu indah hidup meski pun dalam keadaan susah and kehilangan yang memerit kan itu... tapi hidup perlu di terus kan...


wan memang garang sungguh aku memang takut ngan wan... sekali dia bersuara aku terketar2 bergerak melaku kan apa yg di suruh nya... memang pantang silap sikit maka akan bernanah lah cuping telinga aku dengan butir2 yg di keluarkan dari celah2 bibir nya.... sungguh aku cuak ngan wan.... sampai akn setiap kali merasa wan ada jer di situ aku akan segera berlalu pergi kerana nanti ada jer salah aku yg terpancar di mata wan..... wan nih kira macam abah lah bagi aku kerana dia yg ajar aku didik aku jadi manusia macam sekarang nih kalo tak aku rasa aku dah jadi kutu rayau weh.... sory bukan nak kata saper2 yg pernah jadi kutu rayau k... tapi ini kisah aku... aku rasa terhutang budi ngan wan kerana wan aku jadi insan manusia berakal fikiran tau mana betul mana salah ...***

----------------------------------

abah ayah baba abi daddy papa ketau keluarga yang di pertanggungjawab kan menjaga keselamatan keluarga.... hurm aku sering jeles ngan mereka2 ini yang masih ada ketua keluarga.... memang aku jeles bila tgk meka manja2 ngna abah jalan berpinpim tangan ngan baba suma nyer bersama papa daddy baba abi ayah... aku jua nak sangat2 macam tuh....
kadang sering menyesali sering tertanya2 mengapa ini g terjadi pada aku diri aku........................................................ ini lah dinama kan perjalan hidup ketentuan takdir Ilahi dugaan Sang Pencipta buat hamba nya bagu menguji erti kesabaran ketabahan kekuatan keimanan..................
***aku rasa stakat nih jer lah ini kisah hidup aku.... nanti aku nak kuar kan tajuk baru lak....... heheheheh.... kesedihan semalam dah terubat....
***tergendala kerana ada keje tadik...
p/s: aku tido berteman kan air mata dalam kegelapan malam di sebelah ketiak mummy sambil mummy menolak badan aku yg menyondol2 akibatan ketakutan ngan makluk bernama setan....huhuhu tiap malam cam tuh..... mummy saje jer tauuuu... harap2 suami aku tak macam mummy hehehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

7 Response to "ini kisah aku 1"

  1. Anonymous Says:
    11/4/09, 11:17 AM

    aku nak jadi 1st pengomen kat blog sendiri...hehehe

    yea yea yea

    aku 1st
    ngaokngek tol ler aku nih

    sayu pilu

  2. beautiful_rose says:
    11/4/09, 12:00 PM

    heheheh bole ek mcm tuh komen fst di blog sndr =p hahaha

  3. acap says:
    11/4/09, 12:26 PM

    mama ko kental ;)

  4. acap says:
    11/4/09, 12:26 PM

    ;')

  5. sayu=pilu says:
    11/4/09, 1:11 PM

    sayu=pilu: arhhh gedikzzz arh ko..(kutuk diri sendiri)ehkekekek

    beautiful_rose: ntah bleh jer ahakzz

    acap: yer mummy ku kuat kental giler..

    asal weh ko terkedu erk????heheh

  6. Aku Beskot™ says:
    11/4/09, 6:09 PM

    kuatkn smangat sayu!!
    nnti akan datang,tanggungjawab mummy ko akn trn pd ko.
    jd ko kne bersedia..
    ayuh!!=)

  7. sayu=pilu says:
    11/5/09, 1:24 PM

    ohhh beskot..aku rasa aku tak mampu buat macam mummy aku buat weh....