ragam kanak2riangria

hurm kemarin idea nak menaip punya lah banyak tapi hari nih idea tuh suma dah hilang lak p mana ntah la labu oit..... pening aku rasa dah arh badan nih lengai plak sejak 2 menjak bersama kanak2riangria nih.... sepatut nya aku ceria hepy tapi suram kusam aja..... hhuhuhuu letih lah ngajo budak2 yang baru nak membesar nih macam2 ragam kadang2 mau hilang sabar jugak aku di buat mereka2 ini.........

aku terjerit2 marah kan dorang nih siap bawa rotan bagai tapi las2 suma pakat dtg dekat siap duk atas riba nih minta di pangku lah nak manja bagai..... pening doh sikit pun tak takut even kena jerkah marah bagai nak rak.... lasly ticer ticer ticer.... anak2 cina suka sgt nak manja2 ngan aku ntah la napa.... pelik pun ada gak.... aku bleh cakap mandrin skit2 ja pun stakat tanya nama... nak apa.... mau tak mau...boleh tak boleh... yg lain2 dorang tanya aku angguk jer cakap ok... tapi tuh arh pasal nya....

even dorang nih tak denga cakap skali pun stakat tampo ngan tapak tgn seceit jer pun... itu jer yg mampu aku buat nak pukul lebih2 nak mapos kang tak pasal2 aku kena serbu.... tapi tgk budak2 kecik nih yg comel2 muka inocen nih tak sampai hati nak bagi penampo tibai ngan rotan bagai..... sian weh... yg demam tuh siap aku riba lagi bagi baring tido dakap sebelah lagi mcm jaga anak sendiri... time makan nasi tuh au suap kan mcm anak sendiri tiada diskriminasi weh....

kdg2 bila di fikir kan napa masih ada manusia di luar sana yg masih sanggup buang anak darah daging sendiri depan mata tanpa rasa belas kasihan.... nauzubillah.... manusia nih macam2 rambut sama hitam tapi hati lain2 betul lah pepatah tuh kan.... kalo suma nya baik takda la anak angkat anak yg di bela kan....cis aku nih cakap melalut lak kan.....hehheheehehee

-----------------------------

ini budak nama nya adli.... putih gebu melepak2 tapi kulit nya ada masalah skit suka ngelupas mcm bersalin kulit pun ada gak budak nih...... mulut nya potpet2 memanjang takberhenti..... itu ini suma nak tanya buas nya usah lah di kata woi tak mampu aku nak larang.... lagi aku marah lagi dia datang dekat bodek2 kita yg tengah marah nih.... bila dia tgk kita marah dia serius dia dtg dekat sambil tuh peluk kaki tangan badan kita nih mesra  sangat tuh...... sambil tuh cakap cikgu jgn la marah ok.... adli gurau ja ngan cikgu... kdg2 ckp takut nya cikgu marah.... satu hari si adli nih pernah cakap aku cikgu jahat... terkejut gak aku time tuh tapi buat biasa aja lah.... time petang aktvit outdoor dia dtg minta tolong aku buka kan plastik gula2 tuk dia sambil aku sambut huluran dia aku cakap lah kan adli cakap cikgu jahat napa minta tlg cikgu buka kan... diam aja si adli nih hehehhehe
=======================
malam nih kena g rumah kecil ada buat majlis tahlil meminta pertolongan dar Yang Maha Esa utk elak kan perkara2 buruk nih dr berlaku lagi.... kurang kan or hapus kan kecurian hapuskan makhluk2 perosak yg datang dr orang yg ada PHD nih berulang lagi.....


p/s: keja sek masih berbaki berulang2 kali berfikir utk menyentuh nya lagi...huhuu

p/s: komen aku tak dpt reply lagi.... kena tunggu nanti eh......huhuhuhuhuhuhuh

p/s: aku batuk sampai terkench dlm spen nih..... adeh lor masalah terkuci melanda

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

5 Response to "ragam kanak2riangria"

  1. oranglidi says:
    1/31/10, 1:40 PM

    kalau boleh nak jaid first

  2. oranglidi says:
    1/31/10, 1:40 PM

    *jadi

  3. [z@ck] says:
    1/31/10, 1:52 PM

    lebarnya senyuman budak tuuu

  4. oranglidi says:
    1/31/10, 2:01 PM

    waah.. mesti lu ckgu ksayangan.. sbabtu kalu lu marah depa datang riba bagai.

    [muka lu 'sejuk' dipandang kot.]

    {kench dlm spen??????}

  5. ♀.รﻨν.♂ says:
    1/31/10, 3:14 PM

    comelnye adli!