kopok cap bontot.... anda mau satu.....

salam suma......
selamat malam....(bukan nak tido gi okeh)

apa kaba??? sihat tak suma hari nih??? dah makan lum malam nih??? r u ok??? harap2 suma nya okeh la kan.... aku kat sini ok ok jer walau pun back pain nih makin menjadi2.... adeh begini lah yer bila buat keje orang kampung.... penat memang memenat kan weh.... siyes cakap.... wa memang letih tapi nak cari duit kena la wa tahan walau pun kengkadang terasa nak menitis gak air mata wa nih bila memikir kan akan diri sendiri..... tapi wa kena kuat.... kalo wa lemah macam na wa nak hidup.... dari kecik nyusah kan orang dah beso panjang pun nyusah kan orang lagi.... wa pun udah tak tau nak kata apa lagi....  terasa nak mengeluh... tapi bila di fikir kan kembali apa yg bakal merubah keadaan kalo wa mengeluh.... sekelumit habuk pun tak merubah apa2.... siyes cakap wa penat doh kadang2 terasa mcm nak buat keja bodoh pun ada tapi nasib bek fikiran wa waras lagi.... ntah la kadang2 wa nak blame diri sendiri tapi wa tak rasa bebaloi... wa nak gak blame org lain yg di sekeliling wa.... tapi apa pekdah nya.... las2 wa gak yg tanggung sengsorang..... dah la wa tanak dah citer hal nih... susah arh nak cakap straight..... penat doh... kita citer lain lak k....
-----------------------------
semalam..... wa nak citer kisah semalam.... wa godek2 tenet pastu wa terasa lapo.... wa bangun nak gi dapo godek2 dapo cari apa yg patut yg leh di kunyah.... tapi langkah wa terbantut teleponnnn telepon bebunyi wa angkat lepas berbalah ngan mummy suh mummy angkat sendiri nanti kawan mummy cal..... gi tu lah wa bila teleponnnnn tepon bebunyi wa mesti suh mummy yg jawab dgn alasan sat gi kawan mummy yg cal.... makucu makteh maklang maktam suma mak2 lah yg cal kawan mummy wakakaakak...... lepas pasing fon wa terus kan niat wa... gi dapo godek punya godek.... wa terjumpa la kopok apa ntah yg mummy beli time gi padang beso tahun lepas.... wa potong plastik atas tuh wa bawak gi depan wa letak atas kusi yg wa slalu duduk smbil dok godek tenet tuh.... then tetiba rasa nak minum air... wa berlari2 anak gi dapo buka peti sejuk kuar kan ketul ais masuk cawan tuang air teh kosong then bawa gi depan.... nak sambung godek tenet smula.... sampai depan sambil minum air wa denga la mummy wa cakap fon sama makucu wa pot pet pot pet.....bla bla bla bla.......... then wa masuk line bla bla bla..... kakak ngan adik ajak la umi balik umah toknek.... pastuh wa letak cawan air wa atas meja sambil wa letak bontot wa atas kusi..... tetiba ada bunyi..... krukkk krekkkk prettttt petttttttttt...... aik wa terkentut ker asal bontot wa tak terasa seperti tgh menyembur...... kemudian baru wa tingat..... alamak kopok tuh atas kusi..... kahkahkahkahkahkahkahakaha wa bantai tergelak2 berdekah2 mcm nak gila...... mummy wa pun gelak2 sama sambil tuh siap marah2 wa lagi dlm talian makucu bertanya apa ke he nya tuh.... maka tersebar lah cerita itu..... aku gelak sampai terguling2 sampai meleleh air liur nih trasa begitu kelako bebeno weh...... las  aku makan kopok tuh sambil godek tenet..... kopok tuh pun betukar menjadi keropok cap bontot aku sayu=pilu...wakakkakaakakakakak
hehehehhe wa gtau toknek jgn makan kopok tuh cap bontot wa... tapi tadi wa balik keja tgk kopok tuh dah tinggal suku jer lagi.... and wa tgk suma orang sihat bugar jer makanya kopok tuh tak der bakan kimia penambah perisa la kan.... mayb bertambah sedap...mungkin kah...ahakzzzzzzzz
------------------
tetiba hati terasa seperti nak menangis....
menangis lah wahai hati jika itu terbaik buat diri.....
menangis lah hati gugur kan manik2 jernih itu....
menangis lah hati luah kan rasa di dalam....
hanya dengan tangisan bisa meredakan gelodak perasaan....
menangis lah menangis lah menangis lah sayang ku hati....
banjiri lah
sirami lah
hati mu dengan tangisan
-andai itu lah pengubat yang mujarab-


p/s: wa terlupa nak snap pic moto baru wa gear 3.... sibuk sangat.... esok arh wa snap pic 2 3 kasi tayang sama lu orang.... adios mau titon..... sakit tulang belakang asik duduk nanti bertambah bongkok la badan wa....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

8 Response to "kopok cap bontot.... anda mau satu....."

  1. ChentaBeng says:
    1/7/10, 11:11 PM

    hahhah.. lu da kasi dorng makan kopok bontot? best ohhh.. nnt pasni sume dgr cakap lu.. nnt lu boley tukar moto.. moto yg gear 3 tu lu kasi upgrade jadi superbike.. chantekk.. hahahah

  2. panggiL guA siv. says:
    1/7/10, 11:31 PM

    kopok kangkang.

  3. arque says:
    1/8/10, 2:15 AM

    adeh.kalau aku jadi kopok tu,dah lama dah aku terjun tingkat 10. ;P

  4. oranglidi says:
    1/8/10, 2:16 AM

    kopok sedap dicicah dengan sos

  5. ezzati says:
    1/8/10, 10:47 AM

    pastu mkn blk tak wei...hahahah

  6. helena's says:
    1/8/10, 2:11 PM

    eiii..hahahaa

  7. beautiful_rose says:
    1/8/10, 3:19 PM

    hahhaha kopok cap bontot laris kan.....
    boleh aku try kalo agak2 kopok y aku goreng mcm tak best ke kan =p

    weh,aku tag ko..kalo senang buat la ehh.....
    http://azieriezsrose.blogspot.com/2010/01/bayar-hutang-si-kosong.html

    dah2 jgn nak sedih2 g wat tag sane sambil gelak2 makan kopok cap bontot =p

  8. sayu=pilu says:
    1/8/10, 8:54 PM

    chentabeng:
    aaaa suma dah makan kopok cap bontot wa.... heheheh

    nak tuka mota mcm tuka baju erk... wa rasa susah lor.... mummy mandrem wa lagi banyak..


    panggil lu siv:
    sengal arh ko...heheheh kopok kangkang susah doh... tak mujarab


    arque:
    siot tol la ko nih...ahahahah terjun lah meh sini aku campak ko...


    oranglidi:
    yup sedap nyumnyum...cicah air teh pun sedap weh...


    ezzati:
    makan lah banyak tuh nak buang membazir... aku yg makan dulu..wakakakka


    helena's:
    apa yg eeee nya...itu lah yg paling sedap tau...wakakaka


    beautiful_rose:
    ahahah ko nak erk... nanti kita jumpa aku kasi ko on the spot trus weh... kopok cap bontot.... geheheheh

    ooo...nanti aku buat tag tuh wokkeh....

    okkeh dah tak sedih dah ...