'Contest Oh Kunci! by Arieza'


oh kunci
kerana ko telah ku buka pintu hati,
untuk mu wahai sang lelaki,
yang begitu aku cintai,
dengan setulus hati,

oh kunci
namun sayang sekali,
semua itu tak memberi erti,
kasih ku bagai di curah ke daun keladi,
terhapus sedikit demi sedikit menyerap ke bumi,


oh kunci
kini pintu hati ku tertutup rapat,
kerana sukar bagi ku mencari ubat,
untuk mengubati duka lara yang melarat,
semakin hari semakin ku paksa diri ku menjadi kuat,

oh kunci
telah ku buang ko di dasar hati,
agar ko sukar di temui oleh sang lelaki,
yang tak pandai menghargai kasih suci,
kerana ku tak mahu di sakiti sekali lagi,


oh kunci
apakan daya lumrah dunia,
kadang sakit kadang gembira,
ikut kan sahaja ketentuan takdir Ilahi,
mungkin itu lah yang terbaik buat diri,


oh kunci
sungguh terseksa nya diri,
menanti muncul nya jejaka idaman hati,
yang mampu membuka pintu hati,
menggunakan kunci itu sekali lagi,


oh kunci
namun sayang sekali,
jauh di sudut hati,
ku ingin di sayangi,
oleh sang lelaki,
yang paling mengerti,
akan diri ku ini,
seperti kasih gun jun pyo terhadap geum jan di,
alangkah bahagia nya diri,
di tatang siang dan malam tiada jemu........


>>> Jom Join Contest Oh Kunci! by Arieza!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

9 Response to "'Contest Oh Kunci! by Arieza'"

  1. GhOsToNe says:
    1/21/10, 10:53 PM

    chaiyok2!

  2. hisham says:
    1/22/10, 12:05 AM

    kinci ni kalo hilang ade ganti x?

  3. |arieza| says:
    1/22/10, 12:16 AM

    tq sbb join! :) nama dh add :)

  4. rizputra7 says:
    1/22/10, 12:35 AM

    ko kena buat kunci pendua..hehehe

  5. ::[si putihpurple]:: says:
    1/22/10, 7:17 AM

    ahh..ko pon join??
    mmg kecundang lah aku..
    wakaka:D

  6. Adeqq says:
    1/22/10, 9:53 AM

    adehh.. mcm i da kalah je. huhuu

  7. helena's says:
    1/22/10, 10:24 AM

    alah kunci makmal ilang pulak...

  8. al-lavendari says:
    1/22/10, 12:33 PM

    "yang mampu membuka pintu hati,
    menggunakan kunci itu sekali lagi"

    ini kerja bahaya .. buka pintu hati. nasihat pakcik hati-hati bukan pintu hati, nanti makan hati sekali lagi.

  9. sayu=pilu says:
    1/22/10, 8:44 PM

    ghostone:
    trimas kasus...

    hisham:
    takder ganti... kena guna kunci yg sama gak even dah berkarat...hehehhe

    arieza:
    thanzzzz...okes

    riz7:
    takmo kunci pen2 kena guna kunci pertama gak

    putih:
    heheheh aku baca kat blog ko tapi tak pasan then terbaca skali g kat blog beskot... toche2 pada lorang b2 hehheheh

    adeqq:
    mana ada.... nih biasa2 jer ramai g yg bes2

    he;ena's:
    buat arh kunci pen2 hehehhe

    al-lavendari:
    huuhhuu takut nya nasihat pokcik buat sayu berfikir berkali2 kerana takut berulang kagi....sob sob sob