tilik2 belai2 pegang2 ish apa nih

salam suma....

aku tengah pening memikir kan tawaran dari kawan aku.... dia ada mengoffer kan 1 pekerjaan yg sangat mulia pd pandangan mata aku.... kawan aku nih pun dah keje situ dekat 1 tahun... dia cakap bes keje tuh even memula takut gak nak handle keistimewaan yg begitu.... namun dia kuat kan diri and gagahi jua kesusahan kesukaran yang terpaksa di hadapi dengan tabah and tekun.... dan akhir nya dia dah bleh bertahan hampir 1 tahun dah kat situ.... dia ajak aku join sekali dia kata memula memang nampak macam payah and susah jer tapi lama2 nanti ko akan biasa and suka dengan keistimewaan yg satu nih.... alah senang jer bukan susah sangat pun bila dah lama2 ko akna biasa ler ngan keje tuh.... erk aku cuak pun ada gak....
-----
memang arh dari crite aku buat ko seram dorang akan belek2 tilik2 pegang2 ko tapi sikit jer bukan nya lebih2 pun....
ko pun jangan arh takut sangat tahan jer biarkan jer dorang buat sesuka hati kat ko...
ko elak la jangan biar dorang pegang2 ko terlebih2 lak...
ko tu pun jangan arh bagi muka sangat kat dorang tuh dengan sifat lemah lembut ko sopan santun ko mesti dorang lagi suka tau tak...
erkkkk apakah aku perlu jadi garang mcm singa lak...
nanti arh aku fikir kan dulu offer nih yer kawan...
ok ko fikir lah dulu tapi ko jgn arh memilih sangat keje nih pun kira orite gak nih dr ko tadak keje langsung....
bukan susah pun ko layan je dorang2 nih keje senang jer pun budak mentah dr ko pun leh buat weh....
yela yela aku fikir lu k diri aku nih rasa mcm susah jer nak buat keje baik2 mcm nih yg mulia nih...
nanti aku fikir kan k...
---------
erk apa yg korang fikir???
offer keje apa yang aku dapat erk???
tilik2 belek2 pegang2???
penyanyi kelab malam
pelayan kelab dangdut org2 tua gangut
pelayan pub
gro
tukang urut
 aku bukan nya tukang sapu
men belasah jer keje yg kat atas tuh even aku sekarang penganggur tegar

korang jgn pk sembarangan weh
hihihihi
aku masih waras lagi nih punya akal fikiran
ko jgn salah anggap lak tentang keje aku nih
aku tak buat maksiat doh
keje halal nih

kawan aku offer aku buat keje nih haa
jadi cikgu ajar kanak2 istimewa
keje yg mulia kan
dekat2 area pulau jer
so aku tak ler kena keje jauh2
mummy pun suka gak arh aku still dekat ngan rumah

pic nih aku dapat dr pokcik gogle
-------------
aku denga kawan aku cite buat aku seram sejuk pun ada gak glagat kanak2 istimewa nih.. tuh yg buat aku pk 2 3x gak arh.... tapi aku rasa cam nak keje nih tapi kadang lak rasa cm tak nak.... 50-50 aku berbelah bagi nih...
aku memang ngidam nak jadi cikgu ajar dak2 sek ren jer men aku tanak coz tak tahan dengan fe'il dorang
korang leh tolong aku tak..bagi arh suggestion sikit tuk aku trima ofer nih

-tolong aku bantu aku help me-
should i accept this offer
mau tapi aku buntu
apa kes


p/s: nanti aku crite glagat kanak2 istimewa nih dlm n3 akan datang k....agak seram gak arh bagi aku bg korang aku tak tau lak ler camna

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

14 Response to "tilik2 belai2 pegang2 ish apa nih"

  1. mamai says:
    12/3/09, 10:58 AM

    pakcik pun suka kalau keja macam tu lagi best layan budak-budak

  2. GhOsToNe says:
    12/3/09, 11:22 AM

    patot time...

    besh kowt keje camnieyh...

    dah la mulia..

    layan budk2 plak!!

    besh2!!

  3. told la hejauw says:
    12/3/09, 11:59 AM

    dlu sklah ak ader klas tok peljr istimewa...

    n masa ak lalu dpn kls tue ader bdk sergah ak....mak aihh..lembk lutut ak terkejut.siap ckp ak bodoh..hampeh tol...

    p/s: hoho mest thrill bek ko try jdi cgu tue..spi

  4. mier@merr says:
    12/3/09, 2:20 PM

    keje mulia..
    d samping leh muhasabah diri...hehe

  5. ezzati says:
    12/3/09, 3:33 PM

    mmg mulia keje tu..dpt pahala bnyk..

  6. rizputra7 says:
    12/3/09, 4:40 PM

    terima ler kerja tue...boleh juga ko buat kerja2 amal...dapat pahala tue..

  7. miSs s!v says:
    12/3/09, 5:31 PM

    skul sy dulu ade kelas utk kanak2 istimewa.
    cikgu sy pesan, kalo takde kesabaran tahap karma dalam diri, jgn amik risiko utk jage diorg.
    xde la diorg nih teruk. tpi kompem sis pon pahamkan?
    kang kalo tak sabor, kesian bebudak tu.
    ;p

  8. ::[si putihpurple]:: says:
    12/3/09, 6:56 PM

    bes weh..tp my kne sabar sket la..
    tp best r..bkn sume dpt offer cmtu n dpt rase pngalaman cmtu..

    aku xo r antar ank aku kt ko..
    kekeke~

    ko nk antar ank ko kt aku xpe..
    hehehe~

  9. sayu=pilu says:
    12/3/09, 8:28 PM

    mamai:
    sayu pun suka budak2...

    gostone:
    patut time...ngagahahahah ye kot...

    told la hejauw:
    heheheh tau tak per weh..kawan aku citer menyeram kan seh...
    nasib ko tak colap weh..heheheeh
    mencabar and tercabar weh keje tuh kan

    mier@merr:
    aah kele yg mulia tapi aku...hehehhe mcm sampah....
    muhasah diri mencari ketenangan Ilahi

    ezzati:
    aarh keje yg mulia tapi mampu kah aku...

    rizputra7:
    akan ku pertimbang kan...harap2 aku trima ofer tuh...

    miss siv:
    hehehheehheeh schol aku tadak kanak2 istimewa...
    tahap kesabaran aku kuat....hihih

    putih:
    ye ker...erm akan ku fikir2 kan

    kalo anak ko anto kat aku mau nya aku buat krabu weh....heheheheeh

  10. beautiful_rose says:
    12/3/09, 9:07 PM

    aku org kasar x reti layan budak2.nanti dorg x mo g skola pulak tgk aku ngajar...

    tp keje jd ckg kanak2 istimewe mmg mulie dn sgt mencabar.aku tau sbb aku de pengalaman bdepan dgn kanak2istimewe nieh...

    just kene tabah dn sabar melayan karenah dorg nieh.sbb dorg x mcm kanak normal len.dorg kte kne layan dgn cre bek lemah lembut.x bole nak mara sesuke ht coz dorg lmbt phm.

    huhuhu dah la x mo cite lg dah...aku rse nak nanges bile citer pasl kanak2 istimewe nieh.tp pe y pentg dorg sbnrnye mmg nice kalo kne pd cre didikan... =)

  11. sayu=pilu says:
    12/3/09, 9:48 PM

    beautiful_rose:
    thanz weh sudi share pengalaman ko nih...
    erm betul apa yg ko cakap tuh br(leh kan aku pgil ko BR)....dah jgn sedih2 k...

  12. jalak lenteng says:
    12/3/09, 10:56 PM

    perangai budak2 ni ade bnyk kategori..biar aku ringkas kan..kalu jenis

    A:Perangai die macam beskot..

    Aku saran kan ko amik..tu jer..


    Kalu perangai die asik nak maen enjit-enjit semut je memanjang sampai benanah mata ko melayan..amik jer..

    yang penting kerja itu mulie..ape2 pn berkat mengajar itu..tinggi..

    kesabaran yang tinggi itu paling perlu ada cik sayu..

  13. Fatt Chin Choy says:
    12/4/09, 4:51 AM

    kalau ada keinginan... apa lagi

  14. sayu=pilu says:
    12/4/09, 9:47 AM

    jalak:
    cis ko beria2 aku nak baca xplanatn ko tentang byk kategori tuh...las2 nama beskot yg kuar kuang asamboi tol lo....

    aku sokong kata2 ko tuh jalak kesabaran itu perlu ada malahan perlu lebih tinggi dr kebiasaan nya....


    ah fatt:
    tuh arh aku rasa nak cuba try tes tgk...heehhe