gise tu apa

korang suka makan dinosoros t-rek tak.... tau tak apa menda tuh.... ala rangka ayam yg di goreng dengan tepung tuh..... kat pasar malam rumah aku jual seko rm2...... 3 eko rm4 ja..... so mummy pun beli lah 3eko rm4.... malam tuh ada ramai gak arh kat rumah nih aku sefamly makucu sefamly pakcik sefamly so share2 la konon2 nya dinosoros tuh..... las2 aku seko adik seko abang seko.... hahahaah yg lain2 tak reti nak makan.... sedap bai wa cakap lu makan ayam bogel tinggal rangka ja..... kruk krap kruk krap bunyi tulang sama tepung yg ko gigit tuh......

datang la ank pakcik aku si lukman tuh...... toknek kata ang tak bg kat dia sikit ka.... aku cakap ala dia bukan nya tau makan pun anak org bes mak bapak nya educted mana aja anak makan menda alah nih.... orang ala2 barat orang k-el la kata kan cakap pun pelat2 jer suma nya eeeeeerrr kat blakang nek rimas aku lo..... las2 aku tanya gak lukman nak ka.... dia kata nak..... aku tanya tau makan ka.... dia senyum..... aku suh dia amek pinggan kepak skit kasi dia.... pah tuh berlaku lah dialog antara pemangsa2 t-rek aka dinosoros nih.....

lukman: mcm na nak makan ayam nih
adik: makan macm nih la
lukman: tak de isi pun
abg: nama tulang memang takdak isi
aku: lak nih lukman gise lah tulang tuh..........then dia tanya kita orang smula
lukman: gise tuh apa.....
aku adk abg: tgk muka masing2 pastuh tersenyum ala2 malu kambing pahtu kahkahkahkahkahakahkagakaha.... gelak gila2 arh kita org.....mcm na nak xplain gishe tuh kat dak nih.... las2 kata kat dia makan la mcm na pun....... tuh arh nama ja orang penang tapi bahasa tuh pun tak tau heheheeheh..... biasa la mak bapak gempak..... cakap k-el jer..... bahasa penang kata bahsa siam..... memang kacang lupa kan kulit..... heheheh

kawan2 aku pun tak faham bila aku cakap penang....adoi kena dok ulang ayat 2 3 kali nek muak + malas.... dah tuh siap kdg2 kena xplain lak satu2.... kasi faham yg lambat pikup lagi haru bai...
tuh arh loghat yg loghat
koang faham tak

*** nih n3 yg dah di draf kan.... aku pos jer pagi2 nih.... tak leh tido lepas balik keje gi jenjalan2 hujan balik mandi manda kul 830 bum sampai kul 1030 bangun isi perut...... godek2 tenet.... adeh la 1st day dah mcm pening2 lalat..... tangan dah luka.... tuh suma ujung minggu baru cite otak berat susah nak taip.... jum tido sok nak keje lagi..... chiow.....

p/s: hohoho hujung minggu nih nak blasah dinosoros gi......sapa nak nanti aku pos seko...wakakakkkaka

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

9 Response to "gise tu apa"

  1. oranglidi says:
    12/29/09, 2:04 AM

    gise?

  2. oranglidi says:
    12/29/09, 2:04 AM

    first?

  3. oranglidi says:
    12/29/09, 2:05 AM

    dinosoros?
    gise?

    knapa bahasa semakin pelik ni? x penah eden dongar.

  4. beautiful_rose says:
    12/29/09, 5:56 AM

    aku pon ade sorg mber org penang...mule2 mmg aku x phm sgt pe y die ckp.tp bile dah lme kwn2lme2 aku pon phm la gak ckp die tuh....

  5. i'msosupernotcool says:
    12/29/09, 8:52 AM

    gise?
    x paham..

  6. abe long says:
    12/29/09, 9:25 AM

    gise?
    nise kerek aku tau la...
    wakakakakak

  7. blueCITY says:
    12/29/09, 11:11 AM

    wakakkaka

    akak n adik badik pun kalo g pasar malam, mmg panggil menda tuh dinosor. muahhahah...

    anak2 buah pun dah pandai panggil gitew, ekekkek

    gise?
    hmmmmmmmm

  8. ezzati says:
    12/29/09, 3:39 PM

    dinosoros t-rek??haha..xtau lak panggei ayam rangka tu gitu

  9. sayu=pilu says:
    12/30/09, 9:52 AM

    oranglidi:
    lu tak pernah denga ker.... nih wa kasi tau sama lu.... gise tuh ko rekah rangka ayam(dinosoros) hehheheh nanti wa ajar lu k
    tahniah lu 1st


    beautiful_rose:
    tuh arh bahasa penang susah nak translate kan ke bahasa yg betul wakakakaka


    i'msosupernotcool:
    ka makan kerangka ayam itu lah gise nama nya....


    abe long:
    itu aku tak tau....ahahahhha


    ezzati:
    itu lah yg di panggil sekarrang nih...re-jenama...