aku pun gathering gak

salam suma......
 dugong dlm n3 yg ari tuh adalah adik sepupu aku yg tido kat depan tb tak mo bangun even dah pus gerak suh bangun dia nak nangis...... las2 buat decsion angkat dia..... aku pegang kaki adik ppuan pegang tangan toknek n adk laki pegang badan.... ukehukeh 4org angkat dia sorang yg mcm anak dugong nih berat siot sakit urat perut............. dugong tuh dlm pic 6 yg tepi sekali......nampak kecil dlm pic luar pic adeh la.....

...................................................
hahaha citer nih dah lapuk mungkin dah basi... tapi aku tetap nak pos gak buat n3.....hehehehehe..... bloger2 tegar suma dah gi gathering kat genting... sungguh aku jeles sgt2 weh.... dah arh tak dpt gi then korang suma pakat2 heboh dlm n3 siap taruk gambo bagai....huhhuhu memang hampagas tol la..... tak pa2 aku pun gathering gak...hihihihi........ ari tuh aku ada cakap dlm n3 mana tah aku akan buat famly gathering kat rumah toknek aku...... suma anak menantu cucu menantu cicit suma balik tapi ada gak arh yang tak dapat nak balik coz ada hal resmi yg lain..... big famly lah kira nya nih 54members akan bertambah  2 3 gi nex year...... nih arh members2 nya
 ----------------------------------------------
salasilah
 toknek
pk long => pk ngah => pk lang => pk njang => mk ndak(mu'y) => mk tam => mk teh => pk cik => mkucu
mk long     mk ngah      mk lang      mk njang           -                       pk tam       pk teh       mk cik      pksu
abg zarul    abg own      awa            na                sayu                       fikah          wan          lukman      maira
hazami        shuhada      adam          din               mat                        dek yah      man          hana         qayim
nadia          ali               acik            mimi             chah                       syahmi        qilah                                
hafiz           apon           azham         ani                  -                           amsyar       nana        -                 -

 -              abg geny           -                -                  -                            -              sufiana        -               - 
  -                 wati                
nih arh big famly nya tahun depan akan bertambah lagi.....hohohohoho........ bes woooo tapi bila berkumpul ramai2 mau roboh nya rumah tuh.....hehehehehehe..........yg begaris tuh tak dpt dtg....
---------------------------------------
layanzzzzzzzz arh gambo2 nih yer......


1. nih preparation yg di buat menggunakan tenaga buruh kecil....heheheeheh aku mandur jer arah tuh arah nih kasi siap suma........ yg kala yg lukis yg tu yg ni..... mcm2 arh dorang buat guna kreativity sendri weh..... memang bagus arh dak2 nih suma......

 
2. nih kad jemputan yg di edar kan pada setiap keluarga tuk jemput dtg rumah toknek sempena gathering tuh.... dlm kad tuh siap ada pantun gi.....
pergi ke kedai membeli ragi
sudi sudi lah hadir kan diri
di majlis itu nanti
jangan lupa hadiah sekali
heheheh siap berpantun tuh tak tahan......

 
3. nih arh banner la konon2 nya tuh majlis tuh......... hasil tangan buruh2 kecil memang buat aku puas hati.... tapi perlu di pantau gak arh heheeheheh

 
4. gathering arh nih..... nih kurang menarik skit coz malam hari baru siap kan tuh pun dekat kul 2pagi baru tingat..... masing2 tak tido gi tak sabo nak tunggu esok hari.... aku kerah dorang suh buat nih lah hasil nya kurang memuaskan tapi asal kan ada......

 
5. nih lak yg dah di siap kan awal2 gi.... hasil nya memang puas beb wa tgk...... kreatip sungguh....
sukaneka paksarela
1st time buat xtvty nih stelah beberapa kali buat makan2 ala2 gathering nih

 
6. nih stat 1st xtvty.... kasut tempurung....budak2 nih dah tak saba2 nak men.... bersemangat betul weh...hahaha para penonton asik dok gelak2 jer....hahhahahaah kahkahkahakahakahakhakahkahkah
yg bes nya baju putih tempurung biru tuh... memula stat tali putus... aku suh la stat len sian lak...... 2nd round tempurung dia pecah hahaahahha suma gelak2 memang aku tak dpt nk tolong dah arh...

 
7. nih acara susun bata plak.... mak bapak adik kakak abang suma enjoy jer.... gempak giler bai... game nih dah caca merba.... budak2 yg lum sek nak men gak..ahh bantai jer janji suma enjoy....

 
8. game cari gula2 dlm tepung.... hahaha bersemangat sorang2... tak kisah tepung penuh muka asal kan hati gembira tak terkata no 1 dlm genggaman kita.... tuh arh kata2 dorang.....

 
9. nih nak bedak kan muka maklum lah nak gi gathering.... hehehehe sukaneka memang bes aaa

 
10. nih sorang dah mcm hantu teung da...... dlm mulut penuh tepung dah jd ubat gigi tinggal nak kasi berus gigi jer lagi...... hahahaaahha suma gelak kan dak nih.... tak kisah rupa nya janji dia memang hadiah petama....

 
11. lepas dah habis game muka sorang2 penuh tepung...... yg 2 tuh dah gi basuh...

 
12. nih hadiah yg setiap famly kena bawa..... 1famly 3 hadiah.... hadiah kekal eg; mark jam talam tapawe dll
las buat tukar2 hadiah setiap famly akan cabut satu kertas then toknek akan bg hadiah pada keluarga tuh...... bes woi....budak2 nih punya la enjoy....... aku yg tengok nih pun bes jer rasa

 
13. banyak kan hadiah dekat 30 gak arh.... hadiah pemenang dlm game tuh men bagi jer scra rawak.....

 
14. nih xtvty malam hari acara mandi manda kat luar rumah.... suka dak b3 nih..... nih aku snap tanpa dorang sedari

 
15. bila dah sedari aku amik pic dorang mcm2 arh aksi nya..... heheheh padahal aku amik pic 1 2 jer lain2 aku action lebih dorang pun beraksi mcm2 arh....heheheh sian nye
.........................................................................
nih arh lebih kurang gathering famly aku..... byk gi acara sebena nya tp aku tak sempat nak amek pic maklumlah aku kan organizer so bz beb..... makanan pun aku terlupa nak snap pic.... ada kat makucu byk la tapi lum sempat nak amek.... huhuhuu.......... mak bapak pun ada game yg tersendiri... byk game di ollah saat tuh... nasib otak byk so mcm2 idea bergabung...... aku puas hati coz suma orang enjoy ngan gathering nih....... memang happening nad gempak habis..... suma sporting beb even memula soksek2 gak arh tak mo involve tapi bila dah stat game wah lupa diri masing2...... las sekali acara baling tepung habis suma kena tak kira mak anak bapak anak sedara laki bini suma kena berkejaran2 lah lari......

p/s: penat woi jd organizer.... seingat aku lah masa aku bergelar siswazah aku memang tak penah jd organizer jus involve jer jd pemain..... siyes penat giler malam tuh aku tido kat ruang tamu tak kira dah sapa yg ada weh..... memang tak bleh tido beb penat terlampau otak mcm tak berfungsi jer............... huuhuuuhhhuhuuhuhuhuuuhuu..... apa2 pun enjoy...nex year buat lagi......

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

6 Response to "aku pun gathering gak"

  1. abe long says:
    12/26/09, 1:56 PM

    perghh....
    rmai nye manusia...

  2. {lumut} says:
    12/26/09, 2:05 PM

    best je aku tgk..serious..mesti rase die lain..sbb dgn family2...suke2.=)

  3. litricherpop says:
    12/26/09, 4:09 PM

    perhimpunan sanak saudara. besar. ;)

    andai suatu hari aku punya peluang untuk jadi hos, harapnya tidak tersalah panggil nama kaum kerabat. ;)

  4. mamai says:
    12/26/09, 10:49 PM

    pakcik pun baru ajer bergathering ngan famali semalam kat rumah pakcik

  5. jalak lenteng says:
    12/26/09, 11:15 PM

    best nye ..dengan big family plak tuh..aku rase mcm aku tak penah tgk benda nih belaku kat sekitar aku..


    best la weh..aku suke aktiviti nih..

  6. sayu=pilu says:
    12/27/09, 12:06 AM

    abe long:
    aah tau tak per.... kumpul semua memang gamat jadi nya...


    lumut:
    yup beb memang lain rasa nya weh..... siyes bes sgt2...nex year buat lgi hebat skit....hohohoh ko join eh


    litricerpop:
    memang ramai.... susah nak handle aku kena jerit lebih kuat dr biasa...

    ahahaahaha nak tergelak aku bila ko cakap ko nak jdi host tp takut salah pggl kaum kerabat.... ko leh geng ngan toknek arh mcm tuh


    mamai:
    bes kan kumpul ramai2... bergurau senda.....


    jalak:
    bes weh memang bes... ko buat arh ko pun mesti big famly gak kan...
    ada gi kot yg penah buat cuma tak ckp jer....heheeheheh