ini bukan kisah lucah tapi pengajaran lebih kepada pengetahuan bersama

salam suma....

hangin aku hangin even ribut takder pokok pun tak bergoyang apatah lagi kilat petir nak menyambar  guruh berdentum bertepuk tampar di langit tak bergema... stat kul 6ptg kemarin tenet rumah aku asik tak leh found addrs.. apa kes apa kehe nya....geram aku weh... semalam aku tunggu gak dr kul 830 smpai kul 12tgh malam las2 tak dapat apa gak aku ngantuk terus tido jer.... tapi dah tenet tak leh guna aku layan tgk anugerah skrin... bes giler farah fauzana and aflin shauki...gabungan yg mantap and hebat tak kering gusi aku sengih mcm kerang wangi jer dgn telatah dorang be2 nih...nguahahahahhaha
----------
aku ada pos n3 tentang offer keje yg aku dapat dr kawan aku tuh.... before dia ofer aku keje tuh dia ada gak arh cite kat aku serba serbi serba sedikit ragam2 feil2 kanak2 istimewa nih.... hurm aku rasa serba salah lak nak cite tapi bak kata beautiful_rose-->
pe y pentg dorg sbnrnye mmg nice kalo kne pd cre didikan... =)
aku cite sebagai teladan buat kita semua niat aku takder yang buruk atau sebalik nya cuma sekadar renungan kita bersama.... kalo aku tersalah aku mohon maaf cite nih adalah kisah benar.... so kalo ada sesapa yang tak suka ngan n3 nih aku akan simpan dlm draf aku jer.... sory didn't mean to hurt anybody feeling....

-----
nih kawan aku cite
masa 1st dia sampai budak2 tuh suma takut ngan dia... bukan sebb kwn aku garang tapi sebb dorang tak kenal kwn aku gi... kiranya kwn aku nih orang asing arh bg kanak2 istimewa nih... kwn aku balja skit2 tentang budak2 nih sehari demi sehari demi sehari... then rakan sekeje yg lain pun turut sama bg tunjuk ajar and cite yg mana berkenaan ngan budak2 nih... budak2 nih ada mcm2 kategori:- hyperaktif sindrom lembap skit pekak bisu ada gak kot tapi yg dia byk cite kat aku pasal budak2 hyperaktif jer arh banyak giler....

kisah bermula dimana satu hari kawan aku ternampak satu situasi dimana menimbul kan keraguan di hati dia... budak2 tuh men selak2 baju bagai tapi tak sampai tahap kronik lagi di depan mata kawan aku nih coz kawan aku gi tego dorang... then dia bertanya pada cikgu2 di situ then dorang pun citer arh perihal dak2 nih bagaimana... kwn aku syiok kejap terkezut gak arh....

then satu hari situasi yg sama berlaku lagi sekali dimana kanak2 perempuan dok di atas badan kanak2 lelaki... kwn aku skodeng dorng nih coz dia nak tau apa selanjut nya... dak laki tuh diam tak buat apa2 pun cuma dak ppuan tuh jer dok buka baju dak laki tuh then buka belt then bila sampai tang zip suar jer kwn aku masuk line terus sergah tapi secara lembut arh...
"hampa buat apa nih'
'eh tak buat apa2 pun..jawab dak ppuan tuh'
"tapi td cikgu tgk mcm ada sesuatu yg sedang berlaku"
'tak dak apa pun cikgu'
dak ppuan tuh terus blah and dak laki tuh stil diam sambil sarung kan tshirt kebadan dia semula... stat dr peristiwa tuh kawan aku sentiasa berjaga2 ngan dorang nih coz ada 3org yg hyperaktif kat situ so kena lah berjaga dgn lebih skit supaya tak berlaku perkara di luar kawalan... peristiwa nih dah elalu terjadi sampai kan kwn aku sendiri terpaksa ikut mana jer dak ppuan tuh gi...

= bila di tanya malam2 tido ngan sapa... dan jawapan nya kanak2 nih tido bersama ibubapa masing2, so apa yg berlaku dlm bilik tido tuh dorang nampak semua nya dengan mata kepala dorang sendiri secara jelas nya...apa mak ayah sedang buat bersama jadi nya dorang nih apply kan lah plak bersama2 rakan2 yg sebaya dgn dorang =


peristiwa satu lagi dimana dak laki cina yg hyperaktif tetiba dia dtg kat sorang dak ppuan india dia kiss dak tuh...ada cikgu perasan dan bawa dia g tempat lain then cikgu laki tuh tgk dak laki tuh dah mcm lain sgt...laki sama laki korang faham kan.. so cikgu dia buat keputusan tuk buka suar dia.... hurm seperti azali lah kan lumrah lelaki... so cikgu tuh zip kan suar dia semula dgn berhati2....

= kadang2 bila tgk tb ada adegan2 yg tak dapat nak di hilang kan dari memori nya maka nya dia akan sentiasa ingat adegan menarik itu sampai kan terimagin dgn sendiri nya =
-----------------
nih cite dari makcik2 opis time aku buat keje welfare
cite nih berkisah begini.... dimana seorang ibu yg telah kematian suami mempunyai seorang anak yg sindrom yg telah meningkat dewasa.... si ibu amat sayang kan anak nya yg dah teruna itu tapi satu hari si ibut telah berkawin lain  dgn lelaki penurap jalan tar jer pun... maka suma org menuduh yg si ibu nih tak sayang kan anak nya sanggup kwin lain even anak dah besa... padahal si ibu punya alasan yg kuat mengapa dia kawin lain tanpa perlu memberitahu kepada suma org sebab musabab itu biar pun diri nya di caci di herdik di maki.....

korang nak tau napa si bu berkahwin lain.... si ibu berkawin lain kerana stiap malam si anak datang mengetuk pintu bilik si ibu... si anak sedang berkeinginan utk bersama2 seperti pasangan suami isteri yg lain.... dalam keadaan si anak yg sindrom tuh dia dah tak mengenal lagi si ibu yg mengandung kan nya dan yg hanya ada adalah nafsu jer time tuh.... si ibu berada dlm ketakutan apa lah sgt yg mampu di laku kan si ibu seandai nya anak nya itu dtg dlm keadaan kurang kewarasan seperti itu.... maka keputusan berkawin lain di ambil utk mengelak kan berlaku nya perkara tak di ingini bukan nya si ibu mendamba kan belaian hangat seorng lelaki tapi semata2 tuk mencari tempat berlindung....

= bila kewarasan akal dah tiada maka kegilaan mengambil tempat nya dengan di sogok bisikan syaitan=
-------
nih berlaku dlm opis tapi aku takde
suami istri merupa kan staff so dorang dtg nak buat pencen.... so dorang bawa sorang anak teruna bersama... tapi si anak sindrom cakap pun tak bapa nak jelas bg org yg tak biasa memang tak bapa nak faham la maksud nya tuh... lama gak arh nak buat pencen nih kena isi borang byk gak arh so si anak ngadu yg dia boring dok saja jer... so akak kat opis cari arh buku nak kasi dia baca tapi tak jumpa then akak tuh jumpa buku avon... so kasi lah dia baca buku tuh..... selak helaian demi helaian tiba2 dia bangun cakap nak kkk....set apa yg akak tuh denga arh coz tak bapa nak faham sgt akak tuh cakap...dia dok terjerit2 dah nak kkk.....set2 ayah dia cakap nanti kita balik singgah kedai beli kaset.....

sebena nya dia cakap nak SEX coz dia telah selak helaian demi helaian buku avon tuh then sampai arh di muka surat yg memapar kan bra n spenda tau jer arh model2 tuh cm na kan.... so itu lah maksud nya KASET is SEX bg yg kurang faham dak tuh cakap.....

= kita ingat dorang nih mcm budak2 tak tau menda lah kan coz dorang nih tak sempurna=
---------------
so apa yg aku nak cite nih bukan nak kata pada kanak2 istimewa nih or nak buruk2 kan dorang nih.... cuma mcm kata beautiful_rose seperti di atas cara didikan yg sempurna.... so kita tak leh lah ingat kanak2 istimewa nih tak der feeling2 bagai.... dorang suma pun macam kita sama jer cuma kekurangan skit jer  tuh buat kan dorang nih istimewa.... dorang pun ada mata ada akal dorang nampak apa yg terjadi apa yg berlaku di sekekliling cuma dorang tak memahami sesuatu seperti kita yg sempurna nih...

*so berhati2 lah para ibu bapa sekalian....pantau aktvt anak2 anda....
*aku pun belajar sesuatu gak dr cite2 nih coz dulu aku fikir kana2k istimewa nih tak tau bab2 projek mojek nih suma rupa nya aku salah tafsir lak...

p/s: sory kalo aku ada menyinggung perasaan sesaper dgn n3 nih... cuma tuk pengetahuan bersama jer aku nak share.... saper2 yg ada pengalaman lg leh kongsi di ruangan komen aku k....thanz suma yg sudi baca n3 nih.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

23 Response to "ini bukan kisah lucah tapi pengajaran lebih kepada pengetahuan bersama"

  1. jalak lenteng says:
    12/5/09, 2:34 PM

    comfirm aku 1st...!!!!

  2. jalak lenteng says:
    12/5/09, 3:09 PM

    aku jugak blajar sesuatu dari entri nih..


    ni yang aku rasa cam nak julang2 ko tinggi2 jek..hebat..penuh makna..

    nak didik anak normal pun payah..

  3. seroja jingga says:
    12/5/09, 3:49 PM

    ade pengajaran disini.good entry

  4. sayu=pilu says:
    12/5/09, 4:33 PM

    jalak:
    heheheh memang ko 1st pun men... tahniah...
    sama2 lah kita belajar sharing is caring

    kakjingga:
    thanz...tq baca kakjingga

  5. told la hejauw says:
    12/5/09, 4:36 PM

    mak aih..eh ko nk jdi cgu knk2 istimewa...bek ko ati2..hahha...

  6. sayu=pilu says:
    12/5/09, 4:57 PM

    told la hejauw:
    yup...itu lah planning ku harap2 jadi kenyataan.... amin....
    siang2 no hal bebe....heehheheh

  7. caluk@cencaluk says:
    12/5/09, 5:04 PM

    oooohhhh

  8. oranglidi says:
    12/5/09, 5:07 PM

    haha. lu jangan rindu sangat. haha. wa tengah nak jadi tentera ni.

  9. oranglidi says:
    12/5/09, 5:10 PM

    mungkin luahan wa ini lu tidak mengendahkan.. tapi..

    bila boleh tengok muka lu?

  10. miSs s!v says:
    12/5/09, 5:29 PM

    mcm takut.

    tapi betul. diorg perlu dpt kan pendidikan yg betul.
    =)

  11. sayu=pilu says:
    12/5/09, 6:02 PM

    caluk:
    asal weh...ouchhhhhh


    oranglidi:
    hahah lu nak jadi tentera ka...wa suka wa sukaweh...siyes cakap kemas giler cuma rambut jer arh tak leh blah petak2 apa kes....

    hehehhehe lu nak tgk muka wa ka...nanti lu terkezut lari tak cukup tanah plak...hehehehhe

    muka wa tak lah seteruk mak lang pir tapi iras2 ada gak lah skit2...hehehhehhehe lu nak tgk saper wa ke beb....

    adeh heheheheh susah lo lu yg 1st propose nih adeh.....huhuhuhu

  12. GhOsToNe says:
    12/5/09, 6:26 PM

    adoyai!!

    takut pn ade...

    simpati p[n ade...

    payah,kan??

    hmmm...

  13. beautiful_rose says:
    12/5/09, 7:44 PM

    aku sokong sgt2 ko wat entry pasl nieh...coz sgt bergune tok kite2 sume.sbb x ramai y tau de sesuatu y pentg pasl kanak2 istimewe nieh.

    macam y ko citer kat atas tuh...mmg betol pon.walaupon dorg nieh kanak2 istimewe dan sgt berbeze dgn kanak2 normal,tp de sesuatu y mjadi persamaan (nafsu)dari segi fizikal kte tgk die kurg upaye tp nafsu die tetp sme dgn kite y normal.ini pernh terjadi di mane ade kes y lalu,golongan ini terhamil secare x sengaje.

    itu di cerite kan oleh seorg guru kanak2 istimewe melalui pengalaman die sndr.dan stp kanak2 istimewe y sudh mengalami proses matang (akil baligh)perlu di beri perhatian supaye x terjadi pekare2 y x sepatutunye.

    x bole nak salakan dorg...sbb die x phm dan x tau.y dorg tau dorg ade naluri dn keinginan tntg itu.so,org2 y normal kne kawal dn pantau dorg nieh.dorg msh bole diajar dan di didik tp perlukan mse sbb dorg lmbt phm.perlu di ulang2 smpi diorg pahm.dorg gak bole jd pandai,dn berdikari kalo diajar dgn betul.

    sory...komen panjang berjele pulak =)

  14. sayu=pilu says:
    12/5/09, 11:47 PM

    miss siv:
    ye betul tuh..kita lah yg kena didik mereka ke jalan yg betul...

    ghostone:
    tau takpe weh...tapi apa2 pun dorang nih sama cam kita gak...

    beautiful_rose:
    betul kata ko weh..aku alu2 kan komen ko weh...itu satu pengetahuan even aku tk dpt jd cikgu tapi yg pasti aku mcm suka ngan keje nih mencabar and buat aku terfikir diri sendiri....

  15. mamai says:
    12/6/09, 12:44 AM

    walau kanak-kanak downsindrom tapi sebenarnya mereka masih lagi ada nafsu...

  16. {lumut} says:
    12/6/09, 7:33 AM

    gile ah..berdebar aku baca entry neh...anak2 akan tiru ape yg mak bapak buat...

    weh sayu lu sehat?

  17. oranglidi says:
    12/6/09, 3:40 PM

    hehehe. wa x nak a jadi askar kalu cmtu. wa nk smpan rambut lagi. hehehehee..


    cis. kena belanja coklat dan bunga? mcm pasangan plak. hahaha.

    ofkos la nk tgk gak muka lu ke, kwn2 lu ke. hehehe.. xpenah wa tgk gambo dlm blog ni. letaak la skaliiii

  18. sayu=pilu says:
    12/6/09, 4:50 PM

    mamai:
    betul tuh pokcik..sokong 100%


    lumut:
    tau tak per weh... aku ok mcm nih ler....


    oranglidi:
    ala lu nih cakap tak supa bikin la....hehehhe

    erk kan org majuk biasa nya kasi bunga + coklat..wa pun nak sama..heheheh

    aik ada wa letak ritu time wa gi berhoye2 kat pangko...nanti wa hupdate pic tuh len...khas buat lu..hehehheheeee

  19. caluk@cencaluk says:
    12/6/09, 6:41 PM

    he he x tahu nak komen apa, kepala serabut buat kerja opis nie hu hu

  20. sayu=pilu says:
    12/7/09, 9:34 AM

    caluk:
    hehehhe sian ko....thanz jengah gak blog aku nih....

  21. oranglidi says:
    12/8/09, 12:16 AM

    OKEH!

  22. sayu=pilu says:
    12/8/09, 10:56 PM

    ko nih beria2 jer asal erk...nak isi borang gak ker....hehehhehe

  23. oranglidi says:
    12/9/09, 12:34 AM

    borang ape? borang akpk?