terjahan yang buat aku terkedu

salam suma....

kemarin sepetang aku tak on9 sebab mummy dok bising2 aku asik godek2 tenet jer....hahahhaha....mana tak nya aku tengah gian nak main game kat facebook...hahahahah...mcm orang giler aku nih dah jadi kejap jadi petani kejap2 jadi chef kejap2 jadi pengusaha funfair kejap2 jadi penternak ikan lembu kambing ayam itik burung....hahahha mcm2 yang aku nak jadi... aku tengah giler kan games facebook....tiap2 hari layan facebook hanya untuk men games hahahahaha mau nyer mummy tak bising2 kat aku hingar bingar seisi rumah dengan pekikan mummy...muahahahhaha..... aku tahan jer arh telinga nih....wakakkakakakaka....tak serik2 bising arh cm na pun aku tetap aku....aku setle kan keje yg mummy suh then aku godek2 tenet smula.....hahahahhaa....
--------------------
dalam aku dok melayan game facebook nih dengan khusyuk nya....sorang dr spupu aku datang bertenggek sama sambil tgk aku dok layan game nih sambil dok menyoal aku....siyes beb wa cakap sama lu wa terkedu mcm orang tua tadak gigi..... ko bayang kan budak2 lagi tuh leh soal macam tuh... memang budak2 sekarang dah pandai2 bijaksana sungguh....
layan kan lah perbualan antara aku dengan budak lelaki berusia 10tahun.........

'kak sayu (nama aku lah kiranya tuh even dia panggil lain..hehehhe) bila nak kawin'
kuang kuang kuang pertanyaan cepumas aku dapat pada hari itu dengan muka ala2 cekadak aku rasa time tuh.....muahahahhaha
'tak tau gak bila nak kawin....awat dok tanya lak'
'kak syu ada bf tak'
'tak dak'
'tak kan takdak kot...tipu la'
'nak tipu wat pa...betul takdak......awat'
'dulu2 awat tak cari siap2...time sek menengah tngkatan 4 5 dulu'
terkedu beb wa tak tau apa nak cakap nak jawab....lama diam tengah memikir kan idea dalm otak yg tengah tepu nih
'dulu cari siap2 kan senang'
'takdak orang berkenan.... nak buat camna'
'tipu lah takdak org berkenan kot kat kak sayu'
'kak sayu jual mahal kot'
perh ayat buat aku mcm nak sepuk2 jer pala dak tu sengguk2 kat lantai hantuk2 kat dinding.....
aku diam tak terkata apa terkedu terkedan tersedu tersedan
'kawin la lambat2'
'tak tau la'
ayat tuh mati di situ sahaja....aku terdiam bagai terkena bola badminton di tengah2 dahi aku jer.....uiseh dak tuh mulut tadak insurance tol la

saper cakap tanak kawin...aku nak kawin tapi ngan saper erk...tak kan nak buat iklan cari jodoh kasi email no fon alamat rumah bagai.....itu dah tahap desprate nama nya...aku tak arh sampai tahap tuh lagi....

nih bukan budak pertama yg cakap kat aku nih dah masuk budak yg ke berapa aku pun tak pasti...2 3 hari sebelum tuh dah ada sorang spupu aku ppuan tanya soklan yg sama gak kat aku....minggu lepas mummy sama makucu.... bulan lepas paklang aku pun ada gak bg ayat2 sipi2 camtuh kat aku....alih2 soklan nih jer yang aku dapat yang tlinga aku terpaksa tahan denga dengan penuh khusyuk dan tawaduk nya....

-aku pun nak kawin gak nak anak gak tapi sapa yang nak kawin ngan aku-
p/s: aku pun tak pasti ngan diri aku.... sebena nya aku takut nak hadapi kenyataan and takut nak hadapi situasi malam petama.....wakakakkakakaak...nanti kan n3 seterus nya...uhuhuhuhuhuuh jgn gelak doh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

20 Response to "terjahan yang buat aku terkedu"

  1. ezzati says:
    12/2/09, 1:03 PM

    haha..lex la..aku x kawen lg jugak... :)

  2. mier@merr says:
    12/2/09, 2:04 PM

    ehe...ade jodoh ade weh... lmbt n cepat je... berdoa moga ditemukan dgn jodoh yg baek... :)

  3. GhOsToNe says:
    12/2/09, 2:10 PM

    adoyai..

    siannyew d terjah!!!

    hahahaa...

    bukan stkat kne petir ngn mumi..

    kan kazen pn kne petir gaks!!!

  4. ::[si putihpurple]:: says:
    12/2/09, 2:27 PM

    hoho..
    tu r..budak2 skrg kn maen kn..
    ewah2..
    awat ko x tnya blk dak tu bila dye nk kawen?
    tgk pe jwpan dye...kekeke~

  5. mamai says:
    12/2/09, 4:47 PM

    kamu dah add pakcik kat FB tak kalau tak baik cepat hehehehe ada ramai calon tu

  6. ber_uwang says:
    12/2/09, 6:11 PM

    he he he.. salah ke tak kawen?

  7. beautiful_rose says:
    12/2/09, 6:28 PM

    huhuhhuhu solan y menakotkan tuh......

  8. sI tEDI says:
    12/2/09, 6:46 PM

    InsyaAllah.. jodoh pasti ada

  9. rizputra7 says:
    12/2/09, 7:06 PM

    kalu aku ler...bila org tanya soalan macam tue...aku jawab jer..."duit tak ada...macam mana nak kahwin...kalu kahwin tak payah duit...hari nie juga aku kahwin.hahhaha"........

    p/s : aku dah tukar link blog disebabkan ada masalah2 yg tak dapat nak dielakkan...nie blog baru aku http://riz7.blogspot.com/

  10. jalak lenteng says:
    12/2/09, 8:08 PM

    kalu ade budak tanye aku soalan camtuh..aku mesti nanges dan jauh kan diri..haha


    sabar..nanti datang ler jodoh dari langit..hahaha

  11. told la hejauw says:
    12/2/09, 8:28 PM

    hohoho..bdk2 zmn skang da mju hahah...ak form 45 tue dok maen msk2 lgi hahaha

  12. abe long says:
    12/2/09, 9:48 PM

    meh meh meh kawen ngn aku
    aku mempromotekan diri nih
    tp
    aku underage...
    jd..
    suke same suke..
    ko sorang je kene sebat...
    hahahahah
    larikkkkkkkkkkkkkkk

  13. seroja jingga says:
    12/2/09, 10:29 PM

    jodoh tu tetap ada jgn risau

  14. sayu=pilu says:
    12/2/09, 11:36 PM

    ezzati:
    hihihi ilek2 lu isap rokok lu.....hehe

    mier@merr:
    ko pun tlg la doakan tuk aku tau...senan2 ko kasi lah sorg kat aku...hehehe

    ghostone:
    hahah tau tak pa...budak2 kanyak nih buat sepoi aku jer...

    putih:
    kalo aku tanya dak tuh sure skali gi aku kena smash putih oit...

    mamai:
    lum gi...nak2 cepat ler kasi add..hehehhehhe

    beruwang:
    hihi ntah no komen...

    beautiful_rose:
    tau tak per weh..ko pun kena sama ker...

    si tedi:
    insya Allah ku mengharap kepada Pencipta

    rizputra7:
    kalo aku jawab camtuh sure aku dapat rm5000 tak pun rm10000 men..hahahha
    nanti aku tepek kat bloglist k

    jalak:
    tau tak per weh...hari2 aku menjamah soklan nih jer arh...huhuhuhu

    told la hejauw:
    hahahha aku men kawin2 wakakkakka
    zaman dah berubah dunia dah maju budak2 makin advance....

    abe long:
    ces ko tak guna abe long...underage plak...aku dah beria2 tadi.....ahahahha

    kak jingga:
    org lain lebih merisaukan dengan soklan yg bertimbun2 melimpah ruah....hukhukhuk

  15. Rara says:
    12/3/09, 12:21 AM

    tkot nk hadapi mlm ptame? hehe.. :D

  16. Noorlaila Mohamed Nor says:
    12/3/09, 12:31 AM

    wahh budak2 pun dah terer terjah sekarang
    takut pulak

  17. Fatt Chin Choy says:
    12/3/09, 2:05 AM

    kesian ko kena saiko
    sabar2

  18. miSs s!v says:
    12/3/09, 7:25 AM

    kawen dgn ahfatt.
    ekekek

  19. sayu=pilu says:
    12/3/09, 9:10 AM

    rara:
    ahahahha no komen....

    norlaila mohamed nor:
    budak2 dah advance giler lani....seriauw beb..

    ah fatt:
    tau tak per weh...bahaya tul budak2 sekarang nih

    miss siv:
    ahahahaahhahha tergelak aku..
    aku ngan ah fatt erkkk apa kah akan terjadi nanti tak ker marah si putih....muahahahahah

  20. mamai says:
    12/3/09, 3:38 PM

    add pakacik akt sini ab rahman osman or rahman_osman72@tahoo.com