akibat kegabraan minuman keras jadi pilihan

salam suma....

hurm rasa cam dah lama jer tak menulis jari jemari dah terasa lenguh2 dah tapi paling bes mummy punya leteran dah kurang kedengaran skit saat aku berpesta memblog kan diri di ketika inih....heheheheh.... 2hari agak lama gak arh tak beblog..... saat aku terbaca terbaca n3 jalak tentang ladies 1st buat aku terimbau kembali detik2 manis bercampur masam kelat perit ketika aku dip di jengka dulu2... aku pun tak bapa nak ingat sgt time tuh aku pat brapa tapi yg pasti nya aku memang akan ingat sampai bebila lah peristiwa tuh....

time tuh aku ada presentation utk subjek IPK ntah apa ntah long sentence cuma short form jer aku ingat di sebab kan memori low...hehehhehehe.... IPK nih mcm  subjek pendidikan islam kat sek la... aku memang lemah arh bab2 nak presentation depan2 kelas or ramai org nih even kawan2 tuh semua nya aku kenal... memang cuak habis arh sehabis darah aku nih..... presentation pagi or tgh ri aku rasa tak sure sgt arh dah mcm nak lupa tapi kejadian tuh aku tak kan lupa....

group aku kena present tajuk berkenaan cukai.... so present lah bagai nak rak pot pet pot pet..... terang2 kan kelas and ustazah suma angguk2 faham kan jer yg geleng pun ada gak yg tersengeh mcm kerang pun ada yg serius pun ada mata beliak pun ada.... mcm2 arh time tuh yg aku nampak..... lepas sorg ahli group present sorang lgi plak amek alih.... bla bla bla bla.... sampai arh turn aku las skali cakap gagap2 gugup2 arh gak....tapi ok bejalan lancar gak.... fuh lega ustazah tak komen apa pun ok jer average mcm org lain gak...

then sampai arh saat2 genting... soklan yg bakal di aju kan oleh pendengar and ustazah sendiri.... min sok lah adalah satu buat setiao ahli group... so soklan 1st and 2nd kawan aku jawab soklan 3rd aku lah jawab soklan 4th kwan aku sorg gi jawab... dorang dah jawab nla bla bla...panjang lebar gak la.. aku malas nak brebut2 nih then aku biar jer arh dorang jwb dulu aku kemudian.... so sampai arh turn aku jwb soklan...


soklan nya bebunyi lebih kurang begini arh yg aku dengar:
bagaimana kah dengan cukai beras yang  bla bla bla......

aku jawab lah dengan panjang lebar cukai beras bla bla bla.......... tgk muka suma org dlm kelas tuh mcm blur jer dlm hati dah cuak dah nih betul ker tak aku jawab arh lantak arhh aku jawab jer tak betul kang ustazah betul kan...hehhehehe bla bla bla panjg giler aku jawab las2 aku sebut tuh la cukai beras yang di kena kan.... pastu tetiba dlm kelas bertuka mcm satu petaka berdentum puting beliung menjelma...... ustazah suh dak laki tadi ulang semula soklan nya.....

ok soklan sebenar berbunyi begini:
bagaimana kah dengan cukai minuman keras di negara kita... minuman keras kan haram so duit cukai minuman keras tuh bagaimana bleh ker tak kita gunakan dan bagaimana cra nya???? ok di ulang siaran minuman keras


ko tau bagaimana bergema nya suara dlm kelas tuh dgn ketawa terbahak2 aku terasa seperti kena bahan jer atas kesalahan diri sendiri... aku termalu doh ustazah sendiri gelak tak henti2 dengan salah pendengaran aku nih....huhuhu blushing giler muka aku time tuh adeh.... mcm na lah aku leh denga minuman keras seperti beras...adeh jauh beza tuh minuman keras and beras tapi yg pasti aku sorang jer denga beras.... kawan2 aku sorg pun tak tegur aku time ulasan aku tuh... dorang cakap dorang pun pelik napa aku cakap beras plak....huhuhuhuh

* ada ubat utk atasi penyakit gabra tak weh...
* malu seh aku time tuh lepas klas asik kena bahan jer minuman keras bukan beras...
* aku masalah betul arh kalo bab2 kena berdepan dgn org ramai2 nih even aku kenal dah lama2....

p/s: sila jgn gelak ok...nih peristiwa yang amat memalukan diri sendiri and ada gi satu peristiwa yg amat memalukan diri sendiri yg terbeasr sekali aku rasa weh siyes cakap.....yg satu biar lah jadi rahsia aku sorg jer....huhuhuhu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

10 Response to "akibat kegabraan minuman keras jadi pilihan"

  1. jalak lenteng says:
    12/11/09, 6:42 PM

    hahahaha...aku mmg leh gelak kat sini..tapi sayu..jikalau aku ade kat situ..aku rase 8 sem tak betegor lepas tuh..mati ngko kene kutuk ngn aku..agagaga

  2. told la hejauw says:
    12/11/09, 7:41 PM

    hahhaa..aper la ko neh..konfiden jew ckp hahah..

  3. sayu=pilu says:
    12/11/09, 8:48 PM

    jalak:
    wah2 ko memen bukan main gi arh nak bahan aku sampai 8sem... cis nasib bek aku tak kenal ko time tuh weh...siyes kalo nampak ko jer sure aku blah tanak jumpa dah...hehehhehe

    aku gi klas duk blakang jer tanak pandang muka dak tu langsung...cibai tul lo


    told la hejauw:
    hehehe itu yg aku denga beb mana lah tau salah kan tlinga aku nih....hehehhhehe

  4. GhOsToNe says:
    12/11/09, 9:11 PM

    huhuh..

    sabar2!

    malu separuh dr iman!!!

  5. oranglidi says:
    12/11/09, 11:52 PM

    HAK ELAAA.. suka2 je nak gelak kat orang. kalau wa buat x endah je. cakap je la. same la beras dengan keras tu. huh.

  6. beautiful_rose says:
    12/12/09, 12:06 AM

    huhuhu lawak lah ko nieh..sme arr mcm aku.aku pon x bole nak bhadapn dgn org mcm tuh..tingat peristiwe mse from 6 dlu...muke aku jd merah padan cakp pon asek tersasul jerk =p

  7. Fatt Chin Choy says:
    12/12/09, 6:33 AM

    cukai beras mana pernah wujud wei
    tu cukai barang dagangan ler
    wakakaka

    tp kalau ko jadi menteri blh ler ko buat ya

    hahahaha

  8. i'msosupernotcool says:
    12/12/09, 7:00 AM

    kau dulu jengka uitm ke?
    same la..
    erkk..

  9. anaklaut says:
    12/12/09, 4:56 PM

    kihkihkih..


    biasalah gabra..semua org pernah laluinya.

    pasti tersenyum sipu-sipu bila ingat benda ni kan cik sayu.

  10. sayu=pilu says:
    12/12/09, 9:44 PM

    ghostone:
    hehehhe kerana itu aku bertahan muka tebal weh...

    oranglidi:
    ya wa backup diri cara tuh... sama jer bunyi minuman keras ngan beras...yg pasti wa denga ras jelas...hehhhehe

    beautiful_rose:
    hahhhaha lawak arh kata ko kerana gabra weh siyes blushg doh ustazah gelak tak henti2....

    ah fatt:
    hahahah time tuh gabra weh aku pun blur gak cukai beras tetiba wujud hahahahha

    i'msosupernotcool:
    a'ah jengka...ko pun jengka...erk

    al:
    hahahha yup bila tingat mesti senyum sorang...tambah2 time basuh beras....hahahhaha