mimpi basah di tengah2 lautan

salam suma...

wah ramai nya nak tunggu n3 khas dari ku.... ohh ini buat aku sedikit takut and berdebar2 kalo ada yg keciwa atau tersentuh dgn omongan aku nanti... risau lak kalo n3 yg di tunggu tak sebes mana pun buat diri korang suma nak baca... ohh n3 tuk korang suma tuh tak semenggah mana cuma aku rasa terharu tersentuh ada gak yg nak baca n3 aku crita2 aku blues2 aku nostalgia2 aku repekan racauwan bebelan aku hasil taipan jari jemari nih..... kalian buat aku terasa indah nya dunia ini
--------------------
nih lah mimpi basah di tengah2 lautan aku ritu

layanzzzzzzzzzzzzzz
================



1. nih waktu memula nak blajar apung kan diri... suma kena blaja pakai life jaket (LJ)...
aku terkebil2 nak pakai camna...1st time tuh...heheheh



2. lepas suma dah siap pakai LJ nih... nak posing lak nih la perangai suma2...
sorg2 mcm kanak2 ribena... pantang tgk camera
aku besa jer steady beb nak begambo time aku galak jer
heheheh


3. posing lagi nih... mcm2 gaya jer sorg2... aku turut kan juga demi semua

 
4. nih masa masuk dlm air..... ohhhh sejuk giler air tuh... menggigil2 dlm tuh
aku sempat gak arh membuang urea kat situ ngehehehehhe


5. nih dah time apung kan diri...memula aku cuak gak nak angkat kaki nih taku tenggelam...
time nih dah denga sora merungut2 menjerit2 takut nak angkat kaki nanti tenggelam
'aku kasi lah nasihat takper wat ilek2 jer angkat kaki pelan2 kita pegang tangan tak kan lepas nih... kami suma ada tak kan tinggal kan awak sorang2.... pecaya lah apa2 kami akan tolong kan dah pakai life jacket ni'
"tak nak kita takut la kita dah pernah tenggelam dulu... pakai life jacket la kita tenggelam gak'
aku diam trus tak tekata apa2 dah



6. time nih suma dah apung kan diri then terasa di bawa arus jer posisi dah ke lain dah....
tapi bes suka lak buat camnih heheheh rasa selamat jer sambil berpegangan tangan


7. nih kita orang dah stat bekayak... target adalah sehingga ketengah lautan....
so masing2 pakat2 la pulun dayung kiri kanan kiri kanan kiri kiri kanan kanan....
memang bes nih pun 1st aktiviti yg aku buat selama hidup 24tahun.....
siyes kalo tau bes mcm nih dah lama aku join aktvt bekayak nih....
ohh sungguh aku terlepas keseronokan hidup....hehehhe



8. nih dah sampai tengah2 lautan.... fuhhh siyes cakap dlm hati ku dup dap dup dap....
berdegup kencang weh tengah laut tuh even dah pakai life jaket pun kalo nak jadi akan jadi gak...
then tetiba teringat ikan jaws ohhhhhh nahi na mungkin kalo ada mau nya dia ngap aku trus masuk rahang weh
mujur lah sini lum ada bapak jaws yg ada anak jaws jer (ikan yu) hehehehe



9. bahaya nih boat lalu bawa penumpang nak gi snokeling kat pulau kiam...
nasib bek kayak tak terbalik kena ombak weh kalo tak oh i tak tau nak cakap apa seh.....



10. nih dah kat tengah2 laut nak bergambar so suma kena masuk straight line.....
siyes cakap susah giler nak buat.....
tapi kita org suma bersemangat berusaha gak nak jaya kan misi nih.....
jdi 2 group lak aku kat ujung nuh...
kat sana kitaorg 5kayak....
so yg tepi2 sekali kena dayung sambil kawan2 kat tgh pegang kayak...
siyes cakp weh penat doh nak dayung bawa sampai 5kayak mengandungi 10orang
berat giler baban ko nak tau aku lah yg kat tepi sekali.....hahhahah padan muka aku
bekerja keras time tuh yg laki2 suma kat tengah2 siamang tul



11. akhir nya berjaya gak.... ingat laki jer ke yg kuat aku pun kuat gak...hahhahaah tapi memang dapat satu kepuasan yg hebat weh...... aku kat mana pun tak pasti dah....



12. nih ingat nak buat bulatan tapi mana bleh buat hahahah
las2 jd cmni tapi stil nampak cantik unik tersendiri


13. yang tepi2 kena dayung bg suma gerak hahahah
sian giler dah lah 20kayak 40org tuh berat seh nak bawa suma sekali
dah arh ppuan kat tepi2 yg laki2 suma kat dalam...
time nih pakat2 pegang kayak tuh kasi rapat2

================
 nih jer arh pic yg aku ada time kayak ihsan dr kawan2 aku huhuhhuuu
tunggu cd sampai aku pos pic lagi k......

ada pic dinner jungle tracking games acara renang mandi manda pakai bikini snokeling tak pasti lah ada ker tak coz aku rasa takde suma orang sibuk nak snokeling sapa nak jga camera kang kena curi habis cite


p/s: sory kalo ada yg dah tgk dlm n3 sebelum nih.... aku tgh siap kan family gathering punya aktvti.... akn ada seprice heheheh 1st time nak buat coz dlm gathering b4 nih jus makan2 minum2 gebang2 jer..... hehehehheesok aku story gi k


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

10 Response to "mimpi basah di tengah2 lautan"

  1. oranglidi says:
    12/17/09, 1:29 AM

    WA RASA MACAM FIRST

  2. oranglidi says:
    12/17/09, 1:33 AM

    HAHA.. WA PUN KAYAKING GAK ARITU WEH.. DARI LUMUT KE PANGKOR. SERIUS LETIH.. PUSING SANA SINI.

    ADA KAYAK CAPSIZE TAK ? HEHE

    RAFTING MEMANG MENYERONOKKAN (rafting tu yang lekat2 kayak ramai2 tu kan?)

  3. oranglidi says:
    12/17/09, 1:35 AM

    adui, wa x dpt teka lu yg mana satu.

  4. AzuanBudakPandai says:
    12/17/09, 1:43 AM

    sedap ye main air huhu

  5. told la hejauw says:
    12/17/09, 4:46 AM

    wooo..smart sey kayak berbaris cmtuh hahha

  6. beautiful_rose says:
    12/17/09, 5:31 AM

    wahhhhhhhhh bestnye..bile agak2 aku dpt mengalami pengalaman itu?

  7. ::[si putihpurple]:: says:
    12/17/09, 8:10 AM

    weh.ko wat aku rindu time bekayak dolu2..rindu giler..even ktorg kayak lam tasek je..ade aku kesah?? agagaga..byk kot ktorg bljar..

    rafting tu siyes susah..da la ngn arus lg..pastu tgk2 da ke blkg.pastu time rafting tu aku ade wat pertukaran ahli..dlm 1 mase 2 org kne bgun dan bejalan atas kayak tuk mnukar kayak..siyes kecut perut..tp best r..

    pastu aku rase ko xwat capsize kan?? ktorg bljar dlu kne wt capsize..giler ah..air tasek masok mulut oiii..geli giler..uwwekkk!! hahaha..

  8. sayu=pilu says:
    12/17/09, 8:54 AM

    oranglidi:
    lu memang 1st bukan rasa2 weh....ahahahha tahniah

    hahah wa tak tau apa2 teknik berkayak or specific name dia weh....hahahha wa main hantam dayung jer....ohohohooh janji jalan...

    aah sorg pun tak terbalik time tuh...wa tak tau la apa2 pasal kayak...ooo sungguh naif and daif nya diri ku ini

    hahahahah lu cari wa ka.... heheheh wa nyorok la beb....wa bukan leh interfrme kang suma org tak laku...kihkihkih

    masa mandi manda kat pantai wa ada nampak satu group tgh traing kayak ramai gaka rh laki+ppuan....hebat wa tgk sorg2 syiok giler la berkayak... nak join tapi malu jus tgk jer arh dorang traing....

    wah dah panjang wa reply komen lu...


    azuanbudakpandai:
    hahahah sedop weh men air laut...


    told la hejauw:
    tau tak per....jom kita pakat2 pi reramai bes nya....


    beautiful_rose:
    hehehehheh insya Allah dpt weh kalo ko join...aku pun baru dpt pengalaman yg bes sgt2 nih...


    putih:
    jom putih kita gi kayak....bes arh wa cakap sama lu... erk asal aku cakap wa lu lak ngan ko... perh penangan oranglidi lah ni...

    ntah la putih weh aku bukan tau apa2 pasal kayak nih.... heheheh

    cis ko minum air tasik geli tuh...hehehe....

  9. caluk@cencaluk says:
    12/17/09, 7:10 PM

    nanti ajar aku naik rakit yer he he

  10. sayu=pilu says:
    12/17/09, 11:30 PM

    caluk:
    ahahaahha bleh jer weh

    memula ko kena angkat kaki kanan letak ats rakit then kaki kiri lak sekali ngan badan... kaki kanan dulu tuk amek berkat....hehehehhe