bila adrenaline terlebih muncul lah tindakan reflesiologi bodoh

hari nih aku akan stat keje setelah 1 bulan 2minggu aku menjadi penganggur terhormat setelah habis keje welfare yg aku buat...... tringat kembali detik2 pertama kali nak gi buat keje welfare tak begaji hanya menabur budi ja.... hahahahhhahah sebelum tuh meh kita ketawa bersama2 sebelum ko org suma ketawa semahu2 nya.......

aku ada satu masalah..... bila aku gelabah suma akan jadi kelam kabut weh..... kat dada nih dup dap dup dap.... mula la otak jadi lembab and pergerakkan macam boneka atau patungcendana......... siyes aku tak suka bila aku menggelanah coz aku tak dapat nak control nanti yg berlaku adalah perkara yang memalukan diri sendiri jer....huhuhuhuuhu........ meh arrh story kang melalut ke lain susah lak nih...... panjang bejela korang tak larat baca.........
------------------------------------
1st time aku nak gi bt keja welfare pagi tuh dup dap dup dap dlam jasad nih berdentum..... malam tadi ko jgn ckp arh tido memang tak lena..... otak aku asik berpk 24 jam esok mcm na..... ish rasa takut nya nak 1st time nak keje....... apa eh aku kena buat sok.... jumpa bos mcm na la bos tuh grang ke baik ke lembut ka laki ke ppuan ke....... suma dok beputar dlm otak nih ...........

so pagi tuh aku gi ngan pak njang aku nek keta dia nak anto anak2 dia seklah.... so aku tumpang 2kaki ngan badan sekali........ sampai kat bustop aku trun tunggu bas...... time tuh menggigil kat dlm nih.... terketar2 beb rasa dup dap dup dap........ sambil tuh sempat gi mengelamun...... tetiba nampak bas mai aku kelam kabut arh tanpa bepk panjang aku trus nek bas tuh....... beb wa cakap lu time tuh rasa nasib bek aku sempat nek kalo tak lambat arhh aku sampai.... mesti bos ckp prestasi buruk 1st day dal late.....aku baya la tambang kang kena tendang lak sekerat jalan nek free.... dialog skit k

aku: pcik tambang bapa nak p T__T
pcik: rm3.60
aku: aik awat mahal sgt aku nak p bagan ja rm3.60.... kalo p jety baru rm2.20..... pelik bin ajaib nih.... ttapi time nih dah masuk duit 6kupang..... tanya sekali gi..... nak p bagan pcik bapa......
pcik: dik bas nih tak p bagan....... bas nih p bukit mertajam
aku: alamak tersalah bas da......

bas dah jalan sekerat nak kona dah pun tak straight mcm selalu.... baru aku pasan.....  
dammmmmm ittttttttttt siot
lo tadi aku nek bas tak tengok destinasi nya dulu...mengong arh...puas aku maki diri sendiri...... macam hampagas tol...... pcik tuh kasi aku duit semula then aku trun kat simpang tuh...... malu bai muka tebal dok menahan nih...... nasib bek dlm bas tuh tak ramai tapi dorang kenal aku tak dah arh tiap2 ari tunggu kt stesen yg sma ja.... adeh la......

aku jalan semula gi tunggu kat stesen tuh tapi dok jauh skit arh malu doh ada gi orang kat situ mesti dorang tgk aku pelik giler kang..... lepas tuh bas mai aku selamba bodo jer jalan nek bas.... ada gak arh 2 3 makluk yg pasan dorang dk tgk2 jeling2 sambil muka blurrrr....... esti dorang tertanya2 asal la minah nih tadi dah nek bas......hahahahhahahaah malu siot.......
----------------------------
pernah gak aku kejar bas dlm hujan mcm bodoh jer perlakuan aku tuh..... pada hal memang aku tau bas akan ada lgi sebijik lepas nih..... tapi aku tak tau napa aku keja bas tuh dah arh hujan lebat nak mampos.... kejar2 pun bukan dpt nek..... dreba tuh buta tak nampak aku gamak nya dok belari2 dlm hujan tuh..... last2 aku stop tunggu kt tempat yg sama aku salah nek bas....wakakakkakakkaak
----------------------------------
baru aku sedari bila adrenaline dlm badan aku bertambah maka nya tindakan refleksiologi aku makin bodoh...... dammmmmm ittttttt............

*** nih aku nak pos n3 dah aku karang baik punya semalam.... tido tak lena woiiiiiii ngantuk nih....
***aku dah buang isi perut nih pun ada gi rasa nak tekucir.....jebon ark lubang taik nih.... siot jer..... tahan2 jer arh dah lewat nih janji msuk keje kul 830.... wa mesti sampai sharp wokkeh..............

dah2 jom gi keje..... petang kang balik on9 len......


p/s: gelak lah kuat2 lagi weh..... aku tak denga nih.......kahkahkahkahkahkahkahkahkaka jum gelak sama2..... siamang..... dah arh tuh gi buat keje..... aku tak tau dah cite ke lum story nih...... kalo terulang layanzzzzzz....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

9 Response to "bila adrenaline terlebih muncul lah tindakan reflesiologi bodoh"

  1. abe long says:
    12/28/09, 8:32 AM

    citer ape nih?

  2. mamai says:
    12/28/09, 9:23 AM

    kalau gelabah macam nie mmg tak boleh kerja dengan pakcik

  3. caluk@cencaluk says:
    12/28/09, 9:53 AM

    tarik nafas dlm2 he he

  4. miSs s!v says:
    12/28/09, 10:20 AM

    bengong.
    hahaha
    lain kali relax~

  5. oranglidi says:
    12/28/09, 12:03 PM

    rilek2. wa pun gundah gulana kalau nampak awek

  6. jalak lenteng says:
    12/28/09, 7:22 PM

    tarik napas panjang2...tahan tau..jgn tekentut plak..pastu lepas kan ia dgn satu jeritan..


    pasti hilang..adrenalin cik sayu pasti menjadi normal..


    jgn buat kat depan orang ramai..

    tahniah mendapat kerja baru..gudluck n take care k..

  7. Aku Beskot™ says:
    12/28/09, 9:51 PM

    wakaka..
    nglamun ke mn sayu oi??
    kekeke..

  8. sayu=pilu says:
    12/29/09, 12:16 AM

    abe long:
    crita cinta....

    mami:
    huhuhu ntah la pokcik.... tak leh nak control kdg2.... huhuhuhuhu baru nak apply...hihihi

    caluk:
    ok aku cuba..... 1 2 3 huhhh lega nya rasa....

    miss siv:
    ngek kan aku nih....ahahahaha gelabah on the spot tuh weh...heheheeh

    oranglidi:
    wa try ilek nih..... lu tuh penyakit nak bebini....hehehehe

    jalak:
    huhuhu yg tuh tiap2 malam aku buat jalak siap senget skit..hahahhhaah
    trimas....

    beskot:
    aku pun tatau weh...memang begitu kalo aku gelabah....siot

  9. oranglidi says:
    12/29/09, 2:06 AM

    cis.