zaman dah berubah dunia dah maju teknologi dah canggih anak2 dah bijak pandai semua nya dah advance

zaman dah berubah dunia dah maju teknologi dah canggih anak2 dah bijak pandai semua nya dah advance


begitu lah tajuk pidato saya pada masa ini,

saya memilih tajuk pidato kali ini berdasar kan pemerhatian saya terhadap keadaan sekeliling yang memberi pelbagai tanda tanya pada saya... (ra kesekemaan loh pulak menggunakan bhs baku nih)

k lah malas dah nak main2 nih straight to the point jer arh.... budak2 zaman sekarang lum habis sek dah dpt handset canggih manggis... aku dulu guna nokia 3310 jer weh tuh pun time dip sem 2 baru dpt fon.... lates pun masa sem 5 baru dpt beli hset canggih skit ada mms kamera bagai....

tapi budak2 sekarang sek rendah dah dpt hset dah pandai segala menda teknologi uih ict tenet menet nih suma teror beb.... kalah aku kadang2 malu gak weh... betul lah dunia dah maju dah canggih

nih kanak2riangria punya fe'el plak yer....

tgh aku sibuk2 dok suruh suma warna pic rama2 and tepek kat dinding tetiba aku menjerit coz suma berkerumun dekat aku sampai nek rimas.... tetiba satu suara menerajang gegendang telinga aku

boy: ticer!!!!!! girl open my button?
aku: wat d hell of sound is dat (ceh nak skiping gak)?
aku dongak lah pala aku tgk apa yg berlaku.... aku pun nampak arh si girl nih bangun dr celah kangkang si boy nih... aku tgk okeh button masih terletak di tempat nya... tak terkata apa coz shock sgt2....terkezut....

p/s: hurm memang zaman dah maju and canggih lor

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

6 Response to "zaman dah berubah dunia dah maju teknologi dah canggih anak2 dah bijak pandai semua nya dah advance"

  1. mamai says:
    3/25/10, 11:14 PM

    okay jgn malas, kalau penat boleh baca sambungan di waktu itu...bab 3

  2. GhOsToNe says:
    3/25/10, 11:36 PM

    betoi2!
    zaman makin maju!

  3. caluk@cencaluk says:
    3/26/10, 4:42 PM

    ganas budak tu he he

  4. sayu=pilu says:
    3/28/10, 2:05 AM

    mamai:
    okeh pokcik jgn risau memang akan baca cuma lewat or cepat aja...huuhuhu

    ghostone:
    yup..truee

    caluk:
    aah...risau aku kang jd apa2 mampus

  5. si gila says:
    3/28/10, 7:31 AM

    gila budak zaman sekarang.

  6. sayu=pilu says:
    3/28/10, 4:37 PM

    si gila:
    tau tak per