hilang sudah kunci itu


 

tiap hari hujan kat sini
lebat nya bukan main lagi
dah lama tak hujan
asik panas aja membahang
sekarang hujan dah turun
tanah yg kehausan pun terasa berlopak

aku suka waktu hujan
dapat lihat tika titis2 hujan mencecah tanah
terpercik kena debu2 tanah tu
rasa mcm satu kesenian tiada tolok bandingan

aku suka waktu hujan
mesti aku dongak langit
lihat titis2 hujan yg bakal rebah ke bumi
titis2 tu nampak cantik dan unik

aku suka waktu hujan
dapat hidu bau jalan tar yg sedang membahang
tiba2 di limpahi air hujan yg sejuk
terlihat kepulan2 asap dari atas tar kepermukaan udara

aku suka waktu hujan
pernah aku kempunan main hujan
1 hari hujan turun aku main hujan
tiba2 1 jerkahan hinggap di cuping telinga
trus terpotong stim nak bermandi kan hujan
tapi aku tak suka main lopak air yg dipenuhi hujan
takut kaki berkudis dan aku rasa sgt kotor sama itu air...

p/s: tringat waktu merempit ngan nek gi klas dalam hujan...basuh lenjun nek aku yg di belakang nih lah yg menolong mengcover kan segala aset2 nya tuh...
--------------------------------------

tapi aku benci kalo hujan turun di dasar hati.... dalam hati ada swimming pool doh...siamang tol lor

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

3 Response to "hilang sudah kunci itu"

  1. helena's says:
    4/6/10, 3:39 PM

    saya suka nangis!

  2. sI tEDI says:
    4/6/10, 4:11 PM

    rasa mcm lama kau tak update!

  3. sayu=pilu says:
    4/6/10, 10:24 PM

    helena's:
    meh nangis sama2...uwaaaaaaaa

    si tedi:
    opss heheheeheh