mana ibu mana ibu

salam suma
rasa nya dah lama giler tak hupdate blog nih
sibuk memanjang plus ngan masa yg mcm terhad
tak sempat lah aku nak mengarang
suma nya tergendala dgn mcm2 menda lah....
minta maap lah pada suma2 yer
lambat or cepat tuh jer yang mampu aku cakap kan
suma dah ada cuma memikir kan cara nya bagai mana.....
maaf sekali lagi
======================

malam sabtu 15-5-2010 1 acara telah berlangsung di rumah toknek aku MAJLIS SAMBUTAN HARI IBU
rancangan telah di utara kan oleh tok dalang yang juga merupa kan seorang ibu kepada dua anak yang juga anak bongsu toknek... perancangan telah di atur dr minggu lepas seminggu yg lalu namun tidak dpt di laksanakan pd waktu nya coz makusu aku kena balik rumah mentua nya so rancangan tertunda.... sementara ketiadaan tok dalang anak2 lalang aja lah kena plan list barang2 kena kumpul duit dr anak2 yang nak meraikan ibu masing2 kena survey bhn2 nak guna pk itu ini dan sbgnya.....

akhir nya suma berjalan dengan lancar even ada juga lah yang hampir2 membocor kan rahsia tapi sempat di cover2 line oleh tok dalang sendiri.... adeh lah... mcm perkara yg berlaku utk menjaya kan rancangan nih nak mensuspended kan ibu2 nih....hehhehehehe
 ..............................................................
sebelum nak mencapai kejayaan mcm2 yang terjadi kalu di ingat kan kembali huhu nak tergelak pun ada.... meh aku crita serba ringkas aja tentang rancangan nih.....

* hari khamis g keja lambat skit g beli ayam..
* jumaat aku bermalam di rumah makusu alasan nya pakusu takda konon2 nak teman lah ta[i sebalik nya ada udang heheheeh,,, mlm tuh dah stat masak yg penting2 dulu mcm kuah spagety, coleslow, perap chicken, buat mashed potato..... kul 3 pg baru tido
* pagi sabtu g keja kul 745.... penat usah dikata kepala berdenyut2 pening tak cukup tido.... balik keja kul 12 lebih.... tukar baju tolong makusu siap kan yg berbaki.... hias kek, rasa sup, tolong tes kuah spagety and kuah ayam berlada....heheeheh wallaweh

time nih lah berlaku adegan bohong membohong kelentong melentong.... mummy cal aku ckp balik lambat la mcm2 xcuse yg aku kasi... mummy cal makusu ckp aku nih dok kat rumah dia ker.... makusu pun kelentong tingtong juga lah bg alasan aku tak larat nak balik sakit pala la nak tido dulu lah mcm2.....heheheheh..... aksi seludup periuk nak guna tuk isi makanan aksi nak cari helah duit hilang mcm2 lah aku cakap kat mummy.... ish sampai kan malam tuh tgh grg fries  tisu mummy habis g minta umah maklang alih2 maklang tak kasi selagi tak kasi tau makanan utk apa tuh....hhehheeh sorg spupu aku siap kena tarik rambut ngan mak dia coz tak kasi tau semua nih... kitaorg siap pasang khemah tuh yg buat semua orang terkejut...

dan aku yg paling jahat cakap sama mummy orang nak bawa mai kawan orang jumpa ngan mummy bleh tak????
bila mak usu datang ja sku pura2 lah gi kat keta konon2 nak jemput kawan aku ank kenal kan... dgn selamba aku g kt mummy aku cakap erm dah kawn plak dia dtg bwa ank bini dia...ahahhaa tup2 pakusu aku pun kuar dr keta makteh aku beria2 lah jenguk...kihkihkih jahat siot cita kat makusu siap gelak ngekek lagi tuh...wakkakaak
dan malam nya suma nya berakhir dengan kepuasan even ada la slack skit

nih la ibu2 yang di raikan pada malam itu.....
suma nya tersenyum gembira ada yg terharu menitiskan air mata

nih la menu special malam tuh makusu yg jadi ketua chef aku nih asst jer hehehhhhe
nih la preparation sebelum nak jadi seperti di atas tuh  memang happening habis arh

nih arh yg buat perut aku kenyang smpai pagi.... byk tul aku makan tgai periuk aja hehehheeh.......
tuh pun ada hati g nak makan sampai pg setengah makanan dah masuk pun dah stat mengah...hehhehehh


p/s: hope nanti akan ada lagi majlis mcm nih bes sgt2 kumpul ramai2 makan sambil gelak2 sembang2 even slalu jumpa pun tak pa...heheheheh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

8 Response to "mana ibu mana ibu"

  1. NuR says:
    5/17/10, 10:31 PM

    meriahnya....
    :)

  2. ber_u_wang says:
    5/17/10, 10:42 PM

    tentu ibu suka dengan majlis tu

  3. Aku Beskot™ says:
    5/17/10, 10:50 PM

    wah..
    ade smbutan ari ibu la..
    lame btol x nmpk.hehe..

  4. Jantan Keparat says:
    5/17/10, 11:46 PM

    bagusnyew!!!!
    besh2!!!

  5. mamai says:
    5/18/10, 8:03 PM

    satu kenangan yan tidak akan dilupakan

  6. caluk@cencaluk says:
    5/22/10, 5:06 PM

    satu hari nanti kau pun jadi ibu he he

  7. mier@merr says:
    6/16/10, 10:19 AM

    wahhh...menarik di situ :)

    lama gila2 xhapdet..uhuhu

  8. Kelon Eric Bana says:
    6/30/10, 8:44 AM

    comel la anak ibu ni