bertuka menjadi seperti ibu singa yang lebih garang sampai kan 4 5orang kanak2riang yang dah mengalirkan airmata dengan jerkahan aku nih

salam suma
anda sihat kah semua nya

p/s: panjang giler tajuk n3 aku nih hahahhahaa
(org p/s las skali aku p/s opening skali kali ini kuang2)


hurm aku masih seperti minggu lepas aku kebizian minggu nih perkara yang sama juga berlaku seperti berlarutan...... dengan batuk nya yang tak henti2 dengan kanak2riang nya yg masih nakal seperti bulan lepas tiada sedikit pun yang berubah cuma aku jer yang makin berubah dari berlembut bersayang bermanja bergosok berhemah dgn kanak2 ini telah bertuka menjadi seperti ibu singa yang lebih garang sampai kan 4 5orang kanak2riang yang dah mengalirkan airmata dengan jerkahan aku nih....... wa perlu kan lebih kesabaran Ya Allah bantu lah hamba mu ini..... permudah kan lah segala urusan.......

ajar matematik dan sains memang begitu mencabar aku rasa.... sains agak kurang sedikit kerana masing2 hanya perlu mensuai padan kan dot ini dgn don itu pasangan yg betul serta berkenaan...... tak susah senang sangat.... manakala matematik lah yang begitu mencabar diri aku sesangat2 nya aku rasa kerana masih ramai yang belum kenal angka 1-10 apatah lagi 1-30...... math memerlu kan penulisan nombor dan penulisan angka..... so bila kanak2riang masih belum kenal angka2 ini bagai mana mau menulis.... kanak2riang cuma menghafal nombor sahaja tidak mengenali dan tidak mampu menulis huruf lagi.... harap maklong.... aku terpaksa memikir kan cara bagai mana utk mengatasi masalah ini kerana aku rasa sangat 10c kerana tanggungjawab yang di galas mcm masih belum menampak kan hasil nya lagi.... kadang2 perasaan serba salah sering melanda diri ini.... sangat2 rasa begitu hampa kerana aku tak mampu handle kanak2riang yg hanya 21orang ini....

justeru itu aku berharap sangat2 yg aku mampu membantu kanak2riang ini meningkat kan prestasi mereka yang terkini kepada yg lebih baik lagi.... ini betul2 buat aku rasa sangat perlu untuk berkorban mencari masa yg sesuai masa yang ada utk membantu mereka ini.......

 ==========================

 
nih lah yg aku bawa alik minggu lepas dgn minggu nih..... 
sebeban weh angkut sana angkut sini

 
nih silibus yg aku kena folo.... 
memang wa respek weh apa yg budak2 nih blaja mengagum kan beb

 
subjek math
nih wa buat nak kasi dorang faham tapi wa rasa tak kan faham gak....
somcm na nak buat itu yg di pinta silibus

 
subjek sains
mmang hebat weh lebih dari nih dorang blaja dunia semakin maju

  nih lah setiap kali balik rumah mesti berlonggok atas lantai....
nak kena siap keja lu nak kena prepare apa nak aja esok
dekat nak tido baru lah kemas
 
nih lesson plan yg aku kena buat in progress
pening gak nak buat lesson plan nih...
pusing kepala cheq
=========
pic las nih memang mengagum kan lah juga
 tgk lah apa yg kanak2 nih blaja....
memang sorg2 xcited giler beb bila nak kena buat fingerprints nih....
time aku pegang jari tekan kan stamp pad tuh masing2 tersengih aja....

kdg2 menarik aja kanak2 nih bukan stakat dorang ja xcited aku pun xcited juga
makom lah dulu gi taska taski umo 6tahun ja....
nih dok tunggu 3 4 5 6 thun skali suma nya bes arh hehehehheehe


p/s: sory aku ingat aku dah pos n3 nih rupa nya menjadi draf cibet betul bai... nyampah mak nak oit.....huhuhuuhhuhuan
p/s: sory aku dah makin jarang memblogkan diri kerana kebzan and kepenat sedikit weh....... huhuhuhuuhu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

10 Response to "bertuka menjadi seperti ibu singa yang lebih garang sampai kan 4 5orang kanak2riang yang dah mengalirkan airmata dengan jerkahan aku nih"

  1. ♀.รﻨν.♂ says:
    2/3/10, 10:12 PM

    hahaha.
    comel lah last pic tu.
    don worry syg.
    aku tau ko boleh ajar diorg.
    =)

  2. oranglidi says:
    2/4/10, 12:07 AM

    wa ada satu benda susah nak ajar kanak2..

    'kata ganti diri'

  3. Amieynna Amin says:
    2/4/10, 12:46 AM

    suke finger print...
    rasa mcm nak wat lak..
    hehe

  4. Ah Fatt says:
    2/4/10, 2:31 AM

    cik singa level anak singa jer kot
    haha

    apa yg kanak2 belajar sekarang memang advance banding kanak2 zaman dulu

  5. blueCITY says:
    2/4/10, 8:17 AM

    oooooooooooo
    cikgi sains dan matematik ropernya
    heeeeeeeeeee...

    suspek suspek la

  6. mamai says:
    2/4/10, 9:47 AM

    boleh ajar pakcik lepas nie ye

  7. Naz says:
    2/4/10, 11:06 AM

    pic finger print tu cantik dan kreatif lah...

  8. rizputra7 says:
    2/4/10, 2:51 PM

    kreatif budak2 nie..

  9. |arieza| says:
    2/5/10, 2:31 PM

    sgt cute la all the pics.. hehe ngajar kanak2 khas ke sekolah rendah biasa? huhuhu/

  10. i'msosupernotcool says:
    2/5/10, 3:45 PM

    cun fingerprint ttuh..
    gua nk try..