"SENDIRI RELA"

salam suma...
raya ke4...
SALAM RAYA SUMA...

hurm da lama aku tak memblogkan diri ku ini bcoz bzy sangat akhir2 ni kerana musim raya telah tiba.... so rumah nak kena kemas betul2 kasi cantik bekilat bila orang datang pun terpaku jea tengaok..heheheh... aku jadi '"sendiri rela'" lagi 1 hari nak raya... kemas rumah bagai nak giler... dalam 1 masa aku leh buat sampai 4 5 keja... tak penah2 aku buat tapi kali ni aku yang harus buat sebab dah tak da orang lain lagi yang leh tolong buat... tapi memang bes la lepas dah siap suma nya jadi cantik aku berpuas hati diatas kakitangan ku bekerja cuma mummy ku ajea yang asik membebel bcoz aku buat tu buat ni banyak sangat so lambat sikit la siap... tapi apa2 hal pun alhamdulillah suma nya siap juga akhir nya walaupun sampai pukul 230pg baru aku tido... mummy ku pukul 4 baru tido... pepagi buta raya tuh wei memang letih giler... orang lain dalam rumah tuh da siap tido tinggal aku and mummy ku jea... memang hangin gak ler tapi nak buat macam mana kalau suma macam tuh alamat nya pagi raya tuh pakat2 dom melangut jea la baru tau..hambek ko makan air paip jawab nya... lelap jap jea kul 6pg aku and mummy da bangun terlebih awl dari yang lain... usai bersih kan diri so kena la buat sarapan untuk mereka2 yang nak gi solat raya jap gi... so bersibuk kan lah diri semula...


pepagi raya tuh da besiap cantik2 baru la bermaaf2an antara suma2 di atas salah and silap (mulut jahat suka bercakap)... so lepas solat tuh ramai la yang datang rumah aku yang cantik berkilat tuh... almaklum la bak kata orang pose sebulan kadi raya pun sebulan la juga.... ramai yang datang woi tak terlarat nak layanzz tak putus2 macam air di cincang tak putus2 hehehe (jahat nya mulut aku) ampun2... aku tukang buat air masuk kuih dalam balang potong ketupat isi kuah dalam bekas... memang ramai sampai kan ketupat pun habis langsai malam tuh... selalu nya ada la sikit2 untuk breakfas esok tapi kali ni memang boliau... sedap agak nya maklum la aku yang buat suma tuh memang bertuah nya future mum in law aku nanti... leh isi borang bagi sesaper yang perlukan kekosongan nya di isi (jual diri sebagai calon istri) kahkahkah memang muka seposen tol la... tapi raya kali ni memang bes lah enjoy sangat walau pun penat..

yang paling bes nya raya kali ni aku tak terfikir kan dia sikit pun itu tanda nya satu permulaan yang bagus untuk ku menjalani hari2 esok yang menjadi impian ku....



raya ku kali ini penuh bererti
walaupun kau tiada menemani di sisi
ku relakan kau berlalu pergi
agar diri ku bisa menjalani
kehidupan yang penuh warna warni


ku tak mengharap kau kembali kepangkuan ku lagi
walaupun dulu itu lah yang sering ku hajati
bagi ku kau sekadar onak dan duri mencalari
sang halus di dalam diri ku ini yang tak kau hargai
justeru itu sang halus pun sudah merelakan pergian mu buat selama2nya kerana bagi nya pelagi kau masih di sudut itu ia tak kan bisa meneruskan kehidupan nya yang penuh warna warni bak pelangi yang sungguh ceria muncul selepas hujan gerimis..
kerana sekarang ku pasrah jodoh pertemuan ketentuan Ilahi...
...akan ku tunggu kehadiran tulang rusuk ku...
sang halus yang bernama hati pasti menanti dengan penuh kesabaran kerana telah di tulis oleh Pencipta akan perjalanan hidup manusia...


p/s: saper yang lum kasi duit raya tuh leh la pos kan kat sini eh..hehehehe.............................. moga kau bahagia di sana... hurm tetiba jea jadi emosi....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

9 Response to ""SENDIRI RELA""

  1. rizputra7 says:
    9/23/09, 1:48 PM

    mana borang..???aku nak isi nie...

  2. caluk@cencaluk says:
    9/23/09, 3:02 PM

    emosi di hari raya yer he he

  3. sayu=pilu says:
    9/23/09, 5:05 PM

    rizputra7: ada2 tunggu nanti aku kasi eh...

    caluk: a'aahh.. jiwa terganggu tapi bukan SAKIT JIWA OK..hehehe....

  4. Fatt Chin Choy says:
    9/23/09, 6:49 PM

    salam perkenalan

    haha

    raya tahun ni aku paling relek

  5. sayu=pilu says:
    9/24/09, 9:15 AM

    salam perkenalan buat lu gak..
    bes la ko

  6. En.Beskot says:
    9/24/09, 7:44 PM

    sayu borang online xde ke??
    haha..
    ayat² yg last tu..
    falsafah tuh..
    hehe..

  7. sayu=pilu says:
    9/25/09, 9:20 AM

    beskot: ada ko nak eh... nanti aku post ko copy.. ok.. ayat mna tuh beskot.. kihkihkih...

  8. {lumut} says:
    9/25/09, 11:24 PM

    sebak lak aku bace...tersentuh naluri kegadisan aku..
    biarkan dia pergi sayu=pilu jika itu yg terbaik utk dirinya..
    relakan saja..

    sedih.

  9. sayu=pilu says:
    9/26/09, 8:15 AM

    ko sebak aku gi2 terjebak...hehe
    now aku memang betul2 nak let him gone... relaku pujuk hatiku sendiri...thanz lumut