F.R.I.E.N.D

salam suma...
hari ni dah raya ke 10....

dah 4hari aku tak memblogkan diri ini untuk mempos n3 baru (tapi aku aktif blog walking and komen2) hehehe...bcoz aku sajer bebuat begitu untuk mengwarwar (peace no war ok) kan contes yang aku buat (saper nak join sila lah)... so aku pun mengslow kan lah n3n3 terbaru aku... takut nanti tadak keorangan yang nampak lak contes aku bcoz of the new n3 yang dah membawah kan kedudukan contes ini... lastly aku dapat 1 solution nya seperti yang telah aku lakukan di sebelah... so aku boleh lah menulis n3 terbaru bcoz otak aku dah jem sangat (macam2 perisa xpecialy jem blubery) banyak idea terpaksa di bekukan hahaha..... but now aku kena cair kan plak idea2 yang telah membeku macam ais ni....
dulu2 aku buta IT memang betul2 buta beb wa cakap lu... nak dekat ngan PC pun malas... masa diploma tuh usah lah di kata asigment melambak tapi aku tetap aku dengan rilek nya guna PC yang di sponsor oleh pihak u di lab yang nyusah aku and yang menyenang kan aku adalah meminjam lappy member kamcheng aku yang sampai hari ni wat keje welfare besama2....kahkahkah sian kitaorg beb jadi balaci orang..... ok back to d story....

memang aku tadak kesukaan terhadap computer2 yang seangkatan dengan nya lah... then bila aku futher buat degree baru ku tahu yang aku memang memerlukan pc/laptop/notebook apa2 jea yang dapat aku guna untuk siap kan asigment yang bapok giler banyak nak mampus... hari ni kasi esok nak.. malam kasi pagi esok kena submit... giler ke apa aku tadak ketahuan sama itu orang bijak pandai... then aku pun beli lah lappy guna duit PTPTpu aku... until now lappy aku masih setia dengan aku seperti member baik aku tuh... kdg2 buat perangai gak kasi aku hangin sama dia jea (nak ketuk jea dengan tukul sama itu lappy)...then setelah ada lappy aku mula celik IT...aku blajo sikit2 untuk kasi kepandaian aku meningkat... aku cuba macam2 so aku makin jadi suka and sayang lak ngan dunia IT ini.... aku rasa rugi gak bcoz aku lewat menyedari kebaikan IT bcoz aku dapat teman/kawan macam korang suma yang boleh bagi aku suport even kita tadak kepernahan bersua muka.... pendapat and pandangan ko lebih bermakna dari member yang aku kenal bertahun2 lama nya yang cakap hanya menyakit kan hati jea....
then bila aku stat buat keje welfare and berblog aku makin meningkat kan kepandaian aku... jadi tadak kesia siaan lah aku menyertai blogger2 sekalian.... 4hari tadak keblogan aku jadi kebingungan hehehe.... saya rasa sungguh bersyukur bcoz di kurnia kan kalian (bahasa cantik and sopan beb)...aku punya ko suma yang buat aku rindu setia masa hehehehe.... ko suma teman aku penasihat aku doktor aku suma adalah ko suma.... aku rasa kekuatan makin bertambah setiap hari bila ada nya ko suma walau tak di sisi ku sentiasa tapi selalu dekat di minda... hehehe...
..........................................................

ni buat korang suma yang sudi jadi pengfolower aku, pengluahan aku, pengkritik aku, pelawak aku, pengnasihat aku and peng segala peng la tambah2 yang pengpening dengan aku...hahahaha...sory lah aku manusia biasa jea tadak kelarian dalam melaku kan kesilapan.... amek lah sesaper yang sudi tuh...

walau kita baru jea kenal tapi hububgan kita akrab
kalah kawan2 yang aku kenal dah berpuluh2 tahun...

walau kita tak pernah bersua tapi kita tetap mesra
kalah member2 sek aku dulu yang banyak buat aku makan hati...

walau siapa pun aku korang tak pernah kisah
ko suma leh jea tima aku seadanya tanpa sebarang persoalan...

walau penulisan ku umpama sampah tapi ko suma tetap baca
sampai ke penghujung nya kemerapuan ku ke bebelan ku itu.....

walau apa pun n3 yang aku muat kan pasti ada luahan dari ko suma(yg takde aku tak kisah)
nasihat kutukan pandangan cemuhan kritikan kata semangat doa yang aku amat2 lah hargai.....
......................................................

sebak jea rasa kat dada aku tetiba tingat kawan aku yang membuat kan aku makan hati dengan dia last 2years bcoz of her new friend ngadu domba itu ini... so dia pun kata kan la pada ku yang mana membuat hati aku makin bengkak beb.... then aku slow jauh kan diri dari dia sms dah jarang cal apatah gi... minggu lepas aku ada msg wish raya kat dia then dia reply... dia pun ada tanya member kamcheng aku "adakah aku marah kan dia" but member aku cakap aku sibuk kot...

siyes cakap aku memang rindu giler kat dia sungguh rindu bcoz kitaorg selalu lepak sama2 tengok wayang makan2 window shoping... itu lah keje kami b3 aku member kamcheng member baik... but now aku and member kamcheng jea... i mis her.... sabtu baru ni aku gi tengok wayang bawa budak2 kat rumah tuh... so time tuh tingat kawan baik aku...


p/s: aku rasa ada sesuatu yang aneh dlm diri ku 2 3 hari ni... ku tak tau apa kah itu yg ku rasa kan lagi......

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

12 Response to "F.R.I.E.N.D"

  1. mamai says:
    9/29/09, 4:22 PM

    wah cantik memanang tertarik nie

  2. mamai says:
    9/29/09, 4:22 PM

    wah cantik memanang tertarik nie

  3. sayu=pilu says:
    9/29/09, 4:38 PM

    apa yang wah cantik memanang tertarik nie??? contes eh pakcik mamai... join ar

  4. sI tEDI says:
    9/29/09, 5:30 PM

    blog ni wat aku macam ketagih.. sehari x menulis.. x boleh. ekekekekke

  5. En.Beskot™ says:
    9/29/09, 6:21 PM

    wah...p tgk wayang x ajak..
    gagaga..
    jgn sedey² k..

  6. sayu=pilu says:
    9/29/09, 7:28 PM

    si tedi: ketagih menulis dak aper jgn ketagih lain sudah..hehe

    beskot: sory ar beskot... planng las mint.. len kali eh...

  7. joegrimjow says:
    9/29/09, 9:05 PM

    nak juin ni
    klu xsebuk nanti

  8. sayu=pilu says:
    9/29/09, 9:27 PM

    sila ler join...tarikh tutup lambat gi...

  9. {lumut} says:
    9/30/09, 1:32 AM

    kawan mmg penting.
    tp kawan mkn kawan apakah?hu

    weh lumut ambil itu kad friend.telah kusemadikan di blog ku..thnx sayang.

  10. al-lavendari says:
    9/30/09, 9:04 AM

    pak cik ingatkan warga mas macam pak cik je yang rabun IT dan lambat berblog ! kalau gitu, pak cik ni kira ok lah jugak kan?

  11. Fatt Chin Choy says:
    9/30/09, 11:03 AM

    pasal contest tu aku tadak idea... tak puitis ler... hhahaha\

    dulu masa belajar aku beli destkop jer guna PTPTpu gak... tp tak tahan lama... aku beli laptop memang aku idamkan dari dulu... tp murah2 punya jer... huhuh

    pasal kawan ko tu.. elok lah bermaaf2.. rugi wei hilang kawan

  12. sayu=pilu says:
    9/30/09, 11:12 AM

    lumut: korekorek(jin noty).. kawan mkn kawan bleh blah ler.. tapi aku stil tegur2 biasa jea tak kamcheng mcm dulu gi dah...

    al-lavendari: pakcik uptodate dari saya...(hormat warga mas)..kihkihkih... dulu tadak kesukaan pada benda yang remeh temeh mcm ni.. skrg dah jd ketagihan lak..huahuahua

    ah fatt: ala join jer ko buat style apek lohong ler.. baru gempaq wa ckp lu..
    yup..PTPTpu nie buat aku poning jer..
    dah maaf dah tapi luka tuh tetap ada beb.. yg pasti aku rindu dia