CINTA MONYET 1

v-PANDANG PERTAMA-v
tapi satu hari aku "terjatuh".. baru terjatuh ok... tahun pertama sek men...
.......................................................................................
aku selalu nampak sorang budak laki ni... boleh dikatakan tiap-tiap hari aku nampak dia kat sek...kalau tak nampak aku akan mencari2 kelibat dirinya walau di tengah2 orang yang keramaian..... aku suka tengok dia tak la hencem sangat tapi sejuk mata memandang... dia berkulit hitam manis tinggi lampai smart erm idaman setiap gadis... aku ngan dia beza 3tahun jea... tiap-tiap hari aku mesti nak tengok dia dari jauh jea bcoz aku takut lelaki masa tu(betul ni bukan cobaan).. then aku selalu la usha dia dari jauh sekadar untuk lepas kan rindu yang terpendam ni....hahahaha... dia menengah atas aku menengah bawah so time rehat kita orang tak sama..so aku akan rehat dulu then dia rehat... time rehat dia mesti lalu ikut kelas aku so time tu aku akan memanjang kan leher untuk mengusha dia sambil cover2 supaya dia tak perasan aku yang ala2 lebah ni tengah menyekodeng dia...hehehehehe... tiap2 hari mcm 2 tambah2 lak time mengantuk terus jadi segar bila jea terpandang dia... hem memang penangan yang hebat budak tu sampai kan aku yang "berhati keras ni boleh cair di dalam"... dia plak sorang yang baik suma cikgu suka and sayang dia macam anak sendiri sampai ada yang sanggup nak buat menantu gik... so mesti ko dapat bayang kan betapa hebat nya dia ni..amek ko bukan setakat aku yang cair cikgu2 pun cair gak... time tu aku memang syok giler kat dia kalau dunia ni aku yang punya mau terpekik terlolong aku nak gtau kat suma orang yang aku da "jatuh cinta pandang pertama" ..... time tu aku simpan jea rasa ni sorang2 tapi lama2 aku da tak leh nak simpan g... so aku pun buat keputusan untuk share dengan kawan baik aku masa tu... first aku cuak gak karang kawan aku ni kutuk aku lak tapi alhamdulillah kawan aku faham aku.. kawan aku bagi support kat aku lagi ada la... time tu suma nya aku share ngan kawan aku tu... kadang2 kita orang akan berkumpul sekali kat satu tempat yang mana menjadi port harian kita orang la.. dia pun ada gak so aku pun tak melepaskan peluang yang ada untuk menjamu mata menyekodeng dia tanpa di sedari nya...kih2 kih2... gatal sungguh aku time tu...kah kah kah.... akhirnya setahun pun berlalu...... maka masuk lah tahun ke2 aku di sek... herm kiranya tahun akhir aku dan dia untuk menghabis kan banyak masa bersama...

tahun pertama tak ada apa2 kenangan yang menarik untuk aku kenangi... sungguh sedih sekali...maklum la time tu baru tengah mengenal donia cintan cintun ni......ahaksss

bersambung..............

p/s: sekali terpandang terus jatuh so berwaspada la denagn pandangan mata korang tu....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

4 Response to "CINTA MONYET 1"

  1. mamai says:
    9/9/09, 8:13 PM

    semuanya kenangan manis bertukar jadi pahit pada tahun-tahun akhir..itu aku

  2. sayu=pilu says:
    9/9/09, 11:02 PM

    ada gak sesuatu untuk di kenang...pengalaman hidup mematang kan diri...he he he

  3. caluk@cencaluk says:
    9/9/09, 11:06 PM

    kenangan manis dan pahit tu lah menjadi rencah kehidupan.

  4. sayu=pilu says:
    9/9/09, 11:11 PM

    ko betul caluk.. tapi suma perencah tu diri sendiri gak yang rasa...