SEHATI SEJIWA

SALAM SUMA....

aku tak dan nk update bcoz ada intervw.... hari nih lak kena attend meetg MBN... aku masuk lewat kuar awk aku watak pak pacak jea..wakakaka... kemarin aku tido lama doh dari kul 9mln - kul 6.15 pagi...haha memang sengal doh.. lama giler tido bom meletup kebabom pun aku tak sedar doh... terjaga pg tdi pun terkezut kalo tak terlewat lah aku gi keje... mcm biasa lah tunggu pengangkutan awam pepagi... then dlm perut bas tuh aku meninjau pemandangan di luar hurm nyaman dengan sawah padi yg dah di bajak kete yg lalu lalang.. angin sepoi2 bahasa memang mengasik kan... dlm sepertengahan jalan tetiba mata nih ngantuk lak... aku paksa jgn tido tapi degil terpejam gak.....

sedap tido terjaga mata melilau2 jea tgk2 kat luar ooo jauh gi.... mata pun pejam gi belum puas agak nya tido mati semalam..... dek kerana angin sepoi2 tuh yg bt kan makin menjadi2 aku beradu dlm perut bas tuh..... kepala tersengguk2 jea tido.. lentok kekiri kekanan.. kedepan kebelakang.... then tetibe bas berhenti mengejut.... eeeiiiiihitttt..... aku yg tertido terjaga.. mata melilau tengok luar.... dalam mamai2 tuh tegak kan badan toleh kanan rilek gi... toleh kiri alamak dah sampai... kelam kabut bangun amek beg diri turun bas.... anak india kat seat sebelah toleh tgk jea aku yang tersenggok2 tdi kelam kabut bgun amek beg turun bas... uwaaaaa selalu nya aku jea yg turun kat situ tp nasib baik hri ni ada orang tekan loceng turun kat situ gak kalu tak aku kena gi terminal besar amek bas lain pusing balik ke opis.... huhuhu apa jadah nya menghabis kan fulus.. aku bukan nya beruwang sgt dah ler keje pun welfare jea doh..... pepagi gi keje makan beskot jea wat bekalan... sian aku weh.. hukhukhuk....uwaaa ko gelak kan aku eh.....
========================================

hurm ari tuh time bt contes pokcik beruwang tak nak masuk... beriya2 dia siap kasi alasan gi weh... ku tau ko suma dah baca kan alasan dia... nih aku copy paste balik nak taip satu2 mati ler aku weh.... hehehe...

ayang lum tido lagi
Di Catat oleh ber_uwang 03 October 2009

berkerja shift ini memang membebankan ... sebanyak tidur di siang hari .bila malam tetap mengantuk juga....bila dah mengantuk minda kita tak dapat berfungsi dengan betuluntuk menghilangkan rasa pening kepalaaku berbaring sekejap di bilik persalinan baju ( Bukan bilik bersalin kat hospital tu)tak samapi beberapa minit aku dah terlelap...sedang enak tidur.....tiba tiba terdengar suara..." abang bangun la...."" Cepat lah abang... ayang tunggu ni"Haaaaah ......... aku terjaga dan terus terduduk....sambil mengesat mata aku berkata separuh sedar.." ayang tak tidur lagi ke.....? "Tiba tiba macam guruh aku dengar suara lelaki...." kepala hotak kau berjambul ke apa..."" tu mesin kau tu dah stop ....banyak lah ayang kau"aku terus tersedar sambil malu malu kucing pergi ke mesin....agak agak patut ke aku menyahut cabaran cik sayu= pilu?

............................................
Alasan alasan yang bakal kena tampar laju laju
Di Catat oleh ber_uwang 04 October 2009
10 alasan ....kenapa aku tak mahu masuk ....
contest cik sayu pilu tu..
1. Umo aku dah tua.... takut kalau cik sayu pilu jadi wife aku nanti orang ingat aku jalan sama anak dara aku. tak ke haru biru
2. Aku ada semput... dah tak kuat lagi nak main kejar kejar dengan cik sayu pilu... baru satu pusingan katil aku dah pancit. silap silap masuk sipital pulak
3. Tulang aku dah mula mereput... mana tau cik sayu pilu mintak dukong ke.. tangan aku pulak yang terkulai layu.tak larat nak angkat .
4. Rambut aku dah mula beruban.... tentu cik sayu pilu makin sayu sebab dapat hubby yang hampir bertongkat
5. Benih benih aku pun mungkin dah tak subur lagi... kalau berkebun pun mungkin tak tumbuh.. nanti orang kata cik sayu pilu mandul pulak.. kesian dia.
6. Aku hanya seorang kuli macam bangla... sedangkan cik sayu pilu menager.. kami bagaikan langit dengan bumi
7. Aku kesian kat mummy sayu pilu sebab dapat menantu yang tak minat hindustan. tentu dia marah bila aku bukak siaran EPL.
8. Aku tak reti mengaji macam mana aku nak ajar cik sayu pilu mengaji nanti, silap silap cik sayu pilu lak yang mengajar aku...he he he
9. Aku orang kampung yang kolot ..bimbang tak terikut cara orang bandar .. dah la tu miskin pulak tak de harta yang ada gigi dengan lidah. gigi pun dah lubang lubang.
10. Akhir sekali kalau aku dah nak monopus nanti kesian cik sayu pilu gersang pulak. tentu malam malam dia sama macam aku tak de sekarang.
Nota kaki:kalau cik sayu pilu meminang aku tak tolak..siap bagi diskaun lagi duit hantaranya... ahaaks
===================================

lepas jea aku baca alasan2 pokcik beruwang nih.. aku tefikir nak buat sebagai permohonan yg mereject aku.... dat y aku dah copy siap2 n3 pokcik nih.... tunggu nanti lepas tamat tarikh contes aku leh pos n3 nih "permohonan yg mereject"...hehe kira nya pokcik gi kreatif dr aku lah kan.... tak der orang yg buat pokcik seorang jea..hahahah wakaakakka...hehehhe....... then aku peram lah n3 copy nih........ tup2 satu pagi.......

----_______________________________________----


aku tengah besiap nak gi arau ada keje kat sana... bagun awal2 buka la tenet cek blog b4 gi... nampak pokcik beruwang pos n3 baru tajuk mcm gempaq jea... aku pun skodeng lah... herm memang gempak gilos weh... aku tergelak2 baca..... then baca komen pun buat aku tersenyum dah hahaahah..... nih gi stu n3 pokcik beruwang yg aku copy paste n peram tuh...suma dah baca kan... saja letak kat sini gi sekali....

=========================================

permohonan pokcik beruang yg dah xpired(jgn marah yea pokcik)


.aku bukan ber_uwang
atas langit , bawah bumi
..................................................
..................................................

sayu=pilu
http://berpusinglahroda.blogspot.com/
aygsyg26@yahoo.com
malaysia ............tarikh.14/10/2008

cik sayu=pilu yang ayu lagi cun.....cantik rupawan macam rozita che wan

PERMOHONAN MENGISI KEKOSONGAN HATI YANG KESEPIAN


-Merujuk perkara di atas saya ..seperti yang cik sayu pilu kenal, saya bukan ber_UWANG
-Tujuan saya menulis surat ini .... ia lah .. ia lah ... nak menang hadiah, meminang memenangi hati cik sayu yang sunyi itu. kalau cik sayu pilih saya.. kita bakal menjadi sepasang blogers tegar semalaya. kita akan berlumba lumba mengepos entry setiap hari..
-Kalau kita bergaduh pun kita hanya melepaskan di blog sahaja , jadi mami ck sayu tetap tengok kita bahagia sebab kita jarang bergaduh di dunia nyata.
-Saya berharap. cik sayu sudi bersuamikan saya walaupun saya dah hampir monopus tapi masih mampu memberi zuriat sebagai lambang cinta kita...eh wah...

Sekian terima kasih.
Yang benar,
Beruwang

...................................................................................................


lampiran A

nama: Ber_uwang ( sila rujuk ke jabatan pendaftaran)
alamat: Atas langit bawah bumi malaya
beday: .01-01 -1954
pekejaan: .Buruh seumo hidup
kewangan: .selalu pokai( jangan mintak hantaran mahal mahal ye)
taraf hidup: .Atas sikit dari kemiskinan tegar
kelebihan: ..Mengeluarkan asap melalui hidung
kekurangan: .Buku bank selalu baki bawah sepoloh hengit
kecatatan: ...Gigi berlubang
kesempurnaan: .Rambut color putih semula jadi
keimanan: ..Sanggup di pimpin ke masjid atau surau .. saya selalu sakit lutut

...........................................................................................


lampiran B


sijil2 apa jea yang ko ada saya ada sijil darjah nam, sijil beranak, sijil berhenti sekolah, sijil halal ( sebab dah bersunat)

==========================================

tetibe dlm hati berdetik.... mcm tau2 jea pokcik beruwang nih apa yang tersurat n tersirat dlm hati aku...... nak buat n3 reject nih but pokcik dah buat terlebih dahulu dari aku...

menjadi satu kemusykilan and tanda tanya pada akumacam mana pokcik tau eh apa yg ada dalam hati aku.... hurm nak kata kembo tak mungkin pokcik dah tua berambut putih sedang kan aku masih muda lela...cun melecun gi tuh...hehe bajet cun la tu uwekkks... hurm aku pun confius sedikit.... tak tau nak cakap apa gi... uwaaaa... so apa kata ko lak cakap dalam luahan di bawah ni....

mungkin naluri aku and pokcik sehaluan tak pun sepandangan atau satu kebetulan


hurm tak nak cakap bebanyak sebenar nya nak tanya

aku & pokcik beruwang sehati sejiwa

@

aku & pokcik beruwang sehati sekata


kihkihkih

kita orang sehati sejiwa kah???? ahakzzz


**sory copy paste tak gtau pokcik lu bcoz nanti tak jdi surprise dah...hrp maaf di terima k
**nama2 di atas takder kena mengena pun k
**n3 nih bukan n3 aku gatal tapi sekadar gurauan semata menghiburkan hati yg luka
**satu gi aku terlupa tarikh contes tuh betul aku tak tipu..siyes terlupa nk anounce mlm tuh
**aku tak tau nak cakap apa gi da
**ko plak la cakap ok....


p/s: asik tergendala jea nak pos n3 nih... tenet pun mengong jea mlm nih.. aku punya ikon kat window dah hilang macam babeng jea doh.....skt hati tol la....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

12 Response to "SEHATI SEJIWA"

  1. jalak lenteng says:
    10/16/09, 2:42 AM

    haha...senak aku bace surat tuh..

  2. ber_uwang says:
    10/16/09, 8:07 AM

    kita memang sehati sejiwa, sehati sekata cuma yang tak boleh sehati tido sekatil..kang kena pelangkong dengan mami ... he he he


    bila nak gi langkawi?

  3. sayu=pilu says:
    10/16/09, 9:04 AM

    jalak: haha jgn tercirit kat sini sudah..wakaka

    beruwang: yoyo oo jea pokcik... haha bkn setakat pelangkong jea tongkol kayu pun dapat gak..hahaha

    g langkawi bebulan madu erk...heheeh
    mayb 24 hb november nih gi pangkor jom ar

  4. mamai says:
    10/16/09, 9:23 AM

    siot lawak la kamu nie kalau tak kerana dalam opis sah aku gelak terguling-guling

  5. mamai says:
    10/16/09, 9:23 AM

    siot lawak la kamu nie kalau tak kerana dalam opis sah aku gelak terguling-guling

  6. sayu=pilu says:
    10/16/09, 10:22 AM

    pokcik gelak kan lak..huhuhu

    hahaaha pat mna yg nk gelak guling2 tuh msti yg tido dlm bas kan..wakakaka

    gelak la gi

  7. caluk@cencaluk says:
    10/16/09, 10:44 AM

    aku x cemburu kat sapa2 lah sayu he he, aku ade busy skit aje.

  8. Aku Beskot™ says:
    10/16/09, 11:13 AM

    berape byk doh da..
    haha..
    ak undi ber_uwang..
    siyes dia stylo..
    x pasti dia ni btol² da tua ke x..
    tp ak yakin dia muda lg..

    korg bkn takat sehati sejiwa..
    siap sehati berdansa lg..
    ape lg..
    berdansa la..
    gagaga..

  9. sayu=pilu says:
    10/16/09, 11:30 AM

    caluk: oic.. ingat ko jeles..hehe

    beskot: erk aku baru pasan doh byk giler..haha kan aku tgh biul nih..

    cait ko nih beskot aku mana tau berdansa kang tepijak kaki pokcik beruwang tak pasal2 lak weh kena pakai tongkat...

  10. al-lavendari says:
    10/16/09, 12:11 PM

    memang kelakar, bersahaja dan menghiburkan. satu gaya baru dan segar dalam penceritaan. teruskan.

  11. seroja jingga says:
    10/16/09, 8:37 PM

    wakakkaka
    sakit perut akak.dah lah!nak g kencing nih!

  12. sayu=pilu says:
    10/17/09, 7:41 AM

    al-lavendari: :))))

    kakjingga: hahahah...nak ikut...heheh