BORED SATU-DAY

salam suma...


hari ni tak tau nak buat apa... boring giler duk rumah jea ngan mummy ku... makan tido suma nya ngadap tb jea... ada gak perkara lucu yang berlaku time tuh... bg aku lucu ler bg ko suma lak tak tau ler... story sikit eh....

aku ngadap lappy... mummy baring ngadap tb... tetibe mummy ku bersuara....

mummy: 'pi amek mee goreng kat dapur sat'
aku: 'hurm sat2 (ayat biasa dari mulut)... nak tengok ni sat' (tgh layanz 15Malaysia-filem pendek tuh).. sambil tergelak aku tgk yang "Potong Saga"... panggil mummy tgk sama... bantai dua2 orang tergelak2... aksi lepas sunat tuh yg tak tahan mcm sengal jea bangap pun ader...hahaha
aku bangun gi amek makanan kat dapur bawa makan kat depan tb (dah macam dapur).. aku angkut sekali ngan air teh ais mee grg nugget kopok twist... bantai makan jap sambil tengok cite bollywood title "Fashion"... memang bes citer tuh.... time tgk tuh pun dah setengah jalan dah so permulaan tak bapa nak tau sangat... tapi ending memang best... saper2 yang rasa down giler tuh boleh la tgk citer nih sure bangkit semangat ko semula.... sambil makan sambil tengok tb memang bes woi bcoz ku tak sedar yang ku makan banyak giler... and dalam pada masa itu berlaku lah perkara lucu antara aku and mummy ku....

aku: 'mencekek punya la tak ingat dunia... sambil makan mata tgk tb tangan suap makanan dlm mulut... kunyah2... tangan gerak gi suap mknan dlm mulut"...
mummy: "aksi yang sama dengan aku jua... makan mata ngadap tb"
aku: 'tengah sedap2 mencekik tetiba tercekik.. gelabah tuang air... elok penuh jea air tuh dalam cawan tetiba tumpah lak.. yea la tangan sibuk menggagau cawan mata sibuk tengok tb tak lepas2... tumpah abis air tuh..."
mummy: 'stat ler leteran nya yang terpaksa aku denga... tuh la mata tgk tmpat len tgan bejalan...blablabla....
aku: 'minum air.. bangun amek kain burok lap la... tengah dok ngelap mata ngadap tb gi.. then sambung makan smula'
mummy: makan.. then tangan gagau cari cawan tapi mata tengok tb... tetiba cawan air terbalik... so tumpah ler air tuh kat lantai'
aku: 'hurm... senyum kambing jea... amek kain burok lap air tuh'
mummy: 'tersengeh2 tengok aku..

dua2 orang sama mata tengok tb tanagn jalan... orang selalu cakap bapak borek anak rintik yang nih apa lak aku nak cakap eh... ada sesaper leh tolong jawab kan tak..?????
...............................................................................................
tingat minggu lepas gi tengok wayang ngan bebudak kat rumah nih criter "Jin Noty"... bes gak criter tuh... ada pengajaran di sebalik gelak ketawa tuh.... sebelum tengok wayang bebudak nih nak main bowling lu... so bawa lah gi boling place baya amek kasut masuk pot stat game... aku tak main pun malas jus nak nengok jea... sambil tuh cuci mata sikit tengok lelaki sasa...hahahah gatal tahap gaban...

lepas game tengok lah sapa yang jadi juara... bleh tahan gak budak2 ni... nasib bek aku tak main kalau tak buat malu jea... hahaha.. aku main masuk longkang jea la jawab nya...kihkihkih buang karan tol....


ni tiket wayang Jin Noty..... bes gi la tengok....

p/s: kalau ada orang teman kan mesti bes... arg... rindu nya...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

11 Response to "BORED SATU-DAY"

  1. rizputra7 says:
    10/3/09, 10:32 PM

    pergi sorang2 ker..tak ajak pun..

  2. al-lavendari says:
    10/3/09, 10:44 PM

    pak cik tengok cerita tu bila dia main kat tv nanti je lah

  3. ✖sLap mE pLz!™✖ says:
    10/3/09, 11:20 PM

    lm xmen boling..
    bila nk tunjok terer neh hurm..

    **bez plak lgu tamil neh

  4. mamai says:
    10/3/09, 11:25 PM

    pakcik juga dah tengok citer jin noti tu bagus juga citernya

  5. ber_uwang says:
    10/4/09, 12:57 AM

    uh uh tak ajak pon....

  6. sayu=pilu says:
    10/4/09, 9:57 AM

    rizputra7: tak arr g 9org nek keta berhimpit mcm sadin semata2 nak tgk jin noty

    al-lavendari: tunggu ulangan tahun depan yo..hehe

    slap me plz: jom mgu depan kita gi..hehe

    mamai: napa tak ckp kalu tak leh ikut pakcik blanja..ngeee

    beruwang: jom mgu depan kita gi tgk pisau cukur lak...erk

  7. Jard The Great says:
    10/4/09, 10:36 AM

    waaa.. RM7 ja.. murah.. murah..

  8. anaklaut says:
    10/4/09, 1:10 PM

    nape x ajak anaklaut sama...

    nak gak gi tengok wayang ni..;))))

  9. sayu=pilu says:
    10/4/09, 2:02 PM

    jard the great: biasa la kg..hehe

    al: ok set.. mgu depan gi tgk pisau cukur.. al blanja..kihkih

  10. Fatt Chin Choy says:
    10/4/09, 7:23 PM

    giler khusyuk tgk tb. ada mamat hensem kat tb kot. haha

  11. sayu=pilu says:
    10/4/09, 8:26 PM

    tak der lah ah fatt.. cuma crite tuh mcm 18sg jea... aku pun terpegun tengok doh..hahaha sengal aku