JAWAPAN YG TAK PASTI

salam suma....

aku dah kembali buat seketika ini... hurm penat giler wa cakap lu... 1mgu rasa 1tahun bagai... punya la penat tak terkata tak terkira... semalam balik nek tren punya la ramai makluk samapi kena diri2 nek lenguh kaki tangan aku nih... hurm nek bas pun selesa gi tapi tuh la pasal diri ni gatal sangat nak nek tren... hambek ko sampai kan nak beli tiket pun tak sempat... bayar dalam tren jea.... hahahaha...... aku tak tau nak criter apa kat sini.. dah lama tak menaip otak pun mcm tak betul sikit... idea pun macam beku jea nih...

ok lah aku nak criter tentang criter nih.. bcoz aku tak tau camna nak putus kan keputusan nya... semalam aku sampai2 jea rumah dah kena terjah ngan soklan yang aku sendiri tak pasti apa jawapan nya yg seharus nya aku beri...


YA @ TIDAK


YES @ NO


..............................................................


hurm hal nih dah lama dah... timbul time raya ke-3 yang lepas... walau pun baru sebulan tapi kira dah lama ler sebab dah lebih dari 1 2 3 hari...hehehe.... hurm camna nak bercerita nih.. aku macam tak pandai dah nak susun ayat2 nih... aku cuba lah erk... kalau terpanjang ko suma cuba2 la bawa bersabar k and terus kan bacaan ko suma sampai abes.... nih criter yang di kumpul kan sebulan yang lalu.... aku nak stat dah nih criter...




1 2 3 ......................


raya pertama aku beraya di sini di kampung mummy yang dah menjadi kampung halaman aku sejak dari usia aku 7thun gi sampai lah umo aku dah 24thun.... aku nih orang kampung jea duk pun cerut hulu banat.. then raya ke2 aku and adk2 aku gi rumah maktok blah abah lak.. kita orang duk sana 2 hari jea raya ke3 malam tuh dah chow balik kampung bcoz raya ke4 nya aku dah stat keje.... then sampai rumah aku bagi la pada mummy bekalan yang maktok kasi... then aku gi lah bersih kan diri baru lah segar sikit...


malam tuh memang ramai ler suma anak2 menantu2 cucu2 cicit2 jea blum ader gi... bak kata ramai ler suma nya balik beraya kat rumah toknek... dorang memang cam tuh balik rumah toknek raya ke2 or ke3 bcoz nanti leh dok lama sikit... almaklum lah makan kat sini sedap2 bcoz mummy aku nih teror masak that y ler aku jdi mcm belon yang di pam2 jea sejak dk rumah nih...ahahaha... susah weh aku nak kurus kan badan nih....huhuuhu


then lepas jea aku siap mandi aku balun nasi laksa ketupat rendang apa2 jea yang ada kat dapur aku godek2 aku jumpa aku balun.... mau nya tak tembam weh... huhuhu.... dah fultank aku gi lepak luar rumah kat beranda tuh... bes jea tengok ramai lepak situ makcik2 aku gebang sampai tak ingat dunia.. bergelak ketawa berdekah2 tak tau dah malam... memang mcm tuh bila dah berkumpul ramai2 nih.. criter yang dah lama pun di ungkit kan semula.. kemudian pakat2 gelak tak mau2 nya.... then aku pun join lah dorang nih... aku tak nyampuk sgt jus denga and gelak jer apa yg terasa lucu... aku masih keletihan balik dr rumah maktok.... tgh2 rancak bebual tetibe aku di terjah oleh matam aku...


"haaa..... kami dah jumpah dah nak bg kat hang"

"aku tercengang2 jer... jumpa apa? bg apa lak ni... muka dah berkerut2 yg penat tadi ntah hilang kemana pun tak tau"

"yg lain2 pakat gelak2 jer"

"mummy lak senyum sengeh2 pandang aku.."

"aku lak trus tanya mummy...awat nih? pasal pa? ada apa ni?" cuak giler tim tuh..

"maktam aku masih beria2 lagi nyakat aku"

"suma pakat gelak2 cakap dorang suma setuju...."


dalam otak aku mula berteka teki..hurm dah ada orang datang MERISIK aku ker.... ada orang PINANG aku ker... ada yang datang BERTANYA kan aku ker.... aduh confius nya and jiwa tertekan jea bila dalam situasi mcm nih... di main2 kan oleh suma orang yg tau kisah benar yang aku blum tau.....then depa tengok muka aku nih yg dah cuak tahap gaban... mula ler depa gtau kisah nya pada aku.... maktam memula kan lah criter nih....


"raya ke2 ritu anak sedara maklang(dier) ada dtg beraya rumah maklang(sebelah rumah toknek jer)....maklang nih kak ipar pada mummy aku.... hurm baik budak nya hencem putih gebu tinggi dah keje.... bla bla bla.... memang suma nya baik2 ler yg maktam cakap kat aku... aku jus denga jer sambil tersenyum dalam hati....yer la aku tak tengok pun real2 so aku tengah bayang kan ler macam na muka dier.... aku leh nampak kehenceman dia kemachowan dier keputihan kegebuan dier ler.....(tp biasa nya apa aku byg kan tk kan sama bila tgk real..hahaha).."


"then mummy bersuara lak... hampa nih pandai2 jer ntah2 orang tuh dah ada kawan calon2... kita lak dok pandai2 nak kenen2 .... sambil tuh mummy sempat jeling kat aku... aku lak asal nih.. mummy cakap dier dah ada gf ker ckp aku dah ada bf???? hahaha aku senyum jer...."


"maklang lak bersuara.......dier bagus budak baik sesuai sangat ngan aku nih....dier tak der gf gi...dier suh tolong cari kan tuk dier.. dier tak dan nak cari gf...hahaha nk gelak jer aku denga.. aku pun senyum2 jer la...."


"then tetibe suma mata hala pada aku....ha mcmna nk dak... aku??????? hurm tak yah la kot..."tolak dengan baik tapi dalam hati NAK NAK NAK NAK NAK...hahahahaah... senyum jer...


"makusu lak masuk campur... hampa nih dok syok2 ntah2 dier tuh dah ada... tak kan nak gtau kot.... pandai2 sangat nk kenen2 orang..."


"maktam... aku tak kira aku nak yg tuh gak...sesuai dah ngan hang... maktam nk bgi kat hang gak..alang nanti pi habaq kat dier k..kita kira tgk mcm na..."


"maklang...ok... nati alang habaq kat dier....ahaa esok ada open house kat rumah anak menakan alang yg sorang gi.. dier mesti mai....leh la pi sana njumpa dier... anak alang nak pi leh ikut sekali"


"aku..eh takleh2 keje dah esok.."


"maktam...tak per len kali lak ajak dier mai rumah.."


"aku...nak angkat kaki nati orang cakap apa lak..duk tunggu situ gi...10sion nya tak terkata...."


"mummy pandai cover dengan menukar topic perbualan tuh... sambil tuh sempat pandang aku... sambil senyum2 bcoz ada kisah antara aku mummy toknek and adik ppuan aku yg buat aku kemaluan tahap giler2... berderai tawa dorang malam tuh..nanti aku cerita"


aku pun angkat kaki masuk bilik tido... penat gilr memang dah tak sedar gi... then keesaokan pagi nya... topic matchmaker nih dah diam trus.... sampai lah semalam bila jer aku sampai rumah aku di terjah dengan maklang tentang video kat utube 'Hang Tuah Fail SPM'.... aku memang dah tgk video tuh b4 nih... mummy suh aku buka video tuh maklang and makteh nak tgk gak.... aku pun dah balun laksa kt rumah maklang..balik rumah toknek buka ler utube kasi dorang nih tgk...


then dalam dok tgk2 video tuh... maklang memula kan bicara baik punya... nak tau tak saper yang buat nih... aku... hurm saper dia... mummy lak nyampuk, dia dah tgk dulu pastu gi kami2 ni tgk... maklang sambung gi... nak tau tak saper yang buat nih... aku, hurm saper dia maklang.... hurm dier lah yang buat video nih... aku????? ahaaa biar betul..mana alang tau.. dia habaq kat alang baru nih alang gi KL konvo nak dia merangkap sepupu aku.....


aku lak oooo rajin nya dia dok buat menda nih.... hahaha sambil suma dok gelak2 lah tgk video nih.... then tetiber maklang bersuara...


"dier tanya alang...mcm na yg ri tu jadi tak..dier nak kenal nih sungguh2"

aku blur gi time th tak dapat tangkap.... dah lama sikit baru aku tingat...time tuh suma dah gelak2 baru aku tersedar and dalam nada terkezut nya aku tanya 'alang bgtau dier ker pasal yg malam tuh suma orang dok cakap....alang kata yer.... huawwww aku terkedu weh... tak tau apa nak cakap..."


b4 maklang balik rumah dia cakap esok bagi jawapan eh... dier dah tak saba nak kenal.... dier minta mukabuku email friendster nak tgk nak kawan ngan aku....hohohoho



memula aku nak cakap jer NAK.. then bile tetiba maklang tanya aku umo bapa...24thn and dier lak 23thn..... waaaa tak kan aku nak kawin yg laki yg muda dri aku... nanti aku dah tua dier muda gi.... and yg paling aku tak leh blah,... nak panggil apa ABANG ker umo aku nagn umo dia beza weh... aku 24 dier 23... nak panggil apa nih...ahahaha konfius..aku nak tolak jer lah...



apa pandangan korang...


YES

NO

mana satu yang aku harus bagi....





p/s: sory aku tak reti upload video...huhuhu
P/S: aku sakit perut senak tercirit2 termuntah2...huhuhu... semalam mummy bagi aku makan ubat PIL KURUS badan.. alu pun makan gak sebab nak kurus walaupun dlm keadaan was2... hambek ko paji nih dekat 20x ulang gi jamban 5x muntah... aku dah tak sanggup mcm nih... tak yah kurus pun tak per lah weh... naik lembik badan nih berlari2 gi jamban.....lama giler aku taip weh berselang seli gi jamban....uwaaaaa penat nya

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

15 Response to "JAWAPAN YG TAK PASTI"

  1. imHepPie says:
    10/24/09, 11:43 AM

    yes yes yes hhaha..aku nak!!

  2. mamai says:
    10/24/09, 12:18 PM

    abis cek beskot tu camner dia dah menangkan

  3. Aku Beskot™ says:
    10/24/09, 1:00 PM

    kakaka..
    x bley blah soklan mamai..
    xpe la.biar ak undur bri..
    *sj je wt ayat tchng..gagaga
    cinta x knal usia la sayu oi..

  4. jalak lenteng says:
    10/24/09, 2:24 PM

    hahaha...die kalu dah split decision nih..baik NO jer..

    ya..C.I.N.T.A. itu tak knl usia..

  5. ber_uwang says:
    10/24/09, 4:05 PM

    tu la dulu pak cik nak.. ko tak nak kata tua sangat... skg dapt yang muda tak nak juga... kesian beskot tunggu ko

  6. sayu=pilu says:
    10/24/09, 5:23 PM

    imheppie: ko nak ker... abhes aku cmner kalo kasi ko....waaaakkaka

    mamai: alahai pokcik... itu contes jer..kang marah bakal bini beskot...ahakzz

    beskot: ko nak undur diri watper.. biar ler aku cukup kan kuata...hahaha

    jalak: erk..cmtu ker weh... tapi aku nak..kahkahkah suami muda tu weh bleh buli selalu...ngeee

    beruwang: agaga pokcik lambat anto borang sgt... muda takut nti dia tringin nk bebini muda lak..hukhukhuk

    **beskot leh isi kuata yg lain lak..bf ker..kahkahkah

  7. NuR says:
    10/24/09, 6:08 PM

    salam
    cik sayu pilu...
    first time singgah sini..
    emm..
    tak tau nak bagi pendapat mcm mana..
    hehe..
    saje je nak tinggalkan jejak..
    jgn maraaa..

    =)

  8. sayu=pilu says:
    10/24/09, 7:18 PM

    wsalam...
    dtg lah lagi..di alu2 kan..
    ala...ckp yes no ya tidak jer...

  9. seroja jingga says:
    10/24/09, 8:15 PM

    abih bekot camne??!1

    ape pun siasat lah dulu..jgn mudah terpedaya dgn luaran saje

  10. Fatt Chin Choy says:
    10/25/09, 2:36 AM

    peluang bukan datang selalu

  11. arque says:
    10/25/09, 2:11 PM

    beskot,kau cari lain lah ye.

  12. sayu=pilu says:
    10/26/09, 11:00 AM

    kakjingga: adeh... asl kakjingga mcm pokcik mamai... kitaorg takder pa2 pun la..jus contes... CSI tlg siasatkan..

    ah fatt: erk..yea tak yea gak eh..
    rembat jer

    arque: arrggghhh ko pun sama arque...toing2

  13. caluk@cencaluk says:
    10/26/09, 2:12 PM

    kau dah gi terkucil ke belum ha ha.

  14. sayu=pilu says:
    10/26/09, 2:30 PM

    dah la weh...
    ko nih buat aku blusing weh

  15. lumut says:
    10/28/09, 6:11 AM

    ko jmpe laki tuh dulu...
    tgk sndrii..apesal aku tertggl neh