AKU MASALAH

salam...


hurm ko suma sehat ker... aku dapat rasa kan yg aku tak sehat... otak pusing2 hati serabut jiwa kacau bilau perasaan kucar kacir....hishhhhh aku rasa nak marah orang jea semalam nih.. dah la tenet mengong buat hal jap ok jap ko.. macam hampagas jea.... ntah knapa aku jadi mcm nih... rasa suma nya serba tak kena jea wh... rasa kekosongan yg teramat2 sangat kat dalam nih... tiba2 empangan mau pecah lagi tapi aku tahan guna kan benteng kekerasan akal dengan mengsyko kan sikit perasaan nih jgn ikut kan kata hati... aku harus kembali kuat seperti dulu tanpa dia di sisi...... dah la tanak citer hal dia gi karang empangan pecah pipi bah dek air mata... saper nak jawab ngan mummy mata bengkat sembab.. aku gak yg terpaksa berjawab....
..............................................................

sejak kebelakangan nih aku bz ngan ketas keje and aganda opis so otak aku pun kekurangan oksigen maka terjadi lah pelbagai perkara yang pelik tapi benar dan ajaib nya sorang pun tak perasaan cuma aku jea yang perasan... bcoz yang pelik tapi benar dan ajaib tuh datang nya dari aku.... perkara nih terjadi pada aku bermula akhir tahun lepas and terbawa2 sampai lah sekarang nih... sungguh bermasalah weh... criter nya bermula macam nih

biasa lah untuk menjimat kan kredit masing2 so masing2 akn berhubung cuma melalui sms jea yg mana memang murah lah dr col.... ok bila kita just berhubung cuma melalui msg jea jadi nya b4 maklumat tuh nak sampai ke otak makan masa lah jugak kan... kena lah polo beberapa stage luh kan... tgan tekan buton mta tgk skrin fon sambil hati berbisik baca msg and otak akan tafsir kan semula msg tuh sambil tuh kena ingat msg tuh bcoz jap gi nak kena balas semula... sebelum otak nak tafsir tuh byk lah gangguan yang datang bunti bisg lah kawan pgil kita lah so suma nih akan buat kan kita terganggu dan apa yg di tafsir tadi jadi sebalik nya.... kita mula kan dari dapat msg jea lah k sebab perkara nih berlaku lepas aku dapat msg.... kuang2 kuang2....


brengbrengbreng...(bnyi msg msk)

aku tekan buton read msg "ibu, tolong beli kat i nasi letak lauk ikan keli grng sambal ulam sayur...kalau takda ikan keli letak ayam grg"...dah siap baca otak mula tafsir and save dlm memory bcoz nanti nak kena kuar kan balik...(dlm kelas)

sampai kedai mkn "amek nasi letak laukikan keli grg ayam sambal ulam sayur".... gi cashier byar kena rm7 (bapak mahal nak mampus)...kasi kwn aku tgk2 lain yg di suruh lain yg di buat aku


aku"u nak nasi lemak tak..tanya ina sama".... brengbrengbreng
"i nak 2 bungkus,ina tak nak"... makcik nasi lemak 10bungkus(5org sorg 2bgks sekali ngan lunch save budget)...blik rumah kwn aku cakap ina tak nak la.. aku????

"ibu karang tunggu kat PI, i nak gi beli mkn i amek u sekali"....
aku.."ok u nak makn apa jap gi i balik nek bas"
'la kan i ckp nk masuk dlm"
aku"ooo kk tercilap baca...heheh"
"u tuh memang memanjg lain orang taip lain u baca lain yg u buat"


hohohoh aku ada masalah dalm mentafsir msg..uwaaaaada ada yg lebih teruk dr nih lagi tapi tak larat nak taip dah.... sekarang nih kawan2 aku taip msg seringkas yg boleh utk aku takt aku buat menda lain lak... kihkihkih....
...............................................................................................

kalo ada sesaper yang perasan masa aku umum tarikh tutp contes hari tuh aku pun ada buat salah gak... aku taip kontes akan tamat pada hari ahad 10hb Oktober tepat jam 12tgh malam..... tapi bila aku dok sengsorang terfiir smula ahad 11hb OKtober lah, then aku tuko smula.... lates nih pasal meraih vote untuk pemohon contes aku umum stat 3 hari bermula esok rabu 14/10 - khamis 16/10...sepatut nya jumaat lah kan...nih la masalah aku yg amat merisau kan



....................................................................

dulu2 masa aku remaja aku suka cakap terbalik pada perkataan yg ada 2 perkataan... contoh nya macam nih..... kucar kacir ----> kacir kucar ........ aku selalu tersasul tak tau napa nak kata lidah pendek tak pun mulut senget tak juga.... memang kebetulan kot... nih perkatan yg aku selalu tersasul

satu hari mummy nak masak makan tgh hari so aku bg cadangan "kita grg ayam buat sayur buat sambal tumis ikn bilis".... "sayur apa nak buat"..."hurm buat sayur kongkang jea lah"... tetiba kahkahkahakah sayur kongkang....adik aku yang laki bantai gelak guling2 atas lantai..."woi kak mna ada sayur kongkang...kangkong ada ler"...mummy pun turut gelak kn aku.... aku???? tersengeh malu2 kucing siam...

waktu petang di lain hari lak..."malam nih ada citer kongking kan kat tb2....adik aku yg laki..kahkahkah..kingkong lah kak oit...da ka plak kongking...aku???? erk btl lah kak kata kingkong...so bertekak mulut lah kita orang hari tuh..aku nak menutup malu but las mummy cakap awat hang asik dok ckp terbalik nih?? aku diam senyum gelak2 atas kebongokan diri sendiri..bikin malu jea doh...wakakaaak memang batul aku bermasalah...huhuhu

aku masalah bermasalah tol ler

byk gi aku suka ckp terbalik...waaaaaa aku pun tak tau apa punca nya jd cam nih.... korang pun gelak kan aku erk...... tak per2 gelak lah lagi....


**aku nak cakap pun kena pk 2 3 kali kasi denga tol2 lu kang aku jawab lain tak ker malu nama nya tuh...heheheeh


p/s: aku rasa macam ngokngek jea pagi nih... dia datang lagi semalam... saper leh tlg basuh otak aku weh aku upah ko 1000det (yg merah tuh himpun 10kping bru 10sen)...wakakaka

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

15 Response to "AKU MASALAH"

  1. seroja jingga says:
    10/17/09, 12:18 PM

    akak ade sorang kawan having the same thing..

    jgn ambik remeh bende2 ni..kene buat sesuatu..jumpa doctor yang berkenaan
    serius akak cakap ni..

  2. Aku Beskot™ says:
    10/17/09, 12:58 PM

    hmm..
    bahye ni..
    rasenye kne p jumpe pakcik kordi la..
    mungkin dia ade cara nk slesaikn mslh ni..
    hehe..

  3. anaklaut says:
    10/17/09, 1:43 PM

    salam...

    sayu-pilu..

    bercakap terbalik? kat sekolah anaklaut pun ada pelajar yg mcm ni..

    tapi lama2 ok la tu..


    p/s: cik sayu jangan kecil hati, pasal penarikan diri anaklaut tu..
    ramai lagi calon tu..kan.. beruwang, beskot, dan rizputra7,
    saya baca yg beruwang pun sangat best terguling2 saya gelak.., baca yg beskot pun sama, mereka semua hebat2.

    so tarik diri lah, bukan disebabkan oleh takut nak bagi alamat atau no hp ke, bukan..
    bila dah ramai yg hebat2, saya undur diri saya..tak mampu nak bersaing, lebih2 lag ngan ketiga2 blogger yg hebat tu..

    anaklaut

  4. ber_uwang says:
    10/17/09, 2:49 PM

    cakap terbalik tak pe jangan jalan terbalik atau pakai baju terbalik ke...

  5. falcon says:
    10/17/09, 3:36 PM

    hohoho btl2 masalah kamo nih... sabo je la...aku da follow blog kamu ni...

  6. sayu=pilu says:
    10/17/09, 4:01 PM

    kakjingga: huhu sayu pun rasa mende nih serius gak... tp nak jumpa doktr ape tak skit jiwa kot...uwaaa

    beskot: yea ker beskot... tapi cmna nk ckp..ko tlg ckp bg pihak aku leh..heheh kita kn kwan..

    al: wsalam...yea ker..nsb ada org lain gi...ok no hal itu pilihan al...

    beruwang: yea ker tapi kerana mulut bdan binasa..huhuhu... penah pakai tudung terbalik..heheh

    falcon: 3mas... napa tak leh msk blog ko we...

  7. ZARA 札拉 says:
    10/17/09, 4:12 PM

    alahai~

    takpe2~

    kalau pusing2~ nanti dapat benda yang sama gak semula, agaknya~

    hehehe~

    harap kamu kembali ceria!

    =)

    Zara.
    Dunia Sebelah Zara.
    (http://shafaza-zara.blogspot.com)

  8. sayu=pilu says:
    10/17/09, 4:27 PM

    zara: pusing2 rasa gi pening...uwaaa...sakit otak tol ler....huhuhu

  9. rizputra7 says:
    10/17/09, 5:34 PM

    apa cerita nie???main tarik2 tali pulok sekarang nie yer....aku pon nak tarik juga ler

  10. sayu=pilu says:
    10/17/09, 6:41 PM

    tarik tali aper weh...ko nie baru muncul erk

  11. mamai says:
    10/17/09, 8:35 PM

    huh kamu benar-benar dalam masalah yangtak dapat nak di tolong hehehehe

  12. sayu=pilu says:
    10/17/09, 9:54 PM

    pokcik..huhuhu tlg lah..jgn gelak kn jea...

  13. anaklaut says:
    10/17/09, 10:43 PM

    salam....sayu,

    nape komen di anaklaut " tanpa nama"

    tapi di bawahnya ada nama sayu=pilu,

    nape mcm tu?

    tak perlu guna Anonymous.. sayu boleh kata apa saja, komen apa saja..anaklaut okey punya..:

    apapun tq...

  14. Fatt Chin Choy says:
    10/18/09, 1:18 AM

    besar ni masalah memang

    opsss... aku pun dah terbalik taip
    haha

    pasal sms tu maybe ko tak fokus ko apa ko baca... masalah mata tu sebab fokus tak betul

  15. sayu=pilu says:
    10/18/09, 1:22 AM

    al: sory tenet buat hal

    ah fatt: huhuhu mayb kot weh