YES YA ITU JAWAPAN AKU

salam suma.....

beberapa hari nih aku kehilangan mood untuk menaip... idea mencurah2 tapi dek kerana otak aku serabut macam sabut beb.. sungguh wa cakap lu... bersimpang siur neuron neutron kalo buka tempurung sure pengsan weh ko suma tengok.... hukhukhuk... hurm walau pun tengah toing toing... aku nak gak menaip buat senaman tangan sikit...heheheh...



erm... hari tuh aku ada criter dalam n3 baru... yg ni ha JAWAPAN TAK PASTI (n3 kat bawah jer pun nak gak buat link) berbagai2 jawapan yang aku terima.... paling lawak sekali aku di tanya mana nk campak beskot kalu aku trima dgn jawapan yes @ ya...hahahaha... ok aku buat pembetulan di sini eh.... sian si beskot tuh weh... aku buat contes suka suki jer bukan nya betul2 pun nak di ikat dengan beskot... nak cari pengkarya yg bagus mengayat bakal2 bini mereka nanti..ahaha.... kalu betul pun sure beskot tak nak kat aku.....yer la aku kan cakap terbalik....huhuhuhu kang dia pening lak lain dia suh aku buat lain aku buat and lain aku nak dia buat lain lak dia buat... hahahaah.... aku tau korang pun sure pening lain lain lain......ahaha...


aku nak criter kesinambungan JAWAPAN YG TAK PASTI.... hurm hari sabtu aku criter pada ko suma.... then hari ahad satu hari aku jadi silent reader and komen sikit2 buat onar kat blog sesaper jer yg aku jeles...hahahaah jahat kan aku weh.... ahad aku sibuk buat keje yg melambak tuh 10sion doh... macam lahabau jer aku rasa... gi anta proposal selalu las2 las wek reject nk yg baru... mampus arr nak kampoi 5bulan punya keje dalam 2 3 hari.. sakit otak siot... and hari ahad tuh gak aku di terjah dari pagi sampai malam....
.........................................................................
jumaat malam dah di terjah dgn soalan NAK TAK???
sabtu pagi di terjah dgn pertanyaan MACAM MANA???
ahad pagi diterjah dengan MACAM NA NAK TAK JADI LAH EH???
--------------
aku diam seribu bahasa kelu lidah tak terkata
hanya senyuman jer terukir di bibir
=="org ckp diam tanda setuju"==
=='senyum tanda mau'==
tapi aku speechless
membayang kan dia dan aku berbeza
aku perempuan dia lelaki
(dah jgn pk yg sulit2 yer kang ada yg kena 5kupang)
aku 24 dia 23
aku tua 1thn dia muda 1thn
aku kakak dia adik
tak leh blah
...................................................


hari sabtu malam mummy dok dekat ngan aku sambil jeling2 aku buat keje ngadap lappy nih... aku dah rasa semacam jer nih... tapi aku diam gi khusyuk buat keje walau pun minda aku ligat jr berpusing mcm gasing... dalam hati dupdapdupdap... then tetibe msg msuk proooottt... bateri low plup terpadam... aku capai hset on smula... mummy tanya hang dok msg ngan saper tuh... kawan tanya keje awat... hurm dah habaq kat maklang lum... aku geleng pala and wujud perasaan semacam jer time tuh...


mummy pun criter lah kat aku pasal dier.... aku denga jer sambil sibuk2 kan diri ngadap lappy... then lepas mummy abeh cakap... alu lak berkata2 dengan sopan lembut and jujur nya.... hurm mak dah berkenan ka-mak suka ka-mak nak orang ngan dia ka???? "mummy jawab yer.... ang ada sape2 tak gi..aku geleng jer pala nih....senyum terukir di bibir sambil cakap malu lah mak orang tua dari dier rasa segan pun ada gak... dier tau tak orang kakak... nanti apa lak dier kata.. mummy cakap dier tau..dier tak kisah man abah dia pun macam situasi kita orang gak.... aku diam sambil cakap erm tgk lah nanti k....


pagi ahad aku bgun kul 530 pagi buat keje.... dah pagi mummy buat breakfas makan kat pangkin bes nyer.... then topik yg sama muncul lagi..... aku diam sama jer mcm b4 nih... maklang cakap dier dok tanya and menanti jawapan... aku masih diam tersenyum... mummy cakap kawan dulu kalu sesuai teruskan jer... aku diam jer.....


ptg aku g rumah kawan tgk dia baru lepas besalin las wek.. tgk baby dia comei geram jer terasa nak ada baby gak... then tetibe tingat dier kat minda nih...ahahah... aku pun tak pernah tengok dier gi... mummy dah tengok suma dah tgk dah berkenan aku jer belum tgk gi.... balik dr rumah kawan aku mummy dok tanya lagi.... then aku tanya mummy semula...
'mak berkenan sungguh2 ka....mummy cakap yer... yg ni kita dah kenal mak bapak dia sedara mara dia pun kita kenal dorang baik2' aku diam.... petang dekat magrib aku buat keputusan dgn menghantar msg jer pada org tengah yg nak satu kan kami.... ringkas tapi berepisod


-bg no fon and ni email orang-
-ok bg tapi nanti dier contct jgn terkezut lak-
-ok tapi nanti tkt nk luruh jantg-
(dah ler yea)
------------------------
then semalam lepas isyak dier cal aku... gebang2 sikit jer aku diam and gelak2 jer bcoz dier cakap mcm pak lawak jer....hahahahah... kakak and adik berbual.... tapi ok gak dier mcm dah matang dari aku.... maka akan bermula lah EPISOD PERKENALAN yg di atur and di persetujui family kedua2 belah pihak...... mummy dah bg restu itu yg penting.....
================================



mummy nak aku makan ubat nih... bg kurus sikit badan aku nih... aku mkn smpai berlari2 kejamban dekat 3ox kali weh..muntah2 1hari..adeh

mummy suh sapu lotion nih kat lemak2 yg timbul

mummy suh aku buat seperti diatas


aku kena mkn sayur2an jer nasi mummy tanak masak
aku kena jadi macam nih....adikppuan aku cakap..rasa cam nak lempang jer mulut dia
****mummy dah sibuk dengan badan aku... baru terasa di sayangi..ekekekek selama nih pun sayang gak aku jer tak hargai....
-----------------------------------------------
ku cuba sekali lagi
merasai rasa itu
walau pengalaman lalu menghantui
ku gagahi jua diri ini
***
ku cuba sekali lagi
berperang dengan rasa di hati
bergelut dengan perasaan sendiri
kerana ku tak pasti
***
ku cuba sekali lagi
membuka pintu hati ini
kerana jauh di hati
ku ingin disayangi
***
ku cuba sekali lagi
berbekal kan restu famli
ku terima perhubungan ini
moga perjalanan nya tidak seperti pengalaman lalu
--------------------------------------
p/s: aku berserah pada mu Ya Allah....thanz yg sudi baca n bg pendapat.... sory n3 nih mcm panjang jer weh... aku taip ikut hati

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

23 Response to "YES YA ITU JAWAPAN AKU"

  1. Aku Beskot™ says:
    10/26/09, 3:39 PM

    1st!!
    hoho..

  2. Aku Beskot™ says:
    10/26/09, 3:39 PM

    2nd!!
    haha..

  3. Aku Beskot™ says:
    10/26/09, 3:39 PM

    3rd!!
    kekeke..

  4. Aku Beskot™ says:
    10/26/09, 3:40 PM

    4th!!
    gagaga..

  5. Aku Beskot™ says:
    10/26/09, 3:42 PM

    hikhik..
    sori sayu..
    xcited lak..

    walopon ak sbenanye keciwa..
    bunga yg ku semai kini dipetik org..
    hehe..
    guro je k..

    gut lux..
    kalo hubungan tu ikhlas da direstui..
    insyaAllah ade jodoh..
    da x sabar nk mkn ns myk!!=p

  6. sayu=pilu says:
    10/26/09, 3:51 PM

    ko nih beskot...sekeh kang...hahahah

    cian ko semai bunga guna biji sawi mana nak menjadi....ahakzzzz

    guro jer weh... tu la pasal...moga2menjadi tapi aku berserah jer pd takdir yg dah tertulis buat aku...

    amboi2 ko nih sabar lah dulu ni baru episod perkenalan belum pun sampai episod declaration ko dah nk mkn nsi minyak...

  7. Che La says:
    10/26/09, 4:02 PM

    begitulah kehendaknya........

  8. mamai says:
    10/26/09, 4:39 PM

    pakcik wish all teh best semoga berjaya okay adakalanya itu yang terbaik untuk kita saper tau

    beskot...nati pakcik cari lain tuk kamu hehehehe

  9. Nabil Fizri says:
    10/26/09, 5:56 PM

    jd gemok cool !

  10. imHepPie says:
    10/26/09, 6:10 PM

    yeayy da bau nasi minyak...

  11. caluk@cencaluk says:
    10/26/09, 6:38 PM

    sayu kalau umur menjadi ukuran kebahagian aku rasa kau kena beli pembaris baru ha ha, sebab kebahagian tu x leh nak ukur2 atau dibanding2 kan. ade yg sama baya pun separuh jalan pun berpisah, yg muda/tua pun tetap akan pergi. aku doakan kau temui pasangan yg akan kekal hingga ke syurga.

  12. sayu=pilu says:
    10/26/09, 8:48 PM

    che la: harap2..

    mamai: thanz pokcik wei.. Insya Allah... cari yg cun erh

    nabil fizri: hahaha...coolker cook...

    imheppie: berangan rr ko.. baru episod pekenalan ni

    caluk: weh bro wa salut sama lu...betul2 tuh tapi aku tkt weh adventure lak rasa nya... itujua yg ku harap menuju ke syurga amin....

  13. seroja jingga says:
    10/26/09, 9:27 PM

    lets see from my point of view..
    atas dasar akak yang dah lalui macam2 benda haram jadah dalam hidup ni..akak nak bagi sedikit ucapan(poyo kan) kat sayu k


    tujuan ur parent nak satukan adalah
    untuk kawin?
    atau dasar kenal kenal gitu?
    tujuan mereka baik..restu keluarga penting..tapi segala galanye terletak pada hati kamu berdua sendiri..
    kawin muda atau kawin dah umur bnyak..bukan jadi masalah..
    yang penting..READY..memikul tanggungjawab..

    fikir beratus kali sebelum buat keputusan kawin..kalo rasa dia ok..dan kamu ade keyakinan dia boleh JAGA kamu sampai mati..go ahead..u been blessed sayu!

    remember one thing
    akak pesan ni untuk diri akak dan sesapa yang singgah baca
    kalo kita berkahwin..tht means kita bukan sahaja kawin dgn dia sahaja
    tapi dgn family dia..keliling dia..segala buruk dia dan segala kekurangan dia..
    menerima seseorang seadanye adalah penting..
    yang paling penting adalah doa k

    akak doa semoga dia ni terbaik buat kamu k..jgn takut nak kawin lak..
    akak cuma bagi pendapat k..

    GOOD LUCK!

  14. sayu=pilu says:
    10/26/09, 9:42 PM

    thanz kakjingga..

    huhu menitis airmata baca nsihat akak....akan ku jd kan panduan hidup dimasa hadapan...

    thanz lot kakjingga
    doa tuk sayu eh

  15. beautiful_rose says:
    10/27/09, 12:23 AM

    salam ziarah...
    sblm nieh just jd silent reader jerk..fst time bg komen,harap khadiran ini x mggu tuan rumh =)

    ermm situasi ini...sy pnh alami.tp sy menolak krn takot dn x yakin.kagum dgn kamu tabah dn berani mghadapi kmugkinan.insyallah kalo itu jodoh terbaik kamu,past kamu akn bahagie nanti amin....=)

  16. Fatt Chin Choy says:
    10/27/09, 12:26 AM

    aku doakan ko kawen
    nikmati ler malam pertama mu lebih awal dari daku

    kekekeke

  17. arque says:
    10/27/09, 2:24 AM

    honeymoon nanti nak pergi ke mane??
    ekekeke.

  18. miSs siv says:
    10/27/09, 2:47 AM

    sis!
    gud lux!!
    kite doakan sis selalu..
    =)

  19. mier@merr says:
    10/27/09, 4:30 AM

    xkenal maka tak chenta :)

    best la if fmily cm da restu....


    oppss..salam kenal... dok nampak nama je..tp xpenah terjah lg blog nih :)

  20. sayu=pilu says:
    10/27/09, 8:15 AM

    beautiful_rose: thanz...insya allah...

    ah fatt: ko memang weh...saper suh ko tunggu fifty??wakaka

    arque: cait ko nih..baru episod perkenalan weh... (tmpat sejuk) wakaka hahaha

    miss siv: heheh thanz...

    mier@merr: heheh,, betul tuh...
    tak kenal tak chenta
    dari mata turun kehati pula...
    wakaka

  21. told la hejauw says:
    10/27/09, 1:07 PM

    huh..family yg aturkn... mnarik2..pasti ni leh dnovelkan..agagagagag

  22. lumut says:
    10/28/09, 6:15 AM

    sayu..
    aku doakan kau..apesal aku tertggl update blog ko neh..
    hampeh tol..
    sayu..ikut kata hati!!!
    yakin sket..
    hehe..cuak na..

  23. dude says:
    10/29/09, 2:12 AM

    salam.
    maaf.
    terasa nak komen macam ni:
    saya tak berapa setuju kalau perempuan saya lebih tua dari saya..

    anyway, semoga berbahagia untuk kamu berdua.