IMAGINASI KU

salam suma.......


hari ni hari ahad... hari ni hari ahad... hari ni hari ahad... yea hari ni hari ahad... hurm jap jea masa berlalu cuti hujung minggu tak terasa langsung... masa untuk berhoyehoye pun dah nak habis... esok isnin kena buat keje welfare gi... aduh tension nya jiwa and raga nih... cuti pun tak gi mana2 terperap jea kat rumah... tingat plak aktiviti hujung minggu camni aku berada dalam tren... perjalanan amek masa lebih kurang 3jam untuk sampai ke destinasi ku di temani omputih and warga asing yang kebanyakan nya baik hati memberi kan seat meke untuk penduduk tempatan yang bayar tambang dengan harga yang begitu2 murah 1/10 dari apa yang meke bayar... ko bayang kan lah... aku bayar RM10 tapi meke bayar RM100++ tapi aku still dapat seat yang sama mcm dorang... baik kan hati meke tapi tak der plak sorang pun yang buat aku terpaut... suma nya berbau macam orang naik pokok nyior (kelapa)... hapak semacam jea di luar tapi di dalam baik nya tak terjangka plak..hehehe... aku tak tau nak story apa hujung minggu yang tanpa arah tujuan hanya terperap di rumah seperti kemarin.......

...............................................................................................

hurm dulu time study jauh di selatan aku selalu nek bus balik kg... dalam perut bas tuh aku tak tau nak buat apa so hanya memnadang langit biru di temani sang awan yang berarak mengikiut angin sepoi2.... aku suka keadaan tuh di mana aku selalu berimaginasi kan kepulan2 awan itu seperti pelbagai makluk atau apa2 saja yang terlintas dalam otak ku yang di lindngi tengkorak ni... aku pernah nampak kepulan awan nih berbentuk ular manusia lembu katun micky macam2 lah tak larat nak senarai orang sedang kis pun aku pernah nampak gak...ahakzzz... kadang2 aku tertanya2 adakah apa yang aku nampak ni betul atau hanya imaginasi khayalan aku saja... tapi walau apa pun aku tetap suka kan aktiviti nih.. kengkadang kat rumah pun aku keje nya melangut ke langit merenung awan yang aku sendiri akan tafsir kan apa kah rupa mereka itu... hehehe... aku rasa korang pun penah alami macam apa yang aku alami nih... yea tak ko jawab lah erk nanti.... hehehe....


ko nampak tak apa yang ada kat pic bawak ni... cuba ko suma nyata kan apa kah yang ko nampak dari bebayang tuh....


ni lah yang menjadi kan bebayang tuh pada dinding tuh..... cuma daun kering tapi apa yang aku nampak tersangat2 la memelik kan atau aku yang kuat berimaginasi.... hahaha




p/s: pandangan mata nih sungguh menakut kan keran bisa menafsir kan apa yang di lihat di luar kawalan minda...yea ke erk... ngeee aku tak tau nak jawab..hahahah

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

4 Response to "IMAGINASI KU"

  1. sI tEDI says:
    10/4/09, 7:41 PM

    macam pontianak terbang ke?

  2. sayu=pilu says:
    10/4/09, 8:23 PM

    tak aah..aku nampak rupa budak ppuan.. tuh daun kering jea sangkut kat situ... aku memang suka nampak pelik2 huhuhu

  3. Fatt Chin Choy says:
    10/4/09, 8:54 PM

    aku suka jalan jauh lihat pemandangan sepanjang jalan tp sekarang mcm tak ada masa plak

    huhu

  4. sayu=pilu says:
    10/4/09, 8:58 PM

    ya ka ah fatt.. dulu aku tak suka tapi sekarang aku rindu berada dalam perut bas and tren 4 5 jam..hohoho