SABUT...SERABUT

SALAM....

minggu lepas aku sibuk ngan open opis pada hari khamis..memang bes makan sampai puas perut nih..aku jrg gi open2 nih tak suka sangat.. lagi pun tak elok kan dok open2 tak tentu pasal nih... nanti ada jea yang tahap kegatalan yg teramat2 sangat.... 3jam akudaok kat khemah tuh tgk makanan nak makan byk2 malu..huhuhu..so makan pun cover2 jea la...
satay yg aku sempat sebat
(2pinggan-10cucuk..sebat yg member kamcheng 1cucuk..akak opis 2cucuk)hahaha

char kuew teaw yg aku balun..nyum2 sedap my pebret
...........................................

then ahad mlm plak aku gi open village penduduk kt sini buat untuk memeriah kan lagi sambutan hari raya... memang bes ramai giler orang kg yg dtg.. aku 1 famly gi lewat sikit so mkn pun tgal la sikit2 jea setakat isi perut kosong jea.... kebetulan tukang masak yg selalu tanak masak dia majuk lak..huhuhu... so puas pokcik aku cari orang untuk masak tapi sorg pun tanak kata meke dah tak sempat.. then terpaksa lah mummy ku yg jadi penyelamat demi org kampung yg dah di jemput dari mgu lepas gi...so utk tdk menghampa kan org kg mummy ku twar kan diri menjadi tukang masak hari tuh... hurm memang sedap aku cakap kat ko mummy ku masak hari tuh..licin langsai trus suma lauk2 tuh.....


nie lah menu yg mummy ku masak kn pd malam tuh....

gulai daging ngan kentang..best doh aku makan kat umah jea

...........................................................................

hurm kebzian yg teramat2 sangat yg aku alami sampai kan aku sendiri pun terlupa yg 11 oktober 2009 tepat jam 12 malam telah tamat nya contes yang aku telah adakan lebih kurang 3 or minggu kot.. aku pun tak sure tak kira lak... sampai la pagi tadi aku terbaca POkcik beruwang punya n3 baru lah aku sedar.. rupa2 nya dah tamat tempoh waktu permohonan bagi menjadi calon suami... hehehe... aku sibuk ngan ketas keje yg nak kena anto hari nih... nih pun baru balik dari arau yg tercinta... penat gila baban aku doh..huhuuhu nak titun dah nih esok keje lak hurm...

***beskot aku tak sempat nak ajak ko n jalak g arau pusing2 kangar..hohohoho

p/s: aku dah siap taip n3 nih semalam tggal nak pos jea gi tetiba tenet mengong nih buat hal....tapi seb baik draf di save kalu tak mampos aku nak taip balik... pg td sampai opis trus kena bt prepartn utk itervw.. nih pun beak jap..aku amek peluang pos n3 yg terbengkalai..aduh hai.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

7 Response to "SABUT...SERABUT"

  1. sI tEDI says:
    10/13/09, 1:24 PM

    lom pernah hadir umah terbuka lagi

  2. imHepPie says:
    10/13/09, 1:49 PM

    gila kentang laa..mkn gulai daging ngn kentang hik3..

  3. sayu=pilu says:
    10/13/09, 9:17 PM

    si tedi: ala cian nyer...tahun depan dtg sini eh..hehe

    imheppie: haha 1st time aku denga giler kentg weh...

  4. Fatt Chin Choy says:
    10/13/09, 11:32 PM

    pasal apa tukang masak tu merajuk?
    nasib baik mak ko ada penyelamat
    lepas ni boleh harapkan mak ko jer

    ko kawen mak ko masak leh? haha

  5. sayu=pilu says:
    10/13/09, 11:44 PM

    ah fatt: tah tau aku lupa tanya lak..ahakzzz
    tul la pasal... yup mummy ku masak sedap gi pun save budget..wakakak
    nanti aku jemput ko..doa2 la cepat..hahaha

  6. bias® says:
    10/15/09, 5:38 PM

    aduh! pening!

  7. sayu=pilu says:
    10/16/09, 10:23 AM

    napa ko penig... hehehe