DAN AKU DENGAN INI

salam suma...

aku tak sehat batuk aku masih tak hilang gi dah 2botol ubat batuk aku balun weh sampai tido mati aku di buat nya... sungguh tak mujarab doh.... ibu jari kaki aku terbelah sakit giler siot... jalan pun terjengket2... mandi siat cover ngan plastik jea.... uwaaa apa la nasib ku ini.... huhuhuhu ni dah elok sikit dari semalam... aku tido patung jea kaku tak gerak kiri kanan selalu nya bila pagi bgun tgk bantal suma dah tergolek atas lantai tinggal aku jea kat atas katil tuh...hahaha adik aku pun tak nak tido ngan aku kang kene terajang gi...kahakahakahakhakah... giler kan aku nih... otak ada sikit biul... wink wink...... tinggal kan crite nih jom aku nak criter yang lain lak.....
--------------------------------------
hari nih ahad 18hb Oktober...dah genap 1wek closing date tuk contes and vote dr ko suma buat pemohon2 yang memohon untuk calon suami bagi mengisi kekosongan http://berpusinglahroda.blogspot.com/2009/09/aku-dan.html.... hehe aku sebenar nya sukar nak buat keputusan nih... suma aku suka suma bes2 sgt buat aku ketawa sedey tersenyum mcm2 lah... berat lak rasa hati bcoz suma kawan aku... tapi dah memang adat pertandingan kan ada menang kalah nya... nak tak nak aku kena gak ler buat kputusan... b4 aku umum kan pemenang meh kite tgk calon2 nya dulu:---->
calon2 nya adalah
rizputra7
anaklaut
beskot
pokcik beruwang
.................
4orang jea yg memohon mungkin sebab contes nih pelik kan... nmpak aku mcm desprate kot...hahaha... aku suka suki jea weh... hiburkan hati... tapi sayang pokcik beruwang terlewat menghantar permohonan... huhuhu.. nak buat camner dah xpired borang tuh tak di terima.... then anaklaut tarik diri lak di saat2 akhir...huhu sedey gak tpi nak buat cmner kan.... aku trima jea seadanya... so now tinggal 2 orang jea lah yg bertanding memenangi hati aku... rizputra7 and beskot.... no adventure langsg lah..huhuhu tak byk pilihan lak (demanding lak nsb tak jadi anak dara tua)..wakaka...
aku dah buat keputusan berdasar kan ayat2 power yang di karang... hurm suma bes buat aku tergelak n tersenyum... tak sangka ada gak yang sanggup buat utk aku ayat2 yg cenggini weh...heheh.. apa2 pun aku ucap trimas bcoz join ini contes and luang kan masa karang panjg2 buat aku...
aku harap keputusan nih tak buat sesaper terasa hati atau terguris erk.... keputusan yang aku buat bukan atas pilih kasih ok tapi atas dasar aku sendiri yg nk buat..hehe aku tak tau nk cakap apa gi... k la tanak melalut gi and tanak buang masa gi.. meh aku umum kan pemenang nya
................
jeng je jeng..................................................
jeng je jeng............................................
jeng je jeng.......................................
taaaarrarraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...................
1------------
2--------
3----
pemenang nya adalah....................................
++++++
ini antara sebab2 aku pilih beskot...
+++
--->ayat2 yg beskot buat memang kena ngan diri aku... ada terselit nama aku sayu pilu di situ and ruangan kemarin hari ini esok juga di selit kan sekali... n3 yang mengisah kan aku turut sama di kait kan menjadi kan warkah nih semakin bererti buat sayu pilu... apa yang aku pos dlm n3 di guna pakai oleh si beskot nih untuk mengayat aku dengan menggunakan kepaweran beskot berjaya buat aku terharu terpaku and tersenyum sambil nitis kan air mata.... aku paling tertarik ngan ayat las sekali
"Tetapi andai kau memilih ku, akan ku cuba untuk menukar sayupilu itu kepada ceriaselalu.. =)"
beskot juga peka tentang kecatatan yg aku tersalah taip hahahahah... so congrat beskot.... wa tabik lu... yg ni seyes bt aku gelak sambil nangis...hahahaha....tahniah beskot pasni sure bakal bini ko terpaut bila ko buat n3 cmnih kat dia weh...hehehe
-----------------------------------------
hurm yang rizputra7 buat utk aku memang tak leh blah... aku tergelak2 baca sampai senak perut.. mummy pun heran siap tanya aku gi "awat hang dah gila la tuh asik dok ngadap natang tuh jea"...hahahaah aku tak peduli jus nk gelak je...hehehe.. siyes bes...
==>
anaklaut lak buat aku nangis nitik2 air mata and hingus sungguh tersentuh nya aku rasa di saat itu... kalau lah ada yang sanggup buat mcm tuh tuk aku siyes weh tak cari lain hanya ko yg satu beraja di hati ku..... memang bes sungguh puitis... tabik juga bt anaklaut... beruntung bakal isteri kamo nanti dapat suami yg penyayang.....
==>
pokcik beruwang lak buat aku sungguh2 tak mampu nak tahan gelak... siyes kul 530pagi aku tergelak ngekek2 baca permohonan tuh.... mummy bangun marah aku pepagi dah ngadap lappy siap gelak mcm tuttut jea....hahaha memang bes siyes ckap klako giler...
=============================
ok aku harap tak der saper2 marah kan aku lah erk dengan keputusan nih.... hadiah akan menyusul selepas ini ok beskot.... hadiah bukan berupa wang ringgit... nanti aku rojer ko bila hadiah dah bungkus utk di pos kan....
>>>>>
aku ada satu kejutan tuk ko suma...hurm suma yg masuk bertanding akan dapat hadiah tak der pilih kasih ok..ni memang aku dah niat dr awal contes gi.. tp seb baik 4org jea kalo 40org mati aku...uwaaaaa gurau jea... hehehe.... cuma tuk beskot jea ar yang lebih sikit dia kan bakal suami aku...wakakaak jgn marah gurau jea weh.... beskot dapat hadiah special kit anaklaut rizputra and beruwang pun turut sama dapat hadiah..... jgn menolak erk ni dah niat... tak elok kan kita tak tunai kan niat..dosa weh...
***
**suma nih gurauan saja 4 contes
**jgn karang ada yg ckp aku gedikzzz lak
**jgn ada yg jauh hati makan hati lak erk
**apa2 pun aku minta maaf dri hujung rambut sampai hujung kaki...
***
p/s: saper tak masuk kan dah rugi...hehehe... nati aku pos n3 hadiah tuk meke suma buat korang jeles..hahahaha

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

13 Response to "DAN AKU DENGAN INI"

  1. anaklaut says:
    10/18/09, 1:41 AM

    salam..


    tahniah beskot...saya dah duga dah.

  2. jalak lenteng says:
    10/18/09, 1:48 AM

    beskot menang?..hah?..beskot menang?..hantar kan aku ke tj rambutan sekarang...!!

  3. Fatt Chin Choy says:
    10/18/09, 3:16 AM

    ko nak tau kenapa aku tak join?

    nak tau?

    nak tau?

    satu yang aku x pandai... nak karang ayat yang ROMANTIS UNTUK AWEK... huhuhu

    ROMANTIS UNTUK AWEK IMAGINASI aku boleh kot

  4. arque says:
    10/18/09, 4:48 AM

    tahniah beskot!nanti roger hadiah ape cik sayu kasi okayh. ;P

  5. ber_uwang says:
    10/18/09, 8:32 AM

    Tahniah beskot... wah dapat isteri muda la awak,

  6. yoro okino says:
    10/18/09, 8:39 AM

    huhuhu..
    dah ada yg menang ke?baru nak join
    hoohoho

  7. lumut Says:
    10/18/09, 11:29 AM

    ala..aku bru nak ngurat beskot.x jd lah..haha...smoga jadi kenyataan.ok aper?beskot n sayu..wah..sweet!

  8. Aku Beskot™ says:
    10/18/09, 1:36 PM

    ak ingin mengucapkn ribuan trima kaseh kpd Alla swt atas kemenangan ini..
    x lupa gak pada fmly di umh..
    teman² rakan² bloggr dan peminat sume..
    sokongan anda amat ak hargai..
    kakaka..
    cm bongek je..

    sbenanye bkn ak yg patot mng..
    ak rs ade yg lebey layak..


    to arque,
    rugi korg x join kontes ni..
    sayu ckp dia nk bg HONDA CIVIC kt 4 org yg join ni..
    HONDA CIVIC tau..
    jgn jeles..
    gagaga..

  9. rizputra7 says:
    10/18/09, 3:03 PM

    haha..biskot siap bagi ucapan...tahniah bro...aku dah agak yg ko adalah pemenang di hati sayu....

  10. mamai says:
    10/18/09, 6:44 PM

    beskot kau kena syer hadiah tu pasal aku tak undi kau hahahaha...sebab aku tau kau akan menang sebab aku tak masuk bertanding. bini aku cakap kalau aku masuk bertanding dia mogok masak seminggu...

  11. Jard The Great says:
    10/18/09, 9:58 PM

    hehehe.. first time aku dgr ade contest mcm neh.. =)

    tahniah beskot! kalo ade jodoh tak ke mana... lalalalaaa

  12. seroja jingga says:
    10/18/09, 10:19 PM

    cayalah beskot
    agaknye kalo akak lah buat contest..dah tentu tak ade sape yang nak masuk..silap2 pak cik kordi dan gabriel yang masuk..hahhahahahh

  13. Che La says:
    10/19/09, 11:40 PM

    tahniah beskot,
    ko memang layak...
    sayu pilu tahniah juga
    bukan calang orang boleh buat contest ni..