ma....maaa

salam suma....
selamat pagi...
wan ann...
gud morning...
rini kita malas nak citer panjang leba
nak bebel byk2 pun kita malas gak
kita just nak kasi awak2 suma tengok video nih
layanzzzzzzzzz

video

lepas jer kita tgk video nih kita rasa....
ntah lah awak2 suma kita tak tau lah mcm na nak cakap kan
speechles lah plak
apa2 pun kita trasa mcm nak jadi seorang mama jer
mesti comel kan bila anak kita panggil kita
ma.....maaaaaaaaaaaa
auwwwwwhhh tergedik lah pulak kita nih rini
alah bukan selalu pun baru rini jer kan...
kan awak kan....ahahahahahahhaa

ok lah awak2 suma kita rasa nyampah lak bercakap mcm nih terasa nak muntah pun ada jugak
uwekkkkkkkkkkkkkkkk sila muntak di bahagian komen okkes....

p/s: perlu kah aku mengiklan kan diri aku dalam dunia cyber nih...wakakakka

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

zaman dah berubah dunia dah maju teknologi dah canggih anak2 dah bijak pandai semua nya dah advance

zaman dah berubah dunia dah maju teknologi dah canggih anak2 dah bijak pandai semua nya dah advance


begitu lah tajuk pidato saya pada masa ini,

saya memilih tajuk pidato kali ini berdasar kan pemerhatian saya terhadap keadaan sekeliling yang memberi pelbagai tanda tanya pada saya... (ra kesekemaan loh pulak menggunakan bhs baku nih)

k lah malas dah nak main2 nih straight to the point jer arh.... budak2 zaman sekarang lum habis sek dah dpt handset canggih manggis... aku dulu guna nokia 3310 jer weh tuh pun time dip sem 2 baru dpt fon.... lates pun masa sem 5 baru dpt beli hset canggih skit ada mms kamera bagai....

tapi budak2 sekarang sek rendah dah dpt hset dah pandai segala menda teknologi uih ict tenet menet nih suma teror beb.... kalah aku kadang2 malu gak weh... betul lah dunia dah maju dah canggih

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

kambing dah slamat tumbang


 run run run
looking for the shadow
run run run
i couldn't catch it
how it come to me
i will never forget it
but now
it will go away
how can i let it go
i could never remove it
cos it stay inside
very very and very deep
deeper in my heart
hmmmmmmm

p/s: tahuk tadak kena mengena ngan n3 pun wakkakakkaakak.....ahakzzzzzzzzzzzzzz

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

hari bengang sedunia

sapa yg sanggup menjadi pembaca aku ketika amarah tima kasih
shisini 
----------------------------
apa ke hal nya
hari2 ko nak gebang
hari2 ko nak citer pasal laki ko
sampai kan tak kena tempat and waktu nya

orang lain pun ada bf (pernah) tapi tak pula nak citer sepanjang masa setiap hari
asik2 abang aku (bf) mcm nih mcm tuh itu ini
sampai naik menyampah
sampai aku buat muka pun tak kan lah tak perasaan langsung
kepekaan ko dah hilang eh bila ko asik bercakap soal laki ko or mana2 lelaki eh????

mushkil betul lor aku rasa......
sampai kan aku buat2 ngantuk baring kepala atas lantai atas meja atas kusi pun ko masih tak sedar lagi and yang paling ketara aku siap pejam mata and cakap aku ngantuk and nak tido pun ko masih tak faham lagi ker
mulut ko stil lagi bercakap sampai aku rasa nak sumbat jer gulungan tisu dlm mulut ko tuh...adoiiii yaiiiiii

-----------------------------
kita memang rapat senda gurau usah di kata
gelak juga terbahak2 terguling2 siap bertepuk bertampo
tapi ada masa kita serius ada masa nya kita bergurau senda
bukan semua menda adalah seronok
ada faham???????????

time aku dok ngaja budak2 kat dlm satu bilik tuh bleh plak pengasuh2 dtg berlari2 dgn anak2 principal kat bilik tuh menggangu betul consentration kanak2 yg tgh sedang dok blaja nih..... adeh aku memang hangin lor.... siap dok gelak ketawa terjerit2 dlm bilik tuh... budak2 yg sedang blaja nih pun apa lgi asik dok melihat aksi yg pelbagai tuh lor... memang hangin aku nih.... sakit betul terasa dalam hati aku nih.... huhuuhuhu

yang paling aku hangin sekali ialah bila aku tegur syhhhhhhhhhhhhhh diam jgn bising budak2 nih nak study... yg sorang tuh siap cakap okkeh diam2 principal dah marah dah... pastuh gelak2 plak memang buat terasa nak kasi sesuatu aja lah.... tapi sabo aja lah marah nih asukan setan nir rajim.......

ada masa nya kita bleh bergembira
ada masa nya kita kena serius
ada masa nya temperature naik
ada masa nya cooler pad

nih aku dah ngarut dah nih.....
========
p/s: okeh lah hangin nih perlu di redha kan nasib baik aku ada blog... bleh curah kat sini kalo tak mampus aku roboh rumah lah jwb nya...waakakkakkaka jap g nak mandi remdam lama2 dlm air okeh jugak....waaaaaaaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

dengar dari mana or dengar macam mana


benar kah bisikan di hati kita dapat di dengari 
oleh orang yang kita ingati?

semalam aku teringat seseorg then tetiba aja cal masuk and dat person is *__*

ari tuh berhari2 gak lah tercari2 seorang blogger nih coz aku dah tak dpt msk link beliau and tanpa ku sangka akhirnya aku dpt jejaki beliau

and the lastly is aku tgh berchat ngan seseorg then nama orng yg hati ku tgh berbisik telah pun di taip oleh orang itu -','-
(ko tau sapa ko kan....wakakkakkakka)
jgn risau aku tak pecah rahsia....heheehe


p/s:kdg2 aku denga juga org sebelah aku berbisik memang kuat giler mcm na aku nak buat2 tak denga..... bodoh betul manusia itu sedang kan nyumpat aku cilaka

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

rungkaian

petanda apakah yang membuat kan diri ku dalam kebingungan

?

persoalan apakah yang harus aku jawab

perlu kah kita menikut kata hati?
adakah kata hati itu adalah satu keputusan yang betul?

apa kah pandangan korang suma

kata hati adalah betul
or
kata hati buat diri ku mati

pepatah ada mengatakan
ikut hati mati
ikut rasa binasa

hmmmmm
mencari pada NYA
segala yang terpendam untuk di zahirkan

p/s: kadang kala titisan airmata dapat menyuci kan mata kita yang di hinggapi habuk or sebagainya

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

sakit lagi.... kali ini cecairan pula

salam suma....
slamat malam...
itu bukan ucapan utk msuk tido okeh.....

lenguh segala urat sendi di lutut di pahala di pinggul
paling tak leh blah adalah lubang jubur aku yg dah mcm gunung beraoi mengalir kan lava nya setelah pemanasan yang sangat ketara di bawah kawah nya itu

kalo korang tak faham apa yg aku cuba sampai kan kat atas tuh
meh sini aku cakap terus terang aja....
aku keciritan stat dr sabtu kul 1230 tgh hari

keciritan ini membuat kan lubang bontot aku kepedihan and keperitan beb
terasa mcm terseksa sangat2 beb
sampai kan aku rasa nak tido terus dlm jamban
tanak kuar2 lagi
and nak penggap jer bontot nih dlm mangkuk cakung tuh
lenguh beb kaki ko dok menahan
dah arh bau usah di cakap
cecairan tuh meloya kan

kurang kan makan aku terasa tekak meloya nak muntah tapi tak da isi dlm perut apa yg patut aku muntah kan usus besar sama usus kecil ker....
bila makan aku akan kerap merembes kan cairan huhhuuhu

p/s: tiap bulan aku mesti period tuh usah di kata lah kan... tapi sakit yg ini pun mcm dah jadi kelaziman aja.....setiap bulan sakit kalo tak demam cirit kalo tak cirit demam kalo tak demam and cirit mesti injured yg lain plak

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

pic kabur sekabur hati ku ini

bila lappy aku masuk virus senang aja aku anta workshop 
kasi repair balik suma yang dah di jangkiti
kasi okeh balik suma system
kasi tambah balik software baru
kasi buang habis software yang aku dah tak nak
cuma tinggal kan yang mana aku nak aja


 ---------
tapi bila otak aku masuk neutron2 suma macam dah nak berkarat
napa aku tak jumpa workshop yang sesuai?
napa aku susah bebenor nak format semula?
napa aku tak jumpa sebarang solution pun?
uwaaaaaaaaaaaaaaaaa
mmmmmmmmmmmmmmm

 
p/s: cumel tak kanak2riangria kat atas tuh..... ahahahaha rindu lah nak kembali ke alam kanak2... apa pun ko tak yah pk.... mana nak cari duit beli itu ini baya itu ini..... segala hal dah ada orang pk kan tuk ko... tapi sekarang bila dewasa suma ko kena pk sendiri....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

seram bagai...meremang segala bulu di tengkuk ku ini....

salam suma....
selamat malam...
aku baru lepas mandi nih....(bukan nak cite lucah aku  mandi berkembang or berterajang okeh)
masuk keja kul 8pg sampai rumah kul 9mlm (13jam keja)
nampak macam pekerja berdedikasi tak weh
sampai mummy cakap kat aku hang bawak je lah bantai tilam kain slimut gi tido kat tadika tuh...
aku senyum meleret2 aja lah....
hehehhehe
aku balik lambat coz menyinggah rumah makucu aku tadi amek popcorn yg dia masak sendiri....
lalallaallalala

aku ada satu story mory yg nak di khabarkan pada korang suma nih....
terasa seram pun ada gak nih udah lah mummy gi rumah mak lang kat sebelah nak buka kedai kopi bergebang sakan sampai lewat mlm kang baru sampai rumah nak tido ngantuk kata nya esok nak bangun awal pagi....huuuuuhu

tapi tak ngapa aku terus kan juga citer nih buat tatapan korang suma... sapa yg takut tuh tak yah lah baca yer kang lemah semangat lemah jantung aku dapat surat saman.....uwaaaaaaaaaaaaa
------------------------------
genre: seram (tahap nak terjojol biji mata ko)
venue: tadika aka rumah angkat aku
watak yang terlibat: cikgi hani, cikgi awa and cikgu sayu=pilu (cikgi lain tgh membuta tuli)
mangsa: najwa-5tahun (awek adli-6tahun)

citer nya sebegini.... tiap2 hari ada sesi ngaji iqrak (salah ejaan tolng betul kan wa tak pandai arh nak translate) bagi kanak2 yg Islam.... so hari nih lepas mandi around 1230 pm kanak2 nh turun lunch then bersiap sedia menunggu ustaz dtg ajar ngaji tapi malang nya ustaz mc plak katanya bini nya tak kasi datang (ayat salah sorg cikgi yg pasti bukan aku ckp)........ so around 130 pm budak2 nih di kurung dlm satu bilik untuk di kasi tido kan mrk ini.....

babak pertama pun bermula.....
do doi di dodoi dodoi di dodoi aku dodoi lagu kasih
bagai nak rak budak2 nih nak di dodoi suh tido..... dekat 15minit baru lah terpejam mata suma nya..... tapi tiba2 yg sorang tuh nangis tanak tido..... puas di pujuk di rayu supaya tido tidak jugak bleh tido...las skali aku suh  si budak najwa ni ikut aku turun bawah masuk bilik sejuk....

babak kedua.....
kami bertiga (cikgi hani, cikgi awa and cikgu sayu=pilu) tengah buat keja.... si najwa nih aku suh gi amek penyepit utk sepit rambut nya yg krinting ala2 maggi  nih.... so nampak lah kekemasan nya ayu cantik segak bagai nak rak... si najwa nih pun kuar gi dekat hall main ngan 2org kanak2 lain.....



babak ketiga.......
tiba2 si najwa nih masuk bilik sejuk dudk blah kiri aku..... sambil tengok aku buat keja dia pun bersuara memecah kesunyian.....

si najwa: ticer!!! kat kaki nih rasa mcm ada budak kecik???

aku: toink!!! apa yg si najwa nih mepek nih.... aku salah denga kot.... aku pandang hani and awa...reaksi mike sama mcm aku terkezut beb....

najwa: kat kaki nih rasa ada budak kecik.... kat kaki yg blah tangan makan nasi nih (kaki kanak maksud nya)...  tapi dia tak tengok kaki dia pun masa dia cite kat kami be3....di ulang nya skali lagi sebab aku tak bertanya apa2 kat dia....tak memberi reaksi or respon....

aku: bila???

najwa: tiada jawapan

aku: budak kecik tuh ada rambut tak???

najwa: ada... panjang rambut dia macam jia....

awa: cantik tak budak tuh??

najwa: canti ticer...

aku: budak kecik tuh buat apa???

najwa: dia main tisu ticer.....


kami suma saling berpandangan sambil tersengih..... kuar lah perkataan takut di bibir masing2..... patut lah si najwa nih tak nak tido asik nangis aja.... ru[a2 nya dia takut coz dia nampak budak kecik tadi.....

huhuuhu seram nya bulu tengkok aku nih....uwaaaaaaaaaaaaa

p/s: semalam pun wa tak dpt tido lelap...mcm di ganggu aja tido ku... kejap2 rasa terkejut tersentapzzzzzz...... huuhuuuhu jgn lah ganggu aku..... kurus semangat tau kurus badan tak per gak.... wakakaakakkka

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

tanda tanya masa depan

pernah ko rasa tak tiba2 ko punya dalam hati bagai nak bertasik tanpa ko tau apa kah sebab musabab nya?

pernah ko bayang kan tak ko akan jadi macam sekarang nih?

ko tau tak bila ko akan rasa hepy?
bila ko akan rasa sedih?
bila ko akan rasa muram?
bila ko rasa nak marah?
yg nih aku dapat jawab coz aku akan rasa nak marah bila time bendera jepun... itu memang aku dapat jangka kan..okkeh.......

pernah ko bayang kan nanti siapa akan ko jumpa bila ko keluar mana2?

pernah kau rasa kan tak bila kau akan d timpa musibah?

hurm pernah kah ko tau sapa bakal tulang rusuk ko and sapa kah rusuk ko tuh?

pernah tak ko rasa masa depan? dapat tak ko bayang kan masa depan ko?
===============================
aku betul2 nak tau semua tuh.... ntah lah tiba2 hati rasa sayu semacam nak kata hiba tak jugak nak kata sedih tak juga nak kata mcm na aku pun tak tau kena tunggu hati aku bersuara lah beb.......



p/s: sapa kat sini nujum pak belalang sila lah kasi tau apakah gerangan sakit hamba ini yer.............

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

derma darah

cite nih macam dah basi tapi aku tetap nak story kat korang gak....hehehehhe...... baru2 nih aku nak gi derma dara....erk silap lak nak gi derma darah beb..... punya lah awal giler nak story kat korang aku bangun pepagi nih....mandi siap bagai wangi2 nih kunun2 nak pikat doktot yg muda2 hencem2 bagai lah korang yer.... aku gi berempat 3orang spupu and aku... tapi yg nak menderma nya org aja...coz lagi dua tak cukup kilo sama ketinggian...wakakaakaa

sampai jer situ berkobar2 nih nak menderma....isi borang nih isi borang tuh......then last skali gi lah cek darah sama ada lepas ker tak.... memula cusin aku cek dulu and result nya amat2 lah mengecewa kan..... then aku pun terus arh berkecamuk dlm diri agak2 aku pun mcm tak lepas aja.... cek lah punya cek..... memang tak lepas mengecewa kan sungguh result itu buat aku rasa nak baling aja penimbang jisim darah tuh....huhuhuuuh balik lah aku dalam kekiciwaan beb.....sedih bagai...
------------------------------------------
untuk makluman semua aku dah menderma sebanyak 5 kali....... wa hebat kan aku nih...kihkihkih angkat montot sendiri masuk mangkuk jamban...wakakakkaka..... bes arh derma darah nih.... aku stat buat time dip dulu coz beria2 nak tau jenis darah aku...las2 jadi habit lak mesti nak derma darah bila berpeluang.... bila aku tak dapat derma darah aku rasa down sangat2 kiciwa usah di cakap beb... kadang2 rasa nak terajang aja member aku yg dpt derma darah tuh..... wakakkaka hebat tak aku begitu xcited kan....weeeeeeeeee

apa2 pun dah 3kali aku nak derma tapi tak dapat....huhuhuuhuu kiciwa kiciwa kiciwa sangat2..........

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

hurm dah lama tak buat n3 madah pujangga bagai menghiris hati nih....huhuhuhuhuhu.... takda idea lor dah lama tak naik bas melihat kehijauan pemandangan yg cantik damai memberi ketenangan jiwa...ahahhhahahhaaaa

p/s: rindu sangat ngan -__-


kucing wa dulu2 si miow miow
:-)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

jem 1 wek


salam
slamat pagi
gud morning
zhao an
tamil tatau
hari nih bru dapat on9
lebih kurang 1 wek tenet bermasalah
akibat dr kerosakan apa ntah
baru jer jap tadi orang telekom datang kasi ubat sama itu tenet
rupa nya wayar telefon perlu di tukar
dan di tambah plak dengan program yg dah di set kan itu telah terganggu dengan secara sengaja atau pun tidak sengaja
itu lah punca nya bak kata orang itu lain kali hati2 jangan sampai terganggu setup yg dah di set kan itu
---------------------------------
pic party kanak2riangria tak dapat transfer ke lappy
huuhu sayang nya banyak gak pic tuh...
huhhuu nampak gaya nya lepas nih suma pic dlm fon tak leh transfer ke lappy melain kan aku kena beli memory kad baru or tuka on plak coz fon t uh dah penuh virus

 p/s: wa ra serba salah janji wa tak dapat di tunai kan lagi nih.... nanti mesti ramai yg tak percaya gua plak...huuu masalah yg tak dapat gua elak kan...maaf semua yer

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS