tahi lembu

baru nih pada 19 january mummy sambut beday nya yang ke-46.... bleh di kata kan baru lah kalo masih dalam bulan satu lagi...wakakkakak.... sebena nya aku pun lupa weh beday mummy hari tuh.... tak ingat langsung skit pun tak ingat sebab aku ngah demam plus do memikir nak gi intebiu esok hari nya dengan pk masalah kanak2 riangria nya memang aku betul2 lupa weh......huhuhuhu anak apa lah aku nih....

malam tuh aku layanz boys over flower sama mummy then tetiba baru tringat beday mummy.... dah kul 9lebih dah waktu tuh nak kuar g beli apa nak selebrate pun tatau..... aku jus wish jer arh dalam hati rasa tak bes lak.... tapi nasib bek maklang aku dah plan awal2 sama anak nya nak selebrate beday mummy.... aku i rumah dia and aku terkezut tgk dia dah siap beli buger sma itu hadiah mau kasi mummy.... bawa lah kek kasi mummy aku putun......

kek di waktu malam hanya 6org sahaja yg menyelebrate beday mummy


esok hari nya plak makusu aku datnag bawa makanan bagai sekali ngan kek apa ntah trifle kot mcm tuh bunyi nya.... kiranya 2 kali selebrate arh mummy aku nih...ewah2 bukan main lagi weh senyuman nya meleret2 aku tgk tapi kat mulut tuh asik kuar ucapan malu nya ampa nih aku dah tua2 ih....wakakakakkkak

 
kek semalam di putun skali lagi dak kecik be2 nih yg menyibuk sangat

 
nih arh trifle apa ntah memang sedap weh wa suka
----------------------------------------

kisah aku ketika di alam persekolahan berkenaan dgn kek lah jugak..... seingat aku kami jarang menyelebrate beday nih sejak arwah abah takda..... ntah lah aku pun tak ingat bila 1st time aku selebrate beday aku..... cuma yg aku ingat aku pernah minta kat mummy tapi dalam bentuk kiasan sahaja.....sejak pndah tinggak kat kg mummy aku tak pernah selebrate beday aku rasanya... beday adik2 aku pernah lah..... dorang kan kecik2 lagi mummy nak kasi dorang hepy.... aku dah besa dah mengerti bila ketiadaan arwah abah aku....

aku g sekolah nek beskat ajer..... tiap2 hari lalu jalan klapa sawit wa pecut kayuh beskat tuh sampai nak tercabut tudung beb.... takut punya pasal dah la gelap kang ada mat pit mampos aku kena kerja kat situ mau balik rumah berserabai teresak2 nangis..... berkali2 gak arh wa terserempak orang kat kebun klapa sawit tuh  even mummy dah larang wa tetap degil nak lalu ikut jalan tuh gak.... ada g satu jalan tapi wa tak suka ikut jalan tuh org kg biasa arh bz body kain org suma nak jaga sampai kan suar dalam org pun nak amek tau...nyampah aku.....

so ernah skali tuh wa jalan ikut klapa sawit tuh tetiba wa nampak tahi lembu plepek kat kebun...... sambil kayuh beskal wa tgk jer tahi tuh.... tetiba otak wa pk menda lain.... wa buat tak peduli jer..... then esok nya pun wa jumpa menda tahi nih lagi kat kebun tuh...wa pandang tanpa kelip tak rasa kotor or jijik pun tgk tahi.... esok nya wa lalu situ wa nampak menda yang sama juga..... then wa terpikir menda yg sama pada hari pertama wa nampa tahi tuh....

wa sampai rumah malam tuh wa citer arh dekat mummy yang wa nampak tahi lembu kat kebun time wa balik skolah... wa cakap lah masa wa tgk tahi tuh wa terbayang kan bentuk kek kat tahi tuh.... wa memang nampak satu kek yang cantik bila wa terpandang tahi tuh.... mummy wa punya la marah wa cakap tak senonoh kata nya tapi itu lah yg wa nampak di pandangan mata wa....huhuuuu time tuh memang nak dekat beday wa dah sebenanya wa nak kasi hint kat mummy wa suh selebrate beday wa.....

akhirnya time malam beday wa, wa di kejut kan dgn 1 surprise yg wa memang tak jangka kan pun.... wa duk depan tb tgk cite menda tah pahtu mummy wa datang tutup lampu dah tu siap bawa kek taruk lilin lagi dr jauh nyanyi lagu jepy beday kat wa...memang bes weh... wa time tuh terasa kembang kuncup lah jugak....menitis airmata time tuh tingat arwah abah gua....huhhuhu sedih plak....

tapi sekarang wa dah tak heran setahun dekat 10kali selebrate makan kek ramai2.... dah jadi menda biasa plak dlm famly besau gua....

p/s: beday wa lambat lagi tgh tahun weh...huhuu ntah sempat ntah tidak...sapa tau
p/s: wa tak tau nak letak tajuk apa nih...wa main bedal aja

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

ragam kanak2riangria

hurm kemarin idea nak menaip punya lah banyak tapi hari nih idea tuh suma dah hilang lak p mana ntah la labu oit..... pening aku rasa dah arh badan nih lengai plak sejak 2 menjak bersama kanak2riangria nih.... sepatut nya aku ceria hepy tapi suram kusam aja..... hhuhuhuu letih lah ngajo budak2 yang baru nak membesar nih macam2 ragam kadang2 mau hilang sabar jugak aku di buat mereka2 ini.........

aku terjerit2 marah kan dorang nih siap bawa rotan bagai tapi las2 suma pakat dtg dekat siap duk atas riba nih minta di pangku lah nak manja bagai..... pening doh sikit pun tak takut even kena jerkah marah bagai nak rak.... lasly ticer ticer ticer.... anak2 cina suka sgt nak manja2 ngan aku ntah la napa.... pelik pun ada gak.... aku bleh cakap mandrin skit2 ja pun stakat tanya nama... nak apa.... mau tak mau...boleh tak boleh... yg lain2 dorang tanya aku angguk jer cakap ok... tapi tuh arh pasal nya....

even dorang nih tak denga cakap skali pun stakat tampo ngan tapak tgn seceit jer pun... itu jer yg mampu aku buat nak pukul lebih2 nak mapos kang tak pasal2 aku kena serbu.... tapi tgk budak2 kecik nih yg comel2 muka inocen nih tak sampai hati nak bagi penampo tibai ngan rotan bagai..... sian weh... yg demam tuh siap aku riba lagi bagi baring tido dakap sebelah lagi mcm jaga anak sendiri... time makan nasi tuh au suap kan mcm anak sendiri tiada diskriminasi weh....

kdg2 bila di fikir kan napa masih ada manusia di luar sana yg masih sanggup buang anak darah daging sendiri depan mata tanpa rasa belas kasihan.... nauzubillah.... manusia nih macam2 rambut sama hitam tapi hati lain2 betul lah pepatah tuh kan.... kalo suma nya baik takda la anak angkat anak yg di bela kan....cis aku nih cakap melalut lak kan.....hehheheehehee

-----------------------------

ini budak nama nya adli.... putih gebu melepak2 tapi kulit nya ada masalah skit suka ngelupas mcm bersalin kulit pun ada gak budak nih...... mulut nya potpet2 memanjang takberhenti..... itu ini suma nak tanya buas nya usah lah di kata woi tak mampu aku nak larang.... lagi aku marah lagi dia datang dekat bodek2 kita yg tengah marah nih.... bila dia tgk kita marah dia serius dia dtg dekat sambil tuh peluk kaki tangan badan kita nih mesra  sangat tuh...... sambil tuh cakap cikgu jgn la marah ok.... adli gurau ja ngan cikgu... kdg2 ckp takut nya cikgu marah.... satu hari si adli nih pernah cakap aku cikgu jahat... terkejut gak aku time tuh tapi buat biasa aja lah.... time petang aktvit outdoor dia dtg minta tolong aku buka kan plastik gula2 tuk dia sambil aku sambut huluran dia aku cakap lah kan adli cakap cikgu jahat napa minta tlg cikgu buka kan... diam aja si adli nih hehehhehe
=======================
malam nih kena g rumah kecil ada buat majlis tahlil meminta pertolongan dar Yang Maha Esa utk elak kan perkara2 buruk nih dr berlaku lagi.... kurang kan or hapus kan kecurian hapuskan makhluk2 perosak yg datang dr orang yg ada PHD nih berulang lagi.....


p/s: keja sek masih berbaki berulang2 kali berfikir utk menyentuh nya lagi...huhuu

p/s: komen aku tak dpt reply lagi.... kena tunggu nanti eh......huhuhuhuhuhuhuh

p/s: aku batuk sampai terkench dlm spen nih..... adeh lor masalah terkuci melanda

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

akal ko tak dapat nilai antara halal dan haram ker

barang hilang otometik otak pk ada orang curi
tapi sapa yang nak mencuri suma yang ada kat situ bapa kerat aja pun
masing2 anggap suma mcm adik beradik
barang aku aku jaga baik2 so barang org lain pun aku jaga baik2 gak
mcm na aku jaga barang aku mcm tuh lah gak aku jaga barang orang lain

mana2 aku pi tak pernah terlintas di pkiran aku ada pencuri di sini ada pencuri di situ... kat tempat lama ritu aku ada cite yg topup  rm5 aku kena kebas dek org... hurm tuh salah satu sebab kenapa aku berhenti keja kat situ dan setuju keja kat tempat baru nih.... kat tempat baru nih pun ada gak orang eh silap spesis mcm nih yg suka kebas benda orang tak kira lah apa pun suma nya ko nak kebas.....

kepelikan wujud di situ bila di pikir2 balik.....

mencuri itu tidak baik perbuatan yang tak elok malah di benci tapi kenapa ko buat jugak suma itu.... ko tau kan ia nya akan menjadi darah daging kita duit yang dah ko curi ko beli menda makan tak halal itu menda yang ko beli dan makan menjadi darah daging ko..... darah daging yang menjadi haram buat selama2 nya tuh nauzubillah(sory kalo ejaan salah tlg betul kan)....

kemarin terbongkar lah kisah kecurian yg berlaku di taska itu yang mana di kalangan pendidik juga buat keja seperti itu so bagai mana ko nak didik anak2 yg umpa kain putih perlu di corak kan.... orang yang buat keja bodoh nih tak tau yg kami suma dah tau...

ntah lah mcm na hari isnin nih nak berdepan dgn 2 makluk Allah yang cenggini rupa nya buat suma yang ada kat situ nyampah teramat2 sangat lah.... ntah lah nak wat slumber tapi kalo kebenaran di depan mata penipuan ini tak kan menjadi....

p/s: patut kah aku ngelak kan diri dgn makhluk sebegini weh tolong kasi solution pada ku....
A- buat dono jer makluk 2ko nih
B- berpura2 tak tau... buat mcm biasa aja
C- lari kan diri dr mereka b2 nih
D- cakap bila perlu
mana satu eh tolong bantu weh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

khas buat yang sudi membantu aku

dah lama dah aku tangguh kan n3 nih
so aku rasa dah tiba masanya aku kuar kan n3 nih
first aku nak ucap kan trima kasih pada sorang blogger nih
beliau sudi tolong aku yang serba serbi kekurangan idea nih
dah tuh plak baru nak celik it yang dahulu nya aku tak minat sikit pun
tapi sejak dah berjinak2 dgn dunia blog nih
aku rasa mcm kerugian lak coz tak amek pot langsung pasal it nih
bila lappy jam nak buat camna nak format pun asik kena anto kedai jer
kalo suma aku bleh blaja bleh buat sendiri kan senang mudah
jimat lah jugak coz sara hidup aku nih heheheh
------------------------------------------------------------------------------
okeh2 berbalik pada trima kasih aku pada sorang blogger nih
yang sudi tolong aku mencantik kan mentacap kan blog aku yg dulu nya mcm nih

 
2colum ajer dulu nya


nak letak musik video bagai dah jadi semak


dgn bunga2 lilit tuh buat blog aku nampak lagi berserabut weh
orang nak baca tulisan tuh pun nyampah
=========
tapi kini dah bertukar wajah dgn pertolongan dari sorang blogger nih maka nya jadi lah cenggini plak


nampak cantik kan heheeheh masuk bakul tergolek sendiri

 
 tengok tersusun kemas skit even tepi tuh aku macam ada gi nak tambah 
tapi takut lak nampak semak aku biar kan dulu
---------------
blogger nih arh yang tolong aku calukcencaluk.... tak sangka ada gak yg sudi hulurkan bantuan ketika aku memerlukan hehehhhe len kali aku minta tolong lagi yer... sory weh lambat nak say thanz kat ko dlm blog dalam email dah byk kali kan hehehe tapi apa2 pun trimas byk2 weh kerana ko tolong aku hehehehhe
ramai yang puji blog nih cantik hehehhehhe trimas kasus sekali lagi yer mr.caluk

p/s: aku makan ubat batuk nak tido jap eh bangun nanti bleh sambung citer lain plak hehehehhe tapi aku rasa tak puas lagi memblogkan diri aku nih... weh demam aku melanda sekali lagi bagai kan serangan nombor 2 bagi diri aku

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

kembali

salam suma
selamat pagi
sihat kah anda suma

rindu aku ngan korang suma
seminggu rasa nya aku tak membuat n3 baru apatah lagi hupdate aku punya blog nih
huuhuhuu kebizian yang teramat2 lah sangat nya sampai kan aku rasa mcm 24jam tak cukup
kena tambah lagi 24jam itu pun mungkin cukup tuk sementara aja.....hheheehe

aku masih blum melangsaikan hutang aku terhadap beberapa org blogger lagi nih...... maap yer suma ada masalah sedikit dengan itu kesulitan amat lah saya kesali.... di tempat keja aku ada masalah berlaku kecurian yg amat2 lah memalu kan.... tgh menyetal kan perkara itu and dgn tgh memikir kan cara2nak ngajar dak2 yg memang nakal tak denga cakap.... adeh ler

hari nih mungkin aku akan memblog kan diri aku dengan semahu2 nya kerana cuti 2hari....oooyeeee.... mungkin akan ada bebagai2 n3 tuk di saji kan heheheheheh

p/s: aku nak makan jap eh lapo giler semalam balik keja trus tido pagi td sedar2 dah pukul 10 wakakkakakaa(nasib bendera jepun dtg) ehhehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

cuma ini saja yang mampu saya lafaz kan

assalamualaikum,
selamat malam / pagi / petang/ tengah hari semua,
saya harap semua nya berada dalam keadaan sihat hendak nya.

di kesempatan ini ketika jari jemari saya sedang menari-nari tarian berirama tanggo, saya ingin menyampai kan beberapa ucapan yang di antara nya berbunyi seperti nada gembira, nada sedih, nada lawak, nada sayu, nada simpati dan sebagainya.

saya harap tuan / puan / cik / encik sudi lah memberi sepenuh perhatian terhadap ucapan-ucapan dan kata-kata aluan yang ingin saya sampai kan di malam / pagi / tengah hari / petang ini

pertama sekali saya ingin mengucap kan berbanyak-banyak ucapan terima kasih pada semua yang selalu datang singgah di blog saya dengan rela hati tanpa paksaan daripada diri saya. tambahan pula ada yang sudi memberi komen nasihat segala-galanya bagai kepada diri saya yang sangat mengalu-alukan kalian. saya begitu menghargai kehadiran tuan puan cik encik sekalian dengan sebesar seluas alam ini.

si samping itu juga, saya dengan ini ingin membuat pengumuman bahawasa nya saya memohon beribu-ribu kemaafan kepada kalian semua kerana saya tidak dapat memberi komen dan melawat blog-blog kalian semua  di sebabkan ke bizian saya yang terlampau teramat termaha hebat nya sekali.

begitu pun jua saya hanya sempat menjengah blog-blog kalian semua dengan masa yang terhad kerana saya memerlukan tido yang secukup nya. apa-apa pun jua yang berlaku saya amat lah menyesali akan keadaan ini. saya berharap agar keadaan ini tidak akan berleluasa dan cuma dalam jangka masa pendek sahaja.

akhir kata saya memohon beribu-ribu kemaafan terhadap kalian semua. maafkan lah diri saya yang lemah ini. saya juga mengucap kan sekali lagi ribuan terima kasih yang teramat-amat lah sangat terhadap kedatangan kalian semua ke sini. saya teramat-amat lah menghargai diri kalian semua yang menjadi tunjang kepada blog saya ini.

dengan lafaz bismillah hirahma nirahim saya dengan ini merasmi kan kesengalan yang bakal melanda diri saya stat pada minggu hadapan dan seterus nya sementara saya mampu untuk menyesuai kan diri dengan keadan ini.

harap maklom kepada tuan puan cik encik sekalian,

yb,
saya yang menurut perintah
minda jiwa raga otak akal hati perasaan diri sendiri.

sekian, terima kasih.

**** lama dah tak buat karangan panjang2 macam nih tak kira lah bm or bi..... dah tua rindu nak gi sek blaja mcm dulu2 enjoy nya usia remaja sweet seventeen lagi2 lah kan.... lepas pmr / srp honeymoon year

p/s: ahhahhaahah tak bleh balh bila baca surat tak rasmi nih mcm orang gila pun ada gak..... ngekngok jer bunyi nya.....huauuaahaauaaa.......

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

'Contest Oh Kunci! by Arieza'


oh kunci
kerana ko telah ku buka pintu hati,
untuk mu wahai sang lelaki,
yang begitu aku cintai,
dengan setulus hati,

oh kunci
namun sayang sekali,
semua itu tak memberi erti,
kasih ku bagai di curah ke daun keladi,
terhapus sedikit demi sedikit menyerap ke bumi,


oh kunci
kini pintu hati ku tertutup rapat,
kerana sukar bagi ku mencari ubat,
untuk mengubati duka lara yang melarat,
semakin hari semakin ku paksa diri ku menjadi kuat,

oh kunci
telah ku buang ko di dasar hati,
agar ko sukar di temui oleh sang lelaki,
yang tak pandai menghargai kasih suci,
kerana ku tak mahu di sakiti sekali lagi,


oh kunci
apakan daya lumrah dunia,
kadang sakit kadang gembira,
ikut kan sahaja ketentuan takdir Ilahi,
mungkin itu lah yang terbaik buat diri,


oh kunci
sungguh terseksa nya diri,
menanti muncul nya jejaka idaman hati,
yang mampu membuka pintu hati,
menggunakan kunci itu sekali lagi,


oh kunci
namun sayang sekali,
jauh di sudut hati,
ku ingin di sayangi,
oleh sang lelaki,
yang paling mengerti,
akan diri ku ini,
seperti kasih gun jun pyo terhadap geum jan di,
alangkah bahagia nya diri,
di tatang siang dan malam tiada jemu........


>>> Jom Join Contest Oh Kunci! by Arieza!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

greeting



selamat pagi
good morning
zhao shang hao
tamil gua tatau


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

suma yer cikgu ikut ramai2 nyanyi meh

salam suma.....
hari nih tanak cakap byk jus nak nyanyi jer
mari nyanyi sama2....
sila guna cermin yg besar supaya mata anda tak berpinar.....
=============================

nih aku nak letak rakaman suara aku yg mcm kitten tuh tapi aku tatau nak letak mcm na...
huuhhu sapa tau sila lah ajar in aku yer dong
nanti aku kasi ko thumbup ye hehehheheh


bangau oh bangau
kurus engkau kenapa
kurus tak aku mana macam
timbul mau tak ikan
timbul mau tak ikan

ikan oh ikan
timbul mau tak engkau kenapa
timbul nak aku mana macam
sangat panjang rumput
sangat panjang rumput

rumput oh rumput
panjang engkau kenapa
panjang tak aku mana macam
aku makan tak lembu
aku makan tak lembu

lembu oh lembu
rumput makan tak kenapa
makan nak aku mana macam
sakit aku perut
sakit aku perut

perut oh perut
sakit engkau kenapa
sakit tak aku mana macam
mantah nasi makan
mantah nasi makan

nasi oh nasi
mantah engkau kenapa
mantah tak aku mana macam
basah api kayu
basah api kayu

kayu oh kayu
basah engkau kenapa
basah tak aku mana macam
aku timpa hujan
aku timpa hujan

hujan oh hujan
turun engkau kenapa
turun tak aku mana macam
aku panggil katak
aku panggil katak

katak oh katak
hujan panggil kenapa
panggil tak aku mana macam
aku makan nak ular
aku makan nak ular

ular oh ular
katak makan nak kenapa
makan tak aku mana macam
aku makanan memang
 aku makanan memang
big clap
clever gulz
good boy
pandai nya suma
mingtian laoshi gei nimen sweets okeh
(esok cigu kasi gula2 pd suma)
hehhehhe

ini n3 cermin.... kalo tak faham sila lah baca berulang kali dgn mengguna kan cermin okes


p/s: aku kepeningan nih....mood swing lalallalaallaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

na...na...ma....nama.... saaa.....yaaaa...... sssssss

................................


mengapa ada dusta
andai itu menyakit kan
mengapa ada tawa
andai itu buat aku tersedu sedan

.....................................
seribu sukar ku temui
satu senang ku ingati
dua bikin hati berbelah bagi
tiga bikin hati ku tak bertepi
empat buat aku rasa nak pergi
lima buat aku termimpi2

..........................................

ntah apa lah yg aku mepek nih.... mood tak der lah tapi kan aku
aku tgh gabra nak hadiri intebiu nih.....
nak rempit
sdn bhd
sorg2 diri
huhuhuu
tajut lor
jauh gak tempat tuh
Ya ALLAH tolong lah hamba mu ini
beri kan ku ketengan amin
doa kan aku berjaya huhuhu


***sory komen2 yg sebelum nih tak sempat nak reply lagi tunggu yer



p/s: kalo tgh intebiu aku minta izin kuar jap g toilet  then masuk balik bleh tak.....huhh aku tgh batuk berkahak nih....huhuhuhhu tak kan dah batuk kuar kahak nak telan balik ewwwwww geli nak mampus siot mau muntah aku.... huuhhuhu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

suar dalam penaik seri wajah

sambungan suar dalam

panties suar dalam sotong kering suar kecik spenda underwear 

panties mcm comel jer bunyi nya kan bila didengari dek telinga.....
suar dalam lak mcm sedikit kasar jer di minda.....
sotong kering lak sedikit secret di situ....
suar kecik lak senda gurau style tuk bermanja......
spenda mcm kekampungan sedikit....
underwear gaya matsaleh maskulin gitu........

aku suka suar dalam yg jenis cotton jer selesa serap haba peluh ringan mudah tuk bergerak....


tapi bagi aku apa2 pun boleh janji selesa bak kata ah fatt aka kapten luffy comforti dicomforti bercomforti mengcomforti...... two way communication antara si pemakai dgn yg di pakai...wakakakakka...... yg di pakai nih pun byk pilihan ikut cita rasa and ikut trend sekarang nih..... ada yg plain ada yg flora and fauna ada  bear smiley macam2 ada... kalo ko gi pasaraya mall ker mana2 even pasar malam sekali pun melambak  ko leh nampak mcm2 fesyen..... dulu time study aku pernah tgh roomate angah(badik2 aku) pakai panties yg kecil sempit sendat jer sedang kan dia badan besau sedikit lor.... panties dia tuh siap ada mata di belakang...ahahhahha gelak aku memula tgk lama2 nampak cute plak...wakakakakaka


okeh panjang giler mukadimah aku pasal suar dalam
mesti korang suma tak sabar kan nak baca....
ala aku bajet mcm blog aku hebat lah konon...
uwekssssss


korang pernah dengar tak orang tua2 berkata apa yg kuar dr badan kita sesetengah itu kdg kala bleh menjadi penawar semula.... mcm susu ibu penawar sakit mata.... air kencing ada penawar nya tuk apa ntah aku lupa lak....huhuhhuhu begitu lah alkisah nya aku mengaplikasikan suar dalam aku dgn fully utilize dgn tahap maxsimum semaximum nya lah.... hehehe 

okes bebalik pada citer suar dalam nih.... time aku sek rendah lagi aku dah buat dah tapi umo dlm lingkungan 11 tahun mcm tuh arh.... time tuh muka aku naik jerawat byk giler and aku suka garu dgn kuku so makin merebak arh.... satu hari famly besau aku p picnik kat pantai merdeka mandi manda di bawah terik mentari.... then muka memang burn giler bai siap melupas kulit bagai.... namun itu mungkin satu hikmah krn suma parut2 jerawat tuh tetanggal and muka aku menjadi okeh semula..... so lepas dr tuh aku di beli kan pencuci muka tuk tanggal kan kotoran and kulit mati...

so bila nak cuci muka aku selalu guna tapak tangan jer..... then satu hari aku terpikir dgn cara nih bleh ker tanggal kan kotoran and kulit mati di muka aku.... so satu hari aku try cara baru tuk tanggal kan kesan degil di muka aku....

okes sekarang masuk pot suar dalam



bangun pagi amek towel masuk bilik air gosok gigi and @^&%(*&  @^%^*))  @**&@ then aku amek sabun pencuci muka.... aku gosok pada tapak tangan then gosok di muka.... then aku amek suar dalam aku basuh cuci kekotoran yg wujud... then aku amek sabun tuh plak aku gosok pada suar dalam aku.... baik punya gosok sampai babuih penuh suar dalam tuh



then aku tonyoh tenyeh gosok kan kemuka aku mengguna kan suar dalam itu sendiri.... tanpa was2 aku kusyuk benar menenyeh menda alah tuh pada muka aku... dalam toilet sapa yg leh tau cuma shytan ni rajim sama itu pemerhati kiri dan kanan jer nampak apa aku buat time tuh.... baik punya aku menyental muka nih guna suar dalam..... lepas tuh aku nampak arh keberkesanan nya pada kulit wajah aku.... licin beb takder rasa kasar dah mayb suma kulit mati and kotoran dah tanggal.... aku hepy giler time tuh coz berjaya cari solution bg pertanyaan aku sendiri....


lepas pada tuh setiap kali aku mandi aku akan cuci muka aku mengguna kan cara yg sama..... kalo aku tak mandi aku cuci muka jus guna tapak tgan tapi tak memberi kepuasan kesan degil tak tanggal.... maka stat dr itu rajin lah aku mandi koman2 pun 1 hr 3x mandi and 3x aku tenyeh muka aku dgn suar dalam....ahaahaha


perkara nih berlarutan sampai lah sekarang.... weeeeeee menjadi rahsia aku sorg sahaja tanpa ada yg lain mengetahui nya..... hehehheheh..... but now korang suma dah tau rahsia kecantikan aku sapa nak tiru sila lah.... heheehehe... tapi make sure suar dalam ko cotton erk jgn yg jenis getah kang muka ko mengelupas wa tak tau beb..... ahhahhahaha



lumut amacam aku ker ko lebih kretip weh...wakakakakak
kita jenis apply suar dalam menyikut kesesuaian tersendiri
ahahahhahahaah


suar dalam penaik seri wajah
hehehheeh
tajuk n3 mcm gampang betul


??? aku tadak men bomoh2 ilmu hitam ilmu batin or apa2 k.... aku di jalan yg benar







p/s: korang jgn arh tiru cara nih kang tak pasal2 berkudis muka aku gak yg kena saman weh.... huhuhhuuhu...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

helping me.....apakah pengakhiran ini

yeeeeyhhhheeeeeeeeeeeeeee
wa masih rokessssss
rajin gua hupdate nih
masih seperti ini juga seperti hari semalam
tak berubah sedikit pun cuma demam gua dah kebah
apa nak kata cuma satu sahaja
wa rasa gusar nih
rabu wa bakal hadiri intebiu
agak2 lu org lah kan apa pandangan pengintebiu tuh
sekira nya sora wa masih cumel seperti kitten nih
meow meow meow
atau masih teruk seperti itik angsa
ang ang ang ang
atau mungkin seperti itik nila
illla illlla illaa

wa tgh gusar nih... betul2 gusar...
apa wa mau jawab kalo keadaan mcm nih...
wa terpaksa ulang ayat byk kali kasi faham sama itu olang
wa kena paksa tekak wa
cakap kuat2 kasi kuar anak tekak ker
uwaaaaaaaaaaaaaa
10sen tol la

p/s: mummy dah bancuh air asam jawa campur gula batu kasi rejam dalam kolah mandi.... harap2 mujarab lo

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

chef

salam suma
leas jer habis keja welfare dulu nih arh 1st keja yg aku dapat..... jadi chef jer dgn gaji yg ditawarkan rm600 aku trima dgn hati yg terbuka even rasa mcm tak cukup jer tuk hidup dgn hutang yg melambak2 nih.....huhuhuhuh... takpa lah dr duk rumah tak dpt apa2 pun makan tido makan tido menhabis kan boras ajer..... k lah layan jer arh pekerjaan aku yg cuma mampu bertahan selama 2weks......
=======================



aku terpaksa tadah air sebyk 15x.... ulang alik dr sink ke dapur tmpt masak.... nih perlu kan kesabaran yg tinggi... air yg aku tadah nih punya la slow nak mampos..... aku rasa 4x aku kencing pun lem penuh lagi....


air tadahan tadi suma masuk dlm periuk nih....kena kasi didih sampai menggelegak betul2.... nak tunggu air nih menggelegak pun take time gak weh.... 1/2jam blum tentu lagi menggelegak.... menguji tahap kesabaran sebenar2 nya weh....


korang tau tak nih apa....nih arh roselle.... buah or bunga aku pun tak sure beb... kena rendam dulu dgn air garam 1/2 jam... then tos kan



nih roselle.... kat tgh tuh belubang sebb di jolok dgn besi tuk buang biji kat tgh tuh...


nih roselle malaysia.... kalo roselle arab lagi panjang kelopak tuh



air dah menggelegak masuk roselle tadi.... kacau biar kuar warna merah2 then kena tenyeh kasi kuar masam2 manis... then tambah sedikit pengawet yg di benar kan pastu kena tapis then akan di botol kan secara manual.....
 ---------------------------
begitu susah payah tuk mencari sesuap nasi kan.... tapi bila dah gaji kita membazir tak ingat dunia..... itu lah manusia..... selalu lupa alpa leka dan lalai

p/s: aku tak suka air roselle nih tak sedap.... masam terlampau even dah masuk kan gula.... kepurerannya begitu hebat..... weeeeeeeeeeeeeeeee.... mlm nih kuar n3 suar dalam tunggu yer

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

aku di landa gerhana


rembulan di malam hari
kala bulan mengambang terang
apa lah ubat nya untuk si hati
agar tidak bertambah parah


makan ulam cicah sambal belacan
temenung gorang cicah budu
sungguh sakit nya bila terkena paku
luka nya dalam tapi tak nampak di mata


saat sukar di harungi bersama
saat indah di kongsi berdua
saat berduka tanggung sendiri


menangis lah hati
menangis lah hati
menangis lah hati

*** bila ko bercakap benar then ada org berkata ko menipu apa yg ko rasa???
*** bila kau berlaku jujur dan kejujuran kau di ragui apa yg ko rasa???
*** bila kau di kata ngada2 sedang kan kau menegak kan kebenaran apa yg ko rasa???



p/s: serius aku nak nangis tapi aku perlu pinjam sesuatu dari korang suma... sanggup tak korang kasi aku pinjam sebentar.... bukan nak pinjam duit keta mahu pun harta benda cuma nak pinjam bahu ko tuk di jadi kan alas kepala aku sebentar bagi mereda kan rasa di hati ini..... sedih sangat..... patut kah aku buka hati aku tuk kedua kali nya sedang kan rasa sakit adalah sama seperti itu juga even dgn yg lain nya pula......... :(

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

suar dalam fully utilized

salam suma......
sihat kah anda hari ini....
aku masih begini lagi....
rockerssss beb...
yeeeeeyeeeeeeeeeeeeeeee

hari tuh toknek cakap sora aku macam anak kucing meow meow
hari nih paklang cakap sora aku macam itik angsa plak
then tetiba cakap bukan mcm itik angsa tapi mcm itik nila serak2 basah
uwaaaaaaa mentang2 la aku sakit tekak nih mcm2 gelaran yg dorang kasi kat aku
sedih betul la.......
---------------------
aku nak kisah kan di sini 1 story..... lumut tgh mencari siapa yg bleh tandingi diri nya mengguna kan suar dalam dgn secara kekreatifan yg lebih melampau lagi....... hehehhehehe.... aku pun ada gak kisah di sebalik suar dalam...... eeeewwww malu lak nak citer nih.... dah arh semalam aku citer pasal aku kencing dekat mall yg memalukan itu...... sekarang kalu aku citer pasal suar dalam plak.... alangkah lebih malu lagi diri ini...... uwaaaaaaaaaaaaa...... nak citer ka tak nak nih eh.......... huhuhuhuhhu...... 50-50 berbelah bagi...........

unrestmind aka bro sham pun dah menciter kan asal usul suar dalam yg stat di pakai oleh tarzan  bg melindungi tut nya dr di gigit ikan keli and lumut pulak dah menstory kan kisah suar dlm yg di applikasi dlm bentuk yg lebih kreatip sebagai pelindung rambut nya dr terjuntaii ke luar.... and aku nak story kisah suar dalam gak yg aku apply sejak aku sek rendah lagi.......

suar dalam nih bukan sahaja berfungsi untuk menghide kan tut tut suma orang malah bg yg lebih kreatip lagi akan memberikan kepuasan yg maksimum..... kita perlu berfikir dr luar kotak fikiran yg sedia ada then baru lah benda di sekeliling kita bleh fullt utize tanpa ada pembaziran....... weeeeeeeeeee nih pendapat aku lah tak tau lak korang bagai mana kan.....hehheehee

oohhhh masih belum masuk bab aku applikasi kan menda alah yg di beri nama

suar dalam aka spenda aka underwear aka sotong kering aka suar kecik

dan yg sewaktu dgn nya


p/s: wa makan ubat tdi ngantuk la wa nak tido jap nanti wa dah bangun wa hupdate smula pasal cara applikasi suar dalam wa fully utize okkeh...chiowww

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

contes aka peraduan cikgu ribena..... baca dengan penuh kesabaran okkeh

aku nak join contes cikgu nur tentang kanak2 ribena..... makanya terpaksa lah aku ketepi kan perasaan malu aku nih demi tuk memasuki contes nih..... huhuuhu.... aku tak kejar hadiah sangat cuma nak memeriah kan lagi suasana..... okeh meh aku stat citer kang terpanjang lak bebelan aku nih... baca dgn penuh kesabaran yer..... wakakakkakkaakak panjang giler n3 nih.....



...................................

once upon a time (pembuka bicara)..... time aku sek rendah yg pasti dlm umo 7 8 tahun lebih kurang coz aku pun tak bapa nak ingat sgt....heheh.... time tuh cuti sek aku g rumah maktok... 1 hari paktam nak g gunting rambut.... aku abg adik merengek2 nak ikut sama.... kitaorg siap masuk keta stanby siap2 takut kena tinggal weh....ahahaha..... paktam single and muda gi so di usung nya juga kitaorg nih kesana kemari.....weeeee hepy weh..... sampai kedai mamak paktam masuk gunting rambut kitaorg tunggu luar.... dah siap suma kitaorg tanak balik rumak maktok lagi nak jenjalan dulu....

then paktam bawa lah kitaorg g panggung tgk wayang cina lawan2 kungfu2 gitu arhh... tajuk wa tak ingan beb.... yg pasti itu lah 1st time wa masuk panggung.... dlm tuh kitaorg siap bawa snek lagi air roti bagai.... tengok punya tgk sampai kan tak sedar wayang dah habis.... so kuar panggung tanak balik rumah lagi nak jenjalan lak.... window shoping pun jadik lah kan..... dah penat berjalan balik kang bleh tido nyenyak.... so stat la window shoping dr groundfloor sampai lah ke topfloor heheheheh..... sampai kat pot alat tulis paktam nak beli sesuatu.... so tunggu lah paktam gelebek menda alah tuh dulu sambil wa pusing2 windowshoping jer...

pusing punya pusing.... wa jumpa pot barbie doll..... itu lah pot yg wa tak leh lepas kan..... cuci2 mata tgk barbie doll pun dah cukup bagi gua even tak dpt nak beli satu dua....heheehhe.... sampai sekarang wa suka gi pot barbie doll tgk perkembangan nya..... impian wa nak ada satu set barbie doll in the house.... insya allah satu hari nanti akan wa beli.... okkeh pusing punya pusing dalam pot tuh.... tetiba wa terasa suam2 kuku jer badan wa nih..... rasa semacam jer nih..... wa dah tak tentu arah dah nih.... wa pun berlari2 mendapat kan paktam gua...

(kemuncak) paktam!paktam! nak terkencing la.... jum p toilet sat..... ala sat la tak beli lagi nih tunggu lah sat ok.... aku pun menurut arahan sahaja even kat dalam nih memang dah tak dpt nak menahan..... bapa lama dok pilih tak beli2 lagi ishhh pelik betul lah aku..... lepas 10mint aku ulang lagi paktam2 jum p toilet tak tahan dah nih nak terkencing ni..... sat la p duk kat sana dulu..... aku pun berjalan2 lah bagi mengurang kan rasa nak terkucir nih......tuh arh sapa suh minum air bergelen2 lagi ms dlm panggung kan dah merana...... tgh dok merayau2 tuh tetiba terasa air hangat mula mengalir mcm waterfall dr celah kangkangan aku nih.....wat the funny...... aku terkencing dalam suar bai.... nasib org lengang takder sorg pun yg perasaan dlm hati kecil aku berkata.... namun tetiba dtg sorg pakguard nih sergah aku.... buat apa nih.... awat kamu kencing kat sini.... uwaaaaaaaaa tebal muka menahan malu dan menahan air mata dr gugur.... takut beb time tuh kena marah kang tak pasal2.....

pastu guard tuh panggil paktam aku diam jer kat situ.... dgn ucapan maaf paktam bawa kitaorg kuar dr mall tuh sambil aku kena bebel potpet2.... walhal bukan salah aku pun..... kan dah aku cakap nak kencing sapa suh tanak bawa aku gi toilet..... huhuhuhuhu.... dalam keta aku tak di benar kan duduk atas seat sebalik nya duduk atas lantai beralas kan paper jer....... sampai rumah maktok aku di jadi kan bahan dorang suma tuk bergelak ketawa bergurau senda...... siot tol pengalaman tuh..... wakakkakaaa..

sampai sekarang aku akan make sure aku kencing siap2 kat rumah and kurang kan minum air takut nanti nak terkucir tak menyempat jer...... ahhahahaah even perjalanan nya jauh pun aku masih mampu menahan pundi nih supaya buat di rumah sahaja...wakkakakakaaa dah2 suma berhenti lah gelak tuh cukup2 wokeh gelak kan org tak baik...kang ada yg kena pelangkung nih.....ahahahhahaha
------------------------------------
time aku sek rendah.... ada sorg cikgu tun nama dia CIKGU NORIAH JAMALUDDIN memang garang nak mampus bai..... time tuh dia amek alih klas aku siot weh.....  dari darjah 3 sampai darjah 6 dia pegang kelas aku.... hari2 gi sek kena bawa suma buku tak kira ada math ka takda ada bm ka takda ada sains ka takda ada seni ka takda ada pjk ka takda kira nya suma buku kena bawa gi sek tiap2 hari..... berat nak mampus beg tiap2 hari mcm bawa guni padi uncang baja jer time tuh..... 1st time masuk kelas dia tanya kali2 aku fail time tuh and agak ramai gak arh yg senasib ngan aku... kena diri atas kusi and balik lambat..... bapa kerat jer yg lepas..... tiap2 hari sebelum habis kelas mesti tanya sifir sapa tak bleh jawab diri atas kusi then atas meja then balik lambat.... oooo aku lupa nak cakap cikgu noriah nih ajar kelas aku suma subjek...kira nya tiap2 hari kami ngadap muka dia aja lah...... cuma agama kajian and bi jer cikgu lain ajar..... subjek lain suma dia ajar......

kami gelar cikgu noriah nih singa lapar.... kadang2 dia gaduh ngan suami dia kami yg jadi mangsa.... huhuhuuuu..... bila dia ajar kami tak reti nak buat or tak faham mampus lah sat gi kena luku kepala sampai tercabut tudung..... kena ketuk tgan ngan pmbaris besi... kena tarik sigburn kena cubit perut lah macam2 weh...... cikgu noriah major dalam bm and math... so tiap masa ko kena study math and bm jer arh time kelas dia tak kira lah dlm timetable ko kt or sains or seni or pjk weh......


tapi segarang2 dia pun dalam hati dia baik.... siyes wa cakap lu wa tersentuh giler bai dengan pengorbana dia tuh... suma yg dia buat demi nak tgk anak bangsa dia maju jaya.... sungguh aku berterima kasih pada cikgu noriah even memula dulu perasaan menci nak mampos kat dia tapi lama2 perasaan sayang tuh wujud dgn sendiri nya......


las time upsr dia ajar kitaorg dgn bersungguh2.... bila result kuar  memang gempak giler beb kelas kitaorg kira ok lah jugak.... yg tak leh blah aku dapat suma subjek yg dia major tuh A..... samapi lah aku pmr and spm A utk math and bm.... aku nak ucap terima kasih byk2 pada mu CIKGU NORIAH JAMALUDDIN.... sekarang nih dah jd guru besar or pengetua aku kurang pasti.... lepas jer aku pmr kitaorg los contact ngan singa lapar.....heeehehhe....... yg bes dia nak jadi kan aku menantu dia...wakakkakaak awal2 aku rejec weh....ahahahhaaha


CIKGU NORIAH aka SINGA LAPAR
itu gelaran nya buat org yg berjasa pada ku
suatu ketika dulu

======================

cikgu nur harus memilih ku sebagai pemenang kerana

rahsia kanak2 ribenaku telah di buka
ia nya mungkin mengaibkan buat seketika
memalu kan diri ku pun ada
suma itu aku biar kan saja
demi menjadi pemenang peraduan cikgu ribena


+++++++++++++++++
"kanak2 ribena sangat cumel kerana.......... mereka suma mengingatkan diri kita tentang masa lampau kita time dulu2 disamping memberi ketenangan yg sangat unik dalam diri kita...."


_______________________________________

nih jer lah yang mampu aku buat utk memeriah kan lagi contes cikgu ribena kita nih....... maaf yer cikgu terlambat sedikit.....



p/s: cheq malu lah korang suma dah tau rahsia cheq masa kecik2 dulu...huhuhuhuhuhh.....nanti kalo jumpa cheq jgn gelak jgn jd kan cheq bahan korang lak wokkeh.....


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

kembali ke alam kanak2 riang ria.....weeeeeeeeeeeeeeeee

salam suma.......

aku masih berehat setengah hari huhuhuhu..... hidung ku dah sendat dgn hingus weh.... sakit telinga berdesing2.... badan masih panas lagi skit..... suara aku masih serak2 basah ala2 kitten gitu.... si putihpurple kata cumel sedang kan aku terasa perit...waduh...... nih suma virus dr taska tadika nursery weh...hehehheh.... tak baik salah kan org lain.... ini kan ujian Tuhan.... takdir tetulis begitu..... okkeh lah jum layan pic.... aku tak leh ckp byk2 nih.... kang korang makin tak faham...wakkakkaak.....

---------------------------------

1. nama dak nih ming xuan....comel ciler and manja + nakal gak lah.....


2. ming xuan ngan kakak nya renee lee.... adik beradik yg pandai + comel sekali


3.suka betul dorang nih posing mentang2 mak nya buka kedai gamba.....


4.tgk tuh mcm2 aksi yg dorang buat....


5. nakal giler dak nih..... siap ajak aku masuk sekali ngan dia dalam rumah nih.....


6. nih lak lee rou ni..... budak pandai tapi sentiasa menangis dlm kelas.... puas gak arh nak pujuk dia.... dah la ckp cina jer speaking pun tanak.....


7. nih time amek pic senyum jer kalo tak menangis jer dia..... time nih tunggu mummy dia dtg...


8. hen keai hen pioliang


9. tgk lah mereka ini blh buat jiwa kita tenang and kadang2 geram pun susah gak nak di kawal dgn kenakalan mereka.....


10. tgk lah dua beradik ini...... potogenik sungguh......
==============


korang bayang kan.... cuba lah bayang kan okeh..... si ming xuan tuh ajak aku masuk dlm rumah nih..... puas aku menolak.... wo pu yao.....  laoshi cannot go inside lor..... i'm so big lor..... hahahahah.... lasly aku terpaksa masuk gak sengek kan badan aku masuk mengiring.....
lama gak arh aku duduk dlm tuh.....
dah puas si ming xuan tuh baru lepas kan aku kuar....ahahhahahahaha lawak and kelakar
duduk ngan budak2 kita pun jadi budak2.....
wooooooooooooo


p/s; jgn tanya aku mengapa pic anak2 cina jer aku amek wokkeh.....hehheheeheheehhe.... k la nak mandi lu....chiowwwwwwwwww........... malam kang ada date....heheheheehehehhehe jum sapa yg nak folo....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

gua rockes beb...... sapa nak ajak gua duet jum arh kita karoke

salam suma......
rockesssssssssssssssssss
apa khabar suma..... sihat kah kamo2 suma.....
aku kurang sihat seperti yg di khabar kan dlm n3 lepas....
huhuhu makin teruk weh.... hari nih aku cuti memang tak larat giler bai....
demam panas batuk terkencing2 sesema hidung tersumbat telinga berdengung berdesing tekak perit memekik
yang pasti dan yang tak leh blah sekali
suara aku dah hilang baru 3 hari keje
serak2 basah weh sakit tekak nih bila bersuara
selama 24 tahun aku hidup di bumi Allah nih
selama aku demam panas berminggu2 lama nya pun
blum pernah lagi aku alami demam yg seteruk nih weh
suara aku takdak cakap pun bunyi eow eow eow iiieeewwaakk
kira denga ngn tak denga jer suara aku nih
sampai kantoknek cakap kat aku semalam
mcm anak kucing dok meow meow eoiiiwwww
hahhahaah nak tergelak pun ada gak hahhahaaha
kalo ada org cal aku camna agak nya aku nak bercakap erk... mesti org tuh ingat antu punya sora....hehehehheheehehhee
-----------------------
kanak2 riang ria di taska tuh suma nya berhingus
bleh di kata kan 3/4 sesema
tiap2 masa aku kena lap hingus dorang
mana tak jangkit nya pada suma cigu2
virus sentiasa memenuhi ruangan udara di situ
memandang kan tempat tertutup so
mudah di jangkiti
uwaaaaaaaaaaaaaa
ini lah dugaan
dengan aku terpaksa jerit kuat2 lagi suma nya degil2 belaka
huhuhuhuhuhu
agak2 nya korang suma mcm nih tak kecik2 dulu
aku baik time kanak2riang ria dulu2....hehhehehheeh

p/s: aku tak suka arh muntah2 nih..... buat aku rasa mcm org pregnant lak...ahakzzzz cisss perit nya tekak ku ini...... sambil kesat hingus2 yg sedang meleleh mcm waterfall.... shit

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

uwaaaaaaaaaaa aku demam :-( terkezut tgk lumut pakai suar dalam.....wakakkaakka panjang giler tajuk n3 aku kali nih kan.....

salam suma....
korang sihat tak weh...aku demam weh uwaaaaaaaaa.... hidung rasa tersumbat jer nih huhuhuuu nak karang n3 panjang2 pun susah weh..... tak tau mcm na nak buat nih....uwaaaaaaaaa sakit nya otak aku nih....... rasa nya byk yg aku nak hupdate tapi dlm keadaan sesema mcm nih apa yg mampu otak aku berfikir adalah tido tenang rehat.... hheehehehehehhehe tapi aku rasa mcm nak hupdate tapi aku rasa mcm tak nak hupdate.....
ye haaaaaaaaa aku rasa tak mampu bertahan stamina ku begitu lembap lembik sungguh arh.....

-----------------------------
aku tak sempat nak buat karangan cikgu nur... karangan tentang taska raski nursery pun aku tak sempat nak karang lagi.... blog nih pun masih dalam pengubahsuaian weh....huhuuhuhu....... apa yg perlu aku buat sekarang berhenti blogging or stop sekejap then sambung smula.... kalo stop trus syg woiiii kawan2 sahabat2 teman2 suma... hubungan indah nih kalo di biar kan putus sayang skali...
---------------
terbaca n3 lumut pasal suar dalam tuh buat aku teringat yg aku pun pernah ada kisah suar dlm gak... dr stat n3 suar dlm lumut kuar lagi aku nak buat kisah aku and suar dalam tapi aku malu.... lumut ko nak denga tak kekretifan aku lak dlm hal suar dalam nih...wakakakkaaka..... kalo nak pujuk rayu lah aku tuk buat n3 kisah suar dalam tuh...wakakkaakak.....
-----------
wa hupdate dr pagi tadi kul 740mlm sampai la sekarang kul 10 masih blum dapat di pos kan lagi..... ahahhahahhaahha memang dahsyat cite yg wa karang... sial hidung wa sumbat nafas ikut mulut memang tak selesa betul la.... hampreh betul la..... malam wa nak tido cmna erk.... huhuhuhuhu benci arh sesema nih..... tekak wa perit arh nak chiow lu.... minum air then makan ubat then tido.....

daaaaa
tgk lah kanak2 nih

cute kan dorang2 nih suma.... umo 3 & 4 tahun
nih buat aku terasa nak ada anak baby awal2 nih...ahkzzzzzzz
sedikit gedik + gatal di situ even hidung sumbat and tekak sakit.....
yehaaaaaaaaaaaaaa


p/s: jgn lupa pujuk aku suh cite kisah suar dalam.... aahahhahahaahaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

buzzzzzz bzy giler bai

wa tak sempat nak hupdate blog weh.... kalut siot ngan keja aku nih....huhuhuhu mcm ragam weh... penat nak mampos tapi enjoy la h gak keja nih..... jumaat nih aku hupdate citer bes2 wokeh.... nanti kan n3 cikgu nur.... wakakaakak

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

januari pelik tapi benar


hari nih buat aku teringat sesuatu aja
ahahhahahahahahha
gelak dulu bak kata lumut
bulan satu
bulan pertama
permulaan baru
bagi tahun baru
2010
itu lah bulan januari
-------------------
ada kisah di sebalik bulan januari... ni berkenaan ngan suma famly aku ja lah.... bukan sedara mara yang lain lagi..... tuh tak termasuk okkeh.... hurm famly aku tak besa sangat cuma ada mummy aku boy gul arway abah.... hurm 5org tuh jer arh dulu tapi sekarang nih cuma tinggal 4 jer pun... tkpa itu takdir Nya... bulan januari selalu buat aku tertanya2.... asal aku sensorang jer tapi meke b4... slalu aku sorg2 jer.... huhuhu sedih pun ada hepi pun ada pelik pun ada tapi itu lah kebenaran nya....

korang kena pecaya okeh apa yg aku akan crita nih.... jangan lak ada yg mencebek muka memuncung mulut terjuih bibir.... ini kisah benar bukan nya tipu semata2.......

okeh aku akan stat crita nih
1

2

3
---------------------
di antara kami be-5 cuma ada sorang yang sangat pelik
cuba korang teka sapa dia
mummy
arwah abah
aku
abg
adik
sapa yg pelik????
apa dia
sapa dia kuat kan sedikit suara anda aku tak dapat mendengar nya dengan jelas.......
sapa pelik??
akkkuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
erk korang pelik ker.... ahahhaha korang mana tercalon dlm senarai aku nih......
ye betul tuh yang paling pelik sekali adalah aku sayu=pilu
sebena nya aku dah mention kat atas kalo korang perah santan la kan 

napa pelik yer????
kerana bulan januari adalah hari makan kek sepuas2 nya dalam family aku.... 1bulan 4kali makan kek woooo celebrate beday sesaja tuk bulan januari.... fuyooooooo memang bes kan.... sonok jer makan makan makan kendian gemuk gemuk gemuk yg bakal aku dapat.... hehhehe
beday arwah abah 18 jan (hanya tinggal kenangan)
beday mummy 19 jan
beday abg 21 jan
beday adk 10 jan
nampak kan suma dgn jelas bahawa bulan januari adalah bulan meraikan kek dlm famly aku





okeh bebalik kepada perkara pelik tapi benar adalah beday aku sorang jer pada bulan julai.... pelik kan time aku kanak2 aku selalu tertanya2 napa aku selebrate beday sorg2 jer tak der geng pun sedang kan yg lain2 sama bulan jer.... abg pernah cakap aku anak org lain uwaaaaaa nangis aku time tuh dorang kata amek aku kat pokok pisang la apa la.....huuhhuuhhh sedih gak denga menda alah nih... huhuhuuh


tapi bila aku dah besa baru aku faham.... mummy kawin ngan arwah abah pada 14 julai so sebab tuh lah aku lahir bulan julai 1wek after that... tuh teori aku lah kan.... 


p/s: huhuhu nak selebrate beday gaji lum masuk lagi..... uwaaaaaaaaaa bagai mana ya..... bleh ker aku wish jer dulu....... bulan depan baru selebrate beday mummy...wakakaka

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS