lemah tenaga batin + zahir

huhuhu aku injured back pain siyes sakit sangat blakang badan asik duk bongkok jer buat keje......
ack pain make me suffer......
tngan pun injured gak......
terkehel loh....
angkat air 45L dlm tangki dlm 100-200m kot tak tau nak anggar......
masuk air dalam botol lak guna manual......
memang sakit dohhhh......


dah la nak g tido tumpang cuti recover smula apa yang patut....

calowwww bebehhhhhh

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

gise tu apa

korang suka makan dinosoros t-rek tak.... tau tak apa menda tuh.... ala rangka ayam yg di goreng dengan tepung tuh..... kat pasar malam rumah aku jual seko rm2...... 3 eko rm4 ja..... so mummy pun beli lah 3eko rm4.... malam tuh ada ramai gak arh kat rumah nih aku sefamly makucu sefamly pakcik sefamly so share2 la konon2 nya dinosoros tuh..... las2 aku seko adik seko abang seko.... hahahaah yg lain2 tak reti nak makan.... sedap bai wa cakap lu makan ayam bogel tinggal rangka ja..... kruk krap kruk krap bunyi tulang sama tepung yg ko gigit tuh......

datang la ank pakcik aku si lukman tuh...... toknek kata ang tak bg kat dia sikit ka.... aku cakap ala dia bukan nya tau makan pun anak org bes mak bapak nya educted mana aja anak makan menda alah nih.... orang ala2 barat orang k-el la kata kan cakap pun pelat2 jer suma nya eeeeeerrr kat blakang nek rimas aku lo..... las2 aku tanya gak lukman nak ka.... dia kata nak..... aku tanya tau makan ka.... dia senyum..... aku suh dia amek pinggan kepak skit kasi dia.... pah tuh berlaku lah dialog antara pemangsa2 t-rek aka dinosoros nih.....

lukman: mcm na nak makan ayam nih
adik: makan macm nih la
lukman: tak de isi pun
abg: nama tulang memang takdak isi
aku: lak nih lukman gise lah tulang tuh..........then dia tanya kita orang smula
lukman: gise tuh apa.....
aku adk abg: tgk muka masing2 pastuh tersenyum ala2 malu kambing pahtu kahkahkahkahkahakahkagakaha.... gelak gila2 arh kita org.....mcm na nak xplain gishe tuh kat dak nih.... las2 kata kat dia makan la mcm na pun....... tuh arh nama ja orang penang tapi bahasa tuh pun tak tau heheheeheh..... biasa la mak bapak gempak..... cakap k-el jer..... bahasa penang kata bahsa siam..... memang kacang lupa kan kulit..... heheheh

kawan2 aku pun tak faham bila aku cakap penang....adoi kena dok ulang ayat 2 3 kali nek muak + malas.... dah tuh siap kdg2 kena xplain lak satu2.... kasi faham yg lambat pikup lagi haru bai...
tuh arh loghat yg loghat
koang faham tak

*** nih n3 yg dah di draf kan.... aku pos jer pagi2 nih.... tak leh tido lepas balik keje gi jenjalan2 hujan balik mandi manda kul 830 bum sampai kul 1030 bangun isi perut...... godek2 tenet.... adeh la 1st day dah mcm pening2 lalat..... tangan dah luka.... tuh suma ujung minggu baru cite otak berat susah nak taip.... jum tido sok nak keje lagi..... chiow.....

p/s: hohoho hujung minggu nih nak blasah dinosoros gi......sapa nak nanti aku pos seko...wakakakkkaka

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

bila adrenaline terlebih muncul lah tindakan reflesiologi bodoh

hari nih aku akan stat keje setelah 1 bulan 2minggu aku menjadi penganggur terhormat setelah habis keje welfare yg aku buat...... tringat kembali detik2 pertama kali nak gi buat keje welfare tak begaji hanya menabur budi ja.... hahahahhhahah sebelum tuh meh kita ketawa bersama2 sebelum ko org suma ketawa semahu2 nya.......

aku ada satu masalah..... bila aku gelabah suma akan jadi kelam kabut weh..... kat dada nih dup dap dup dap.... mula la otak jadi lembab and pergerakkan macam boneka atau patungcendana......... siyes aku tak suka bila aku menggelanah coz aku tak dapat nak control nanti yg berlaku adalah perkara yang memalukan diri sendiri jer....huhuhuhuuhu........ meh arrh story kang melalut ke lain susah lak nih...... panjang bejela korang tak larat baca.........
------------------------------------
1st time aku nak gi bt keja welfare pagi tuh dup dap dup dap dlam jasad nih berdentum..... malam tadi ko jgn ckp arh tido memang tak lena..... otak aku asik berpk 24 jam esok mcm na..... ish rasa takut nya nak 1st time nak keje....... apa eh aku kena buat sok.... jumpa bos mcm na la bos tuh grang ke baik ke lembut ka laki ke ppuan ke....... suma dok beputar dlm otak nih ...........

so pagi tuh aku gi ngan pak njang aku nek keta dia nak anto anak2 dia seklah.... so aku tumpang 2kaki ngan badan sekali........ sampai kat bustop aku trun tunggu bas...... time tuh menggigil kat dlm nih.... terketar2 beb rasa dup dap dup dap........ sambil tuh sempat gi mengelamun...... tetiba nampak bas mai aku kelam kabut arh tanpa bepk panjang aku trus nek bas tuh....... beb wa cakap lu time tuh rasa nasib bek aku sempat nek kalo tak lambat arhh aku sampai.... mesti bos ckp prestasi buruk 1st day dal late.....aku baya la tambang kang kena tendang lak sekerat jalan nek free.... dialog skit k

aku: pcik tambang bapa nak p T__T
pcik: rm3.60
aku: aik awat mahal sgt aku nak p bagan ja rm3.60.... kalo p jety baru rm2.20..... pelik bin ajaib nih.... ttapi time nih dah masuk duit 6kupang..... tanya sekali gi..... nak p bagan pcik bapa......
pcik: dik bas nih tak p bagan....... bas nih p bukit mertajam
aku: alamak tersalah bas da......

bas dah jalan sekerat nak kona dah pun tak straight mcm selalu.... baru aku pasan.....  
dammmmmm ittttttttttt siot
lo tadi aku nek bas tak tengok destinasi nya dulu...mengong arh...puas aku maki diri sendiri...... macam hampagas tol...... pcik tuh kasi aku duit semula then aku trun kat simpang tuh...... malu bai muka tebal dok menahan nih...... nasib bek dlm bas tuh tak ramai tapi dorang kenal aku tak dah arh tiap2 ari tunggu kt stesen yg sma ja.... adeh la......

aku jalan semula gi tunggu kat stesen tuh tapi dok jauh skit arh malu doh ada gi orang kat situ mesti dorang tgk aku pelik giler kang..... lepas tuh bas mai aku selamba bodo jer jalan nek bas.... ada gak arh 2 3 makluk yg pasan dorang dk tgk2 jeling2 sambil muka blurrrr....... esti dorang tertanya2 asal la minah nih tadi dah nek bas......hahahahhahahaah malu siot.......
----------------------------
pernah gak aku kejar bas dlm hujan mcm bodoh jer perlakuan aku tuh..... pada hal memang aku tau bas akan ada lgi sebijik lepas nih..... tapi aku tak tau napa aku keja bas tuh dah arh hujan lebat nak mampos.... kejar2 pun bukan dpt nek..... dreba tuh buta tak nampak aku gamak nya dok belari2 dlm hujan tuh..... last2 aku stop tunggu kt tempat yg sama aku salah nek bas....wakakakkakakkaak
----------------------------------
baru aku sedari bila adrenaline dlm badan aku bertambah maka nya tindakan refleksiologi aku makin bodoh...... dammmmmm ittttttt............

*** nih aku nak pos n3 dah aku karang baik punya semalam.... tido tak lena woiiiiiii ngantuk nih....
***aku dah buang isi perut nih pun ada gi rasa nak tekucir.....jebon ark lubang taik nih.... siot jer..... tahan2 jer arh dah lewat nih janji msuk keje kul 830.... wa mesti sampai sharp wokkeh..............

dah2 jom gi keje..... petang kang balik on9 len......


p/s: gelak lah kuat2 lagi weh..... aku tak denga nih.......kahkahkahkahkahkahkahkahkaka jum gelak sama2..... siamang..... dah arh tuh gi buat keje..... aku tak tau dah cite ke lum story nih...... kalo terulang layanzzzzzz....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

kecik2 cili padi mulut pedas memang berapi


 Salam suma...................





wah2........ encik boneka tak sakit bukan main gi ko eh meng rejek aku punya penyertaan dlm contes ko.... tak pa2.... aku trima apa saja.... aku tau aku tak kan menang pun jus nak memeriah kan suasana....... puas gak aku berimaginasi bagai mana ya nak lukis ko cuma berspedo tuh......... maka nya tak dpt di realisasi kan...... apa2 pun aku enjoy join ko nya contes....weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
............................................................
wa nak story berkenaan sesuatu nih....... hahahaha dak nih mulut nya celupa sungguh2.... kadang2 bikin wa panas hati beb.... aiseh men..... kalo adik wa la kan memang dah lama kena lempang weh... nasib bek anak orang wa pun tak berani.... dak nih lak gak yg tanya wa sama makucu apa itu hubungan seks.......... nih lah apa2 yang dia pernah tanya..... berlaku kemarin.....

time nih kuar sama mak and kakak2 nya gi beli baju seklah.....
"mak cuba baca signboard tuh dia tulis apa".......... mak dia pun baca lah apa yg di tulis kt signboard tuh ....."then dia jawab aah tau baca lagi mak nih no ingat kan dah tua buta huruf"........ ahahahha mak dia rasa mau kasi penyepak kat mulut dia..... then tanya dia awat tanya camtuh....."adik suh toknek baca tapi toknek kata tak tau baca buta huruf"........ mak dia kata la toknek memang tak reti baca.. toknek tau baca jawi jer rumi tak tau..... dak tu pun oooooooooo

time nih berlaku petang kat rumah.... paklong aku mai ngan anak dia..... kebetulan anak dia memang jrg mai kitaorg tak rapit (akrab sgt).....
"tau tak kami nama apa"........... tau la nama azam.... awat....."ooo tau lagi no ingat no.... ingat kan dah lupa lama tak mai sini dah.... anak paklong aku diam jer tak terkata apa.... mak dia cubit lengan dia.......

time nih berlaku malam lak
awat tak kawin2 gi.... nak tunggu bila lagi.... umoq makin meningkat bukan nya makin muda..... nati dah kedut macam orang tua tak kan baru nak kawin....... ohh tak leh blah ayat nih and soklan nih... buat jiwa aku nanar jer.... meluat tol la camna nak tutp mulut suma org jgn tanya pasal kawin2 nih.... adoi laaaaaaa


dak nih arh mulut lazer.... dah tuh gengster lak gaduh ngan dak2 kampung nih even dia baru jer pindah dok kg...... memang cari nahas tol la.... baran and brani terlebih..... ketek jer org nya tapi azam begitu tinggi...... nak lawan ngan dak beso bila cakap woooooo kalah aku.... idea gile2 dlm pala otak dia buat suma org sakit jiwa..... selalu kena blasah ngan abang dia..... ahahahahhaha


p/s: lepas nih aktivity tuk berblogging terpaksa di kurang kan kerana aku terpaksa bg komitmen pada byk perkara..... wa bedeba2 bai esok nak stat keje takut aku perkara yang sama berulang kembali.........huhuhuhhu tapi sok aku nek moto sendiri wakakakakkaka doa kan aku selamat hehehehhehehhe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

kenapa boneka tak sakit calon bf terbaik buat aku dan madu2


aku nak gak masuk contes yg di buat oleh boneka tak sakit nih....eheheheheeh saja suka2 even dah tau diri tak kan menang.... aku suka melukis tapi malang nya imaginasi aku tak kan sama dengan yg reality.....buruk bebeno weh.....siot arh tapi apa2 pun aku memang suka melukis.... even tangan aku keras tak berseni tuk melukis orang...... huuhuhuhuhu

awat boneka tak sakit calon bf terbaik buat aku dan madu2

"entry mesti lah di serta kan dgn lukisan tangan perserta wanita akan bentuk badan aku hahaha  dgn hanya berpakain spedor!!!!"

nih pic tuh oohhhhh sungguh kenek boneka di pandangan mata aku
 
 imaginasi aku tak kan sama dgn reality oh sungguh sadis sekali



3 sebab awat tak suka boneka:
1--> sebab ko dah sound aku awal2 kt shoutbox ko....
sayu: dah abis ka contes nih aku baru nak join tak aci tul ls ko nih....huhuhuhuuuhuuh aku tak kira esok pagi2 buta aku pos n3 tuh......menang kalah tak peduli yg pentg enjoy kan diri........muahahaahahahha

boneka: hahah adesh! esok last! join lah cepat! bangkai lambat nak mampus! mcm sipot ko sapa lagi pow!! aku tak kenal pown ko hope sgt ko cun hahaha okay aku mcm bangkai!! :P
 2--> sebab ko memang berbakat tuk melukis.....jeles siot aku tangan kurang berseni coz realiti tak sama ngan imaginasi
3--> sebab ko suka awek2 cun jer sedang kan aku insan biasa cukup sifat kurniaan Yang Maha Esa(YME)


3 sebab awat suka boneka
1--> sebab ko cakap aku cun...heheheeh itu buat kan hati aku bebunga riang even reality nya hancus....ohhh
2--> ko punya n3 buat aku suka hati hepi jer even dalam hati aku terluka di hiris sembilu.....ouchhhh
3--> ko jenis yang sempoi even kita tak pernah bersua..... harap 1 hari dpt jumpa ko face 2 face....heheheheeh itu pun kalo ko sudi kan folower ko dah cecah angka 100++ up dari aku......hukhukhuk


p/s: aku buat nih last minit jer hope ko sudi trima penyertaan aku nih.... aku ucap kan trimas kasus bebanyak2 buat ko boneka tak sakit oit...sayonara...arikato odayimashita (sory kalo terslah ejaan)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

aku pun gathering gak

salam suma......
 dugong dlm n3 yg ari tuh adalah adik sepupu aku yg tido kat depan tb tak mo bangun even dah pus gerak suh bangun dia nak nangis...... las2 buat decsion angkat dia..... aku pegang kaki adik ppuan pegang tangan toknek n adk laki pegang badan.... ukehukeh 4org angkat dia sorang yg mcm anak dugong nih berat siot sakit urat perut............. dugong tuh dlm pic 6 yg tepi sekali......nampak kecil dlm pic luar pic adeh la.....

...................................................
hahaha citer nih dah lapuk mungkin dah basi... tapi aku tetap nak pos gak buat n3.....hehehehehe..... bloger2 tegar suma dah gi gathering kat genting... sungguh aku jeles sgt2 weh.... dah arh tak dpt gi then korang suma pakat2 heboh dlm n3 siap taruk gambo bagai....huhhuhu memang hampagas tol la..... tak pa2 aku pun gathering gak...hihihihi........ ari tuh aku ada cakap dlm n3 mana tah aku akan buat famly gathering kat rumah toknek aku...... suma anak menantu cucu menantu cicit suma balik tapi ada gak arh yang tak dapat nak balik coz ada hal resmi yg lain..... big famly lah kira nya nih 54members akan bertambah  2 3 gi nex year...... nih arh members2 nya
 ----------------------------------------------
salasilah
 toknek
pk long => pk ngah => pk lang => pk njang => mk ndak(mu'y) => mk tam => mk teh => pk cik => mkucu
mk long     mk ngah      mk lang      mk njang           -                       pk tam       pk teh       mk cik      pksu
abg zarul    abg own      awa            na                sayu                       fikah          wan          lukman      maira
hazami        shuhada      adam          din               mat                        dek yah      man          hana         qayim
nadia          ali               acik            mimi             chah                       syahmi        qilah                                
hafiz           apon           azham         ani                  -                           amsyar       nana        -                 -

 -              abg geny           -                -                  -                            -              sufiana        -               - 
  -                 wati                
nih arh big famly nya tahun depan akan bertambah lagi.....hohohohoho........ bes woooo tapi bila berkumpul ramai2 mau roboh nya rumah tuh.....hehehehehehe..........yg begaris tuh tak dpt dtg....
---------------------------------------
layanzzzzzzzz arh gambo2 nih yer......


1. nih preparation yg di buat menggunakan tenaga buruh kecil....heheheeheh aku mandur jer arah tuh arah nih kasi siap suma........ yg kala yg lukis yg tu yg ni..... mcm2 arh dorang buat guna kreativity sendri weh..... memang bagus arh dak2 nih suma......

 
2. nih kad jemputan yg di edar kan pada setiap keluarga tuk jemput dtg rumah toknek sempena gathering tuh.... dlm kad tuh siap ada pantun gi.....
pergi ke kedai membeli ragi
sudi sudi lah hadir kan diri
di majlis itu nanti
jangan lupa hadiah sekali
heheheh siap berpantun tuh tak tahan......

 
3. nih arh banner la konon2 nya tuh majlis tuh......... hasil tangan buruh2 kecil memang buat aku puas hati.... tapi perlu di pantau gak arh heheeheheh

 
4. gathering arh nih..... nih kurang menarik skit coz malam hari baru siap kan tuh pun dekat kul 2pagi baru tingat..... masing2 tak tido gi tak sabo nak tunggu esok hari.... aku kerah dorang suh buat nih lah hasil nya kurang memuaskan tapi asal kan ada......

 
5. nih lak yg dah di siap kan awal2 gi.... hasil nya memang puas beb wa tgk...... kreatip sungguh....
sukaneka paksarela
1st time buat xtvty nih stelah beberapa kali buat makan2 ala2 gathering nih

 
6. nih stat 1st xtvty.... kasut tempurung....budak2 nih dah tak saba2 nak men.... bersemangat betul weh...hahaha para penonton asik dok gelak2 jer....hahhahahaah kahkahkahakahakahakhakahkahkah
yg bes nya baju putih tempurung biru tuh... memula stat tali putus... aku suh la stat len sian lak...... 2nd round tempurung dia pecah hahaahahha suma gelak2 memang aku tak dpt nk tolong dah arh...

 
7. nih acara susun bata plak.... mak bapak adik kakak abang suma enjoy jer.... gempak giler bai... game nih dah caca merba.... budak2 yg lum sek nak men gak..ahh bantai jer janji suma enjoy....

 
8. game cari gula2 dlm tepung.... hahaha bersemangat sorang2... tak kisah tepung penuh muka asal kan hati gembira tak terkata no 1 dlm genggaman kita.... tuh arh kata2 dorang.....

 
9. nih nak bedak kan muka maklum lah nak gi gathering.... hehehehe sukaneka memang bes aaa

 
10. nih sorang dah mcm hantu teung da...... dlm mulut penuh tepung dah jd ubat gigi tinggal nak kasi berus gigi jer lagi...... hahahaaahha suma gelak kan dak nih.... tak kisah rupa nya janji dia memang hadiah petama....

 
11. lepas dah habis game muka sorang2 penuh tepung...... yg 2 tuh dah gi basuh...

 
12. nih hadiah yg setiap famly kena bawa..... 1famly 3 hadiah.... hadiah kekal eg; mark jam talam tapawe dll
las buat tukar2 hadiah setiap famly akan cabut satu kertas then toknek akan bg hadiah pada keluarga tuh...... bes woi....budak2 nih punya la enjoy....... aku yg tengok nih pun bes jer rasa

 
13. banyak kan hadiah dekat 30 gak arh.... hadiah pemenang dlm game tuh men bagi jer scra rawak.....

 
14. nih xtvty malam hari acara mandi manda kat luar rumah.... suka dak b3 nih..... nih aku snap tanpa dorang sedari

 
15. bila dah sedari aku amik pic dorang mcm2 arh aksi nya..... heheheh padahal aku amik pic 1 2 jer lain2 aku action lebih dorang pun beraksi mcm2 arh....heheheh sian nye
.........................................................................
nih arh lebih kurang gathering famly aku..... byk gi acara sebena nya tp aku tak sempat nak amek pic maklumlah aku kan organizer so bz beb..... makanan pun aku terlupa nak snap pic.... ada kat makucu byk la tapi lum sempat nak amek.... huhuhuu.......... mak bapak pun ada game yg tersendiri... byk game di ollah saat tuh... nasib otak byk so mcm2 idea bergabung...... aku puas hati coz suma orang enjoy ngan gathering nih....... memang happening nad gempak habis..... suma sporting beb even memula soksek2 gak arh tak mo involve tapi bila dah stat game wah lupa diri masing2...... las sekali acara baling tepung habis suma kena tak kira mak anak bapak anak sedara laki bini suma kena berkejaran2 lah lari......

p/s: penat woi jd organizer.... seingat aku lah masa aku bergelar siswazah aku memang tak penah jd organizer jus involve jer jd pemain..... siyes penat giler malam tuh aku tido kat ruang tamu tak kira dah sapa yg ada weh..... memang tak bleh tido beb penat terlampau otak mcm tak berfungsi jer............... huuhuuuhhhuhuuhuhuhuuuhuu..... apa2 pun enjoy...nex year buat lagi......

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

zaman dah berubah minda dah advance

salam suma..........

hurm....tak der mood arh nak bercerita pun susah otak tepu idea dah beku....... cuma nak share menda alah nih jer ngan korang suma.... baca fikir2 kan lah and renung2 kan lah...........


semalam kat berita tb3 kat bawah tuh ada tulis news baru2 kan....  spupu aku umo dlm 10 tahun kot...... dia baca lah news tuh then tetiba dlm suma org kusyuk dok tgk berita tuh..... bleh lak dia tanya makucu aku hubungan sek tuh apa???????????
suma org blur???????????//

tetiba aku tringat kisah yg anak tnya bapa dia sex tuh apa..... then bapak dia pun berjela2 lah cite tentang projektor and projeksion....hehehhe las2 termalu sendiri bapak dia.... yg nak tau jantina laki or ppuan.......

nih plak aku terpaksa jawab dlm arah bertentangan.... hubungan sek tuh apa... so aku pun jawab arh sek tuh dalam BI nih ada dua maksud satu tuk ppuan satu tuk laki.... male and female.... mcm tuh arh penerangan yg aku bagi kat dak tuh tapi dia masih lum puas hati gi nak tau lebih2 lak...jadi suma mengiya kan apa yg aku cakap tuh.... las2 diam begitu lah persoklan tuh.....

--------------------------------=====------------------------------------

nih arh budak2 zaman sekarang nih dah terlebih advance sangat2 dah...sampai susah nak jawab setiap pertanyaan.... maka otak kita perlu lebih pandang ke depan...... berfikir luar kotak fikiran jauh dr setiap ayat2 yg keluar tuh.....huhuhuuuuuhuhh

p/s: aku tak larat rasa cam nak demam jer arh....huhuhuuhuu..... semalam aku angkat dugong besar kat depan tb nih...penat giler sakit urat perut.............

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

baca dengan mata hati bukan mata 2biji

salam suma.......

............................................................                                         ................................................

...........................................                                                   ........................................................

.............................                                                       ..................................................................

otak ku pening2
terasa diri seperti berpusing2
banyak benar persoklan yg terpaksa ku asing2
demi menjaga sang hati yg tak suka bising2

soklan nya bebunyi begini
bila kah mau di kahwini
bila kah mau berpunya diri
bila kah nak tamat kan hidup bersendiri

itu jawapan sukar tuk ku beri
kerana diri tak tau ketentuan Ilahi
ku pasrah sambil menanti
mungkin ada jejaka yang sudi terima diri ini

aku cuma insan biasa
berkata dusta tuk sedap kan rasa di dada
sapa kata nak hidup single sepanjang masa
tak terasa nikmat nya berumah tangga
punya anak2 penyeri hidup ibu bapa

hehehheheh aku tak keruan sungguh sekarang nih....rasa mcm nak lari setempat jer....sungguh boring hidup nih kalo sorang2 diri....takder kawan nak gi outing mcm dulu2...malam2 jadi kutu rayau bergelak tampar bahu ke bahu sungguh aku terasa buntu....

p/s: kalo mati itu pilihan terbaik bagi aku dah lama aku pilih jalan itu....tapi itu jalan orang yang salah takde pegangan kan....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

mari berpantun sempena akhir tahun

salam suma

aku minta maaaf sgt2...ada masalah teknikal skit...huhuhuhu habis draf aku tentang folower jd kucar kacir...so aku tak dpt nak pos n3 seperti yg di janji kan ritu akan di pos pd hari ahad di tunda pada minggu nih cuma tak pasti bila mungkin lepas suma nya selesai di edit smula.....

harap maaf yer suma2 yg menanti n3 tuh
------------------------------
 aku kena tag dengan si rizputra7 ohhhh 1st time kena tag....nanti aku jawap ehh riz sekarang belum sempat lagi......hohohohohoho
--------------
aku baca kat blog lumut sama pokcik beruwang pas2 terbaca plak kat blog rafiq sama siputihpurple
then aku baca plak kat blog joegrimjoe serta norlaila mohamed nor kemudian akupun terfikir lah nak menjoin kan diri dalam acara pantun berpantun di blog  cik helena yang comel loteh nih... sebena nya aku sendiri pun tak pandai sangat bab2 pantun2 nih....hehehehehhe nih aku saja2 jer nak try test tengak....hehehehhee
bleh ker tak aku berpantun

satu
dua
tiga



--------------------------------------------------------------------

sorong papan tarik papan
buah bidara di atas para
kau calon yang aku nanti kan
kerana kau yang aku cinta

burung kenari suka menari
menari samba dan juga chacha
bubur chacha sangat ku gemari
kerana kau yang aku cinta

buah pauh delima batu
jerawat batu penuh muka
apa di kisah rupa mu itu
kerana kau yang aku cinta

 nih pic yang loving couple sehangat cinta mu dan cinta ku yang tunggu masa tuk bersatu tapi sayang kita masih belum ketemu......heheheheheh.......


---------------------
mari lah kita pakat2 menjoin kan diri dengan contes nih....
aku join untuk suka suki
kalo menang hepy nya diri ini
kalo kalah ku merajuk 1 hari
ini cuma gurauan di malam/pagi hari
hihihihih
----------------------------

* sory tak sempat nak blogwalking and drop komen kat korang suma jus jd silent reader

p/s: ari tuh ada yang nak hot link tuh kan...nah aku kasi ko suma gi lah cari sendiri....hehehhe apa yang terjadi tanggung sendiri k....yg perempuan sila hati2......yang lelaki ko memang tak bleh pi.....hehehhehehehe
nih arh link nya showgirl...... hehhehe ko rang cari arh sendiri k

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

makin hari makin bertambah

hahahahhaahhaah
akhirnya blog nih dah tersebar meluas di dalam rumah toknek
heheheheheh
makucu dah tau blog aku weh
hihihihi
di gelak2 nya aku nih adeh la
kahkahkah
memang hampagas tol ler
--------------
semakin hari semakin bertambah folower
rasa gumbira pun ada skit gusar pun ada
aku tak dpt fokus satu persatu buat aku sedikit takut
huhuhuhuuh
-----------
stakat nih blog nih dah ada folower 75orang
ada gak orang yg sudi folo blog nih trimas2 banyak2
unexpected lol
aku sangka dlm 20-30 jer tapi nih dah lebih dr target
aku syukur alhamdulillah
-----------
tadi lepas magrib aku buka blog tgk2 ada folower ke-76
wah hati bersorah girang angka makin bertambah nih
suka nya girang aku tersenyum bak gadis ayu gitu
hehehheeh
biasa nya aku tak sempat nak rgk sape folower blog nih
tapi kali ni lain lak aku punya xpression
huhuhuuhuhu
aku buka lah link tuh waduh sekali tgk orang tgk buat projek lo
hehehehhe
dah arh dalam rumah ramai giler tgh on9 kat hall
nasib bek tak kantaoi
kalo tak dorang kata aku tgh layan blue plak
hahahah
time tuh jerit panggil makucu suh tgk
hehehehehe
beria2 dia gelak kan aku cakap aku
'tuh arh padan muka sapa suh nak sorok blog lagi....hahahah
aku yg dah beblog lama nih tak penah pun dapat mcm nih ang nih asal dapat yg mcm nih'
aku dah blog link tuh dalam folower list tuh so folower tetap sama angka 75 jer....


akhirnya terdedah gak ler blog ku ini


p/s: hehehe sapa mau link hot nih nanti aku kasi hehehehehehehee......


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

naik belon...erkkk

apa nak di cerita kan yer
aku pun tak pasti lak
bila tepk suma pakat2 nak p genting
ohhhh cemburu beraja di hati
hati mula menjadi hitam
lama2 menjadi busuk
heheheeh
takda arh aku ilek2 jer
cemburu tuh ada gak arh sikit2
dah lama ngidam nak gi genting
tapi selalu tak kesampaian
hohohhohoho
--------------
tuh jer nak cakap
takde apa pun nak bebel kan sangat
----------

nih saja jer nak buh pic nih
aku suka belon
tapi kalo dia meletup
aku benci dia
ahahahahaha
======
tingat kisah dulu aku nih uttt skit
ada org ckp nek belon aku pun pelik weh
rupa nya belon=kapaltebang
oh tidak mungkin ku lupa
hehehehhe
--------
ok tak de apa sebena nya saja nak hupdate blog
nak gtau yg aku jeles sgt2 tak dpt gi genting
uwaaaaaaaaaaa


sapa2 yg baca nih tolong lah sampaikan salam aku buat suma yer yg kenal aku yg tak kenal aku tak kisah lah.....

p/s: aku tgh mengarang n3 tuk folower ahad nih mungkin dpt pos insya Allah


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

tiupan bayu buat diri terawang2



bayu lembut menyapa di wajah
saat itu ku terasa ke tenang di minda
memori luka hilang seketika
menjadi kan aku sungguh bahagia
alam ciptaan Tuhan yang mempesona kan
sungguh aku asyik dengan keindahan nya

andai nya ku bisa terbang seperti burung
pasti terasa kebebasan nya di udara
andai nya aku sang lalang
pasti nya indah pabila di tiup angin kekiri kekanan
andai nya aku sang awan biru di langit luas terbentang
pasti nya menarik panorama di bawah sana
andai nya aku pohon2 yang rendang
pasti nya indah menjadi persinggahan sang camar menumpang teduh
andai nya aku sang angsa betina yang menawan
pasti nya indah di kelilingan pasangan

tapi aku adalah manusia
yang di jadi kan dari segumpal darah menurut kitab Allah
peperangan antara berjuta2 sperma menurut sains
yang terpaksa merentasi sang ovum untuk di senyawa kan

maka terkandung lah aku di dalam rahim ibu ku
lalu lahir lah aku sebagai manusia di bumi sementara
perjalanan hidup yang belum ku tahu penghujung nya

salam maal hijrah

** manusia  dan haiwan punyai persamaan "otak" cuma beza nya manusia ngan haiwan adalah akal
**** suma dah betolak gi kl ker esok nak g genting kan.....uwaaaaaaa jeles nya ngan kalian suma..... waduh aku terpinggir di sini.....jgn lupa upload pic nanti erk...takde pic orang pun takper janji pic jer...heheheh


p/s: dah lama kau tak datang lepak kat tempat 'nih'.....dulu2 masa sek bila ada prob or jiwa tak tenang aku suka datang 'sini' indah nya terasa damai nya mempesona kehijauan nya menyaman kan...... cantik kan pemandangan 'nih'....sory pic tak leh upload lak beso sgt...uwaaaaaaaaaaaaaaaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

apa sudah jadi nih

salam suma.....


amakumu henmendakmak camakapmap samatumu pemekamarama samahamajama

amakumu hamarapmap kimitama sememumuwama bomolehmeh himidupmup amamaman damamamai

bemeramadama damalamam kemeamadamaanman bamaikmik semetimiapmap mamasama

katmat dumunimiyama lumuarmar mememangmang dahmah takmak amamanman lamagimi

somo takmak kanman dimi damalammam dumunimiyama mamayama punmun kimitama nakmak bermergamaduhmuh

takmak besmes lahmah..... kimitama semebamagaimai ramakanman blomogermer semepamatutmut nyama kimitama berbamaikmik semesamamama blomogermer

amakumu hamarapmap kimitama sememumuwama damapatmat bemebamaikmik mamacammam dumulumu



amakumu samayangmang kamamumu sememumuwama emevenmen amakumu takmak kemenalmal kamamumu sememumuwama.......
-----------------------------------------------------



bebaik2lah antara kita kerana kita adalah insan biasa kadang2 ada bicara yg tersentuh orang lain tanpa kita sedari and kadang2 kita bercerita perihal diri kita yg kadang2 orang lain lak terasa..... kita menulis untuk meluahkan apa yang dirasa bukan nya nak mengutuk mengata.... ok aku bukan nak jadi batu api or nak jaga tepi kain orang lain tapi cuma nak cakap sesuatu jer baik buruk seseorang kita terima seadanya dirinya.... apa2 yg di taip dgn jari jemari bukan nak menuding pada sesiapa cuma nak berkongsi cerita..... kalo suka ok kalo tak suka diam2 jer jgn kata orang itu ini sampai berlaku nya sengketa.... nanti dunia blogging dah tak bes lak...... cukup lah dunia luar berperang berpecah belah sesama bangsa agama and negara tak kan dlm dunia blogging pun benda yg sama jer nak berlaku......
--------------------------------------
takder kaitan ngan yg dah mati cuma ada kaitan ngan yg hidup sahaj..... harap maaf kalo ini pun buat semua jadi kurang senang....ok tuh jer nak cakap jgn pulak lepas nih aku yg kena hentam..

p/s: aku tak dapat nak beblog dgn tenang huhuhuhuhu 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

mimpi basah di tengah2 lautan

salam suma...

wah ramai nya nak tunggu n3 khas dari ku.... ohh ini buat aku sedikit takut and berdebar2 kalo ada yg keciwa atau tersentuh dgn omongan aku nanti... risau lak kalo n3 yg di tunggu tak sebes mana pun buat diri korang suma nak baca... ohh n3 tuk korang suma tuh tak semenggah mana cuma aku rasa terharu tersentuh ada gak yg nak baca n3 aku crita2 aku blues2 aku nostalgia2 aku repekan racauwan bebelan aku hasil taipan jari jemari nih..... kalian buat aku terasa indah nya dunia ini
--------------------
nih lah mimpi basah di tengah2 lautan aku ritu

layanzzzzzzzzzzzzzz
================



1. nih waktu memula nak blajar apung kan diri... suma kena blaja pakai life jaket (LJ)...
aku terkebil2 nak pakai camna...1st time tuh...heheheh



2. lepas suma dah siap pakai LJ nih... nak posing lak nih la perangai suma2...
sorg2 mcm kanak2 ribena... pantang tgk camera
aku besa jer steady beb nak begambo time aku galak jer
heheheh


3. posing lagi nih... mcm2 gaya jer sorg2... aku turut kan juga demi semua

 
4. nih masa masuk dlm air..... ohhhh sejuk giler air tuh... menggigil2 dlm tuh
aku sempat gak arh membuang urea kat situ ngehehehehhe


5. nih dah time apung kan diri...memula aku cuak gak nak angkat kaki nih taku tenggelam...
time nih dah denga sora merungut2 menjerit2 takut nak angkat kaki nanti tenggelam
'aku kasi lah nasihat takper wat ilek2 jer angkat kaki pelan2 kita pegang tangan tak kan lepas nih... kami suma ada tak kan tinggal kan awak sorang2.... pecaya lah apa2 kami akan tolong kan dah pakai life jacket ni'
"tak nak kita takut la kita dah pernah tenggelam dulu... pakai life jacket la kita tenggelam gak'
aku diam trus tak tekata apa2 dah



6. time nih suma dah apung kan diri then terasa di bawa arus jer posisi dah ke lain dah....
tapi bes suka lak buat camnih heheheh rasa selamat jer sambil berpegangan tangan


7. nih kita orang dah stat bekayak... target adalah sehingga ketengah lautan....
so masing2 pakat2 la pulun dayung kiri kanan kiri kanan kiri kiri kanan kanan....
memang bes nih pun 1st aktiviti yg aku buat selama hidup 24tahun.....
siyes kalo tau bes mcm nih dah lama aku join aktvt bekayak nih....
ohh sungguh aku terlepas keseronokan hidup....hehehhe



8. nih dah sampai tengah2 lautan.... fuhhh siyes cakap dlm hati ku dup dap dup dap....
berdegup kencang weh tengah laut tuh even dah pakai life jaket pun kalo nak jadi akan jadi gak...
then tetiba teringat ikan jaws ohhhhhh nahi na mungkin kalo ada mau nya dia ngap aku trus masuk rahang weh
mujur lah sini lum ada bapak jaws yg ada anak jaws jer (ikan yu) hehehehe



9. bahaya nih boat lalu bawa penumpang nak gi snokeling kat pulau kiam...
nasib bek kayak tak terbalik kena ombak weh kalo tak oh i tak tau nak cakap apa seh.....



10. nih dah kat tengah2 laut nak bergambar so suma kena masuk straight line.....
siyes cakap susah giler nak buat.....
tapi kita org suma bersemangat berusaha gak nak jaya kan misi nih.....
jdi 2 group lak aku kat ujung nuh...
kat sana kitaorg 5kayak....
so yg tepi2 sekali kena dayung sambil kawan2 kat tgh pegang kayak...
siyes cakp weh penat doh nak dayung bawa sampai 5kayak mengandungi 10orang
berat giler baban ko nak tau aku lah yg kat tepi sekali.....hahhahah padan muka aku
bekerja keras time tuh yg laki2 suma kat tengah2 siamang tul



11. akhir nya berjaya gak.... ingat laki jer ke yg kuat aku pun kuat gak...hahhahaah tapi memang dapat satu kepuasan yg hebat weh...... aku kat mana pun tak pasti dah....



12. nih ingat nak buat bulatan tapi mana bleh buat hahahah
las2 jd cmni tapi stil nampak cantik unik tersendiri


13. yang tepi2 kena dayung bg suma gerak hahahah
sian giler dah lah 20kayak 40org tuh berat seh nak bawa suma sekali
dah arh ppuan kat tepi2 yg laki2 suma kat dalam...
time nih pakat2 pegang kayak tuh kasi rapat2

================
 nih jer arh pic yg aku ada time kayak ihsan dr kawan2 aku huhuhhuuu
tunggu cd sampai aku pos pic lagi k......

ada pic dinner jungle tracking games acara renang mandi manda pakai bikini snokeling tak pasti lah ada ker tak coz aku rasa takde suma orang sibuk nak snokeling sapa nak jga camera kang kena curi habis cite


p/s: sory kalo ada yg dah tgk dlm n3 sebelum nih.... aku tgh siap kan family gathering punya aktvti.... akn ada seprice heheheh 1st time nak buat coz dlm gathering b4 nih jus makan2 minum2 gebang2 jer..... hehehehheesok aku story gi k


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

pakai kain singkat nampak yang tersirat

salam suma.....

xoxoxo
=.=.=.=.=.=
aku tengah sibuk mengerah buruh2 aku
membuat preparation tuk famly gathering
hehehehhe
bijak nya aku kan menjadikan diri sebagai amndur lalu menegrah kan tenaga buruh kecil
ahaahahhaahha
---------
aku kepeningan nih blog nih mcm tiada seri jer
mcm na nak buh layout 3colum eh
asal aku nak buat jer dia cakap bad response ke apa ntah
adeh aku pun tak faham and memang aku tak faham pun
ada sapa2 yg bleh bantu aku buat tak
ajar kan cara2 yg sepatut nya
mayb aku tersalah faham dgn cara aku tersendiri
---------------------------
aku tak da idea nak hupdate
mcm beku lak otak nih
jari jemari seolah2 dah penat tuk menari di atas keybod
hehehehhe
------------------
 pada folower aku ada satu n3 buat korang suma aku tengah mendraf nih
menyusun kata agar tiada hati yg terluka terguris dek kata2
maap yer kalo aku memang jarang jengah or tak pernah jengah
tapi dlm hati selalu tertanya2 siapa kah gerangan ko suma
yang bakal aku buat satu n3 special khas buat suma
---------------
kalo aku nk buat bisness ada tak orang yg nak tolong aku
ko suma leh tolong dengan cara membeli barangan nih jer
hehehehhe

p/s: hahahah laptop 3 4 buah tapi modem nya hanya satu maka nya akan ada sesi perebut sapa nak on9 dulu ahahahahaha....makanya sapa cepat dia yg dapat...........

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

disember 12 hampir ke penghujung

indah nya hati bila di miliki
bebunga riang sentiasa menghiasi diri
tika kau hilang sepi lah diri
terasa bagai layang2 yg terputus tali
hidup ini sudah tiada seri
..........................
huhuhu blog aku belum sempurna take time oh no
huhuhu mujur ada yg ingin membantu
--------
sibuk cari hadiah tuk di setle kan kepada
beskot rizputra7anaklaut beruwang
pening hadiah apa yg sesuai
baju kang tak muat lak saiz tak tau handbeg tak sesuai di situ ahahaha
=====
sibuk buat persiapan jamuan akhir tahun
lebih pd big famly gathering
toknek + 9anak +8menantu +34cucu + 1cucu menantu + 1cicit
suma sekali 54 orang
ada yg tak dpt hadir urusan resmi
nanti aku upload pic gathering nih
20/12/2009
dis wek lor
..........

p/s: pic pangko tuh dah ada skit kumpul dr kawan2 nti pos dlm n3 eh...besaba yer tgh tunggu pic yg lebih xtrem ahahhaha........

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

macam takder apa2 pun...haiyak...

salam...

adeh aku tak tau nak tukar camna lagi blog nih
ahaha
aku rasa mcm lebih berserabut lagi ada lor
huhuhuhu
nek biul dah eden memikior nya
hukhukhuk
sempat buat page jer yg label n3 blum siap lgi
hohohoh
nak jengah blog kawan2 pun tak sempat gi
tapi ritu aku dah skodeng suku jer nih ada lagi yg masih berbaki
ada yg tak der link susah gak aku nak terjah
ermm mcm na nak cri link dorang yg takde link nih
ker memang tak der link
-------------
ok tak kalo blog aku cenggini ker perlu tuka lagi
bleh saper2 bagi cadangan ker
pening arh nak makeup2 bagai
las2 kang jadi semak serabai
patut ker aku bg korang2 jer tolong repair mana yg patut

p/s: hurm mata ku tak ngantuk lagi tp mummy dah belayar jauh huhuhu makanya aku akan berseorangan dan ketakutan mula memain kan peranan....geram arh ngan tabiat takut nih....huhuhuhuu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

otomen sedang bertarung dengan raksasa


malam nih aku nak setle kan blog aku yg dah srabut nih.....
mana ngan label nya ntah apa2 berkecamuk ajer.....
mana ngan folower yg folo aku..
aku nak jengah even dah terlambat..
tp aku hargai suma nya...
cuma aku nih kadang2 pelupa..
apa yang aku nak buat then lain yg aku buat...
sory yer maap suma nya....
malam nih layan blog sampai muntah float plak...
ahahahhaha
---------------
perlu ker aku letak sign under construction
tak yah arh bukan nya teruk sgt aku nak repair skit2 jer plan2 lama2 setle arh....

 p/s: nak tgk tak pic aku gi pangko ritu.... kalo ada yg nak tgk aku muat dlm n3 seterusnya....hehehehehhe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

oh lagi2 musim mengawan

O bulat
0 tak bererti
=====
ada orang kata lelaki kacak itu handsome
ada orang kata lelaki selekeh itu selebet
ada orang kata perempuan kurus cantik
ada orang kata perempuan gemuk banyak lemak
ada orang kata putih itu suci
ada orang kata hitam itu kotor
ada orang kata pakai tudung tutup aurat
ada orang kata pakai tudung trend semasa
ada orang kata hidup nya indah
ada orang kata hidup nya rumit
ada orang kata single is simple
ada orang kata double is trouble
ada orang kata kawin itu indah
ada orang kata kawin itu rumit
=====
bagi aku apa2 pun orang kata aku tak kisah aku denga jer
masuk tlinga kanan yg baik aku simpan
masuk tlinga kiri yg buruk aku tolak tepi
hehehehhehehe
======
orang depan rumah aku buat kenuri kawin gak riuh rendah ngan dj nya lagu2 nya buat aku jeles aja....hohoho... 12buah kereta myv jd pengiring kereta pengantin.... palungan kompang turut mengiring tatkala pengantin pijak kaki ketanah....owwwhhhh sungguh meriah di situ... anak lelaki bongsu... yang abang nya dah meninggal sungguh tragis sekali kemalangan yg menimpa arwah.... eksiden time menghantar tunang nya di bulan puasa.... kata2 akhir yg di ungkap kan adalah ni buat kali terkhir kita makan bersama2 sekeluarga di rumah mak ayah nya..... abang wan nih pun dulu2 suka ngusik aku coz suka tgk muka aku blushing....ewwww jahat + noty gitu kaum2 adam yg aku kenal dulu2.....heheheheheeee.....

aku doakan semoga pengantin2 baru semua dirahmati Allah selalu and moga bahagia ke akhir hayat bersama2 selalu..... 
*erk tajuk n3 tak kena langsung ngan isipadu n3...ahahahahah


p/s: sapa2 yg nak pinang aku bleh lah beratur ambil borang dulu then pihak imigresen akan buat double inspection ok..... antara pegawai2 nya adalah mem besa aka mummy ku....hehehhehehe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

tahniah bertemu jodoh sudah selamat suma nya

salam suma

hari nih aku gi kenuri kawen kawan aku.... seingat aku cuma majlis kawin 2org kawan jer yang aku sempat g coz yg lain2 wat time aku takde kat kg aku overcountry heehhehhhe..... hari nih aku janji dgn sahabat baik aku jumpa kat klinik nak g kenuri kawan aku.... jam 1235 aku stat moto kapcai jer g... sahabat aku dah sampai hehehhhee aku bawa moto mcm siput sedut hahahhahahaah g 15mnt jd 1/2jam yg 1jam jd 2jam haahahaha........ sampai kat klinik sahabat aku dah tunggu situ sian dia hehehe nak wat cmna aku berhati2 ingat mummy tersayang..... kul 1 sampai arh rumah pengantin.... kelam kabut jer aku tgk si pengantin maklum lah majlis nya sedang berkumandang maka nya di hati dup dap2 lah selagi majlis tak selesai takut ada yg tak berjalan lancar....

aku sampai situ jumpa arh kawan2 lama yg dah terputus hubungan lepas spm suma bawa haluan masing2... ada yg datang bawa suami ada yg datang bawa bini ada yg datang bawa anak aku datang bawa diri jer...huhuhuhu..... pakat2 lah rancak bersembang tanya itu tanya ini bla bla bla..... aku di tepi diam jer biasa arh aku dlm reality sedikit pemalu hahahahaahha.... sepatah yg di tanya sepatah yg aku jawab....  tengah2 rancak bebual kawan lama buka crite kisah lama..... aduh hanya senyuman yg mampu aku balas dr persokalan yg di tanya.....

hang bila lagi
diam jer sambil senyum tak nampk gigi.... buka mulut skit jwb penuh sopan takde calon lagi
eh ang dulu bukan ker kawan ngan abang at.....
ohhhhhh tidak kisah lama di buka kembali... senyum nmpak gigi yg mampu di beri.... sambil dlm hati terimbau kembali kisah dahulu..... si jejaka AA yang amat aku admire..... kisah nya di sini CINTA MONYET - CINTA MONYET 1 - CINTA MONYET 2 - CINTA MONYET 3 - jika waktu itu aku ada keberanian mungkin sekarang kami dah berstu arh tidak kenangan menjelma di ruangan minda..... aku terkesima.... arh malas arh nak cite panjang2 benda dah lepas tapi kata orang kalo jodah tak kemana...hehhehhehhee masih menaruh harapan even aku sendiri tak tau kisah AA lepas aku habis sek...hehhehehe ok aku gedikssss hohohoho.....

kawan aku buat perkawin xpress hehehhe....bertunang raya k3 ritu 12/12/2009 kawin nikah 11/12/2009....perancangan yg telah di ubah....hehheeh 

nih kad yg pengantin hanto kat aku


nih plak hadiah yg aku kasi kat dia.....hehehe mummy yg balut kan hahahaahha 



nih barang2 hantaran nya.....biru turquoise cantik gak arh lembut jer....

* oh tidak aku jeles tgk suma kawan2 aku pakat2 nak kawin dah..... nex wek ada g jemputan kawin kawan2 sek....mcm malas jer nak gi hhuhuhuhuu....... jeles nya aku ngan bakal2 pengantin.....

* ayat yg aku dapat bila balik dr rumah kawan aku hang nih bila lagi orang len pakat dah kawin hang dok sorg2 gi..... huhuhuhuhuhu

* dekat 3jam aku kat rumah kawan aku hahaahahhaa jamu mata.... makan tdi skit jer agak2 nasi ujung senduk jer.... dah 1wek aku tak makan nasi....nak berdiet konon hahahaahhaa

lupa nak cakap pic pengantin aku tak sempat nak amek...pengantin sibuk sangat hehehheeheh

p/s: nak tido esok ada urusan yg perlu di selesaikan....daaaaaaaaaaaaaa

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS