DARI AKU

salam suma....


hari ni aku tak gi buat keje welfare bcoz aku keluar daerah... ada keje yg perlu di setle kan... mgu depan baru aku balik smula... hope suma sihat2 jer la erkk... to jalak makan ubat cepat sembuh.... to lumut chaiyok2 ko nak final do d bes... to pokcik beruwang selamat mencari bini muda moga cepat ketemu... to beskot yang dah menghilang kan diri kerana kekalahan MU cepat2 ler beblog kembali.... to kakjingga moga cepat sembuh dari sakit tekak... to pokcik mamai sang raja cinta pencair jiwa wanita (haha nak tegelak plak).... to miss siv rajin2 study... to rizputra7 selamat berbakti pada anak bangsa.... to anaklaut dengan puisi yg sgt syahdu meresap ke jiwa..... to caluk jangan lah ko pergi segera kembali... to ah fatt yg sengal semoga ko di pertemukan lah dgn wanita fifty sesegera yg boleh ko pun aku tgk dah sampai tahap wajib kawin doh....heheheh
***
pada suma2 ler yea... aku tak larat nak taip dah nih gi pun aku kesuntukan masa weh....
rasa macam tulis wasiat lak erkkk.... anggap jer lah nih masiat dari aku.... tetiba rasa sedih sangat... doa kan lah yang baik2 jer berlaku pada aku minggu nih and yg akan datang.... banyak menda sebenar nya yg aku nak criter pada ko suma tapi dah tak sempat gi... di lain waktu aku khabar kan pada ko suma eh.... trima lah dari aku wahai sahabat2 teman2 kawan2
............................................................................................................
sahabat teman kawan (STK)
aku cari sahabat teman kawan sana sini
lama ku mencari and tercari2
akhir nya ku temui
kalian semua yg sentiasa di hati
................................................................................
aku cari
sahabat utk nasihat menasihati
sahabat utk bersuka suki
sahabat utk teman berbicara dari hati
sahabat utk pendorong diri
sahabat utk jadi teman di sisi
sahabat utk berkongsi itu ini
sahabat utk beri kekuatan pada diri
sahabat utk pelengkap diri
kerana aku tak bisa di sisi seorang diri
===============
p/s: aku rasa sedih tika ini... mengenang kan masa hadapan yg aku sendiri tak pasti akan penghujung nya.... hati menangis di dasar tiada siapa yg tau...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

YES YA ITU JAWAPAN AKU

salam suma.....

beberapa hari nih aku kehilangan mood untuk menaip... idea mencurah2 tapi dek kerana otak aku serabut macam sabut beb.. sungguh wa cakap lu... bersimpang siur neuron neutron kalo buka tempurung sure pengsan weh ko suma tengok.... hukhukhuk... hurm walau pun tengah toing toing... aku nak gak menaip buat senaman tangan sikit...heheheh...



erm... hari tuh aku ada criter dalam n3 baru... yg ni ha JAWAPAN TAK PASTI (n3 kat bawah jer pun nak gak buat link) berbagai2 jawapan yang aku terima.... paling lawak sekali aku di tanya mana nk campak beskot kalu aku trima dgn jawapan yes @ ya...hahahaha... ok aku buat pembetulan di sini eh.... sian si beskot tuh weh... aku buat contes suka suki jer bukan nya betul2 pun nak di ikat dengan beskot... nak cari pengkarya yg bagus mengayat bakal2 bini mereka nanti..ahaha.... kalu betul pun sure beskot tak nak kat aku.....yer la aku kan cakap terbalik....huhuhuhu kang dia pening lak lain dia suh aku buat lain aku buat and lain aku nak dia buat lain lak dia buat... hahahaah.... aku tau korang pun sure pening lain lain lain......ahaha...


aku nak criter kesinambungan JAWAPAN YG TAK PASTI.... hurm hari sabtu aku criter pada ko suma.... then hari ahad satu hari aku jadi silent reader and komen sikit2 buat onar kat blog sesaper jer yg aku jeles...hahahaah jahat kan aku weh.... ahad aku sibuk buat keje yg melambak tuh 10sion doh... macam lahabau jer aku rasa... gi anta proposal selalu las2 las wek reject nk yg baru... mampus arr nak kampoi 5bulan punya keje dalam 2 3 hari.. sakit otak siot... and hari ahad tuh gak aku di terjah dari pagi sampai malam....
.........................................................................
jumaat malam dah di terjah dgn soalan NAK TAK???
sabtu pagi di terjah dgn pertanyaan MACAM MANA???
ahad pagi diterjah dengan MACAM NA NAK TAK JADI LAH EH???
--------------
aku diam seribu bahasa kelu lidah tak terkata
hanya senyuman jer terukir di bibir
=="org ckp diam tanda setuju"==
=='senyum tanda mau'==
tapi aku speechless
membayang kan dia dan aku berbeza
aku perempuan dia lelaki
(dah jgn pk yg sulit2 yer kang ada yg kena 5kupang)
aku 24 dia 23
aku tua 1thn dia muda 1thn
aku kakak dia adik
tak leh blah
...................................................


hari sabtu malam mummy dok dekat ngan aku sambil jeling2 aku buat keje ngadap lappy nih... aku dah rasa semacam jer nih... tapi aku diam gi khusyuk buat keje walau pun minda aku ligat jr berpusing mcm gasing... dalam hati dupdapdupdap... then tetibe msg msuk proooottt... bateri low plup terpadam... aku capai hset on smula... mummy tanya hang dok msg ngan saper tuh... kawan tanya keje awat... hurm dah habaq kat maklang lum... aku geleng pala and wujud perasaan semacam jer time tuh...


mummy pun criter lah kat aku pasal dier.... aku denga jer sambil sibuk2 kan diri ngadap lappy... then lepas mummy abeh cakap... alu lak berkata2 dengan sopan lembut and jujur nya.... hurm mak dah berkenan ka-mak suka ka-mak nak orang ngan dia ka???? "mummy jawab yer.... ang ada sape2 tak gi..aku geleng jer pala nih....senyum terukir di bibir sambil cakap malu lah mak orang tua dari dier rasa segan pun ada gak... dier tau tak orang kakak... nanti apa lak dier kata.. mummy cakap dier tau..dier tak kisah man abah dia pun macam situasi kita orang gak.... aku diam sambil cakap erm tgk lah nanti k....


pagi ahad aku bgun kul 530 pagi buat keje.... dah pagi mummy buat breakfas makan kat pangkin bes nyer.... then topik yg sama muncul lagi..... aku diam sama jer mcm b4 nih... maklang cakap dier dok tanya and menanti jawapan... aku masih diam tersenyum... mummy cakap kawan dulu kalu sesuai teruskan jer... aku diam jer.....


ptg aku g rumah kawan tgk dia baru lepas besalin las wek.. tgk baby dia comei geram jer terasa nak ada baby gak... then tetibe tingat dier kat minda nih...ahahah... aku pun tak pernah tengok dier gi... mummy dah tengok suma dah tgk dah berkenan aku jer belum tgk gi.... balik dr rumah kawan aku mummy dok tanya lagi.... then aku tanya mummy semula...
'mak berkenan sungguh2 ka....mummy cakap yer... yg ni kita dah kenal mak bapak dia sedara mara dia pun kita kenal dorang baik2' aku diam.... petang dekat magrib aku buat keputusan dgn menghantar msg jer pada org tengah yg nak satu kan kami.... ringkas tapi berepisod


-bg no fon and ni email orang-
-ok bg tapi nanti dier contct jgn terkezut lak-
-ok tapi nanti tkt nk luruh jantg-
(dah ler yea)
------------------------
then semalam lepas isyak dier cal aku... gebang2 sikit jer aku diam and gelak2 jer bcoz dier cakap mcm pak lawak jer....hahahahah... kakak and adik berbual.... tapi ok gak dier mcm dah matang dari aku.... maka akan bermula lah EPISOD PERKENALAN yg di atur and di persetujui family kedua2 belah pihak...... mummy dah bg restu itu yg penting.....
================================



mummy nak aku makan ubat nih... bg kurus sikit badan aku nih... aku mkn smpai berlari2 kejamban dekat 3ox kali weh..muntah2 1hari..adeh

mummy suh sapu lotion nih kat lemak2 yg timbul

mummy suh aku buat seperti diatas


aku kena mkn sayur2an jer nasi mummy tanak masak
aku kena jadi macam nih....adikppuan aku cakap..rasa cam nak lempang jer mulut dia
****mummy dah sibuk dengan badan aku... baru terasa di sayangi..ekekekek selama nih pun sayang gak aku jer tak hargai....
-----------------------------------------------
ku cuba sekali lagi
merasai rasa itu
walau pengalaman lalu menghantui
ku gagahi jua diri ini
***
ku cuba sekali lagi
berperang dengan rasa di hati
bergelut dengan perasaan sendiri
kerana ku tak pasti
***
ku cuba sekali lagi
membuka pintu hati ini
kerana jauh di hati
ku ingin disayangi
***
ku cuba sekali lagi
berbekal kan restu famli
ku terima perhubungan ini
moga perjalanan nya tidak seperti pengalaman lalu
--------------------------------------
p/s: aku berserah pada mu Ya Allah....thanz yg sudi baca n bg pendapat.... sory n3 nih mcm panjang jer weh... aku taip ikut hati

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

JAWAPAN YG TAK PASTI

salam suma....

aku dah kembali buat seketika ini... hurm penat giler wa cakap lu... 1mgu rasa 1tahun bagai... punya la penat tak terkata tak terkira... semalam balik nek tren punya la ramai makluk samapi kena diri2 nek lenguh kaki tangan aku nih... hurm nek bas pun selesa gi tapi tuh la pasal diri ni gatal sangat nak nek tren... hambek ko sampai kan nak beli tiket pun tak sempat... bayar dalam tren jea.... hahahaha...... aku tak tau nak criter apa kat sini.. dah lama tak menaip otak pun mcm tak betul sikit... idea pun macam beku jea nih...

ok lah aku nak criter tentang criter nih.. bcoz aku tak tau camna nak putus kan keputusan nya... semalam aku sampai2 jea rumah dah kena terjah ngan soklan yang aku sendiri tak pasti apa jawapan nya yg seharus nya aku beri...


YA @ TIDAK


YES @ NO


..............................................................


hurm hal nih dah lama dah... timbul time raya ke-3 yang lepas... walau pun baru sebulan tapi kira dah lama ler sebab dah lebih dari 1 2 3 hari...hehehe.... hurm camna nak bercerita nih.. aku macam tak pandai dah nak susun ayat2 nih... aku cuba lah erk... kalau terpanjang ko suma cuba2 la bawa bersabar k and terus kan bacaan ko suma sampai abes.... nih criter yang di kumpul kan sebulan yang lalu.... aku nak stat dah nih criter...




1 2 3 ......................


raya pertama aku beraya di sini di kampung mummy yang dah menjadi kampung halaman aku sejak dari usia aku 7thun gi sampai lah umo aku dah 24thun.... aku nih orang kampung jea duk pun cerut hulu banat.. then raya ke2 aku and adk2 aku gi rumah maktok blah abah lak.. kita orang duk sana 2 hari jea raya ke3 malam tuh dah chow balik kampung bcoz raya ke4 nya aku dah stat keje.... then sampai rumah aku bagi la pada mummy bekalan yang maktok kasi... then aku gi lah bersih kan diri baru lah segar sikit...


malam tuh memang ramai ler suma anak2 menantu2 cucu2 cicit2 jea blum ader gi... bak kata ramai ler suma nya balik beraya kat rumah toknek... dorang memang cam tuh balik rumah toknek raya ke2 or ke3 bcoz nanti leh dok lama sikit... almaklum lah makan kat sini sedap2 bcoz mummy aku nih teror masak that y ler aku jdi mcm belon yang di pam2 jea sejak dk rumah nih...ahahaha... susah weh aku nak kurus kan badan nih....huhuuhu


then lepas jea aku siap mandi aku balun nasi laksa ketupat rendang apa2 jea yang ada kat dapur aku godek2 aku jumpa aku balun.... mau nya tak tembam weh... huhuhu.... dah fultank aku gi lepak luar rumah kat beranda tuh... bes jea tengok ramai lepak situ makcik2 aku gebang sampai tak ingat dunia.. bergelak ketawa berdekah2 tak tau dah malam... memang mcm tuh bila dah berkumpul ramai2 nih.. criter yang dah lama pun di ungkit kan semula.. kemudian pakat2 gelak tak mau2 nya.... then aku pun join lah dorang nih... aku tak nyampuk sgt jus denga and gelak jer apa yg terasa lucu... aku masih keletihan balik dr rumah maktok.... tgh2 rancak bebual tetibe aku di terjah oleh matam aku...


"haaa..... kami dah jumpah dah nak bg kat hang"

"aku tercengang2 jer... jumpa apa? bg apa lak ni... muka dah berkerut2 yg penat tadi ntah hilang kemana pun tak tau"

"yg lain2 pakat gelak2 jer"

"mummy lak senyum sengeh2 pandang aku.."

"aku lak trus tanya mummy...awat nih? pasal pa? ada apa ni?" cuak giler tim tuh..

"maktam aku masih beria2 lagi nyakat aku"

"suma pakat gelak2 cakap dorang suma setuju...."


dalam otak aku mula berteka teki..hurm dah ada orang datang MERISIK aku ker.... ada orang PINANG aku ker... ada yang datang BERTANYA kan aku ker.... aduh confius nya and jiwa tertekan jea bila dalam situasi mcm nih... di main2 kan oleh suma orang yg tau kisah benar yang aku blum tau.....then depa tengok muka aku nih yg dah cuak tahap gaban... mula ler depa gtau kisah nya pada aku.... maktam memula kan lah criter nih....


"raya ke2 ritu anak sedara maklang(dier) ada dtg beraya rumah maklang(sebelah rumah toknek jer)....maklang nih kak ipar pada mummy aku.... hurm baik budak nya hencem putih gebu tinggi dah keje.... bla bla bla.... memang suma nya baik2 ler yg maktam cakap kat aku... aku jus denga jer sambil tersenyum dalam hati....yer la aku tak tengok pun real2 so aku tengah bayang kan ler macam na muka dier.... aku leh nampak kehenceman dia kemachowan dier keputihan kegebuan dier ler.....(tp biasa nya apa aku byg kan tk kan sama bila tgk real..hahaha).."


"then mummy bersuara lak... hampa nih pandai2 jer ntah2 orang tuh dah ada kawan calon2... kita lak dok pandai2 nak kenen2 .... sambil tuh mummy sempat jeling kat aku... aku lak asal nih.. mummy cakap dier dah ada gf ker ckp aku dah ada bf???? hahaha aku senyum jer...."


"maklang lak bersuara.......dier bagus budak baik sesuai sangat ngan aku nih....dier tak der gf gi...dier suh tolong cari kan tuk dier.. dier tak dan nak cari gf...hahaha nk gelak jer aku denga.. aku pun senyum2 jer la...."


"then tetibe suma mata hala pada aku....ha mcmna nk dak... aku??????? hurm tak yah la kot..."tolak dengan baik tapi dalam hati NAK NAK NAK NAK NAK...hahahahaah... senyum jer...


"makusu lak masuk campur... hampa nih dok syok2 ntah2 dier tuh dah ada... tak kan nak gtau kot.... pandai2 sangat nk kenen2 orang..."


"maktam... aku tak kira aku nak yg tuh gak...sesuai dah ngan hang... maktam nk bgi kat hang gak..alang nanti pi habaq kat dier k..kita kira tgk mcm na..."


"maklang...ok... nati alang habaq kat dier....ahaa esok ada open house kat rumah anak menakan alang yg sorang gi.. dier mesti mai....leh la pi sana njumpa dier... anak alang nak pi leh ikut sekali"


"aku..eh takleh2 keje dah esok.."


"maktam...tak per len kali lak ajak dier mai rumah.."


"aku...nak angkat kaki nati orang cakap apa lak..duk tunggu situ gi...10sion nya tak terkata...."


"mummy pandai cover dengan menukar topic perbualan tuh... sambil tuh sempat pandang aku... sambil senyum2 bcoz ada kisah antara aku mummy toknek and adik ppuan aku yg buat aku kemaluan tahap giler2... berderai tawa dorang malam tuh..nanti aku cerita"


aku pun angkat kaki masuk bilik tido... penat gilr memang dah tak sedar gi... then keesaokan pagi nya... topic matchmaker nih dah diam trus.... sampai lah semalam bila jer aku sampai rumah aku di terjah dengan maklang tentang video kat utube 'Hang Tuah Fail SPM'.... aku memang dah tgk video tuh b4 nih... mummy suh aku buka video tuh maklang and makteh nak tgk gak.... aku pun dah balun laksa kt rumah maklang..balik rumah toknek buka ler utube kasi dorang nih tgk...


then dalam dok tgk2 video tuh... maklang memula kan bicara baik punya... nak tau tak saper yang buat nih... aku... hurm saper dia... mummy lak nyampuk, dia dah tgk dulu pastu gi kami2 ni tgk... maklang sambung gi... nak tau tak saper yang buat nih... aku, hurm saper dia maklang.... hurm dier lah yang buat video nih... aku????? ahaaa biar betul..mana alang tau.. dia habaq kat alang baru nih alang gi KL konvo nak dia merangkap sepupu aku.....


aku lak oooo rajin nya dia dok buat menda nih.... hahaha sambil suma dok gelak2 lah tgk video nih.... then tetiber maklang bersuara...


"dier tanya alang...mcm na yg ri tu jadi tak..dier nak kenal nih sungguh2"

aku blur gi time th tak dapat tangkap.... dah lama sikit baru aku tingat...time tuh suma dah gelak2 baru aku tersedar and dalam nada terkezut nya aku tanya 'alang bgtau dier ker pasal yg malam tuh suma orang dok cakap....alang kata yer.... huawwww aku terkedu weh... tak tau apa nak cakap..."


b4 maklang balik rumah dia cakap esok bagi jawapan eh... dier dah tak saba nak kenal.... dier minta mukabuku email friendster nak tgk nak kawan ngan aku....hohohoho



memula aku nak cakap jer NAK.. then bile tetiba maklang tanya aku umo bapa...24thn and dier lak 23thn..... waaaa tak kan aku nak kawin yg laki yg muda dri aku... nanti aku dah tua dier muda gi.... and yg paling aku tak leh blah,... nak panggil apa ABANG ker umo aku nagn umo dia beza weh... aku 24 dier 23... nak panggil apa nih...ahahaha konfius..aku nak tolak jer lah...



apa pandangan korang...


YES

NO

mana satu yang aku harus bagi....





p/s: sory aku tak reti upload video...huhuhu
P/S: aku sakit perut senak tercirit2 termuntah2...huhuhu... semalam mummy bagi aku makan ubat PIL KURUS badan.. alu pun makan gak sebab nak kurus walaupun dlm keadaan was2... hambek ko paji nih dekat 20x ulang gi jamban 5x muntah... aku dah tak sanggup mcm nih... tak yah kurus pun tak per lah weh... naik lembik badan nih berlari2 gi jamban.....lama giler aku taip weh berselang seli gi jamban....uwaaaaa penat nya

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

CUTI2 AKU

salam suma.....
hurm kaki yg sakit dah hampir smbuh cuma hati yg luka jea masih berparut... bila lah agak nya suma nih akan berakhir... aku dah tak mampu lagi tuk menanggung nya...
rindu di hati sering membelenggu
kasih di rindu tak kunjung tiba
mengapa di harap pada yang dulu
sedang kan masih banyak lagi kumbang yang ada
eceecey ewahewahewah.......
-----------------------------------------
senyap tak bererti hilang
diam tak bererti lupa
jauh tak bererti putus
kan antara kita ada satu ikatan
"PERSAHABATAN"
..................................
dalam diri ada "HATI"
dalam hati ada "SAYANG"
dalam sayang ada "RINDU"
Rindu pada siapa???
pada yang tengah baca blog nih
......................................
jauh mana jarak kita
lama mana tak berjumpa
kita tetap pandang langit yang sama
jadi kita sebenar nya tak pernah jauh
kita tetap dekat di hati
ewahhh
..................
bia rindu asal tak jemu
biar kasih asal tak sedih
biar cinta asal tak terseksa
biar sayang asal tak hilang
biar berjauhan asal hati tak berubah
........................................
hidup couple
-MAKSIAT-
hidup steady
-BEBAN-
hidup skandal
-BERDOSA-
hidup berumah tangga
-BILA LAGI-
huhhhuuuu takde calon
..................................
**aku nak cuti 1wek
**sure pasti aku rindu korang
**ko tunggu kepulangan aku erk
**beskot jgn menggatal ngan lumut and putih lakzz ok
**kang aku cancel HONDA CIVIK tuk ko...hahaha wakaakak
**adios suma nanti aku pos n3 baru lepas 1wek k..daaaa
p/s: aku ada hal sikit.... take care suma... doa kan aku berjaya.... chiow...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

DAN AKU DENGAN INI

salam suma...

aku tak sehat batuk aku masih tak hilang gi dah 2botol ubat batuk aku balun weh sampai tido mati aku di buat nya... sungguh tak mujarab doh.... ibu jari kaki aku terbelah sakit giler siot... jalan pun terjengket2... mandi siat cover ngan plastik jea.... uwaaa apa la nasib ku ini.... huhuhuhu ni dah elok sikit dari semalam... aku tido patung jea kaku tak gerak kiri kanan selalu nya bila pagi bgun tgk bantal suma dah tergolek atas lantai tinggal aku jea kat atas katil tuh...hahaha adik aku pun tak nak tido ngan aku kang kene terajang gi...kahakahakahakhakah... giler kan aku nih... otak ada sikit biul... wink wink...... tinggal kan crite nih jom aku nak criter yang lain lak.....
--------------------------------------
hari nih ahad 18hb Oktober...dah genap 1wek closing date tuk contes and vote dr ko suma buat pemohon2 yang memohon untuk calon suami bagi mengisi kekosongan http://berpusinglahroda.blogspot.com/2009/09/aku-dan.html.... hehe aku sebenar nya sukar nak buat keputusan nih... suma aku suka suma bes2 sgt buat aku ketawa sedey tersenyum mcm2 lah... berat lak rasa hati bcoz suma kawan aku... tapi dah memang adat pertandingan kan ada menang kalah nya... nak tak nak aku kena gak ler buat kputusan... b4 aku umum kan pemenang meh kite tgk calon2 nya dulu:---->
calon2 nya adalah
rizputra7
anaklaut
beskot
pokcik beruwang
.................
4orang jea yg memohon mungkin sebab contes nih pelik kan... nmpak aku mcm desprate kot...hahaha... aku suka suki jea weh... hiburkan hati... tapi sayang pokcik beruwang terlewat menghantar permohonan... huhuhu.. nak buat camner dah xpired borang tuh tak di terima.... then anaklaut tarik diri lak di saat2 akhir...huhu sedey gak tpi nak buat cmner kan.... aku trima jea seadanya... so now tinggal 2 orang jea lah yg bertanding memenangi hati aku... rizputra7 and beskot.... no adventure langsg lah..huhuhu tak byk pilihan lak (demanding lak nsb tak jadi anak dara tua)..wakaka...
aku dah buat keputusan berdasar kan ayat2 power yang di karang... hurm suma bes buat aku tergelak n tersenyum... tak sangka ada gak yang sanggup buat utk aku ayat2 yg cenggini weh...heheh.. apa2 pun aku ucap trimas bcoz join ini contes and luang kan masa karang panjg2 buat aku...
aku harap keputusan nih tak buat sesaper terasa hati atau terguris erk.... keputusan yang aku buat bukan atas pilih kasih ok tapi atas dasar aku sendiri yg nk buat..hehe aku tak tau nk cakap apa gi... k la tanak melalut gi and tanak buang masa gi.. meh aku umum kan pemenang nya
................
jeng je jeng..................................................
jeng je jeng............................................
jeng je jeng.......................................
taaaarrarraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...................
1------------
2--------
3----
pemenang nya adalah....................................
++++++
ini antara sebab2 aku pilih beskot...
+++
--->ayat2 yg beskot buat memang kena ngan diri aku... ada terselit nama aku sayu pilu di situ and ruangan kemarin hari ini esok juga di selit kan sekali... n3 yang mengisah kan aku turut sama di kait kan menjadi kan warkah nih semakin bererti buat sayu pilu... apa yang aku pos dlm n3 di guna pakai oleh si beskot nih untuk mengayat aku dengan menggunakan kepaweran beskot berjaya buat aku terharu terpaku and tersenyum sambil nitis kan air mata.... aku paling tertarik ngan ayat las sekali
"Tetapi andai kau memilih ku, akan ku cuba untuk menukar sayupilu itu kepada ceriaselalu.. =)"
beskot juga peka tentang kecatatan yg aku tersalah taip hahahahah... so congrat beskot.... wa tabik lu... yg ni seyes bt aku gelak sambil nangis...hahahaha....tahniah beskot pasni sure bakal bini ko terpaut bila ko buat n3 cmnih kat dia weh...hehehe
-----------------------------------------
hurm yang rizputra7 buat utk aku memang tak leh blah... aku tergelak2 baca sampai senak perut.. mummy pun heran siap tanya aku gi "awat hang dah gila la tuh asik dok ngadap natang tuh jea"...hahahaah aku tak peduli jus nk gelak je...hehehe.. siyes bes...
==>
anaklaut lak buat aku nangis nitik2 air mata and hingus sungguh tersentuh nya aku rasa di saat itu... kalau lah ada yang sanggup buat mcm tuh tuk aku siyes weh tak cari lain hanya ko yg satu beraja di hati ku..... memang bes sungguh puitis... tabik juga bt anaklaut... beruntung bakal isteri kamo nanti dapat suami yg penyayang.....
==>
pokcik beruwang lak buat aku sungguh2 tak mampu nak tahan gelak... siyes kul 530pagi aku tergelak ngekek2 baca permohonan tuh.... mummy bangun marah aku pepagi dah ngadap lappy siap gelak mcm tuttut jea....hahaha memang bes siyes ckap klako giler...
=============================
ok aku harap tak der saper2 marah kan aku lah erk dengan keputusan nih.... hadiah akan menyusul selepas ini ok beskot.... hadiah bukan berupa wang ringgit... nanti aku rojer ko bila hadiah dah bungkus utk di pos kan....
>>>>>
aku ada satu kejutan tuk ko suma...hurm suma yg masuk bertanding akan dapat hadiah tak der pilih kasih ok..ni memang aku dah niat dr awal contes gi.. tp seb baik 4org jea kalo 40org mati aku...uwaaaaa gurau jea... hehehe.... cuma tuk beskot jea ar yang lebih sikit dia kan bakal suami aku...wakakaak jgn marah gurau jea weh.... beskot dapat hadiah special kit anaklaut rizputra and beruwang pun turut sama dapat hadiah..... jgn menolak erk ni dah niat... tak elok kan kita tak tunai kan niat..dosa weh...
***
**suma nih gurauan saja 4 contes
**jgn karang ada yg ckp aku gedikzzz lak
**jgn ada yg jauh hati makan hati lak erk
**apa2 pun aku minta maaf dri hujung rambut sampai hujung kaki...
***
p/s: saper tak masuk kan dah rugi...hehehe... nati aku pos n3 hadiah tuk meke suma buat korang jeles..hahahaha

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

AKU MASALAH

salam...


hurm ko suma sehat ker... aku dapat rasa kan yg aku tak sehat... otak pusing2 hati serabut jiwa kacau bilau perasaan kucar kacir....hishhhhh aku rasa nak marah orang jea semalam nih.. dah la tenet mengong buat hal jap ok jap ko.. macam hampagas jea.... ntah knapa aku jadi mcm nih... rasa suma nya serba tak kena jea wh... rasa kekosongan yg teramat2 sangat kat dalam nih... tiba2 empangan mau pecah lagi tapi aku tahan guna kan benteng kekerasan akal dengan mengsyko kan sikit perasaan nih jgn ikut kan kata hati... aku harus kembali kuat seperti dulu tanpa dia di sisi...... dah la tanak citer hal dia gi karang empangan pecah pipi bah dek air mata... saper nak jawab ngan mummy mata bengkat sembab.. aku gak yg terpaksa berjawab....
..............................................................

sejak kebelakangan nih aku bz ngan ketas keje and aganda opis so otak aku pun kekurangan oksigen maka terjadi lah pelbagai perkara yang pelik tapi benar dan ajaib nya sorang pun tak perasaan cuma aku jea yang perasan... bcoz yang pelik tapi benar dan ajaib tuh datang nya dari aku.... perkara nih terjadi pada aku bermula akhir tahun lepas and terbawa2 sampai lah sekarang nih... sungguh bermasalah weh... criter nya bermula macam nih

biasa lah untuk menjimat kan kredit masing2 so masing2 akn berhubung cuma melalui sms jea yg mana memang murah lah dr col.... ok bila kita just berhubung cuma melalui msg jea jadi nya b4 maklumat tuh nak sampai ke otak makan masa lah jugak kan... kena lah polo beberapa stage luh kan... tgan tekan buton mta tgk skrin fon sambil hati berbisik baca msg and otak akan tafsir kan semula msg tuh sambil tuh kena ingat msg tuh bcoz jap gi nak kena balas semula... sebelum otak nak tafsir tuh byk lah gangguan yang datang bunti bisg lah kawan pgil kita lah so suma nih akan buat kan kita terganggu dan apa yg di tafsir tadi jadi sebalik nya.... kita mula kan dari dapat msg jea lah k sebab perkara nih berlaku lepas aku dapat msg.... kuang2 kuang2....


brengbrengbreng...(bnyi msg msk)

aku tekan buton read msg "ibu, tolong beli kat i nasi letak lauk ikan keli grng sambal ulam sayur...kalau takda ikan keli letak ayam grg"...dah siap baca otak mula tafsir and save dlm memory bcoz nanti nak kena kuar kan balik...(dlm kelas)

sampai kedai mkn "amek nasi letak laukikan keli grg ayam sambal ulam sayur".... gi cashier byar kena rm7 (bapak mahal nak mampus)...kasi kwn aku tgk2 lain yg di suruh lain yg di buat aku


aku"u nak nasi lemak tak..tanya ina sama".... brengbrengbreng
"i nak 2 bungkus,ina tak nak"... makcik nasi lemak 10bungkus(5org sorg 2bgks sekali ngan lunch save budget)...blik rumah kwn aku cakap ina tak nak la.. aku????

"ibu karang tunggu kat PI, i nak gi beli mkn i amek u sekali"....
aku.."ok u nak makn apa jap gi i balik nek bas"
'la kan i ckp nk masuk dlm"
aku"ooo kk tercilap baca...heheh"
"u tuh memang memanjg lain orang taip lain u baca lain yg u buat"


hohohoh aku ada masalah dalm mentafsir msg..uwaaaaada ada yg lebih teruk dr nih lagi tapi tak larat nak taip dah.... sekarang nih kawan2 aku taip msg seringkas yg boleh utk aku takt aku buat menda lain lak... kihkihkih....
...............................................................................................

kalo ada sesaper yang perasan masa aku umum tarikh tutp contes hari tuh aku pun ada buat salah gak... aku taip kontes akan tamat pada hari ahad 10hb Oktober tepat jam 12tgh malam..... tapi bila aku dok sengsorang terfiir smula ahad 11hb OKtober lah, then aku tuko smula.... lates nih pasal meraih vote untuk pemohon contes aku umum stat 3 hari bermula esok rabu 14/10 - khamis 16/10...sepatut nya jumaat lah kan...nih la masalah aku yg amat merisau kan



....................................................................

dulu2 masa aku remaja aku suka cakap terbalik pada perkataan yg ada 2 perkataan... contoh nya macam nih..... kucar kacir ----> kacir kucar ........ aku selalu tersasul tak tau napa nak kata lidah pendek tak pun mulut senget tak juga.... memang kebetulan kot... nih perkatan yg aku selalu tersasul

satu hari mummy nak masak makan tgh hari so aku bg cadangan "kita grg ayam buat sayur buat sambal tumis ikn bilis".... "sayur apa nak buat"..."hurm buat sayur kongkang jea lah"... tetiba kahkahkahakah sayur kongkang....adik aku yang laki bantai gelak guling2 atas lantai..."woi kak mna ada sayur kongkang...kangkong ada ler"...mummy pun turut gelak kn aku.... aku???? tersengeh malu2 kucing siam...

waktu petang di lain hari lak..."malam nih ada citer kongking kan kat tb2....adik aku yg laki..kahkahkah..kingkong lah kak oit...da ka plak kongking...aku???? erk btl lah kak kata kingkong...so bertekak mulut lah kita orang hari tuh..aku nak menutup malu but las mummy cakap awat hang asik dok ckp terbalik nih?? aku diam senyum gelak2 atas kebongokan diri sendiri..bikin malu jea doh...wakakaaak memang batul aku bermasalah...huhuhu

aku masalah bermasalah tol ler

byk gi aku suka ckp terbalik...waaaaaa aku pun tak tau apa punca nya jd cam nih.... korang pun gelak kan aku erk...... tak per2 gelak lah lagi....


**aku nak cakap pun kena pk 2 3 kali kasi denga tol2 lu kang aku jawab lain tak ker malu nama nya tuh...heheheeh


p/s: aku rasa macam ngokngek jea pagi nih... dia datang lagi semalam... saper leh tlg basuh otak aku weh aku upah ko 1000det (yg merah tuh himpun 10kping bru 10sen)...wakakaka

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

SEHATI SEJIWA

SALAM SUMA....

aku tak dan nk update bcoz ada intervw.... hari nih lak kena attend meetg MBN... aku masuk lewat kuar awk aku watak pak pacak jea..wakakaka... kemarin aku tido lama doh dari kul 9mln - kul 6.15 pagi...haha memang sengal doh.. lama giler tido bom meletup kebabom pun aku tak sedar doh... terjaga pg tdi pun terkezut kalo tak terlewat lah aku gi keje... mcm biasa lah tunggu pengangkutan awam pepagi... then dlm perut bas tuh aku meninjau pemandangan di luar hurm nyaman dengan sawah padi yg dah di bajak kete yg lalu lalang.. angin sepoi2 bahasa memang mengasik kan... dlm sepertengahan jalan tetiba mata nih ngantuk lak... aku paksa jgn tido tapi degil terpejam gak.....

sedap tido terjaga mata melilau2 jea tgk2 kat luar ooo jauh gi.... mata pun pejam gi belum puas agak nya tido mati semalam..... dek kerana angin sepoi2 tuh yg bt kan makin menjadi2 aku beradu dlm perut bas tuh..... kepala tersengguk2 jea tido.. lentok kekiri kekanan.. kedepan kebelakang.... then tetibe bas berhenti mengejut.... eeeiiiiihitttt..... aku yg tertido terjaga.. mata melilau tengok luar.... dalam mamai2 tuh tegak kan badan toleh kanan rilek gi... toleh kiri alamak dah sampai... kelam kabut bangun amek beg diri turun bas.... anak india kat seat sebelah toleh tgk jea aku yang tersenggok2 tdi kelam kabut bgun amek beg turun bas... uwaaaaa selalu nya aku jea yg turun kat situ tp nasib baik hri ni ada orang tekan loceng turun kat situ gak kalu tak aku kena gi terminal besar amek bas lain pusing balik ke opis.... huhuhu apa jadah nya menghabis kan fulus.. aku bukan nya beruwang sgt dah ler keje pun welfare jea doh..... pepagi gi keje makan beskot jea wat bekalan... sian aku weh.. hukhukhuk....uwaaa ko gelak kan aku eh.....
========================================

hurm ari tuh time bt contes pokcik beruwang tak nak masuk... beriya2 dia siap kasi alasan gi weh... ku tau ko suma dah baca kan alasan dia... nih aku copy paste balik nak taip satu2 mati ler aku weh.... hehehe...

ayang lum tido lagi
Di Catat oleh ber_uwang 03 October 2009

berkerja shift ini memang membebankan ... sebanyak tidur di siang hari .bila malam tetap mengantuk juga....bila dah mengantuk minda kita tak dapat berfungsi dengan betuluntuk menghilangkan rasa pening kepalaaku berbaring sekejap di bilik persalinan baju ( Bukan bilik bersalin kat hospital tu)tak samapi beberapa minit aku dah terlelap...sedang enak tidur.....tiba tiba terdengar suara..." abang bangun la...."" Cepat lah abang... ayang tunggu ni"Haaaaah ......... aku terjaga dan terus terduduk....sambil mengesat mata aku berkata separuh sedar.." ayang tak tidur lagi ke.....? "Tiba tiba macam guruh aku dengar suara lelaki...." kepala hotak kau berjambul ke apa..."" tu mesin kau tu dah stop ....banyak lah ayang kau"aku terus tersedar sambil malu malu kucing pergi ke mesin....agak agak patut ke aku menyahut cabaran cik sayu= pilu?

............................................
Alasan alasan yang bakal kena tampar laju laju
Di Catat oleh ber_uwang 04 October 2009
10 alasan ....kenapa aku tak mahu masuk ....
contest cik sayu pilu tu..
1. Umo aku dah tua.... takut kalau cik sayu pilu jadi wife aku nanti orang ingat aku jalan sama anak dara aku. tak ke haru biru
2. Aku ada semput... dah tak kuat lagi nak main kejar kejar dengan cik sayu pilu... baru satu pusingan katil aku dah pancit. silap silap masuk sipital pulak
3. Tulang aku dah mula mereput... mana tau cik sayu pilu mintak dukong ke.. tangan aku pulak yang terkulai layu.tak larat nak angkat .
4. Rambut aku dah mula beruban.... tentu cik sayu pilu makin sayu sebab dapat hubby yang hampir bertongkat
5. Benih benih aku pun mungkin dah tak subur lagi... kalau berkebun pun mungkin tak tumbuh.. nanti orang kata cik sayu pilu mandul pulak.. kesian dia.
6. Aku hanya seorang kuli macam bangla... sedangkan cik sayu pilu menager.. kami bagaikan langit dengan bumi
7. Aku kesian kat mummy sayu pilu sebab dapat menantu yang tak minat hindustan. tentu dia marah bila aku bukak siaran EPL.
8. Aku tak reti mengaji macam mana aku nak ajar cik sayu pilu mengaji nanti, silap silap cik sayu pilu lak yang mengajar aku...he he he
9. Aku orang kampung yang kolot ..bimbang tak terikut cara orang bandar .. dah la tu miskin pulak tak de harta yang ada gigi dengan lidah. gigi pun dah lubang lubang.
10. Akhir sekali kalau aku dah nak monopus nanti kesian cik sayu pilu gersang pulak. tentu malam malam dia sama macam aku tak de sekarang.
Nota kaki:kalau cik sayu pilu meminang aku tak tolak..siap bagi diskaun lagi duit hantaranya... ahaaks
===================================

lepas jea aku baca alasan2 pokcik beruwang nih.. aku tefikir nak buat sebagai permohonan yg mereject aku.... dat y aku dah copy siap2 n3 pokcik nih.... tunggu nanti lepas tamat tarikh contes aku leh pos n3 nih "permohonan yg mereject"...hehe kira nya pokcik gi kreatif dr aku lah kan.... tak der orang yg buat pokcik seorang jea..hahahah wakaakakka...hehehhe....... then aku peram lah n3 copy nih........ tup2 satu pagi.......

----_______________________________________----


aku tengah besiap nak gi arau ada keje kat sana... bagun awal2 buka la tenet cek blog b4 gi... nampak pokcik beruwang pos n3 baru tajuk mcm gempaq jea... aku pun skodeng lah... herm memang gempak gilos weh... aku tergelak2 baca..... then baca komen pun buat aku tersenyum dah hahaahah..... nih gi stu n3 pokcik beruwang yg aku copy paste n peram tuh...suma dah baca kan... saja letak kat sini gi sekali....

=========================================

permohonan pokcik beruang yg dah xpired(jgn marah yea pokcik)


.aku bukan ber_uwang
atas langit , bawah bumi
..................................................
..................................................

sayu=pilu
http://berpusinglahroda.blogspot.com/
aygsyg26@yahoo.com
malaysia ............tarikh.14/10/2008

cik sayu=pilu yang ayu lagi cun.....cantik rupawan macam rozita che wan

PERMOHONAN MENGISI KEKOSONGAN HATI YANG KESEPIAN


-Merujuk perkara di atas saya ..seperti yang cik sayu pilu kenal, saya bukan ber_UWANG
-Tujuan saya menulis surat ini .... ia lah .. ia lah ... nak menang hadiah, meminang memenangi hati cik sayu yang sunyi itu. kalau cik sayu pilih saya.. kita bakal menjadi sepasang blogers tegar semalaya. kita akan berlumba lumba mengepos entry setiap hari..
-Kalau kita bergaduh pun kita hanya melepaskan di blog sahaja , jadi mami ck sayu tetap tengok kita bahagia sebab kita jarang bergaduh di dunia nyata.
-Saya berharap. cik sayu sudi bersuamikan saya walaupun saya dah hampir monopus tapi masih mampu memberi zuriat sebagai lambang cinta kita...eh wah...

Sekian terima kasih.
Yang benar,
Beruwang

...................................................................................................


lampiran A

nama: Ber_uwang ( sila rujuk ke jabatan pendaftaran)
alamat: Atas langit bawah bumi malaya
beday: .01-01 -1954
pekejaan: .Buruh seumo hidup
kewangan: .selalu pokai( jangan mintak hantaran mahal mahal ye)
taraf hidup: .Atas sikit dari kemiskinan tegar
kelebihan: ..Mengeluarkan asap melalui hidung
kekurangan: .Buku bank selalu baki bawah sepoloh hengit
kecatatan: ...Gigi berlubang
kesempurnaan: .Rambut color putih semula jadi
keimanan: ..Sanggup di pimpin ke masjid atau surau .. saya selalu sakit lutut

...........................................................................................


lampiran B


sijil2 apa jea yang ko ada saya ada sijil darjah nam, sijil beranak, sijil berhenti sekolah, sijil halal ( sebab dah bersunat)

==========================================

tetibe dlm hati berdetik.... mcm tau2 jea pokcik beruwang nih apa yang tersurat n tersirat dlm hati aku...... nak buat n3 reject nih but pokcik dah buat terlebih dahulu dari aku...

menjadi satu kemusykilan and tanda tanya pada akumacam mana pokcik tau eh apa yg ada dalam hati aku.... hurm nak kata kembo tak mungkin pokcik dah tua berambut putih sedang kan aku masih muda lela...cun melecun gi tuh...hehe bajet cun la tu uwekkks... hurm aku pun confius sedikit.... tak tau nak cakap apa gi... uwaaaa... so apa kata ko lak cakap dalam luahan di bawah ni....

mungkin naluri aku and pokcik sehaluan tak pun sepandangan atau satu kebetulan


hurm tak nak cakap bebanyak sebenar nya nak tanya

aku & pokcik beruwang sehati sejiwa

@

aku & pokcik beruwang sehati sekata


kihkihkih

kita orang sehati sejiwa kah???? ahakzzz


**sory copy paste tak gtau pokcik lu bcoz nanti tak jdi surprise dah...hrp maaf di terima k
**nama2 di atas takder kena mengena pun k
**n3 nih bukan n3 aku gatal tapi sekadar gurauan semata menghiburkan hati yg luka
**satu gi aku terlupa tarikh contes tuh betul aku tak tipu..siyes terlupa nk anounce mlm tuh
**aku tak tau nak cakap apa gi da
**ko plak la cakap ok....


p/s: asik tergendala jea nak pos n3 nih... tenet pun mengong jea mlm nih.. aku punya ikon kat window dah hilang macam babeng jea doh.....skt hati tol la....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

PLANING PENING

salam suma...

aduh apa pasal la minggu ni aku rasa macam tak cukup waktu jea weh... 24jam rasa macam 4jam jea yang 20jam gi tuh dah menghilang entah kemana pun aku tadak ketahuan... nak jejak kaki kat tanah pun rasa cam tak cukup jea bila kebzian berada di tahap maximum giler babas nih... otak pun dah semput sempit fikiran apatah gi serabai giler babeng terhimpit2 bukan nasi himpit k..... memang tension tol dah la keje welfare jea..huhuhu... ok lah aku tanak bebel gi pasal 10sion nih bcoz aku dah pos n3 sabut serabut aku doh... nak tau lanjut baca lah weh...
.............................................................................

sory sangat2 pada suma kalau aku tak dapat menyekodeng blog lu orang suma kerana aku memang tak berkesempatan kerana masa yg amat2 lah cemburu kan aku meluang kan masa bersama ko suma.... aku sempat baca jea n3 korang tapi komen tuh ada yg aku sempat balas and ada yg aku tak sempat balas... minta maaf banyak2 yea suma...

.........................................................................................

3mgu yg akan datang nih aku akan berada dalam tahap kebzian yang teramat2 sangat... so aku tak tau lah ruangan yang ada untuk aku menjadi blogger pd minggu2 akan datang nih weh... aku kena setle kan beberapa perkara yang aku terpaksa buat demi masa depan aku.... aku perlu korban kan sedikit waktu utk berhoye2 berbloge2 berkomene ber segala ber lah... kalau aku ada masa aku akn cuba update ok... aku akn cuba cri masa kalau tak der gak aku curi lah sikit2 masa.... ok aku pun tak tau apa yg aku mepek bukan mkn kepek lor kat sini aku pun tak tau....ngengenegenegeng penig kpala aku doh.... dah macam trafic light jea..huhuh

...............................................................

sebenar nya aku ada perkara lain nak gi tau nih tapi aku rasa macam tak sempat jea... so aku nak minta tolong ko suma untuk buat satu undian nih.. no bias ok... ko suma perlu baca suma nih and compare lah yg mana satu ko rasa bes.. then aku lak akan buat keputusan... ok... sebenar nya aku dah ada kata putus cuma nak kan pandanngan dari ko suma lak... vote ok dalam luahan di bawah nih lepas ko suma habis baca... kerja sama suma amat2 lah aku hargai.... and thanz...

=============================================

1ST PERMOHONAN
Rizputra7
Syarikat Komputer,
Kuala Kangsar, Perak
Malaysia

sayu=pilu
http://berpusinglahroda.blogspot.com/
aygsyg26@yahoo.com
malaysia ............

25 September 2009

cik sayu=pilu yang ayu lagi cun.

PERMOHONAN MENGISI KEKOSONGAN CALON SUAMI

Merujuk perkara di atas saya rizputra7 yang tinggal di Kuala Kangsar,Perak ingin memohon menjadi calon suami kepada cik sayu=pilu..

2. Sebab utama permohonan ini di lakukan adalah kerana saya ingin melengkapkan kuota kekosongan calon suami ditempat hati saudari sayu. Untuk pengetahuan pihak cik sayu, saya seorang calon yang bermutu tinggi yang telah mendapat pengesahan dari pihak Sirim…

3. Saya berharap agar permohonan saya ditimbang dan disukat secukup rasa..

Sekian terima kasih.
Yang benar,
Rizputra7
...........................................................................................................................

lampiran A

nama: Rizputra7
alamat: Kuala kangsar,Perak
beday: 7/9/….
pekejaan: perkerja terbilang
kewangan: kukuh setelah dikonkrik oleh mat indo2 ditapak pembinaan
taraf hidup: cemerlang
kelebihan: hensem
kekurangan: kurang hensem
kecatatan: ada parut sikit2 jer
kesempurnaan: perfect
keimanan: tengah menuntut ngan pak imam
....................................................................................................................................
sayu=pilu
http://berpusinglahroda.blogspot.com/
aygsyg26@yahoo.com
25 September 2009

Kepada Cik Sayu

Diharapkan agar kehadiran surat ini tidak mengganggu hidup saudari.Saya hanyalah seorang insan hina pada pandangan Fahrin Ahmad yang mengumpamakan saya seperti Mat Bangla..Oh,harap maaf.Terlupa pula saya bertanya khabar saudari.Apa khabar?Harap berada dalam keadaan sihat selalu.

Akibat daripada tragedi yang telah menimpa saudari dewasa ini,saya amat berharap agar saudari dapat bertenang dan dapat membuat pertimbangan waras mengenai masa depan saudari.Tujuan saya menulis warkah hina ini hanyalah untuk meyakinkan saudari supaya saudari tidak menyesal kemudian hari jikalau tidak memilih saya sebagai teman hidup.
Saya adalah seorang rakyat Malaysia yang berumur 26 tahun.Saya mempunyai kerja tetap (saudari perlu ingat,wujud kes2 dimana isteri menanggung suami) dan ini menunjukkan saya adalah seorang yang stabil dan mempunyai masa depan yang boleh dikatakan agak cemerlang,gemilang dan terbilang.

Saya dilahirkan di Kelantan dan dibesarkan di merata-rata tempat di kelantan.Kata ibu dan Teman2 serapat saya,Rupa saya saling tak tumpah macam Farid Kamil…hohohho
Saya telah selamat menamatkan pengajian saya pada tahun 2004 dan kini sudah hampir 5 tahun bekerja.Walaupun pekerjaan saya sebelum ini agak tidak menentu tapi alhamdulillah kini saya mampu untuk sekurang-kurangnya membelanja saudari makan (kalau Cik Sayu sudi)
Cik Sayu,Sebelum saya terlupa,di sini saya sertakan sedikit butir2 peribadi saya dengan harapan agar dapatlah Cik Sayu pertimbangkan untuk dijadikan pilihan hidup Cik.

Nama : Rizputra7
Umur : 26 tahun
Alamat : Kuala Kangsar Perak..
Makanan Kegemaran : Nasi AyamMinuman Kegemaran : Teh Tarik
Hobi : Sepak Bola
Cita-Cita : Menjadi pemain bola sepak pasukan Arsenal
Impian Hidup : Mendapat tempat dihati saudari

Dengan ini saya amat berharap agar saya tidak bertepuk sebelah tangan.Petimbangkan permintaan saya ini,Insya Allah saudari tidak akan berputih mata.
Pecah kaca pecah gelas,Sudah baca harap balas.

Ikhlas,
Rizputra7
===================================================
2ND PERMOHONAN
anaklaut
Assalamualikum...

Nama : Anaklaut
Alamat: Istana Anaklaut,
Seremban,
Negeri Sembilan.. Tarikh : 25hb Sept.2009


PERMOHONAN MENJADI CALON SUAMI

Pekara di atas adalah dirujuk;-

2. Penyertaan saya untuk permohonan calon suami dengan rasminya saya hantar untuk tindakan cik sayu=pilu.

3. Kerjasama cik sayu=pilu adalah diharapkan untuk meneliti permohonan saya ni..


sekian, terima kasih,
anaklaut
sk: Tok Kadi Malaysia..


ANDAINYA KU MENJADI SUAMIMU SAYU PILU......:( AYAT MENGAYAT NIH..)

sayangku sayu=pilu, ini lah kata-kata ataupun ayat power anaklaut...

dan di malam pertama itu aku akan berwuduk bersama mu, sujud pada yang memberi rahmat. Bersimpuh bersamamu dalam curahan kasih sayangNya. Dan dikesyahduan malam itu kita berdoa dan munajat kesyukuran tanda bermulanya kehidupan baru dua susuk tubuh kita yang sama cinta dan cita untuk membina madrasah dakwah yang akan diisi dengan cinta dan api perjuangan.

sayangku Sayu=Pilu,

Alangkah indah malam ini dindaku setelah kita lalui onak onak dan sembilu sembilu jalan dan menahan perasaan dan rindu sebelumnya akhirnya kebenaran cinta itu diizinkan Allah dan di raikan bagai mempelai langit yang ditaburi bintang yang menebar ketenangan dan kedamaian. Bintang bintang itu menggoyangkan pelupuk matanya agar tenggelam membiarkan kita berdua berkongsi alam semesta ini.

Akan ku kucup ubun ubunmu dindaku mengambil sunnah Nabiku dan ku letakkan telapak tangan ku di ubun kepala mu lantas aku berdoa agar kau akan jadi peneman hidupku dalam perjuangan ini dan agar Allah memberikan sakinah warahmah dalam bahtera perjuangan kita. Aku tak tahu, apakah perasaanmu tika itu? Tapi akan kulafazkan perkataan yang selama ini kusembunyikan dari mu bahawa ” Aku mencintaimu” Mencintaimu sebelum kau mengenal aku...

sayangku, sayu=pilu,

Dindaku akan ku renung matamu sepuasnya dan akan ku minta bai’ah dari mu, supaya kau taatkan aku selagimana aku taatkan Allah. Agar kau bantu aku dalam kelemahan dan kedaifanku. Akan ku minta janji dari mu agar kau sentiasa bersama ku dijalan dakwah ini, didalam perjuangan ini dalam susah dan senang dan akan ku minta janjimu agar kita dapat melaksanakan taklif rabbani ini bersama tanpa ada mujadalah dikemudian hari.

sayangku, sayu=pilu,

Dindaku, aku berjanji pada mu dengan nama Allah bahawa aku akan menjagamu sekudratku. Akan ku jalankan tanggungjawabku sedayaku. dan akan kucurahkan sepenuh kasih sayangku padamu seikhlasnya agar kau dapat merasai manisnya bersamaku.

Dindaku, akan ku isi malam ini dengan bercerita denganmu tentang diri ku, kehidupan, perjuanganku sebelumnya, agar kau mengerti bahawa aku bukan sahaja milikmu tapi milik ummat ini dan dikemudian hari, aku tidak mahu ada kekhilafan antara ini yang akan membuka ruang ruang syaitan untuk berkongsi cinta dan merobohkan kasih sayang kita.


Dindaku, akan kuceritakan juga kelemahan kelemahan ku sejujurnya pada mu kerana saat ini kau adalah sebahagian dari jasad dan jiwaku. berkewajipan bagi mu menutup aib aib ku. Membantu aku dalam memperbaiki qualiti syaksiyahku. Akan ku sembunyikan kelebihan kelebihan ku agar kau dapat rasai apabila hidup bersamaku agar aku tidak bersifat riya’ dan sum’ah denganmu.

sayangku, sayu=pilu,

Dindaku, akan ku minta kau menceritakan perihal dirimu, kemahuanmu dan cita citamu terhadap diriku. Agar aku dapat menyempurnakan hajat hajat mu, cita citamu supaya kasih sayang ini mewangi selalu …

Dindaku, akan kuceritakan padamu impianku untuk melahirkan rijal rijal dari rahimmu yang akan mewarisi darah perjuangan kita supaya apa yang telah kita lalui ini tidak akan putus selamanya …

Dindaku, ketahuilah bahawa aku bukan sahaja ingin hidup dan menongkah badai dakwah dan bahtera rumahtangga bersamamu didunia ini sahaja tetapi aku ingin hidup bersamamu diAkhirat. Di alam abadi meneguk sejuk sejuk syurga, bermandi embun embun kasturi, bermain burung burung hijau menghirup rahmat Allah dan berpelukan bersama melihat wajah Allah yang teramat nikmat seperti yang telah dijanjikan bagi setiap hambaNya yang berjuang diatas jalannya …

Itulah janji seandai aku suamimu …dan aku akan terus sabar menanti saat saat itu sekali pun tak pasti …..dan sekiranya takdir meragut cinta ku …dan penantian mengkhianati aku

aku juga akan terus bersabar dan terus berjalan menyusuri perjuangan yang masih panjang ini dan bidadari ku diakhirat pasti menantiku walau pun tidak engkau dinda ku dan dan Allah tidak akan memungkiri janjinya …..

Dindaku sayu= pilu, sudilah ku menjadi suamimu.....


Biodata:
Nama : Anaklaut
Pekerjaan : Guru
Pendapatan : RM 10,000 ( gaji guru dan bisnes kecil-kecilan)
Taraf Hidup : Biasa saja...sederhana..
Kekurangan : tak ada isteri..
Kelebihan : nanti tahu la nanti..
Kecacatan : tak ada
Keimanan : terjamin..tak terpesong ..
Sijil : : nanti kwin ada la sijil nikah..


==========================================
3RD PERMOHONAN
beskot
Warkah buat Sayu=Pilu
sayu=pilu
Malaysia: (nk kne isi ape sbenanye kt sini??) Tarikh: 30 Sep 09
Cik sayu=pilu yg ayu lg cun melecun (bkn mercun tau)
PERMOHONAN MENGISI KEKOSONGAN (CALON SUAMI);
Merujuk perkara di atas, aku En.Beskot telah tertarik untuk memohon mengisi kekosongan tersebut. Ku harap, kau wahai ciksayu akan membacanya sehingga ayat yang terakhir. Tujuan utama aku menulis warkah ini adalah kerana ingin memberitahu bahawa aku telah jatuh hati padamu. Ingin rasanya ku menyunting diri mu menjadi permaisuri hatiku.
---
Ya..aku tahu masih terlalu awal untuk kau menerima cintaku. Memang kita berdua baru sahaja berkenalan, tapi itu tidak menjadi penghalang untuk aku mencintaimu. Aku tidak pernah bersua muka dengan mu. Kau jua begitu. Hanya melalui kata-kata mu di alam maya ini sudah cukup untuk membuat ku jatuh hati. Aku tahu kau masih berduka. Aku juga tahu kau sedang terseksa. Luka yang menghiris hatimu masih belum sembuh sepenuhnya. Kau merasa kehilangan bukan??. Janganlah kau meratapi pemergian. Apa yang berlaku itu semuanya suratan. Aku juga pernah kehilangan. Aku juga pernah berduka dan aku juga pernah terseksa. Namun, aku bingkas bangun. Pemergian itu tidak ku ratapi berpanjangan kerna ku harus gagah meneruskan perjalanan. Mungkin kerana kau seorang wanita, amat sukar untuk menghadapinya. Memang wanita itu lembut perwatakannya. Tetapi ingatlah yang disangka lembut itu tetap bisa menggoncang dunia.
---
Izinkanlah diriku mengubati luka mu itu. Mungkin aku tidak dapat menandingi si dia yang pernah bertakhta di hatimu suatu ketika dahulu. Namun, jika diberi kesempatan, aku ingin mencuba untuk membahagiakan kamu. Susah bukan untuk kau mempercayai kata-kata ku ini??. Tidak mengapa. Aku faham. Bukan mudah untuk menerima pengganti setelah insan yang disayangi berlalu pergi meninggalkan diri sendiri. Aku tidak mahu memaksa. Cinta yang lahir kerana terpaksa tidak akan kemana-mana. Andai perlu diriku menunggu cinta darimu, akan ku tunggu dengan penuh setia tanpa rasa jemu. Kerana aku yakin, kau lah cinta sejati ku. Cuma satu yang ku pinta, bukakan lah pintu hati mu untuk menerima cinta yang kedua. Kerna setiap insan itu berhak untuk merasa bahagia. Aku akui bahawa aku bukan dari kalangan orang berada. Dan aku juga tidak punya paras rupa yang bisa mencairkan hati para wanita.Tapi, cuma satu yang ingin ku kata.. aku pencinta yang setia. Cinta sejati tidak lahir berlandaskan harta benda. Ia juga tidak lahir berdasarkan paras rupa. Tetapi ia lahir dari dua hati yang ikhlas untuk saling menyayangi dan mencintai.
---
Hanya ini yang ingin ku kata. Segala isi hati yang lama terbuku telah ku luahkan semua. Aku harap kau dapat memberi pertimbangan yang sewajarnya. Ambillah seberapa banyak masa yang diperlukan. Kerana hal ini melibatkan dirimu dan juga masa hadapan. Apa jua keputusan mu nanti, ku akur sepenuhnya dengan hati terbuka. Aku tidak kisah siapa, kerna aku hanya ingin melihat kau bahagia. Tetapi andai kau memilih ku, akan ku cuba untuk menukar sayupilu itu kepada ceriaselalu.. =)
--
Dariku,
Insan yang amat menyintaimu..
.........................................................................................
Lampiran A
Nama: En.Beskot.
Alamat: No. 3, Jalan Batu, Kampung Badak.
Tarikh lahir: 10hb
Pekerjaan: Aku hanya Penganggur Jalanan.
Kewangan: Masih belum stabil.
Kelebihan: Tidak layak untuk aku memperkatakannya. Biarlah mereka diluar sana yang berbicara.
Kecatatan: Aku agak keliru untuk mengisi ruangan ini samada ia inginkan jawapan untuk kecatatan ataupun kecacatan. Jika kecatatan, inilah yang sedang aku lakukan. Tetapi jika kecacatan, aku hanya berkaca mata.Kesempurnaan: Tiada manusia yang sempurna. Aku jua begitu.
Keimanan: Masih belum cukup tapi aku sedang belajar untuk meningkatkannya.
...........................................................................................................................
Lampiran B
Sijil Lahir (Surat Beranak).
Sijil Tabika Perpaduan Rukun Tetangga.
Sijil Derma Darah.
Sijil Program Latihan Khidmat Negara.
-----------------------------------------------------------------------------
****aku tau korang dah baca... so tak perlu baca jus undi saja ok... vote kan kt bahagian komen ok.. tq suma....
******riz putra-beskot-anaklaut: anda betiga terkeluar dr sesi mengvote ini wookkkwh..... komen anoy tak di pakai..hahaha... tapi korang leh minta meke undi ko.. ok...
**
p/s: aku akan buka undi nih selama 3 hari stat esok RABU 14/10- KHAMIS 16/10 (TEPAT 12TGH MLM)...... sekian saja..sory nih lah n3 aku yg paling panjjjjaaaaaaaaaannggggggggggggggg...agagagagaga

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

SABUT...SERABUT

SALAM....

minggu lepas aku sibuk ngan open opis pada hari khamis..memang bes makan sampai puas perut nih..aku jrg gi open2 nih tak suka sangat.. lagi pun tak elok kan dok open2 tak tentu pasal nih... nanti ada jea yang tahap kegatalan yg teramat2 sangat.... 3jam akudaok kat khemah tuh tgk makanan nak makan byk2 malu..huhuhu..so makan pun cover2 jea la...
satay yg aku sempat sebat
(2pinggan-10cucuk..sebat yg member kamcheng 1cucuk..akak opis 2cucuk)hahaha

char kuew teaw yg aku balun..nyum2 sedap my pebret
...........................................

then ahad mlm plak aku gi open village penduduk kt sini buat untuk memeriah kan lagi sambutan hari raya... memang bes ramai giler orang kg yg dtg.. aku 1 famly gi lewat sikit so mkn pun tgal la sikit2 jea setakat isi perut kosong jea.... kebetulan tukang masak yg selalu tanak masak dia majuk lak..huhuhu... so puas pokcik aku cari orang untuk masak tapi sorg pun tanak kata meke dah tak sempat.. then terpaksa lah mummy ku yg jadi penyelamat demi org kampung yg dah di jemput dari mgu lepas gi...so utk tdk menghampa kan org kg mummy ku twar kan diri menjadi tukang masak hari tuh... hurm memang sedap aku cakap kat ko mummy ku masak hari tuh..licin langsai trus suma lauk2 tuh.....


nie lah menu yg mummy ku masak kn pd malam tuh....

gulai daging ngan kentang..best doh aku makan kat umah jea

...........................................................................

hurm kebzian yg teramat2 sangat yg aku alami sampai kan aku sendiri pun terlupa yg 11 oktober 2009 tepat jam 12 malam telah tamat nya contes yang aku telah adakan lebih kurang 3 or minggu kot.. aku pun tak sure tak kira lak... sampai la pagi tadi aku terbaca POkcik beruwang punya n3 baru lah aku sedar.. rupa2 nya dah tamat tempoh waktu permohonan bagi menjadi calon suami... hehehe... aku sibuk ngan ketas keje yg nak kena anto hari nih... nih pun baru balik dari arau yg tercinta... penat gila baban aku doh..huhuuhu nak titun dah nih esok keje lak hurm...

***beskot aku tak sempat nak ajak ko n jalak g arau pusing2 kangar..hohohoho

p/s: aku dah siap taip n3 nih semalam tggal nak pos jea gi tetiba tenet mengong nih buat hal....tapi seb baik draf di save kalu tak mampos aku nak taip balik... pg td sampai opis trus kena bt prepartn utk itervw.. nih pun beak jap..aku amek peluang pos n3 yg terbengkalai..aduh hai.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

SENAMAN PERUT BERSAMA MULUT

salam...


aku tak tau nak update apa bcoz kepala otak aku tengah serabut jea nih ngan keje aku yg melimbun2 bak gunung jerai... huhu.. sapa mau tolomg sila kan.... pertolongan anda amt lah bermakna pada aku doh..boleh meringan kan bebanan yang terpaksa aku tanggung seorang diri... adeh sakit otak.... oooo korang gelak kan aku bcoz aku keje banyak eh... takper2 masa nih masa aku tengok la jap2 gi masa ko plak... tak mo r taip banyak2 aku tak larat nak perah idea yang beku gi tepu.....
aku nak ajak ko suma laku kan senaman perut bersama mulut atau senaman mulut bersama perut..herm mana2 lah weh.. ikut ko jea yang mana ko rasa sesuai..layazzz jerk k......
====================================================
to all women PLEASA READ THIS
it's normal when u r in ur 20s, u look very "MENGANCAM"
when u r @30s, u begin to behave "BERMACAM-MACAM"
when u r turn 40s-50s, u will feel "TERANCAM" and
sadly when u reach abive 60s, orang langsung tak boleh "CAM"
agagagaga
................................................................................................
why Malaysian students always 'tiru' in exam
because
at the bottom of every page of exam paper
written
"SILA LIHAT SBELAH"
kihkihkih
...................................................................................................................
senyuman pagi membawa semangat
senyuman tengahri membawa ceria
senyuman petang membawa ketenangan
senyuman malam membawa kebahagiaan
dan
sentiasa senyum membawa kita ke tanjung rambut
kahkahkah
..............................................................................
kalu sesat di hujung jalan,kita balik ke pangkal jalan
kalu sesat di pangkal jalan, kita pegi ke simpang jalan
kalu tak jumpa simpang jalan, kita duduk di tepi jalan
kalu duduk di tengah jalan, dengan kita2 sekali jalan
hihihihi
............................................................................
life is difficult
full of trial
sorrow
pain
but if u fall down
just stand up traight
be confident and say
"KURANG AJAQ, SAPA TOLAK"
............................................................................................
when i c baby i remember
"TEDDY BEAR DOLL"
when i c a little gul i remember
"BARBIE DOLL"
but
when i c u i remember
"SETAN GONDOL"
huahahahaha
.........................................................................................
pantun melayu berbunyi:
henpon mahal polifonik berkumandang
kreditnya banyak guna nya kurang
kalu setakat nak miscall orang
huh hentak kat tiang
campak jer ke longkang
kehekehekeh
.........................................................................................................
heheh ok lah setakat nih jea yea anak2 sekelian senaman kita untuk hari nih... cegu tau mesti anak2 tersengeh tersenyum tergelak termelalak termemekak memalam pepagi buta siang2 hari...wakakakakakaa.....................semoga enjoy dengan SENAMAN PERUT BERSAMA MULUT...HAHAHAH..hingga jumpa lagi and ketemu di lain waktu... adios suma.....hahhaha
p/s: senyum and ketawa kdg2 bagus untuk menjaga muka kita agar nampak lebih muda... gi nak hilang kan stress yang di alami oleh ko suma sempena hari bersukasuki dah bermula bagi sesaper yang bercuti..hohohp chiow

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

HATIKU SUDAH DI MILIKI

salam suma....

hurm hari ni aku nak nak khabar kan pada ko suma something

aku nak khabar kan ni ha

erm tapi malu la plak

ko jangan gelak kan aku ok

hem tak jadi lah aku malu

nanti ko cakap aku berperasaan lak

tapi aku nak gitau gak kat ko

tak kisah lah kalau aku termalu pun

erm ni lah bf aku pengubat duka lara aku sekarang

dia jea yang sudi ubati duka lara aku

all about eve hencem kan
smart and macho
caring
aku nak gak..nak gak...

tgk tuh dah senyum2 kambing
tgk dah gelak dah tuh
tgk dah guling2
tgk nak ngata aku lah tuh
yea aku tau aku berperasaan
hhuhuhuhu
yea kata lah kat luahan di bawah
apa2 jea aku tima
..................
kalau ada orang yang sayang aku macam nih kan best...
************************
jiwa aku berbunga girang
hati ku pun sungguh senang
dia cuma hanya untuk ku seorang
***************************
p/s: mummy cheq nak kawin... haha dah kemaruk sangat aku nih... aku suka layan criter nih bes doh.. ko layanzz lah criter nih bagi pengajaran

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS